Parite

Parite

Son dakika parite haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan parite ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını parite haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Parite

haberleri sayfasında son dakika yaşanan parite gelişmeleri de dahil olmak üzere 422 parite haberi bulunmuştur. Tüm parite haberleri aşağıda listelenmiştir.
Euro/dolar paritesinde 4.5 ay sonra bir ilk! Zirveyi gördü
Euro/dolar paritesinde 4.5 ay sonra bir ilk! Zirveyi gördü Euro/dolar paritesi 1.10294'e çıkarak 10 Ağustos'tan bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.
22.12.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında sürpriz dönemi! İslam Memiş rekor için tarih verdi
Altın fiyatlarında sürpriz dönemi! İslam Memiş rekor için tarih verdi Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Altın fiyatlarında rekor geliyor. Altın alacaklar bu tarihe dikkat. Yeni rekor için gün sayılıyor. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili bomba bir tahminde bulundu. Altın yatırımı yapacaklar veya altın satmayı düşünen bu haberin detaylarını okumadan geçmeyin. Altın fiyatlarında rekor tarihini açıkladı. İşte tüm detaylar...
25.09.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Tarihin en yüksek temmuz ayı ihracatı
Ticaret Bakanı Bolat: Tarihin en yüksek temmuz ayı ihracatı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İhracatımız temmuz ayında yüzde 8,4 artışla 20 milyar 93 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylelikle tarihin en yüksek temmuz ayı ihracat değerine ulaşılmıştır” dedi.
3.08.2023 Ekonomi
Döviz hesaplarının toplam bankacılık mevduatı içerisindeki payı yüzde 40’a geriledi
Döviz hesaplarının toplam bankacılık mevduatı içerisindeki payı yüzde 40’a geriledi 24 Şubat itibarıyla bankalardaki döviz mevduatlarının toplamı 212 milyar 452 milyon dolara düştü. Döviz mevduatları 261,2 milyar dolarla zirve yaptığı seviyeden 48,8 milyar dolar eridi.
7.03.2023 Ekonomi
Şubat ayı ihracat rakamları belli oldu
Şubat ayı ihracat rakamları belli oldu Ticaret Bakanlığı 2023 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre 2023 yılı Şubat ayında ihracat, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %6,4 azalışla 18,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.
2.03.2023 Ekonomi
Bakan Muş: Ocak ayında ihracat 19,4 milyar dolara ulaştı
Bakan Muş: Ocak ayında ihracat 19,4 milyar dolara ulaştı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ocak ayı dış ticaret rakamları ile ilgili basın toplantısında konuştu. Bakan Muş, "Türkiye önemli bir üretim üssüdür, 2023 yılında da başarılar elde edeceğinden en ufak bir şüphemiz yoktur. Ocak ayında ihracat yüzde 10,4 artarak 19,4 milyar dolara ulaştı" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
İhracatta tarihi rekor! Bakan Muş açıkladı
İhracatta tarihi rekor! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kasım ayında ihracat rakamının geçen yıla göre yüzde 1,9 artarak 21,9 milyar dolar olduğunu duyurdu. Bakan Muş, ocak-kasım döneminde ihracatın yüzde 14 artışla 231 milyar doları aştığını kaydetti.
2.12.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını duyurdu.
10.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den ihracat açıklaması: Artmaya devam ediyor
Bakan Nebati'den ihracat açıklaması: Artmaya devam ediyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Olumsuz küresel koşullar, zayıf dış talep ve ABD doları lehine gelişen parite etkisine rağmen ihracatımız artmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
2.09.2022 Ekonomi
Kripto paralar yükselişe geçti! Bitcoin, Ethereum, Ripple...
Kripto paralar yükselişe geçti! Bitcoin, Ethereum, Ripple... Kripto paralarda beklenmeyen gelişme. Kripto paralar uçuşa geçti. Kripto paralarda enflasyon yükselişi meydana geldi. ABD’de dün açıklanan aylık enflasyon yüzde 0 düzeyinde geldi. Kripto paralar da Fed’in aldığı aksiyonların işe yaradığı düşüncesiyle primlenmeye başladı. Bitcoin yeniden 24 bin dolar sınırını aştı.
11.08.2022 Ekonomi
Türkiye turizmde yeni rekorlara hazırlanıyor! 47 milyon turist, 37 milyar dolar gelir...
