Osmanlı İmparatorluğu

Osmanlı İmparatorluğu

Son dakika Osmanlı İmparatorluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Osmanlı İmparatorluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Osmanlı İmparatorluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan osmanlı imparatorluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.265 osmanlı imparatorluğu haberi bulunmuştur. Tüm osmanlı imparatorluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini vatanında ikinci sınıf hissetmesine müsaade etmedik, etmeyiz.' dedi.
24.04.2024 Gündem
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Bakan Fidan, Irak'ın terör örgütünün Süleymaniye'de lojistik olarak desteklenmesine tepki göstererek, "Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesi, Türkiye ile dostluklarını tarihte olduğu gibi bugün de perçinlemeleri ve ortak geleceğe beraber hareket etmemiz gerekli. Ben bunu yapacağım ve bunu yaparken de sana hile kurmuyorum, tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç çünkü bu senin lehine değil, hiç kimsenin lehine değil" ifadelerini kullandı.
18.03.2024 Gündem
18 Mart resmi tatil mi 2024? 18 Mart'ta okullar tatil mi 2024, yarım gün mü?
18 Mart resmi tatil mi 2024? 18 Mart'ta okullar tatil mi 2024, yarım gün mü? 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü için az süre kalırken öğrenciler 18 Mart 2024 okullar tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 18 Mart resmi tatil mi 2024?
28.02.2024 Gündem
Tanzimat Fermanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tanzimat Fermanı Maddeleri Nelerdir?
Tanzimat Fermanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tanzimat Fermanı Maddeleri Nelerdir? Batılılaşmanın ilk somut adımı olarak bilinen Tanzimat Fermanı, Osmanlı imparatorluğu döneminin önemli yapıları içerisinde yer alır. 3 Kasım 1839 yılında Gülhane parkında okunması ile beraber ayrıca farklı isimlere sahip olduğunu söylemek mümkün. Bunlar arasında Gülhane Hattı Şerife, Gülhane Hattı Hümayunu ve Tazminatı Hayriye şeklinde öne çıktığını söylemek gerekir.
15.02.2024 Gündem
MHP Lideri Devlet Bahçeli: DEM'lenmiş CHP Türkiye'den kopmuştur
MHP Lideri Devlet Bahçeli: DEM'lenmiş CHP Türkiye'den kopmuştur Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 'Aramızdan devşirdikleri ile karşımıza geçtiler başarılı olmadılar. İhanetle yolumuzu kesmeye çalıştılar.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
Sette kaza geçiren Sinan Albayrak son durumunu paylaştı! Konuşamıyorum
Sette kaza geçiren Sinan Albayrak son durumunu paylaştı! Konuşamıyorum Osmanlı İmparatorluğu'nun 7. padişahı II. Mehmed’in (Fatih Sultan Mehmet) hikâyesini konu alan 'Mehmed Fetihler Sultanı' dizisinde rol alan Sinan Albayrak, sette at üzerinde çekim yaptığı sırada kaza geçirmişti. Tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Albayrak, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
31.01.2024 Magazin
Harname- Şeyhi, Şeyhinin Harnamesi Özellikleri Nelerdir?
Harname- Şeyhi, Şeyhinin Harnamesi Özellikleri Nelerdir? Osmanlı İmparatorluğu döneminde divan edebiyatı saraylı edebiyatı olarak tanımlanmaktaydı. Bu anlamda oldukça anlaşılması zor edebi bir dil kullanılmaktaydı. Sadece Divan edebiyatı eğitimi alan ve bu konuda araştırma yapanların anlayacağı bir edebiyat türüdür. Harname- Şeyhi, tarafından yazılan bir Edebiyatı eseridir. 
29.01.2024 Gündem
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER Adana'nın kurtuluşunun yıl dönümü, coşkuyla hatırlanmaya devam ediyor. Özellikle Adana şehri olmak üzere, 5 Ocak'ta kutlanan bu anlamlı gün, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu onurlandırmak amacıyla coşkuyla karşılanıyor. Peki, Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu, nasıl gerçekleşti? 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri…
5.01.2024 Gündem
Sarıkamış şehitleri için anma sözleri - Sarıkamış şehitleri anma günü mesajları | 22 Aralık Sarıkamış Harekatı nedir, Sarıkamış şehitlerini anma günü ne zaman?
