Paket Tur

Paket Tur

Son dakika paket tur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan paket tur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını paket tur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Paket Tur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan paket tur gelişmeleri de dahil olmak üzere 611 paket tur haberi bulunmuştur. Tüm paket tur haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlk çeyrek turizm gelirinde rekor! Bakan Ersoy rakamlarla açıkladı
İlk çeyrek turizm gelirinde rekor! Bakan Ersoy rakamlarla açıkladı Türkiye'de 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin turizm verileri açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Tarihimizdeki en yüksek ilk çeyrek turizm gelirini elde ettik. Yılsonu hedefi olan 60 milyon ziyaretçi hedefine uyumlu şekilde ilerliyoruz" dedi. Antalya'da milliyet farkı nedeniyle fazla ücret tahsil eden otele inceleme yapıldığını açıklayan Ersoy, 54 bin liralık cezanın otele uygulandığını ve fazla ücretin misafire geri iade edildiğini söyledi.
30.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Ayasofya'da turist düzenlemesi! Bakan Ersoy yeni uygulamanın detaylarını anlattı
Ayasofya'da turist düzenlemesi! Bakan Ersoy yeni uygulamanın detaylarını anlattı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya'da yapılacak olan yeni uygulama ile ilgili canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.
31.10.2023 Kültür Sanat
300 bin lira ödedikleri tatilde ters kelepçeyle mahzene atıldılar
300 bin lira ödedikleri tatilde ters kelepçeyle mahzene atıldılar İzmir'de yaşayan çift küçük kızları ile birlikte güzel bir yurt dışı tatili yapmak istediler ama 300 bin TL'lik tatilde başlarına gelmeyen kalmadı. Tatilleri zehir oldu.
1.09.2023 Yaşam
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi Sosyal medyada domateslerin kasa kasa çöpe atıldığı görüntüler bir andan gündem oldu. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, domateslerin çöpe döküldüğüne dair sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından gerekli inceleme ve denetimleri gerçekleştirdi. Markette incelemelerde bulunan İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı.
18.08.2023 Yaşam
Ticaret Bakanlığı etiket denetimi! Ceza yağdı
Ticaret Bakanlığı etiket denetimi! Ceza yağdı Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunması ve piyasa gözetimi kapsamında yapılan denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 2022 ve 2023 yıllarında toplamda 358 milyon 776 bin 876 lira ceza kesildi.
18.08.2023 Gündem
Vizesi olana indirim dönemi başladı! Özel promosyonlar var
Vizesi olana indirim dönemi başladı! Özel promosyonlar var Schengen vizesinde ret oranları artınca seyahat acenteleri turu doldurmak için yeşil pasaportlu ve vizeli müşteri arayışına girdi. Bazı acenteler hazırda vizesi bulunan veya yeşil pasaport sahibi kişilere özel promosyonlar yapmaya bile başladı.
4.08.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan tatilcilere 'paket tur' ve 'konaklama' uyarısı
Ticaret Bakanlığı'ndan tatilcilere 'paket tur' ve 'konaklama' uyarısı Ticaret Bakanlığı, yaz aylarının gelmesi ve Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların yürüttüğü yoğun reklam ve tanıtım faaliyetleri arasından tercih yapmaya çalışan tüketicileri uyardı.
23.06.2023 Ekonomi
Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Yeni Kültür ve Turizm Bakanı kim oldu, Mehmet Nuri Ersoy kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Mehmet Nuri Ersoy’un biyografisi…
Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Yeni Kültür ve Turizm Bakanı kim oldu, Mehmet Nuri Ersoy kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Mehmet Nuri Ersoy’un biyografisi… Mehmet Nuri Ersoy kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamayla kabinesini açıkladı. Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu.
3.06.2023 Gündem
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat Ramazan Bayramı tatili planlayanlar dikkat! Kopya web sitesi, e-posta ve SMS yoluyla 'hayali otel' dolandırıcılığına karşı uyarı geldi. Ticaret Bakanlığı, paket tur ya da konaklama faaliyetinin aldatıcı, yanıltıcı nitelikte olduğunun anlaşılması durumunda Reklam Kurulu Başkanlığı’na başvurulması gerektiğini bildirdi. İşte dolandırıcıların tatilcilere kurması muhtemel tuzakların detayları...
16.04.2023 Ekonomi
Tatil sektöründe yeni dönem! 'Doğaya dönüş var' deyip açıkladı
Tatil sektöründe yeni dönem! 'Doğaya dönüş var' deyip açıkladı Tatil yapacak milyonlarca insanı ilgilendiren son dakika açıklaması! Turizm sektöründe yeni dönem resmen başladı. Tatil sektöründe rekor kırılacağını ifade eden Turizmci Korhan Alşan, "Şu anda doğaya karşı bir dönüş var. Lüks kavramı eskiden varak bir avize, deri koltukken, şu anda bir ağacın kabuğuna dokunabilmek, yalınayak ahşabın üzerinde yürüyebilmeye dönüştü" dedi.
