Paskalya

Paskalya

Son dakika Paskalya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Paskalya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Paskalya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Paskalya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan paskalya gelişmeleri de dahil olmak üzere 401 paskalya haberi bulunmuştur. Tüm paskalya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şişli’de oylarını kullanıp ayine katıldılar; Paskalya Bayramını kutladılar
Şişli’de oylarını kullanıp ayine katıldılar; Paskalya Bayramını kutladılar Şişli’deki Feriköy Ermeni İlkokulu ile Ortaokulu'nda oyunu kullanan seçmen, okulun bahçesindeki Surp Vartanans Kilisesi’nde düzenlenen ayine katılarak Paskalya Bayramı’nı kutladı. Ayine katılanlardan Nurhan Palakoğlu, "Bu sene ilginç bir rastlantı olarak Paskalya ve yerel seçimler aynı güne denk geldi. Şu an bulunduğumuz yerdeki bahçemiz, kilisenin ve okulun ortak kullandığı bir bahçe, mesafe açısından iyi oldu" dedi.
31.03.2024 Gündem
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek"
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek" Turizm sektörü 2024 yaz sezonuna üç bayramla giriyor. 21 Mart'ta Nevruz Bayramı ile İran'dan turistlerin akın ettiği Antalya, 31 Mart Paskalya Bayramı’nda Batı Avrupa'dan yoğun turist bekliyor. Turizmde, 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesi de yoğun iç pazar hareketliliği yaşanacak.
25.03.2024 Ekonomi
Ramazan Bayramı tatili 9 gün olsun çağrısı
Ramazan Bayramı tatili 9 gün olsun çağrısı Antalya'da turizmciler, 8 Nisan'ın da resmi tatil ilan edilip, böylece 2 hafta sonunun birleştirerek Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına yönelik çağrı yaptı. Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, "Ramazan Bayramı'nda da eğer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak" dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Paskalya ne zaman 2024? Semana Santa (Çile Hafası) nedir, 2024 paskalya tatili ne zaman?
Paskalya ne zaman 2024? Semana Santa (Çile Hafası) nedir, 2024 paskalya tatili ne zaman? Hristiyanlık için en önemli geleneklerden biri olan Paskalyanın ne zaman olacağı için sorgulamalar başladı. Dünya'da Paskalya Günü, Diriliş Bayramı, Diriliş Pazarı ya da Kıyam Yortusu olarak da adlandırılıyor. Mart ayına girilmesiyle Paskalya Bayramı'nın bu yıl ne zaman kutlanılacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, 2024 Paskalya Bayramı ne zaman kutlanacak? Semana Santa (Çile Hafası) nedir, 2024 paskalya tatili ne zaman?
9.03.2024 Gündem
Türkiye İspanya'yı geçti Almanya'da liste başı oldu
Türkiye İspanya'yı geçti Almanya'da liste başı oldu Yaz sezonu için Almanya'dan Antalya'ya yapılan erken rezervasyonlar Türkiye'yi turizmde liste başı yaptı. Alman Seyahat Acentaları Birliği'nin hazırladığı rapora göre; Almanya'nın her yıl ilk tercihi olan İspanya bu sezon ikinci sıraya düştü.
5.03.2024 Ekonomi
Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir?
Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir? ABD'nin New York kentinde Filistinli yanlısı protestocular, geleneksel Şükran Günü Geçidi'ni engellemek için üzerlerine sahte kan döküp ellerini asfalta yapıştırdılar. Söz konusu gelişmenin ardından vatandaşlar “Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir?” sorularına yanıt aramaya başladı.
24.11.2023 Gündem
Tüm yılların rekoru kırıldı! Antalya turizminde 'en güzel kış'
Tüm yılların rekoru kırıldı! Antalya turizminde 'en güzel kış' Antalya turizminde 2023 yılı Ocak- Nisan arasındaki 4 aylık dönemde tüm yılların rekoru kırıldı. 'Kış dönemi' olarak kabul edilen bu süreçte, kente 1 milyon 811 bin turist geldi. Sadece nisan ayında 1 milyon 11 bin turistin geldiğini belirten Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, "Turizmde en güzel kış diyebiliriz. Turizm sektörü, bu yıl en iyi nisan ayını yaşadı" dedi.
