Pablo Picasso

Pablo Picasso

Son dakika pablo picasso haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pablo picasso ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pablo picasso haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pablo Picasso

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pablo picasso gelişmeleri de dahil olmak üzere 77 pablo picasso haberi bulunmuştur. Tüm pablo picasso haberleri aşağıda listelenmiştir.
Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı
Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı Ünlü İspanyol ressam, heykeltıraş, oyun yazarı ve şair Pablo Picasso’nun ‘Femme a la montre’ adlı yağlı boya tablosu, müzayede 139.4 milyon dolara satıldı.
9.11.2023 Kültür Sanat
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri Görsel sanatlardan biri olan resim, kullanılan malzemelere ve çizilen imgelere göre birçok türe ayrılır. Sadece insan yüzlerinin çizildiği resimlere portre, en az üç ya da dört panelden oluşan resimlere ise poliptik denir. Tarih boyunca birçok ressam sanat anlayışları doğrultusunda yeni resim akımları başlatmışlardır. Bunların arasında en bilinenleri şunlardır: 1- Kübizm 2- Barok 3- Dadaizm 4- Sürrealizm 5- Ekspresyonizm 
29.08.2023 Kültür Sanat
Picasso eserleri nelerdir? İşte Picasso eserlerinin özellikleri
Picasso eserleri nelerdir? İşte Picasso eserlerinin özellikleri Fransa'da yaşamını sürdürmüş olan İspanyol ressam Picasso, yaptığı eserler ve kendine has üslubu ile resim tarihinde bir meydan okuma olarak nitelendirilir. Picasso klasizmden modernizme kadar olan akımlar içinde eserlerini üretmiş sürekli bir araştırma içinde olmuştur. Ama resme, gerçeküstücülük, dışavurumculuk, fütürizm, kübizm ve daha birçok “izmler”le yan yana çalışırken, kendine has tarzı ve bireyselliğini hep sürdürmüştür. Protest tavrı ile de öne çıkan Picasso, en büyük tablosu olan Guernica, aynı zamanda dünyanın en etkili savaş karşıtı eserlerinden sayılır. Peki, Picasso kimdir? Picasso eserleri nelerdir? Picasso eserlerinin özellikleri neler? Picasso hangi alanlarla ilgilenmiştir? İşte detaylar…
1.12.2022 Kültür Sanat
Pablo Picasso eserleri nelerdir? Pablo Picasso eserleri'nin özellikleri...
Pablo Picasso eserleri nelerdir? Pablo Picasso eserleri'nin özellikleri... İspanyol ressam Pablo Picasso, eserleri ile sanat tarihinde en önemli ressamlarından biri olarak kabul ediliyor. İspanyol ünlü kübist ressam ortaya koyduğu eserler ile 20. yüzyıl sanatının ünlü isimlerindendir. Aşkları, resimleri, yaşam tarzı ve politik duruşuyla döneminde iz bırakmış, çağının sanat dahisi olarak anılmıştır. Peki, Pablo Picasso eserleri nelerdir? Pablo Picasso eserlerinin özellikleri
25.05.2022 Kültür Sanat
Salvador Dali eserleri nelerdir? Salvador Dali eserleri'nin özellikleri...
Salvador Dali eserleri nelerdir? Salvador Dali eserleri'nin özellikleri... Resimde sürrealizm akımının kurucularından biri olan Salvador Dali, 11 Mayıs 1904 tarihinde İspanya'da dünyaya geldi.
18.05.2022 Kültür Sanat
Dünyaca ünlü ressamın tablosu, Siirt'te arama yapılan araçta ele geçirildi!
Dünyaca ünlü ressamın tablosu, Siirt'te arama yapılan araçta ele geçirildi! Siirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Pablo Picasso yapımı olduğu değerlendirilen tablo ele geçirildi.
26.03.2022 Gündem
Yıllarca otelde sergilenen Picasso tabloları 100 milyon dolara satıldı!
Yıllarca otelde sergilenen Picasso tabloları 100 milyon dolara satıldı! Las Vegas'ın en tanınmış otellerinden biri olan Bellagio'da yıllarca sergilenen Picasso tabloları açık artırmada 100 milyon dolardan da yüksek bir rakama alıcı buldu.
24.10.2021 Kültür Sanat
Çalıntı Picasso tablosu bulundu
Çalıntı Picasso tablosu bulundu Hollanda’nın Rotterdam şehrinde müzeden 6 yıl önce çalınan Picasso’nun "Harlequin Başı” isimli tablosu Romanya’da gömülü halde bulundu.
18.11.2018 Dünya
Rekor satış!
Rekor satış! Amerikalı milyarder David Rockefeller’in açık artırmaya çıkartılan özel sanat koleksiyonu bir günde 646 milyon dolar satış yaparak rekora imza attı.
