Gazete Vatan Logo

Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, AGİT'e özel temsilci olarak atandı

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) 2022 yılı Dönem Başkanlığını yürüten Polonya'nın, Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevine Büyükelçi İsmail Hakkı Musa’nın atadığını duyurdu. Büyükelçi Musa, bu görevi 2019 yılından bu yana sürdüren Büyükelçi Mehmet Paçacı’dan devralacak.

Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, AGİT'e özel temsilci olarak atandı

Dışişleri Bakanlığı'ndan  yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) 2022 yılı Dönem Başkanlığını yürüten Polonya, Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevine Büyükelçi İsmail Hakkı Musa’yı atamıştır. Büyükelçi Musa, bu görevi 2019 yılından bu yana sürdüren Büyükelçi Mehmet Paçacı’dan devralacaktır.

Türkiye, dünya genelinde artış gösteren ırkçılık, yabancı düşmanlığı, hoşgörüsüzlük ve İslam karşıtlığı gibi eğilimlerin önlenmesi amacıyla, AGİT dahil tüm uluslararası kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalara özel önem atfetmekte ve etkin biçimde katkı sağlamaktadır.

Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele alanındaki çabalarımız çerçevesinde Büyükelçi İsmail Hakkı Musa’nın AGİT Dönem Başkanlığı tarafından yapılan sözkonusu ataması tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır.