Papa Franciscus

Papa Franciscus

Son dakika papa franciscus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan papa franciscus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını papa franciscus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Papa Franciscus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan papa franciscus gelişmeleri de dahil olmak üzere 174 papa franciscus haberi bulunmuştur. Tüm papa franciscus haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD Başkanı Joe Biden, Roma, Vatikan ve Glasgow'u ziyaret edecek
ABD Başkanı Joe Biden, Roma, Vatikan ve Glasgow'u ziyaret edecek ABD Başkanı Joe Biden, 29 Ekim-2 Kasım tarihlerinde İtalya, Vatikan ve İskoçya'ya ziyaret gerçekleştirerek G-20 ve iklim zirvelerine katılacak.
14.10.2021 Dünya
BM'den Vatikan'a çağrı! Çocuk istismarlarını önleyin!
BM'den Vatikan'a çağrı! Çocuk istismarlarını önleyin! Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde çalışan bir grup insan hakları uzmanı, Katolik Kilisesi'nin yönetim merkezi Vatikan'ı çocuklara yönelik şiddeti ve cinsel istismarı önlemek için daha fazlasını yapmaya çağırdı.
21.06.2021 Dünya
Papa, Kanada'daki yerli çocuk kalıntılarına ilişkin özür dilemedi!
Papa, Kanada'daki yerli çocuk kalıntılarına ilişkin özür dilemedi! Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Kanada'da Katolik Kilisesi'ne ait bir okulun bahçesinde 215 çocuğun kalıntısının bulunması haberlerini acı içinde takip ettiğini belirtti ancak özür dilemedi.
6.06.2021 Gündem
Vatikan'da Papalık sırrı kalktı! Kilise istismarları...
Vatikan'da Papalık sırrı kalktı! Kilise istismarları... Son dakika haberine göre; Vatikan, yetişkinlerin, din adamları ve kilise hizmetindekiler tarafından istismarını suç kapsamına aldı. Bu karar14 yıl süren çalışmanın ardından alınırken, belirlenen yeni hükümler, Katolik Kilisesi Kanunu'nun revize edilmiş ceza yasası kısmına eklendi.
1.06.2021 Dünya
Papa'dan flaş Kudüs açıklaması
Papa'dan flaş Kudüs açıklaması Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilere yönelik ihlalleri sonrasında yükselen tansiyon sebebiyle endişesini dile getirdi.
9.05.2021 Dünya
HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk hakkında soruşturma!
HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk hakkında soruşturma! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlattı.
14.03.2021 Siyaset
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan 'harita skandalı' açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan 'harita skandalı' açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak ziyareti vesilesiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında, Türkiye, İran, Irak ve Suriye topraklarını da içeren bir haritanın resmedilmesine ilişkin, "Asla o gösterilen haritanın bölgenin gerçeklerini yansıtmadığı, Kuzey Irak'ta yaşayan kardeşlerimizin de menfaatine olmadığı ve Türkiye ile Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi arasında fitne sokmaktan başka hiçbir amacının olmadığını çok açık söylüyorum." dedi.
11.03.2021 Gündem
Türkiye çok sert tepki göstermişti! Harita skandalında geri adım
Türkiye çok sert tepki göstermişti! Harita skandalında geri adım Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, IKBY'nin Türkiye'deki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği ve Türkiye'nin tepkisini çeken pul bastırma planının onaylanmadığını duyurdu.
10.03.2021 Dünya
Türkiye'den sert tepki! 'Bu vahim hata derhal düzeltilsin'
Türkiye'den sert tepki! 'Bu vahim hata derhal düzeltilsin' Dışişleri Bakanlığı, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak ziyareti vesilesiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında, Türkiye'deki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedilmesine tepki göstererek bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın bir an önce ve net bir şekilde IKBY makamları tarafından yapılmasının beklendiğini bildirdi.
10.03.2021 Siyaset
Papa Franciscus, Erbil'de Aylan bebeğin babasıyla görüştü
Papa Franciscus, Erbil'de Aylan bebeğin babasıyla görüştü Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Irak'ın Erbil kentindeki temasları sırasında, Muğla'nın Bodrum ilçesinde lastik botun batması sonucu sahile vuran cansız bedeniyle gündeme gelen Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin babasıyla bir araya geldi.
7.03.2021 Dünya
Papa Nasiriye'deki antik Ur kentinde Kuran-ı Kerim dinledi
Papa Nasiriye'deki antik Ur kentinde Kuran-ı Kerim dinledi Katoliklerin dini lideri Papa Franciscus, Irak ziyaretine, Hazreti İbrahim'in doğum yeri olduğuna inanılan Nasiriye vilayetindeki Ur kentinde Kur'an-ı Kerim dinledi.
6.03.2021 Dünya
Papa'dan tarihi ziyaret! 'Selamınaleyküm...'