Türkiye turizmde yeni rekorlara hazırlanıyor! 47 milyon turist, 37 milyar dolar gelir... Türkiye turizmi pandemi süreci ve sonrasında büyük bir gelişim gösterdi. Rakip Turizm ülkelerine göre daha hızlı bir büyüme yakalayan Türkiye, 2022 için belirlenen turizm hedeflerini de yükseltti. Konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda (TGA) bir grup gazeteciye açıklamalar yaptı.
29.07.2022 Ekonomi
Bitcoin'de şok eden gelişme! Yüzde 70'i aştı
Bitcoin'de şok eden gelişme! Yüzde 70'i aştı Kripto paralarla ilgili son dakika gelişmesi. Kripto para yatırımcıları zor günler geçiriyor. Geçen kasım ayından bu yana Bitcoin’de yaşanan kayıp yüzde 70’i aşmış durumda. Alt coin'lerde durum daha da kötü. Geçen kasım ayında 69 bin dolar sınırına kadar çıkan kriptonun amiral gemisi Bitcoin, 18 bin doların altını görerek yüzde 70’in üzerinde bir geri çekilme kaydetti. Alt coinlerde ise kayıp çok daha büyük. Zirvesine göre yüzde 99 gerileyen çok sayıda coin var.
16.07.2022 Ekonomi
Döviz piyasalarında tarihi gün! Dolar, euroyu geçti
Döviz piyasalarında tarihi gün! Dolar, euroyu geçti Döviz piyasaları kapanışa saatler kala hareketlendi. Amerikan Doları artış göstererek euroyu geçti. 20 yıl aradan sonra euroyu yakalayan Amerikan Doları'nın alış değeri 17,620 olurken satış değeri 17,660 oldu. Euro'nun alış değeri 17,550 olurken satış değeri ise 17,600 oldu.
14.07.2022 Ekonomi
Euro ve dolarda son dakika gelişmesi! Tarihi gün, düşüşün iki nedeni...
Euro ve dolarda son dakika gelişmesi! Tarihi gün, düşüşün iki nedeni... Son günlerde küresel olarak tüm para birimleri karşısında güçlenen dolar, dün ilk defa euro ile eşitlendi. Euro/dolar paritesi, euro’nun tedavüle girdiği tarihten bu yana ilk kez ‘1’ değerini gördü. Avrupa Birliği para birimi olan euro, 1 Ocak 2002’de tedavüle girmişti. O tarihte 1 euro’nun değeri, 1.1743 dolar düzeyindeydi.
13.07.2022 Ekonomi
Dolar ve Euro ile ilgili flaş gelişme! 20 yıl sonra bir ilk, parite eşitlendi
Dolar ve Euro ile ilgili flaş gelişme! 20 yıl sonra bir ilk, parite eşitlendi Dolar ve Euro ile ilgili son dakika gelişmesi. 20 yıl sonra bir ilk yaşandı. Küresel piyasalarda dolar, tüm para birimleri karşısında değer kazanırken, 20 yıl sonra bir ilk yaşandı Euro ile dolar aynı seviyeye geldi. İşte son dakika haberinin detayları...
11.07.2022 Ekonomi
Kripto parada flaş gelişme! Kaderi belli olacak! Bitcoin, Ethereum...
Kripto parada flaş gelişme! Kaderi belli olacak! Bitcoin, Ethereum... Kripto para fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 26 Mayıs’ta 28 bin dolar sınırına kadar inen Bitcoin, 31 Mayıs’ta 32 bin 375 dolara kadar çıktı. Ancak 5 günde yaşanan yüzde 15’lik artışın devamı gelmedi. Bitcoin yeniden 30 bin doların altını gördü. Böylece uzun zamandır ‘ralli’ bekleyenlerin umutları yine yarım kaldı. Peki, son günlerde dalga boyunun iyice arttığı Bitcoin’de dikkat edilmesi gereken seviyeler nerede?
4.06.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika! Yeni rekor geliyor! Tarih verildi! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika! Yeni rekor geliyor! Tarih verildi! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Altın fiyatları uçuşa geçti. Altın fiyatlarıyla ilgili peş peşe rekor tahminleri yapılıyor. Bugüne 1853 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre primli bir seyir izleyerek 1861 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1848 dolar, en yüksek ise 1863 dolar seviyeleri görüldü. Bugüne 970 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda primli seyrederek 979 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 966 lira, en yüksek ise 981 lira seviyeleri görüldü. Peki altın fiyatları daha yükselecek mi? Altın fiyatları düşüşe geçer mi? Bu fiyattan altın alınır mı? Uzman isimlerden altın ile ilgili yeni rekor tahminleri geldi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
30.05.2022 Ekonomi
Ziraat Bankası resmen duyurdu! Çok önemli kredi adımı...
Ziraat Bankası resmen duyurdu! Çok önemli kredi adımı... Ziraat Bankası resmen duyurdu. Dev bankadan açıklama geldi. Ziraat Bankası, 352,5 milyon ABD Doları ve 814 milyon Euro olmak üzere toplamda 1,24 milyar ABD Doları büyüklüğünde sendikasyon kredisi temin ederek geçen yıl sağladığı krediyi, parite etkisinden arındırılmış olarak, başarılı bir şekilde yüzde 100 oranında yeniledi.
11.04.2022 Ekonomi
Süt fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Zam sinyalini verdi, 8 liraya...
Süt fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Zam sinyalini verdi, 8 liraya... Süt fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi. Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, çiğ süt fiyatının artırılması gerektiğini söyledi. Başkan Bağlamış, sektörün çok sıkıntılı bir durumla karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Yem başta olmak üzere elektrik, mazot, ilaç, tohum, işçilik, veteriner hizmetleri gibi bütün maliyetlerimiz ciddi oranlarda artarken sürdürülemez fiyatlarla üretime devam etmemiz artık mümkün değildir. Üretime devam edebilmemiz ve damızlık hayvan kesimlerinin durması için ya sattığımız çiğ süt fiyatı 1,5 pariteye denk gelecek şekilde 8 liraya çıkarılacak ya da 'çiğ süt fiyatı artmasın' deniliyorsa ilgili pariteye denk gelecek şekilde yem fiyatında indirim yapılacak ki bütün üreticilerimiz bu fiyattan yem alabilsin."
16.03.2022 Ekonomi
Altın, dolar, euro fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altın ile ilgili flaş tahmin! Gram altın 1450 lira
Altın, dolar, euro fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altın ile ilgili flaş tahmin! Gram altın 1450 lira Altın, dolar, euro, sterlin fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altın yükselecek mi? Bu fiyattan altın alınır mı? Altın, dolar ve euroya yatırım yapılır mı? soruları cevabını buldu. Altın fiyatlarında savaş hareketliliği devam ediyor. Rusya’nın para transferi sisteminden çıkarılmasıyla birlikte altın ile ticaret yapabilecek olmasından dolayı ve savaş ortamında en çok tercih edilen yatırım aracının da altın olması yükselişi tetikledi. Ons altın güne 1890 Dolar seviyesinden güne başladı. Gün içinde en düşük 1889 dolar, en yüksek de 1929 dolar seviyesini gördü. Saat 07:54 itibarıyla ons altın 1910 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ons altın ve dövizdeki volatilitenin etkisiyle Gram Altın da güç kazanıyor. Güne 839.9 liradan başlayan gram altın gün içinde en düşük839.9, en yüksek de 872.7 lira seviyesi görüldü. Saat 07:54 itibarıyla gram altın 865.9 liradan işlem görüyor. Döviz kurları da savaşın belirsiz akıbeti nedeniyle volatil seyretmeye devam ediyor. Dolar sabah saatlerinde 14.07, euro 15.75, Sterlin ise 18.87 liradan işlem görüyor. Öte yandan altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tahminleri geldi. İşte piyasalarla ilgili tüm gelişmeler...
28.02.2022 Ekonomi
Altın fiyatları resmen çakıldı! Peş peşe açıklamalar deprem etkisi yaptı, yarım, gram, çeyrek, tam altın fiyatları...
Altın fiyatları resmen çakıldı! Peş peşe açıklamalar deprem etkisi yaptı, yarım, gram, çeyrek, tam altın fiyatları... Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmen çakıldı, deprem etkisi yarattı. Açıklamalar peş peşe geliyor. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon haberi sonrasında duruma ilk tepkiyi altın verdi. Ons altın tarafından rüzgar alan gram altın fiyatları ise 900 TL bandını aşarak 2 ayın zirvesini test etti. Dün 1974 dolar bandına kadar yükselen ons altın fiyatları 1883 dolara, 922 TL'yi gören gram altın fiyatları 833 TL'ye kadar gevşedi. Yatırımcılar altın ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten de altın fiyatlarına ilişkin açıklama geldi. Memiş, "Yatırımcılar bu süreci biraz daha panik satışları ile yapmamalılar. Düşük olan enstrümanları göz önünde bulundurmalılar. Borsalar da çok ucuz. Yani düşen enstrümanlara yatırım yapmalılar." ifadelerini kullandı. Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Güncel altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım, tam, Cumhuriyet altını fiyatları ne oldu? Altın ile ilgili hangi açıklamalar yapıldı? Altın ile ilgili son gelişmeler...