5.05.2023 Ekonomi
Kate Middleton herkesin merak ettiği sırrını gazetecinin kulağına fısıldadı
Kate Middleton herkesin merak ettiği sırrını gazetecinin kulağına fısıldadı İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme törenine sayılı günler kaldı. 'Taçlı yaşamlara' ilginiz olsun olmasın, mutlaka bir şekilde ilginizi çekecek bir gün çünkü. Dünyanın en uzun süre tahta çıkmayı bekleyen veliaht prenslerinden biri olan Charles, o gün seçkin konuklarının karşısında, kameralar aracılığıyla da milyonlarca kişinin bakışları altında resmen tacını giyecek.
26.04.2023 Dünya
Paskalya 2023! Paskalya kaç gün, Paskalyanın anlamı nedir? Diriliş Bayramı paskalyada ne yapılır, neden yumurta boyanır?
Paskalya 2023! Paskalya kaç gün, Paskalyanın anlamı nedir? Diriliş Bayramı paskalyada ne yapılır, neden yumurta boyanır? Paskalya nedir, paskalya bayramı ne zaman? Hristiyanlıktaki en eski ve en önemli kültürel günlerden biri olan Paskalya, Hz. İsa’nın insanlığın günahı için kendini feda ederek çarmıhta öldürüldüğü ve sonra yeniden dirildiği inancıyla özdeşleştirilmiş ve bunun anısına yapılan kutlamayı temsil eden Paskalya Bayramı tarihi sorgulanıyor. Peki, Paskalya nasıl ve ne zaman kutlanır? Paskalya bayramı kaç gün, paskalyayı kimler kutlar, paskal bayramında yumurta neden boyanır?
10.04.2023 Gündem
Paskalya Bayramı mesajları! Anlamlı, kısa, uzun resimli paskalya bayramı kutlama mesajları!
Paskalya Bayramı mesajları! Anlamlı, kısa, uzun resimli paskalya bayramı kutlama mesajları! Paskalya Bayramı, Hristiyanların İsa Mesih'in yeniden dirilişini kutladığı bir dini bayramdır. Paskalya, her yıl Hristiyan takvimine göre ilkbaharda kutlanır ve genellikle Mart ve Nisan ayları arasına denk gelir. Hristiyanların en önemli bayramlarından biri olan Paskalya Bayramı, Hristiyan inancında ölümün yenilgisi ve hayatın zaferi olarak kabul edilir. Paskalya kutlamaları genellikle kilise törenleri, özel yemekler, yumurta boyama, çikolata ve şekerleme hediyeleri gibi geleneksel uygulamaları içerir. Biz de Hristiyan vatandaşların bayramını kutlamak isteyenler için Paskalya Bayramı mesajlarını bir araya getirdik.
8.04.2023 Gündem
Kadın vampir keşfi! Defin şekilleri dehşete düşürdü: Ayağa kalkmaya çalışırsa orak boğazını kesiyormuş
Kadın vampir keşfi! Defin şekilleri dehşete düşürdü: Ayağa kalkmaya çalışırsa orak boğazını kesiyormuş Polonya'nın Pien köyündeki 17. yüzyıldan kalma bir mezarlıkta yapılan arkeolojik çalışmalar sırasında bir 'kadın vampir' kalıntısı bulundu. 'Ölülerin geri dönüşüne karşı korunmak', İtalyan vampirler ve cadıların mezardan çıkıp insanları yemesini önlemek için boynuna orak yerleştirildiği, ayağına da asma kilit takıldığı görüldü.