Sarıkamış şehitleri için anma sözleri - Sarıkamış şehitleri anma günü mesajları | 22 Aralık Sarıkamış Harekatı nedir, Sarıkamış şehitlerini anma günü ne zaman? 22 Aralık Sarıkamış Şehitleri ile ilgili sözler- Sarıkamış şehitleri anma mesajları 109. Yıldönümünde Sarıkamış Harekatı'nda can veren şehitlerimizi anmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Birinci Dünya Savaşında, 22 Aralık 1914 ve 6 Ocak 1915 arasında Osmanlı İmparatorluğu ile Rus İmparatorluğu arasında gerçekleşmiş olan Sarıkamış Harekâtı’nda çok sayıda şehit verdi. Tarihin en soğuk gününde, her yıl olduğu gibi bu yıl da derin bir hüzünle anılan Sarıkamış Şehitleri’nin tarihi için de araştırmalar yoğunlaştı. Biz de Sarıkamış Şehitleri anma mesajları ve sözleri derlerken, Sarıkamış Harekatı tarihi hakkında da bilgiler verdik.
22.12.2023 Gündem
Yaratılan dizisi nerede çekildi? Yaratılan dizisi konusu ve oyuncuları
Yaratılan dizisi nerede çekildi? Yaratılan dizisi konusu ve oyuncuları Yaratılan dizisi konusu ve oyuncuları kimler, Netflix Yaratılan nerede çekildi? Yönetmen Çağan Irmak'ın 15 yıldır hayalini kurduğu, Frankenstein'dan ilham alan hikayesi ve etkileyici görsel dünyasıyla dikkat çeken 'Created' serisinden dizi yayınlandı.
21.10.2023 Televizyon
Bakan Uraloğlu: İsrail'in insanlık dışı saldırısını unutturmayacağız
Bakan Uraloğlu: İsrail'in insanlık dışı saldırısını unutturmayacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2013 yılında basılan ve üzerinde Mescid-İ Aksa ile Sultan Ahmet Cami’nin bulunduğu Türkiye-Filistin ortak pulu, halklarımız arasındaki kardeşliği adeta ölümsüzleştirmiş ve tarihe kayıt düşmüştür. Ve şimdi El Ehli Baptist Hastanesinde yaşanan bu elim hadiseyi tarihe kayıt düşmek adına yeni bir pul daha tasarlıyoruz. İsrail’in bu insanlık dışı saldırısını unutturmayacağız” dedi.
20.10.2023 Ekonomi
Linet tepkilere dayanamadı! Sosyal medyadan açıklama yaptı: İliklerime kadar yaşadım
Linet tepkilere dayanamadı! Sosyal medyadan açıklama yaptı: İliklerime kadar yaşadım İsrail'in abluka altındaki Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasının ardından sanat dünyasından yapılan saldırya tepki yağmıştı. İsrail asıllı Türk şarkıcı Linet'in ise bu saldırıya sessiz kalması tepki çekmişti. Ünlü isim, sosyal medyadan gelen mesajların ardından Instagram sayfasından açıklama yaptı.
19.10.2023 Magazin
Ziştovi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ziştovi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Ziştovi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ziştovi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Avusturya Arşidüklüğü ile Osmanlı İmparatorluğu arasında yapılan barış antlaşması Ziştovi Antlaşması olarak bilinmektedir. 1791 yılında gerçekleşen bu antlaşma, Aynı zamanda Osman Rus çerçevesi kapsamında yapılan savaşın da sona ermesine olanak vermiştir. Avusturya arşı döktüğü o dönem kutsal Roma-Germen imparatorluğuna bağlıydı. O yüzden antlaşma içerisinde kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'nun da bulunduğunu söylemek mümkündür. Hem önemi hem de anlaşma içerisindeki maddeleri ile beraber dönemin önemli antlaşmaları arasında gelir.
17.09.2023 Eğitim
Vasvar Antlaşması Özeti Ve Önemi... Vasvar Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Vasvar Antlaşması Özeti Ve Önemi... Vasvar Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu ile Avusturya Arşidüklüğü arasında yapılan antlaşma Vasvar Antlaşması olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bu iki ülke arasında yapılmış olan bir Barış Antlaşması olarak da ifade edilir. Böylece bu antlaşma 1663 ile 1664 yılları arasında Osmanlı İmparatoru ile Avusturya arasında yapılan savaşı da sona erdirmiştir. Özellikle yapılan bu antlaşma sayesinde her iki taraf da bir süre kendini toplama, güçlenme ve dinlenme imkanı da buldu. Çünkü karşılıklı olarak saldırmazlık maddesi bu antlaşma içerisinde yer almaktadır.
15.09.2023 Eğitim
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğunun gerileme dönemine rastlayan Uşi Antlaşması Osmanlı'nın kritik bölgelerinin kaybedilmesine tanıklık eden antlaşmalardan birisi olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda Osmanlı İmparatorluğunun 600 yıllık hayatında elinde bulunduran Trablusgarp bölgesini bu antlaşmayla kaybetmiştir.
