Osb

Osb

Son dakika OSB haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan OSB ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını OSB haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Osb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan osb gelişmeleri de dahil olmak üzere 591 osb haberi bulunmuştur. Tüm osb haberleri aşağıda listelenmiştir.
O bölgede arazi fiyatı Boğaz’daki yalının değerini aştı! Kira artışı yüzde 150’ye dayandı
O bölgede arazi fiyatı Boğaz’daki yalının değerini aştı! Kira artışı yüzde 150’ye dayandı Gayrimenkul fiyatlarındaki artış gündemde. Türkiye genelindeki OSB’lerde kira artış oranları yüzde 150’ye yaklaşırken, OSB arazilerin metrekare satış fiyatı ise Boğaz’daki yalıların değerini aştı. Artış hızının en yüksek olduğu bölgelerin başında ise açık ara Marmara geliyor.
25.04.2024 Ekonomi
AOSB'de 5 sanayi parseli açık artırma ile satışa sunulacak! 10 Mayıs'ta başlıyor
AOSB'de 5 sanayi parseli açık artırma ile satışa sunulacak! 10 Mayıs'ta başlıyor Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, sınırları dahilinde bulunan 5 sanayi parselini tahsis/satış ihalesini açık artırma usulü ile yapılacak.
4.04.2024 Adana
AOSB’de afet koordinasyon merkezi kuruluyor! Yaklaşık 70 milyon TL’ye mal olacak
AOSB’de afet koordinasyon merkezi kuruluyor! Yaklaşık 70 milyon TL’ye mal olacak Yüzyılın afeti olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremde, bölgenin lojistik üssü olarak önemli bir işlev üstlenen Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde, olası her türlü afete hazırlık oluşturmak amacıyla Afet Koordinasyon Merkezi kuruluyor.
2.04.2024 Adana
Adana Türk sanayisinin gücüne güç katıyor
Adana Türk sanayisinin gücüne güç katıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana Organize Bölgesi'ne ziyaretlerde bulunarak incelemelerde bulundu. Kacır, Adana'nın sanayi üretiminde kilometre taşı olduğunu vurgulayarak, "Adana Türkiye'nin üreten gücüdür" açıklamalarında bulundu.
22.03.2024 Adana
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” dedi.
11.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi
AOSB Bölge Müdürü Akpınar: “Yenilikçi bir OSB olarak, sinerjiyi önemsiyoruz”
AOSB Bölge Müdürü Akpınar: “Yenilikçi bir OSB olarak, sinerjiyi önemsiyoruz” Adana Organize Sanayi Bölgesi, yenilikçi ve sosyal bir OSB olarak işbirliğinin öneminden hareketle diğer OSB’ler ile bilgi ve deneyim paylaşımında bulunarak, sinerji oluşturuyor. Türk Sanayisinin Güneydeki Üssü AOSB, bu çerçevede İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ekibini konuk etti.
30.01.2024 Adana
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sundukları destekleri artıracaklarını söyledi. Bakan Kacır, “Türkiye ekonomisinin geleceğini, Ar-Ge, inovasyon ve ihracat belirleyecek. Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda destek limitlerimizi yeniden belirliyoruz. Bu hafta, KOSGEB İcra Komitesi'ni topluyoruz. Destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz” dedi.
27.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek flaş açıklama: Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor
Bakan Şimşek flaş açıklama: Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Bakan Şimşek, " Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor. Risk primimiz düştü, kurdaki dalgalanmalar azaldı, ülkemize yönelik yabancı yatırımcı ilgisi arttı, bankaların ve reel sektörün dış borç çevirme oranları yükseliyor." dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı 10 bini aştı
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı 10 bini aştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün itibariyle banttan inen Togg araçların sayısı 10 bini aşmıştır. Bu 60 yıllık bir hayalin gerçekleşme hikayesidir. Ancak şunu da biliyoruz ki bu büyük başarı hikayesini geleceğe taşımak adına daha yapacak çok işimiz var” dedi.
7.11.2023 Ekonomi
Depremden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek
Depremden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısında Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi’ni başlattıklarını açıklamasının ardından KOSGEB Başkanı A. Serdar İbrahimcioğlu, sahaya indi. KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, depremden en çok etkilenen iller olan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da KOBİ’ler ve esnafla buluşarak işletme başına 750 bin TL’ye kadar olan projenin ayrıntılarını anlattı.
5.11.2023 Ekonomi
‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham aldılar
‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham aldılar Atatürk’ün ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden ilham alan şirketler, zorlu geçen 2023 yılına rağmen 100. yılda yeni tesisler açtı. Birçok şehirde faaliyete geçen fabrikalar üretiyor, yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor.
29.10.2023 Ekonomi
EPDK'dan flaş karar! deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi
EPDK'dan flaş karar! deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, deprem bölgesindeki şirketlerin avans ödemelerine erteleme ve bu süre boyunca piyasa işletmecisi ve katılımcısına temerrüt faizi uygulamama kararı aldı.
30.09.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir
Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Bakan Bayraktar "Farklı deniz yetki alanları karalarda lokasyonlarda, Hakkari'de, Eylül'de Van'da sondaj yapacağız" dedi.
