Özel Temsilci

Özel Temsilci

Son dakika özel temsilci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan özel temsilci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını özel temsilci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Temsilci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel temsilci gelişmeleri de dahil olmak üzere 545 özel temsilci haberi bulunmuştur. Tüm özel temsilci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Azerbaycan Karabağ'da 24 saatte zafere ulaştı! Fransız haber ajansı: Türkiye varken imkansız
Azerbaycan Karabağ'da 24 saatte zafere ulaştı! Fransız haber ajansı: Türkiye varken imkansız Dağlık Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonunda zafere 24 saatte ulaşan Azerbaycan dünyada gündem olmaya devam ediyor. Azerbaycan'ın yardım konvoyu bu sabah Hankendi'ye doğru yola çıktı, dünya Karabağ'ı izlerken uluslararası haber ajansı AFP 'yıldırım zafer'in yol açtığı atmosferi çarpıcı cümlelerle servis etti.
22.09.2023 Dünya
Dağlık Karabağ'da 24 saatlik muhteşem zafer dünyada böyle yankılandı: Putin'in intikamı! Ayrılıkçı direnişin çarpıcı çöküşü...
Dağlık Karabağ'da 24 saatlik muhteşem zafer dünyada böyle yankılandı: Putin'in intikamı! Ayrılıkçı direnişin çarpıcı çöküşü... Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonun 24 saatte başarıya ulaşması tüm dünyada yankı buldu. Ermeni ayrılıkçıların Azerbaycan'ın şartlarını kabul etmesi ve silahlarını bırakmasını dünya basını sayfalarında yer verdi. Bakü'nün operasyonu için 'yıldırım saldırısı' yorumu yapıldı. İngilizler 'Rusya'nın intikamını' yazdı. Rus gazete ise Kremlin'in 'Paşinyan planını' sayfasına taşırken Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfusun temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer arasındaki Yevlah'taki görüşme başladı. Kritik zirve devam ederken Erivan'da tansiyon yükseldi.
21.09.2023 Dünya
Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'de
Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'de İsveç’in yakın zamanda NATO üyesi olup olmayacağına ilişkin belirsizlik Vilnius Zirvesi sonrası çözüme kavuştu. İsveç, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine güçlü destek taahhüdünde bulunurken Türkiye de İsveç’in katılım protokolünü mümkün olan en kısa sürede TBMM’ye sevk etmeyi ve onaylanmasını sağlamayı kabul etti.
11.07.2023 Gündem
Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf
Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf paylaşıldı. MİT'in internet sitesindeki 'MİT Başkanı' bölümü de güncellendi.
10.06.2023 Gündem
MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu
MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu. İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır" ifadelerine yer verildi.
5.06.2023 Gündem
Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, AGİT'e özel temsilci olarak atandı
Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, AGİT'e özel temsilci olarak atandı Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) 2022 yılı Dönem Başkanlığını yürüten Polonya'nın, Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevine Büyükelçi İsmail Hakkı Musa’nın atadığını duyurdu. Büyükelçi Musa, bu görevi 2019 yılından bu yana sürdüren Büyükelçi Mehmet Paçacı’dan devralacak.
27.07.2022 Gündem
BM ile Ukrayna arasında cinsel şiddete maruz kalanlara yardım anlaşması imzalandı
BM ile Ukrayna arasında cinsel şiddete maruz kalanlara yardım anlaşması imzalandı Birleşmiş Milletler’in Çatışmalarda Cinsel şiddet Özel Temsilciliği ile Ukrayna hükümeti arasında ‘savaşta cinsel şiddete maruz kalanlara yardımcı olmak’ için çerçeve anlaşma imzalandı. BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi Pramila Patten dün basına yaptığı açıklamada “Size sözüm, uluslararası hukukun boş bir vaat olmayacağıdır. Bugünün belgeleri yarının kovuşturması olacak” dedi.
