Gazete Vatan Logo

Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri

Görsel sanatlardan biri olan resim, kullanılan malzemelere ve çizilen imgelere göre birçok türe ayrılır. Sadece insan yüzlerinin çizildiği resimlere portre, en az üç ya da dört panelden oluşan resimlere ise poliptik denir. Tarih boyunca birçok ressam sanat anlayışları doğrultusunda yeni resim akımları başlatmışlardır. Bunların arasında en bilinenleri şunlardır: 1- Kübizm 2- Barok 3- Dadaizm 4- Sürrealizm 5- Ekspresyonizm 

Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri

1- Pablo Picasso - Çıplak Yeşil Yapraklar ve Busr, Pepa Halanın Portresi, Güvercinli Çocuk, Çeşme Başında Üç Kadın 

2- Amedeo Modigliani Jean Cocteau'nun Portresi, Mavi Gözlü Kadın, Madam'ın Öpücüğü, Madam Dorival 

3- Jean Arp - Kale ve Çatal, Güneşin Baş Aşağı Dönmesi, Şemsiyelerini Evde Unutan Kadınlar, Uzaklar ve İhtimaller 

4- Vincent Van Gogh - Karanlığın Ağzı, Aries'te Kırmızı Bağ, Çiçek Açan Badem Ağacı, Bir Manzaradan Görünenler

5- Gustav Klimt - Kadının Üç Çağı, Yaşam ve Ölüm, Emilie Floge'nin Portresi, Su Kuşları

Ünlü Ressamların Eserlerinin Özellikleri Nelerdir? 

1- Pablo Picasso - Kübizmin kurucusudur. Pablo Picasso motif ve figürleri küp şeklinde çizerek sürrealizme yeni bir boyut kazandırdı. İspanyol sanatçının birçok resminde deforme olmuş yüzler ve asimetrik çizimler mevcuttur. 

2- Amedeo Modigliani - Portre çizimleriyle bilinen Modigliani'nin kendine özgü bir tarzı vardı. İtalyan ressam, kadınları ince boyunlu ve göz bebekleri olmadan çizerdi. Sanat çevreleri tarafından "Postmodern Sürrealist" olarak tanımlanan Modigliani'nin resim anlayışını sanat eleştirmeni Vittoria Grassisas şu şekilde özetlemiştir: "O insan suretlerini gördüğü gibi değiş hayal ettiği gibi çizer. Bu nedenle portresini çizeceği kişinin karşısında değil aklında olması gerekir." 

Haberin Devamı

3- Jean Arp - Kare, üçgen, daire ve dikdörtgen gibi geometrik cisimlerden yeni figürler türeten Jean Arp'in resimlerinde bilinçdışı soyutlamalar ve serbest çağrışıma dayalı simgeler yer alır. 

4- Vincent Van Gogh - Hollandalı ressamın eserlerinde sarı ve siyah renkler ağırlıktadır. İmgelerin nasıl göründüğüyle değil nasıl algılandığıyla ilgilenen ressam, genellikle çiçekleri ve ağaçları bilinçdışı tekniklerle çizmiştir. 

5- Gustav Klimt - Resimlerinde mat ve parlak renkleri bir arada kullanarak kontrast oluşturmuştur.