3.09.2022 Dünya
Maske ile ilgili flaş gelişme! Tam bitti derken geri dönüyor
Maske ile ilgili flaş gelişme! Tam bitti derken geri dönüyor İki yıl boyunca hayatlarımızı kâbusa çevirdikten sonra azalan vaka sayıları ve neredeyse biten ölümlerle birlikte adını artık çok zikretmemeye başladığımız koronavirüs acaba geri mi dönüyor? Almanya’dan gelen haberler hiç de iç açıcı değil. Almanya, bu kış Covid ile savaşmak için Ekim'den Mart'a kadar restoranlarda, barlarda ve mağazalarda Maske takmayı zorunlu hale getirmeyi düşünüyor.
18.06.2022 Dünya
Salmonella virüsü Kinder'e nasıl bulaştı? Ünlü şirketten açıklama
Salmonella virüsü Kinder'e nasıl bulaştı? Ünlü şirketten açıklama Salmonella virüsü tespit edilen Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero'nun Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, sağlık skandalının başlamasından bu yana ilk kez konuştu.
28.05.2022 Dünya
Hastalık iddialarından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'den dikkat çeken hareketeler! Parkinson iddiası...
Hastalık iddialarından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'den dikkat çeken hareketeler! Parkinson iddiası... Ordusunu Ukraynaya sokarak savaş başlatan Putin'in son görüntüleri hastalık iddialarını güçlendirdi. Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Paskalya ayininde görüntülenen Rusya Devlet Başkanı Putin'in hareketleri hakkındaki hastalık iddialarını alevlendirdi.
25.04.2022 Dünya
Emine Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in eşi ile bir araya geldi
Emine Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in eşi ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'u ziyaret eden Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in eşi Desislava Radeva ile bir araya geldi.
18.04.2022 Gündem
Antalya'ya turist akını! Geri döndüler, patlama yaşanıyor, ikiye katlandı
Antalya'ya turist akını! Geri döndüler, patlama yaşanıyor, ikiye katlandı Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle özellikle turizmin etkilendiği Antalya'da, yaz sezonu öncesi Paskalya Bayramı umut oldu. 2020'de Paskalya tatilini de kapsayan nisan ayında kente 905 kişi gelirken, bu rakam 2022'nin Nisan ayı bitmeden 300 bini buldu. 2020'nin Nisan ayında pandemi ve tüm ülkelere uçuşların kapalı olması nedeniyle Antalya'ya gelen turist sayısının sadece 905 olduğunu belirten Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 2021 yılı nisan ayındaki toplam turist sayısının ise 178 bin olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl 1-15 Nisan'da geçen yılı ikiye katlamış durumda. Ay sonundaki beklentimiz ise 600 bin ve geçen yıl nisan ayını dörde katlamasını ümit ediyoruz" dedi.
17.04.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan paskalya mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan paskalya mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Paskalya Bayramı" kutlamalarına ilişkin mesaj yayınladı. Erdoğan, "Paskalya münasebetiyle hissettikleri sevince ortak olduğumuz Hristiyan vatandaşlarımıza ve tüm Hristiyanlara esenlikler diliyorum" dedi.
17.04.2022 Siyaset
Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları!
Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları! Hristiyanlıktaki en eski ve önemli bayramlardan olan Paskalya bugün kutlanıyor. Hıristiyan geleneğinde, baharın başlangıcı olan ilkbahar ekinoksunda veya sonrasında meydana gelen ilk dolunaydan sonraki ilk Pazar günü Paskalya olarak kutlanır. Peki, Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları!
17.04.2022 Yaşam
Turistler Antalya’ya akın etti! 15 günde rekor...
Turistler Antalya’ya akın etti! 15 günde rekor... Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle özellikle turizmin etkilendiği Antalya'da, yaz sezonu öncesi Paskalya Bayramı umut oldu. 2020'de Paskalya tatilini de kapsayan nisan ayında kente 905 kişi gelirken, bu rakam 2022'nin Nisan ayı bitmeden 300 bini buldu.
17.04.2022 Ekonomi
Salmonella nedir, Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hastalığı belirtileri nelerdir?