4.05.2022 Dünya
Türkiye ile Ermenistan arasında yıllar sonra ilk temas! Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş açıklamalar
Türkiye ile Ermenistan arasında yıllar sonra ilk temas! Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş açıklamalar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile görüştü. İki bakan görüşmenin ardından yaptıkları açıklamada olumlu mesajlar verdi.
12.03.2022 Siyaset
Türkiye ile Ermenistan arasında yeni başlangıç! Moskova'da kritik görüşme...
Türkiye ile Ermenistan arasında yeni başlangıç! Moskova'da kritik görüşme... 2009’da başarısızlıkla sonuçlanan ilk girişimin ardından Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin düzeltilmesi için bugün yeni bir süreç başlıyor. Türkiye’nin Özel Temsilci atadığı Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan ilk yüz yüze görüşme için Moskova’da buluşuyor.
14.01.2022 Dünya
AK Parti MYK sonrası Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Tipik bir fitne siyaseti
AK Parti MYK sonrası Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Tipik bir fitne siyaseti AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'telefonlarımız dinleniyor' iddiasına "İlk olarak benim hatırladığım kadarıyla 2018'de benzer cümleler söyledi. 2018'den beri ne ortaya belge koyuyor, ne de savcılığa gidip suç duyurusunda bulunuyor. 'Beni dinliyorlar, MYK'yı dinliyorlar' dediğinizde bu tipik bir fitne siyaseti olur" dedi.
29.12.2021 Siyaset
Ermenistan'dan flaş Türkiye hamlesi! Resmen duyurdular
Ermenistan'dan flaş Türkiye hamlesi! Resmen duyurdular Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında özel temsilci atandı.
18.12.2021 Dünya
Türkiye'den Ermenistan kararı! Özel temsilcinin adı belli oldu
Türkiye'den Ermenistan kararı! Özel temsilcinin adı belli oldu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle eski Washington Büyükelçimiz Serdar Kılıç’ı Özel Temsilci (Ermenistan Özel Temsilcisi) olarak, resmi olarak görevlendireceğiz" dedi.
15.12.2021 Gündem
Türkiye'den son dakika Ermenistan kararı: Temsilciler atanacak
Türkiye'den son dakika Ermenistan kararı: Temsilciler atanacak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ile Ermenistan arasında karşılıklı temsilciler atanacağını açıkladı.
13.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Roma dönüşü çarpıcı mesajlar: Ne gerekiyorsa biz bunu yaparız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Roma dönüşü çarpıcı mesajlar: Ne gerekiyorsa biz bunu yaparız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roma'daki G-20 zirvesinden sonra yurda dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesi hakkında "Bizim bu F-35 konumuz var. Malum bizim 1 milyar 400 milyon dolarlık yaptığımız bir ödeme var. Bununla ilgili olarak da F-16 tedarikini müzakere ettik. Biden 'Çok kısa zamanda netice alamayabiliriz. Biliyorsunuz iki farklı bölümden, Temsilciler Meclisi ve Senato’dan geçiyor. Malum, durum 50-50 ama ben elimden geleni yapacağım' dedi" ifadelerini kullandı.
1.11.2021 Siyaset
BM'den son dakika Suriye açıklaması: Hayal kırıklığıyla sonuçlandı
BM'den son dakika Suriye açıklaması: Hayal kırıklığıyla sonuçlandı Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının altıncı turunun hayal kırıklığıyla sonuçlandığını ve Komite toplantılarına bu şekilde devam edemeyeceklerini belirterek, "Elde etmeyi umduğumuz şeyi başaramadık. Yeni bir metin sunmamaya karar veren hükümet (Beşşar Esed rejimi) delegasyonuydu." dedi.
22.10.2021 Dünya
Afganistan krizi kapıda! Daha geniş bir göç dalgası her an patlayabilir
Afganistan krizi kapıda! Daha geniş bir göç dalgası her an patlayabilir Taliban’ın ülke yönetimini ele geçirdiği Afganistan’da sular durulmuyor. Tüm dünya ülkeden gelen sıcak haberleri takip ederken, özellikle göç krizi endişelere neden oluyor. IMF, Afganistan’da ekonomik küçülme yaşanacağını, bunun da Türkiye dahil bölge ülkeleri açısından bir mülteci krizine neden olabileceğini açıkladı.