15.09.2023 Eğitim
Sykes Pıcot Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sykes Pıcot Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Sykes Pıcot Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sykes Pıcot Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Yeni bir anlaşma olarak öne çıkan Sykes Pıcot Antlaşması, aynı zamanda Osmanlı imparator lehine yapılan bir antlaşmadır. Bu bağlamda Osmanlı Devleti'nin orta doğudaki topraklarının paylaşılması konusunda gerçekleştirilmiş olan bir antlaşmadır. Britanya İmparatorluğu ve Fransa arasında gerçekleşen bu gizli antlaşmaya, daha sonra Rusya İmparatorluğu da girmiştir.
15.09.2023 Eğitim
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Sevr antlaşması Osmanlı devletine dayatılan sözde barış antlaşması olarak tanımlanabilir. Sevr antlaşması aynı zamanda İstanbul hükümeti tarafından imzalanan ancak askıda kalan bir antlaşma olarak da bilinmektedir. Bu antlaşmaya bakıldığında Anadolu'daki birçok bölge diğer Avrupalı devletler tarafınca paylaşılacaktır. Milli mücadelenin doğmasına neden olarak geçen Sevr antlaşması büyük ölçüde önemli maddeler içeren bir anlaşmadır.
14.09.2023 Eğitim
Serav Antlaşması Özeti Ve Önemi... Serav Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Serav Antlaşması Özeti Ve Önemi... Serav Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğunun 1577 yılında başlayan ve uzun yıllar boyunca süren savaş sonucunda 1618 yılında Serav Antlaşması imzalanmıştır. 
14.09.2023 Eğitim
Paris Antlaşması Özeti Ve Önemi... Paris Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Paris Antlaşması Özeti Ve Önemi... Paris Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı imparatorluğunun tarihte imzaladığı pek çok antlaşma vardır. Bu antlaşmalar içindeki en önemli anlaşmalar arasında ise, Paris antlaşması yer alır. Paris antlaşması Fransa, İngiltere ve Osmanlı imparatorluğu arasında imzalanan bir antlaşma olarak da bilinir. Özellikle de antlaşmalar tarihi kaynaklar bakımından oldukça önemlidir. Osmanlı tarihini araştıran kişiler ise, özellikle de Paris Antlaşması ile ilgili araştırma yapar ve bu antlaşmanın maddelerini merak ederler. 
14.09.2023 Eğitim
İstanbul'a yeni hat geliyor! 8 durak olacak, yayalar da yürüyebilecek
İstanbul'a yeni hat geliyor! 8 durak olacak, yayalar da yürüyebilecek Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. İki ray yolundan birini trenler diğerini de yayalar kullanabilecek. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk yapılabilecek. Böylece 1872’de hizmete alınan hat tarihinde ilk kez yaya kullanımına açılmış olacak.
14.09.2023 Ekonomi
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu, Trablusgarp ile 1. Balkan Savaşı'nda kayıplar yaşamıştı. Bu kayıplar özellikle askeri, siyasi ve ekonomik alanında olmuştu. Tabi Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin gözü Osmanlı'nın üzerinde olmaya devam ediyordu. Almanya ise Osmanlı Devleti'ni yanında görmek istiyordu. Böyle bir ortamda 1. Dünya Savaşı kaçınılmaz olmuştur. 1914 yılında başlayan savaş 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile son bulmuştur. 
12.09.2023 Eğitim
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 24 Temmuz 1923'te Türkiye ile İtilaf devletleri arasında İsviçre'nin aynı adlı kasabasında Lozan Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Yunan-Türk ihtilafını sona erdirir ve Türkiye için bugün hala sahip olduğu sınırları oluşturur. 
11.09.2023 Eğitim
Londra Antlaşması Özeti Ve Önemi... Londra Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Londra Antlaşması Özeti Ve Önemi... Londra Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Balkan Savaşı neticesinde Osmanlı İmparatorluğu'nun savaşı kaybetmesi sebebiyle yapılan antlaşma Londra Antlaşması olarak bilinmektedir. 1913 yılında gerçekleşen bu antlaşma Osmanlı Devleti ile Bulgaristan krallığı arasında yapılmıştır. Yapılan bu antlaşma ile beraber Osmanlı Devleti'nin Balkan bölgesindeki sınır Midye Enes arasında kalmıştır.
11.09.2023 Eğitim
Küçük Kaynarca Antlaşması Özeti Ve Önemi... Küçük Kaynarca Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Küçük Kaynarca Antlaşması Özeti Ve Önemi... Küçük Kaynarca Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devletinin tarihinde Rus savaşları oldukça önem taşımaktadır. Bu anlamda Osmanlı İmparatorluğu Rus güçleri karşısında çok fazla toprak kaybetmiştir. Osmanlı İmparatorluğuna toprak kaybetmesine yol açan Küçük Kaynarca Antlaşması olmuştur.
10.09.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki osmanlı imparatorluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.