25.11.2022 Ekonomi
Alışverişte yeni dönem! İndirimlerle ilgili son dakika gelişmesi
Alışverişte yeni dönem! İndirimlerle ilgili son dakika gelişmesi İndirimlerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Alışverişte yeni dönem başlıyor. Kasım ayında “Efsane/Şahane Cuma İndirimleri” adıyla internet üzerinden düzenlenen kampanyalarda tüketicilerin mağduriyet yaşamamaları için dikkatli olmaları gerektiğini bildiren Ticaret Bakanlığı, elektronik satış platformlarına yönelik bir kılavuz hazırladı.
27.10.2022 Ekonomi
Turistler akın etti! 3 ayda yüzde 190 arttı
Turistler akın etti! 3 ayda yüzde 190 arttı Turizm geliri 2022 Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2'nci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 190,2 artarak 8 milyar 717 milyon 103 bin dolar oldu. Bu çeyrekte yabancıların ortalama gecelik harcaması 81 dolar, yurt dışında ikamet edenlerin ortalama gecelik harcaması ise 65 dolar oldu.
29.07.2022 Ekonomi
Yerli turistin seyahat harcaması yüzde 100,4 arttı
Yerli turistin seyahat harcaması yüzde 100,4 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin hanehalkı yurt içi turizm verilerini açıkladı. Ocak, şubat ve mart aylarında, yurt içinde ikamet eden 7 milyon 344 bin kişi seyahate çıktı. Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları yüzde 100,4 artarak 12 milyar 184 milyon 330 bin TL olarak gerçekleşti.
22.07.2022 Ekonomi
Tatile çıkacaklara kritik uyarı! Dolandırılmayın
Tatile çıkacaklara kritik uyarı! Dolandırılmayın Tatile çıkacaklara uyarılar peş peşe geldi. Hayalini kurduğunuz yaz tatilinizin zehir olmaması için sayıları her geçen gün artan tatil dolandırıcılarına karşı dikkatli olun çağrısı yapıldı.
26.06.2022 Gündem
Paranızı kesintisiz iade alabilirsiniz! Ancak süre sınırı var, mutlaka girip kontrol edin...
Paranızı kesintisiz iade alabilirsiniz! Ancak süre sınırı var, mutlaka girip kontrol edin... Herkesi yakından ilgilendiriyor. Paranızı iade alabilirsiniz. Süre sınırı var, belirlenen sürede iptal ederseniz ödediğiniz ücretten herhangi bir kesinti yapılmıyor. Tatil dönemi geldi ve vatandaşlar erken rezervasyon için otelleri yakından incelemeye başladı. Ancak tatil tercihi yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Özellikle internet sitelerinin kopyalanması gibi bir durumda mağduriyet yaşanmaması için gelen indirimli tatil tekliflerinin doğruluklarının kontrol edilmesi çok önemli. Ticaret Bakanlığı da konu ile ilgili uyarıda bulunarak, tatil planları yapmaya başlayan vatandaşları, sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen paket tur ve otel teklifleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Tatil rezervasyonlarının iptal edilerek paranızı geri almanız da mümkün. Ancak burada da süre detayına dikkat çekiliyor. İşte tüm detaylar...
18.05.2022 Ekonomi
İndirimlere bakanlık ayarı! İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor
İndirimlere bakanlık ayarı! İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor Ticaret Bakanlığı, reklamlardaki fiyat tanıtımları ve indirimli satışlar ile ilgili kılavuz hazırladı. E-ticaret aracıları ve reklamcıların sorumlu tutulacağı kılavuza göre, indirimli bir ürünü makul miktarda sunacak kadar stok yoksa, o ürünlerin belirtilen fiyattan reklamı yapılamayacak, bir otelde çok sayıda oda müsaitken “son 3 oda kaldı” ibaresine tanıtımlarda yer verilemeyecek. 100 liralık bir ürün daha önce yüzde 50 indirimle 50 liraya satışa sunulmuşsa, daha sonra yüzde 60 indirimle 40 liraya satış reklamı yapılamayacak. Daha önce uygulanan 50 liralık fiyat dikkate alınacak ve indirim oranında yüzde 20’lik tanıtım yapılabilecek. E-ticaret platformundaki bir satıcı, aynı ürünü farklı indirim oranlarıyla satamayacak. Bir ürünün teslimat bedeli ödenmesi gerektiği durumlarda, “bedelsiz, bedava, ücretsiz” ibareleriyle tanıtım yapılmayacak. İndirimli satışlarda, “…e varan”, “…den itibaren”, “…e kadar” ibarelerine görünür şekilde yer verilerek, tüketicinin aldatılması engellenecek.
16.04.2022 Ekonomi
Merkez Bankası duyurdu! Enflasyondaki yükseliş...
Merkez Bankası duyurdu! Enflasyondaki yükseliş... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, temmuz ayında enflasyondaki yükselişte gıda ve enerji fiyatları temel belirleyiciler olurken, yıllık tüketici enflasyonuna katkı gıdada 1,12 puan ve enerjide 0,58 puan arttı.