Papa'dan tarihi ziyaret! 'Selamınaleyküm...' Papa Francis'in yolculuğu başladı. Tarihte ilk kez Katolik Kilisesi lideri Irak'a gidiyor, gezinin sloganı ise 'Hepiniz kardeşsiniz'.
5.03.2021 Gündem
Papa da koronavirüs aşısı yaptıracağını açıkladı
Papa da koronavirüs aşısı yaptıracağını açıkladı Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptıracağını söyledi.
9.01.2021 Gündem
Papa Francis, ABD Başkanlığına seçilen Biden'ı tebrik etti
Papa Francis, ABD Başkanlığına seçilen Biden'ı tebrik etti Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ı kutladı.
12.11.2020 Dünya
Fransa'da dehşet! Kilise yakınlarında bıçaklı saldırı...
Fransa'da dehşet! Kilise yakınlarında bıçaklı saldırı... Fransa'nın Nice kentinde bulunan Notre-Dame kilisesinin yakınlarında bıçaklı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Avignon kentinde yoldan geçenlere ve devriye gezen polis aracına silah doğrultan bir kişinin vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Fransa'nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz' denildi.
29.10.2020 Dünya
İtalya'dan Türkiye açıklaması: Vazgeçilmez bir müttefik
İtalya'dan Türkiye açıklaması: Vazgeçilmez bir müttefik İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve bölgesinde istikrar için vazgeçilmez bir müttefik ve NATO üyesi önemli bir aktör olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.
30.09.2020 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Ayasofya açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Ayasofya açıklaması CNN International'a değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Ayasofya ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, "Türkiye'nin Ayasofya kararının ardından yapılan açıklamaların bazıları, Türkiye aleyhine bazı eski varsayımlara ve ön yargılara dayanmaktadır. Türkiye'de dini özgürlük var." diye konuştu. Kalın, "Bu mozaikler, Hz. İsa, Meryem Ana ve diğer Hristiyan kişilikleri tanımlayan güzel mozaikler. El değmeden korunacaklar" ifadelerini kullandı.
17.07.2020 Siyaset
Corona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bine yaklaştı
Corona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bine yaklaştı Dünya genelini etkileyen yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bine yaklaşırken, virüs bulaşan kişi sayısı 645 bin, iyileşenlerin sayısı ise 139 bin oldu.
28.03.2020 Corona Virüsü
İtalya'da Kara Kuvvetleri Komutanı'nda da koronavirüs çıktı
İtalya'da Kara Kuvvetleri Komutanı'nda da koronavirüs çıktı Avrupa'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) en çok can aldığı ve çok sayıda kişiye yayıldığı İtalya'da son olarak Kara Kuvvetleri Komutanı General Salvatore Farina'da da Kovid-19'a rastlandığı bildirildi.
8.03.2020 Dünya
Papa'yı şoke eden haber! Uluslararası yakalama talebi
Papa'yı şoke eden haber! Uluslararası yakalama talebi Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a yakın isimlerden, cinsel tacizle suçlanan Arjantinli piskopos Gustavo Zanchetta için uluslararası yakalama emri çıkarılması talep edildi.
21.11.2019 Dünya
Kanada’da 36 papazın 29 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu açıklandı
Kanada’da 36 papazın 29 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu açıklandı Kanada’nın British Columbia Eyaleti Katolik Başpiskoposluğu, ülke tarihinde ilk kez kilise tarafından gerçekleştirilen bir soruşturma sonucunda, 1950 yılından bu yana 36 papazın 29 çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu duyurdu.
18.11.2019 Dünya
Pompeo'ya peynirli protesto!
Pompeo'ya peynirli protesto! ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa turu kapsamında geldiği İtalya’da bir İtalyan gazeteci tarafından parmesan peyniri ile protesto edildi.
1.10.2019 Dünya
Papa'dan İngiltere'ye "Chagos Takımadaları'nı devret" çağrısı
Papa'dan İngiltere'ye "Chagos Takımadaları'nı devret" çağrısı Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İngiltere’ye, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun geçen mayıs ayında kabul ettiği "İngiltere'nin, Hint Okyanusu'ndaki Chagos Takımadaları'nın kontrolünü 6 ay içinde bırakarak ada devleti Morityus'a devretmesi" yönündeki karara uyma çağrısı yaptı.
11.09.2019 Dünya
Putin, NATO'yu suçladı: Kaos...
Putin, NATO'yu suçladı: Kaos... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Libya devletini yıkan NATO kararıydı. Sonucu görüyoruz. Kaos." dedi.
5.07.2019 Dünya
Meksika, İspanya ve Vatikan'dan "fetih" için özür bekliyor
Meksika, İspanya ve Vatikan'dan "fetih" için özür bekliyor Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador, İspanya'nın 16. yüzyıl başında Amerika kıtasında yürüttüğü işgal ve yerli halklara karşı işlediği suçlar konusunda resmi özür dilenmesi için İspanya ve Vatikan'a mektup yolladığını bildirdi.
26.03.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Papa Franciscus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki papa franciscus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.