26.02.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altında açıklamalar peş peşe geldi! Flaş tahmin tarih verdi! Gram altın 1000 lira...
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altında açıklamalar peş peşe geldi! Flaş tahmin tarih verdi! Gram altın 1000 lira... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altın fiyatları 1.5 yıl sonra tekrar zirveye çıktı. Fakat zirveye çıkışın ardından bir miktar gerileme yaşandı. Altın fiyatlarıyla ilgili tahminler ise peş peşe geldi. Gram altın ne zaman 1000 lira olacak? Bu fiyattan altın alınır mı? soruları ise cevabını buldu. Ons Altın fiyatları dün 18 ayın zirvesine çıkmıştı. Ons altın dün 1974 dolara kadar yükselmişti. Bugün ise ons altın en yüksek 1921 dolar seviyesini gördü. Ons altın güne 1897 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1895 dolar, en yüksek de 1921 dolar seviyesini gördü. Ons altın 1913 dolar seviyesinde seyrediyor. Gram Altın fiyatları dün 922 liraya kadar yükselmişti. Bugün ise gram altın 855 liradan açılış gerçekleştirdi. Gün içinde en düşük 853 lira, en yüksek de 871 lira seviyesi görüldü. Gram altın 859 lira seviyesinde seyrediyor. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi...
25.02.2022 Ekonomi
Çiftçiye çifte müjde! İndirim...
Çiftçiye çifte müjde! İndirim... Gübre ve yem fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Gübre ve yem fiyatlarına gelen indirimin özellikle süt üretimi ve baharlık ekimi yapılan ürünlerde üretici üzerindeki girdi maliyeti baskısını azaltması bekleniyor. Gübre fiyatı indiriminin özellikle buğday ve arpa alanlarında üretim yapan üreticiler ve baharlık ekimi yapılacak mısır, ayçiçeği, şeker pancarı gibi alanlardaki ekimi rahatlatması bekleniyor. Hayvan yemi tarafında ise özellikle süt üreticileri indirimi oldukça olumlu karşılıyor. Bir süredir süt üreticileri, artan girdi maliyetleri nedeniyle üretimden çekiliyor ve hayvanlarını kesime gönderiyordu. Dünyada 1 litre süt karşılığı alınması gereken 1.3 kilo yem dengesini ifade eden parite 1 kilonun altını görmüştü. Bu indirim sayesinde paritenin yeniden dengeye oturacağı ifade edildi. Tarım Kredi'nin uyguladığı bu indirime tüm piyasanın da eşlik etmesi bekleniyor.
18.02.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Kritik sınır geçildi, tersine döndü! Yatırım için bomba tahmin, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Kritik sınır geçildi, tersine döndü! Yatırım için bomba tahmin, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Kritik sınır geçildi. Altın fiyatları yükselişe geçti. Altına yatırım yapanlar merakla bekliyordu. Fed faiz artırma sinyalleri sonrası geri çekilen ons altın, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizle tekrar yükselmeye başladı. Perşembe günü açıklanacak olan ABD enflasyon verisine odaklanan altın fiyatları tırmanışa devame ediyor. Altın yatırımcıları fiyatları çok yakından takip ederken, uyarılar peş peşe geldi. Uzmanlar artan enflasyonla Fed’in 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğini belirtiyor. İşte gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
9.02.2022 Ekonomi
Zincir marketlerin zam ile ilgili konuşmaları ortaya çıktı! 'Fiyatı neden geri çektiniz? Sonra marjım düşük dersin'
Zincir marketlerin zam ile ilgili konuşmaları ortaya çıktı! 'Fiyatı neden geri çektiniz? Sonra marjım düşük dersin' Rekabet Kurulu, 5 zincir markete verilen toplam 2,7 milyar liralık idari para cezasının gerekçeli kararını yayımladı. Kararda 5 zincir marketin topla-dağıt özelliği sergileyen kartel niteliğinde anlaşma sağladıklarına kanaat getirilmesine karşın elde edilen satış gelirinin 5 zincir marketin cirolarının küçük bir kısmını kapsadığı gerekçesiyle hafifletici unsur olarak ele alınıp, idari para cezasının marketlerin yıllık gayri safi gelirinin yüzde 2’si ile yüzde 4’ü arasında verildiği kaydedildi. Rekabet Kurumu’ndan 2.7 milyar ceza alan 5 zincir marketle 1 tedarikçinin beraber hareket ettikleri yazışmalara yansıdı. Yazışmalarda bir tedarikçi, zam yapmayan marketleri uyarıyor.
19.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Parite ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki parite haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.