4.08.2021 Ekonomi
Kredi kartı, kredi, elektrik, su, doğalgaz faturaları! Herkesi ilgilendiriyor, sakın bunu yapmayın...
Kredi kartı, kredi, elektrik, su, doğalgaz faturaları! Herkesi ilgilendiriyor, sakın bunu yapmayın... Kredi kartı, kredi, elektrik, su, doğalgaz faturaları... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı, kredi borcu ya da fatura ödeyecekler, tarihi geçirmemek için otomatik ödeme talimatı veriyor. Ancak hesapta para yoksa, kredili mevduat hesabından ödeme alınıyor. Bu da aylık yüzde 1.98 faiz işlenmesine yol açıyor. Ayrıca avans hesap yoksa ve ödemeler de gecikirse bu durumda aylık yüzde 2.28 gecikme faizi devreye giriyor. Kredi kartının böyle olasılıklar için dikkatli kullanılması ve fatura günlerinin kaçırılmaması büyük önem taşıyor.
23.07.2021 Ekonomi
Merkez Bankası açıkladı! Enflasyon beklentileri martta...
Merkez Bankası açıkladı! Enflasyon beklentileri martta... PPK Toplantı Özeti'nde enflasyon beklentilerinin mart ayında yükseldiği aktarılarak, "Kurul, enflasyon beklentilerindeki bu seyrin, fiyatlama davranışlarına ve orta vadeli enflasyon görünümüne yönelik riskleri artırdığının altını çizmiştir." denildi.
25.03.2021 Ekonomi
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı!
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı! Ticaret Bakanlığı'nca piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında denetlenen ürün sayısı, 2020'de bir önceki yıla göre 4,5 katına çıkarak 10,96 milyona ulaşırken Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca 495 firmaya 15 milyon 500 bin lira ceza uygulandı.
15.03.2021 Ekonomi
Turizm geliri 2020 yılında yüzde 65.1 azaldı
Turizm geliri 2020 yılında yüzde 65.1 azaldı Turizm geliri 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 65.1 azalarak 12 milyar 59 milyon dolara geriledi. Yıllık turizm gelirinin 9 milyar 998 milyon dolarını kişisel harcamalar, 2 milyar 61 milyon dolarını da paket tur harcamaları oluşturdu.
29.01.2021 Ekonomi
Büyük indirim fırsatı! Yarı yarıya düştü, 5 ay sonra ödeyin...
Büyük indirim fırsatı! Yarı yarıya düştü, 5 ay sonra ödeyin... Milyonlarca kişi için büyük indirim fırsatı. En az yüzde 50 indirim yapıldı. Fiyatlar yarı yarıya düştü. Ödemeyi 5 ay sonra yapma imkanı da sunuluyor. Yapılan indirimle birlikte normalde 18 bin 642 lira olan fiyat 8 bin 575 liraya düşüyor. Ayrıca isterseniz paranızın tamamını geri alabiliyorsunuz. Erken tatil rezervasyonu için harekete geçildi. Sezon nisan ayında başlıyor. Pandemi nedeniyle durumdan en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm oldu. Ancak aşılama ile birlikte 2021 yılının yoğun geçeceği öngörülüyor. Şu an rezervasyon yaptırmanız durumunda en az yüzde 50 indirim fırsatı sunuluyor. Çabuk hareket edilmesinde fayda var, çünkü fiyatlar yükselecek ve yer bulamama riski ile de karşılaşabilirsiniz.
29.01.2021 Ekonomi
Zam geldi, milyonları ilgilendiriyor! 2 bin 282 lira...
Zam geldi, milyonları ilgilendiriyor! 2 bin 282 lira... Türkiye'de herkesi çok yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. cezalara zam geldi. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da öngörülen idari para cezaları, 2021'de uygulanmak üzere yüzde 9,11’lik yeniden değerleme oranında yükseltildi. Aldatıcı ticari reklamlar için idari para cezaları, yerel düzeyde yayın yapan televizyon kanalı aracılığı ile yapılmışsa 22 bin 861, ülke düzeyinde yayın yapan televizyon kanalı aracılığıyla gerçekleşmişse 457 bin 308 liraya çıkartıldı. Tüketici kredisi ve konut finansmanı sözleşmelerinde kanunun cayma hakkı, faiz oranı, erken ödeme, temerrüt, sigorta yaptırılması hükümlerini ihlal eden ve belirli süreli kredi sözleşmelerine ilişkin açılan hesaplardan ücret ve masraf talep eden kredi veren kuruluşlara her bir işlem başına 2 bin 282 lira idari para cezası uygulanacak.
26.12.2020 Ekonomi
O paralar iade ediliyor! 30 günden az...
O paralar iade ediliyor! 30 günden az... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Aynı durumdan mağduriyet yaşayan çok sayıda kişi bulunuyor. Emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Tur ücretleri iade edilecek. Tüketici mahkemesi, aldığı yurt dışı turuna seyahatten iki gün önce kardeşinin ölmesi nedeniyle katılamayan kişiye ödediği ücretin iade edilmesi gerektiğine hükmetti.
20.12.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Paket Tur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki paket tur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.