Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarında sürpriz dönemi! İslam Memiş rekor için tarih verdi

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Altın fiyatlarında rekor geliyor. Altın alacaklar bu tarihe dikkat. Yeni rekor için gün sayılıyor. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili bomba bir tahminde bulundu. Altın yatırımı yapacaklar veya altın satmayı düşünen bu haberin detaylarını okumadan geçmeyin. Altın fiyatlarında rekor tarihini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Altın fiyatlarında sürpriz dönemi! İslam Memiş rekor için tarih verdi

Son dakika altın fiyatları gelişmesi... Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, ons ve gram altınla ilgili tahminlerini yatırımcılarla paylaştı. "Yeni rekorlar bizi bekliyor" diyen İslam Memiş, 2024 ve 2025 yılında gram altının ulaşacağı fiyatı açıkladı. Peki, altın ne kadar olacak? Altın fiyatları yükselir mi? İşte tüm detaylar...

İslam Memiş'in kişisel Youtube kanalında yayınladığı videosundan öne çıkanlar şöyle:

GRAM ALTIN ALTIN NE KADAR OLACAK?

"Borsa İstanbul 8145 puandan günün tamamladı. Düşüşler, kar satışı ve düzeltme değil. Onları beklemeye devam ediyorum. Alım yaptığımda borsada sizi uyaracağım. Neleri tercih edeceğiz, ne zaman alım yapacağız, bu soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Dolar kuru 26.88'de tutunma çabasında. Serbest kur ve resmi kur arasında farklılık yok. Çift kur söylemiyoruz dövizde. Euro/TL 28.98 seviyesinde. Bu tarafta da bir toparlanma var. Pozitif beklentim devam ediyor.

Euro dolar paritesi 1.0745 seviyesinde. Takip ettiğim bant aralığı 1.06 - 1.08 aralığı. Önümüzdeki hafta FED'in faiz kararı var. Faiz kararından sonra tekrar yukarı yönlü hareketlerine devam eder. 1.07 ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadede fırsata dönüştürülebilir.

Haberin Devamı

Ons altın 1921 dolarda. 1930 dolar test edildi, geri geldi. FED'e kadar baskılanma süreci devam ediyor. Teknik olarak 1900-1930 dolar aralığını takip ediyoruz. Yükselişin devam etmesi için 1930'un kırılması lazım, düşüşler için 1900 altı. Dar bant aralığında.

Elinde dolar olanlar ons altın tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilirsin. Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgar tersine dönecek ve 2 bin seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı.

Gram altın 1660 lira seviyesinde. Fos. 1700-1708 lira seviyesinde. 1700 ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadede alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Bu fiyatlar kalıcı değil.

FED'e kadar baskı altında kalacak, FED sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi.

Haberin Devamı

Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu.

2024 yılında ise 2 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3 bin 500 ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında."