Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin'
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin' Bursa’nın İznik ilçesinin yetiştirdiği ve uzun yıllar Amerika’da yaşayan dünya çapında ünlü ressam Prof. Dr. Zeki Fındıkoğlu, 23 Nisan 2023 tarihinde 77 yaşında hayatını kaybetti.
19.02.2024 Gündem
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri Görsel sanatlardan biri olan resim, kullanılan malzemelere ve çizilen imgelere göre birçok türe ayrılır. Sadece insan yüzlerinin çizildiği resimlere portre, en az üç ya da dört panelden oluşan resimlere ise poliptik denir. Tarih boyunca birçok ressam sanat anlayışları doğrultusunda yeni resim akımları başlatmışlardır. Bunların arasında en bilinenleri şunlardır: 1- Kübizm 2- Barok 3- Dadaizm 4- Sürrealizm 5- Ekspresyonizm 
29.08.2023 Kültür Sanat
14 milyon dolarlık kayıp tablo İstanbul’da bulundu
14 milyon dolarlık kayıp tablo İstanbul’da bulundu Ünlü ressam Hollandalı Anthony Van Dyck’ın kayıp tablosu İstanbul’da ortaya çıktı. Avrupa üzerinden önce Rusya’ya ardından da Gürcistan üzerinden Türkiye’ye giren tabloyu pazarlamak isteyen iki işadamı koleksiyoner suçüstü yakalandı.
8.01.2016 Kültür Sanat
Son fırça darbesi hayata!
Son fırça darbesi hayata! Ünlü ressam Burhan Doğançay, hayata gözlerini yumdu
29.09.2021 Gündem