Salmonella nedir, Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hastalığı belirtileri nelerdir?   İngiltere’de 60’tan fazla çocukta Salmonella tespit edildi. İncelemeler neticesinde çocukların Ferrero’nun ürettiği Kinder Surprise yumurtalarını alıp yedikleri tespit edildi. İngiltere dışında İrlanda, Fransa, İsveç, Almanya ve Hollanda’da da salmonella vakaları görüldüğü ve ürünlerin Belçika’daki fabrikada üretildiği açıklandı. Kinder sürpriz yumurtalarda salmonella virüsü tespit edilmesinin ardından ülkede bazı parti mallar geri çağrıldı. Söz konusu gelişmenin ardından “Salmonella virüsü nedir, ne demek?” ile “Kinder Salmonella hastalığı belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranıyor. Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hakkında merak edilenler…
6.04.2022 Sağlık
Yılbaşı kurabiyesi tarifi ve yapımı! Kolay zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?
Yılbaşı kurabiyesi tarifi ve yapımı! Kolay zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır? Yılbaşı kurabiyesi tarifi aramaları, yeni yılın başlamasına az bir süre kala arttı. Yılbaşını evde kutlayacaklar ya da hediye olarak ev yapımı kurabiye pişirecekler kolay ama aynı zamanda damak çatlatan kurabiye tariflerini soruluyor. Biz de zencefilli tarçınlı kurabiye tarifi derlerken, bonus olarak da Almanya'da Noel ve Paskalya dönemlerinde yapılan lebkuchen'in tarifini sizlerle paylaşacağız. Peki, yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, tarifi nedir? İşte Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi ve yapımı ile lebkuchen kurabiyesi….
29.12.2021 Yaşam
16 bin pound maaş veriliyordu! Belediyenin kadrolu büyücüsü kovuldu
16 bin pound maaş veriliyordu! Belediyenin kadrolu büyücüsü kovuldu Yeni Zelanda’da Christchurch şehrinin tanıtım çalışmalarında yer alan ve yıllık 16 bin pound maaş ödenen, 23 yıldır kentin resmi büyücüsü olarak çalışan 88 yaşındaki Ian Brackenbury Channell’in işine son verildi.
15.10.2021 Dünya
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rum Yönetimine tepki
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rum Yönetimine tepki KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "Rum Yönetiminin KKTC'ye, Kıbrıs Türk halkına ve şahsıma karşı büyük bir operasyon başlattığını görmekteyiz" açıklamasını yaptı.
5.05.2021 Dünya
Hıdırellez nedir, hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ritüelleri ve duası! Hıdırellezde dilek nasıl dilenir, dilek gül ağacına ne zaman asılır, suya ne zaman atılır?
Hıdırellez nedir, hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ritüelleri ve duası! Hıdırellezde dilek nasıl dilenir, dilek gül ağacına ne zaman asılır, suya ne zaman atılır? Bugün Hıdırellez mi? Hıdırellez için heyecan dorukta. Sosyal medyada yapılan Hıdırellez paylaşımlarının ardından "Hıdırellez ne zaman 2021? Hıdırellez nedir?” sorularına yanıt aranmaya başladı. Koronavirüs gölgesinde geçecek Hıdırellez için Hıdırellez dileği, niyeti ve ritüelleri merak ediliyor. Bereketi, bolluğu simgeleyen ev, iş, çocuk isteyenlerin çeşitli ritüeller yaptığı Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu gün olan Hıdırellez, aynı zaman "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri olarak kabul edilmiştir. Peki, bugün Hıdırellez mi? Hıdırellezde ne yapılır? Hıdırellez dileği nasıl tutulur, Hıdırellez ritüelleri nelerdir?
5.05.2021 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Anastasiadis’e sert tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Anastasiadis’e sert tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik Rum lider Anastasiadis'in açıklamalarıyla ilgili olarak, "KKTC eşit egemenlik hakkını talep ettiği için büyük bir çılgınlık içinde bu konuşmaları yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'ye yaptığı bu saygısızlığı aynen iade ediyoruz." dedi.
3.05.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Paskalya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki paskalya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.