Gazete Vatan Logo

Pablo Picasso eserleri nelerdir? Pablo Picasso eserleri'nin özellikleri...

İspanyol ressam Pablo Picasso, eserleri ile sanat tarihinde en önemli ressamlarından biri olarak kabul ediliyor. İspanyol ünlü kübist ressam ortaya koyduğu eserler ile 20. yüzyıl sanatının ünlü isimlerindendir. Aşkları, resimleri, yaşam tarzı ve politik duruşuyla döneminde iz bırakmış, çağının sanat dahisi olarak anılmıştır. Peki, Pablo Picasso eserleri nelerdir? Pablo Picasso eserlerinin özellikleri

Pablo Picasso eserleri nelerdir? Pablo Picasso eserleri'nin özellikleri...

Dünyaca tanınan sanatçılardan Pablo Picasso yaptığı birçok tablo sanat dünyasına ilham olmuştur. Bu tablolardan bazıları dünyanın dünyanın en iyi müzelerinde sergilenmektedir. Picasso, Sahra Altı Afrika'yı hiç ziyaret etmemesine rağmen kıtanın sanatından etkilenen ve bunu da eserlerine yansıtan en önemli Batılı sanatçıların başında geliyor.

İspanyol ressamın Afrika sanatına ilgisinin 1907'de Paris'teki dönemin Trocadero Etnografi Müzesi ziyaretinde şekillendiği belirtiliyor.

Picasso'nun sanat yaşamında 1906-1909 dönemi "Afrika Dönemi (Negro period)" olarak adlandırılıyor.

PABLO PİCASSO ESERLERİ NELERDİR?

Pablo Picasso eserleri tüm sanat camiasında önemli bir yere sahiptir. Dünyaca ünlü ve kabul görmüş bu sanatçının birçok eseri vardır. Bu eserlerden bazıları da Pablo Picasso kadar ünlüdür. Üstelik bu eserlerin isimleri bilinmese bile görsel olarak tanınmaktadır. Pablo Picasso eserlerini şu şekilde listelemek mümkündür.

- Ağlayan Kadın

- Guernica

- Avignonlu Kızlar

- Yaşlı Gitarist

- Otoportre

- Rüya

Haberin Devamı

- La Vie

- Harlequin

- Güvercinli Çocuk

- Trajedi

- Üç Müzisyen

- Mandolinli Kız

- Aynanın Önündeki Kız

- Don Kişot

Sıralanan bu Pablo Picasso eserlerine birkaç eser daha eklemek mümkündür. İki Kız Okuyor, Top Üzerindeki Genç Kız, Bilim Ve Merhamet ve Boğa Kafası bunlar arasındadır. Sanat hayatı boyunca onlarca tablo yapan Picasso’nun bazı eserleri ise herkes tarafından bilinmedir. Don Kişot, Otoportre ve Rüya tabloları Picasso’nun en ünlü tabloları olarak gösterilmektedir.

PABLO PİCASSO ESERLERİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Bilindiği üzere ressamların farklı resim anlayışları bulunmaktadır. Örneğin bazı ressamlar tablolarında gerçekçilikten yana olmaktadır. Bazıları ise gerçeküstü tablolardan yanadır. Bu anlayışların sanat dünyasında terimleri bulunmaktadır.

Picasso ise Kübizm anlayışıyla hareket eden bir ressam olmuştur. Bu anlayışta şekiller bulunmaktadır. Ünlü ressam tablolarında geometrik şekiller kullanmayı sevmiştir. Dolayısıyla ressamın her tablosunun temel özelliğinin kübik dokunuşlar olduğunu belirtmek gerekir.

Haberin Devamı

KISACA PABLO PİCASSO KİMDİR?

Pablo Picasso herkes tarafından bilinen bir ressamdır. Ortaya çıkardığı tablolar birbirinden değerli olarak görülmektedir. Kendisi aslen İspanyol olmasına rağmen tablolarını Fransa’da çıkarmıştır. Ayrıca Picasso sadece bir ressam değil, aynı zamanda heykeltıraştır.

PABLO PİCASSO’NUN EN ÜNLÜ ESERİ NEDİR VE BU ESERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Pablo Picasso’nun birkaç adet ünlü eseri bulunmaktadır. Ancak bu ünlü eserler arasında yer alan en ünlü eser Guernica tablosudur. Guernica tablosu dünya üzerinde kabul görmüş en ünlü Picasso tablosu olarak bilinmektedir.

Guernica tablosu Picasso’nun en büyük başarı tablosu olarak karşımıza çıkmaktadır. Pablo Picasso’nun diğer tablolarında olduğu gibi kübizm anlayışı ile yapılmıştır. Ancak bu tablonun bir farkı da siyah beyaz renklerden oluşuyor olmasıdır.