20.10.2021 Dünya
Suriye'de sıcak gelişme! BM duyurdu: Anlaşmaya varıldı
Suriye'de sıcak gelişme! BM duyurdu: Anlaşmaya varıldı Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, yarın başlayacak Suriye Anayasa Komitesi görüşmelerinin 6'ncı turunda, tarafların ilk kez yeni Suriye anayasası reformu için taslak hazırlama sürecine başlama konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirdi.
17.10.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan KKTC açıklaması: Bu zihniyeti biz de artık yok sayıyoruz
Bakan Çavuşoğlu'ndan KKTC açıklaması: Bu zihniyeti biz de artık yok sayıyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Kıbrıs'ta çözümsüzlüğü çözüm arayışı gibi takdim etmesinin kabul edilmediğini belirterek "Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak gören bu zihniyeti biz de artık yok sayıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
1.07.2021 Siyaset
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Özel Temsilci Jan Kubis' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Özel Temsilci Jan Kubis' açıklaması Dışişleri Bakanlığı'nca, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilciliği görevine Slovakya Dışişleri eski Bakanı Jan Kubis'in atanmasının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.
19.01.2021 Siyaset
BM Libya Özel Temsilciliğine Bulgar diplomat Nickolay Mladenov getirildi
BM Libya Özel Temsilciliğine Bulgar diplomat Nickolay Mladenov getirildi Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilciliğine Bulgar diplomat Nickolay Mladenov getirildi.
20.11.2020 Dünya
Bakanlık duyurdu! Bugün Türkiye'ye geliyor
Bakanlık duyurdu! Bugün Türkiye'ye geliyor Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Libya Özel Temsilci Vekili Stephanie Turco Williams, bugün Türkiye'ye geliyor.
30.10.2020 Siyaset
Libya'dan son dakika Türkiye açıklaması
Libya'dan son dakika Türkiye açıklaması Libya Savunma Bakanlığı ve Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK), ayrı ayrı yayımladıkları açıklamalarda, Cenevre'deki 5 5 Ortak Askeri görüşmelerinde varılan ateşkes anlaşmasının, Türkiye ve Libya arasındaki askeri anlaşmaları olumsuz etkilemeyeceğini ve Türkiye ile işbirliğinin devam edeceğini duyurdu.
25.10.2020 Dünya
BM, Libya'da tarafların kalıcı ateşkes için anlaşmaya vardığını duyurdu
BM, Libya'da tarafların kalıcı ateşkes için anlaşmaya vardığını duyurdu BM, Libyalı tarafların ülke genelinde kalıcı ateşkes için anlaşmaya vardığını duyurdu.
23.10.2020 Dünya
Erdoğan'dan Lübnan'daki Türk Hastanesi'nin açılması talimatı
Erdoğan'dan Lübnan'daki Türk Hastanesi'nin açılması talimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Lübnan’da yaptırdığı Sayda Türk Hastanesi'nin bir an önce hizmete alınması için Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu’nu özel temsilci olarak görevlendirdi. Görüşmeler neticesinde Sayda Türk Hastanesi'nin açılması için Lübnan makamlarıyla mutabakata varıldı, hastanenin en kısa sürede hasta kabul etmesi için hazırlıklar başladı.
13.08.2020 Gündem
ABD, yeni nükleer silahların azaltılması anlaşmasına Çin'in de  katılmasında ısrarcı
ABD, yeni nükleer silahların azaltılması anlaşmasına Çin'in de katılmasında ısrarcı ABD Başkanı Donald Trump'ın silah kontrolünden sorumlu Özel Temsilcisi Marshall Billingslea, nükleer silahların kontrolüne ilişkin yeni anlaşmaya Çin'in de katılması gerektiğini belirterek anlaşmanın bütün nükleer silahları kapsamasının önemini vurguladı.
23.06.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Özel Temsilci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel temsilci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.