10.05.2018 Yaşam
Picasso'nun sırrı X-ray ile deşifre oldu
Picasso'nun sırrı X-ray ile deşifre oldu İspanyol sanatçı Pablo Picasso'nun ünlü tablosunun altından başka bir tablo çıktı.
19.02.2018 Bilim ve Teknoloji
Picasso oluyor
Picasso oluyor Dünyaca ünlü İspanyol oyuncu Antonio Banderas (57) National Geographic’in Emmy adayı dizisi ‘wGenius’da Pablo Picasso’yu canlandırmak için imzayı attı.
9.09.2017 Magazin
‘Uyuyan İlham Perisi’ne 57,4 milyon dolar!
‘Uyuyan İlham Perisi’ne 57,4 milyon dolar! Rumen asıllı Fransız sanatçı Constantin Brancusi’nin bronz kadın başı heykeli New York’ta yapılan açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu.
29.09.2021 Gündem
Nazilerden kurtarıldı, 45 milyon dolara satıldı!
Nazilerden kurtarıldı, 45 milyon dolara satıldı! Picasso'nun 2. Dünya Savaşı'nda Nazilerden kurtarılan tablosu 45 milyon dolara satıldı, İspanyol sanatçı Pablo Picasso'nun en ünlü portrelerinden 'Mavi Giysi İçinde Oturan Kadın', New York'taki açık artırmada 45 milyon dolara satıldı.
16.05.2017 Dünya
"Örümcek Adam"a 8 yıl hapis
"Örümcek Adam"a 8 yıl hapis Paris'te Picasso ve Matisse gibi ünlü ressamların eserlerini çalmakla suçlanan Örümcek Adam lakaplı hırsıza, 8 yıl hapis ve 200 bin avro para cezası verildi
20.02.2017 Dünya
81,4 milyon dolara satıldı!
81,4 milyon dolara satıldı! Fransız izlenimci ressam Claude Monet'nin "Meule (Tahıl Yığını)" adlı tablosu, New York'ta yapılan açık artırmada 81,4 milyon dolara alıcı buldu. Tablo, Monet'nin şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan eseri oldu.
17.06.2021 Dünya
O tablo 54,2 milyon dolara alıcı buldu
O tablo 54,2 milyon dolara alıcı buldu "Çığlık" adlı eseriyle tanınan Norveçli ressam Edvard Munch'un "Köprüdeki Kızlar" tablosu, New York'ta düzenlenen açık artırmada 54,2 milyon dolara satıldı.
15.11.2016 Dünya
Ömer Bey’in ‘harem’ini sattılar
Ömer Bey’in ‘harem’ini sattılar Osmanlı döneminde Atina’nın güneyindeki Karistos bölgesine vali atanan Ömer Bey’in haremine ev sahipliği yapan, zaman içinde Picasso’nun torunu tarafından satın alınan Petalioi adacığı 24 milyon euroya el değiştirdi
17.06.2021 Dünya
Pablo Picasso'nun portreleri sergileniyor
Pablo Picasso'nun portreleri sergileniyor Dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun portrelerinden oluşan sergi Londra'da açıldı.
17.06.2021 Dünya
Sanattan ilham alan tasarımlar
Sanattan ilham alan tasarımlar Sonbahar-Kış 2016-17 tasarımlarında bu senepodyumlarda Salvador Dali’nin sürreal işlerinden, Richard Serra ve Andy Warhol’a kadar esinlenmeler yer alıyor.
8.09.2016 Arşiv
Zeytin ağacından esinlendi
Zeytin ağacından esinlendi Tiffany&Co markasının Paloma Picasso Olive Leaf Koleksiyonu, Dilek Birgen ev sahipliğinde Zorlu Center AVM’de tanıtıldı...
17.03.2016 Magazin
FBI arıyordu İstanbul'da ele geçirildi
FBI arıyordu İstanbul'da ele geçirildi Amerika Birleşik Devlet’lerinden çalınarak İstanbul'a getirilen ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun tablosu ele geçirildi
30.01.2016 Dünya
Picasso heykelini iki kişiye satmış!
Picasso heykelini iki kişiye satmış! Ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso’nun kızı Maya Widmaier-Picasso, ünlü ressamın sevgilisi ve ilham perisi olan Marie-Therese Walter’ın heykelini iki ayrı sanatsevere sattığı ortaya çıktı...
14.01.2016 Dünya
Picasso tablosu 67 milyon dolar
Picasso tablosu 67 milyon dolar İspanyol ressam Pablo Picasso’nun mavi dönemine ait ‘Nightclub Singer’ (Gece Kulübü Şarkıcısı) adlı tablosu, New York’taki açık artırmada 67...
7.11.2015 Kültür Sanat
Bien'den 'Picasso serisi'
Bien'den 'Picasso serisi' Bien Seramik Picasso serisini tüketicilerin beğenisine sundu.
10.07.2015 Arşiv
508 bin liralık kartpostal!
508 bin liralık kartpostal! Picasso'nun 1918'de şair Guillaume Apollinaire'e yolladığı kartpostal rekor fiyata satıldı: 508 bin TL.
23.06.2015 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Pablo Picasso ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pablo picasso haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.