28.08.2023 Ekonomi
Bakan Yumaklı tarımda yeni dönemi anlattı! Sebze fiyatlarını düşürme planı ortaya çıktı
Bakan Yumaklı tarımda yeni dönemi anlattı! Sebze fiyatlarını düşürme planı ortaya çıktı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’de tarımın fotoğrafını çekmek için düğmeye bastıklarını söyledi. ‘Tarımsal sayım’da altyapının tamamlandığını, Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla protokol yapılacağını belirten Yumaklı, “Bu tarımda tüm verilerin tespiti ve kayıt altına alınması demek. 41 ilde 39 tarım ihtisas OSB’si tüzel kişilik kazandı. İhtisas OSB’lerle kentlerde uygun fiyata gıda mümkün olacak” dedi.
12.08.2023 Ekonomi
Bakan Kacır duyurdu! KOSGEB borçları silindi
Bakan Kacır duyurdu! KOSGEB borçları silindi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır deprem bölgesine verilen desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
9.08.2023 Gündem
Manisa'daki fabrika yangını 19 saat sonra kontrol altına alındı
Manisa'daki fabrika yangını 19 saat sonra kontrol altına alındı  Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki bir geri dönüşüm tesisinde dün başlayan yangın, 19 saat sonra kontrol altına alındı. Tesiste itfaiye ve orman ekipleri tarafından soğutma çalışmaları devam ediyor.
23.06.2023 Gündem
İstihdama Endonezya çözümü! Muhtarlıklara iş ilanları asıldı
İstihdama Endonezya çözümü! Muhtarlıklara iş ilanları asıldı Türkiye’de 1 milyon 200 bin kişinin çalıştığı turizm sektöründe, istihdam sorunu yaşayan otelciler çareyi Endonezya’dan ve Türki Cumhuriyetler’den gelen çalışanlarda buldu. Daha maliyetli olmasına rağmen bu yolu seçmek zorunda kaldıklarını belirten sektör temsilcileri, “İşsizlik bürosuna, belediyenin istihdam bürolarına başvuruda bulunuyoruz hatta muhtarlıklara bile kâğıt asıyoruz. Ancak yine de çalışacak kimseyi bulamıyoruz” dedi.
22.06.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Kacır "Sel bölgesinde KOBİ'lere 1 yıl ödemesiz 3 yıl ödemeli 300 bin lira kredi sunduk" dedi. Bakan Kacır "Önümüzdeki 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz. İki aşamalı proje olacak. Sert iniş ilki, insansız roket göndereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
7.06.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İstanbul'un yeşil koridoru olacak
Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İstanbul'un yeşil koridoru olacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kurum, proje tamamlandığında İstanbul'un yeşil koridoru olacağını ifade etti.
10.05.2023 Ekonomi
The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yine hedef aldı! AK Parti'den tepki geldi
The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yine hedef aldı! AK Parti'den tepki geldi İngiliz The Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili manşetini AK Partili Dağ, CNN Türk yayınında değerlendirdi.
9.05.2023 Dünya
Bakan Kurum: OSB'lerde çalışan evi olmayan kardeşlerimiz için proje yürütüyoruz
Bakan Kurum: OSB'lerde çalışan evi olmayan kardeşlerimiz için proje yürütüyoruz Ümraniye’de iş insanlarıyla bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Sanayi bölgelerinde çalışan evi olmayan kardeşlerimiz için TOKİ başkanlığımızla proje yürütüyoruz. Bunun talimatını arkadaşlara verdik. OSB'ler için yeni yer tahsisini bu hafta karşılayacağız ardından da İstanbul’un üreten insanlarının ev sahibi olabilmeleri, güvenli, huzurlu yuvalarında yaşayabilmeleri için bu çalışmayı yapacağız” dedi.
9.05.2023 Ekonomi
161 fabrika 55 bin gence ekmek kapısı olacak
161 fabrika 55 bin gence ekmek kapısı olacak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, emek yoğun sektörlerde gençlerin istihdamını sağlamak amacıyla özel sektörü, kullanıma hazır üretim tesisleri ile destekliyor. 33 ilde uygulanan Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile 161 fabrika toplamda 55 bin gence ekmek kapısı olacak.
3.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum açıkladı! Kocaeli'ne 5200 yeni konut
Bakan Kurum açıkladı! Kocaeli'ne 5200 yeni konut Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul milletvekili adayı Murat Kurum, İzmit Körfezi Dip Çamur Temizleme Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Kurum, "Sadece İzmit Körfezi'nde değil bütün Marmara çevresinde yapacağız. Marmara Denizi'mizi en güzel, en doğal haliyle gençlerimize bırakacağız" dedi.
2.05.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Bu mevzuat ile tarımda adeta bir devrim başlayacak
Bakan Kirişci: Bu mevzuat ile tarımda adeta bir devrim başlayacak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımda 9 kanun ve 40 maddelik mevzuat değişikliği yaptıklarını belirterek, "Bu mevzuat ile tarımda adeta yeni bir dönem başlayacak. 2023'te yeni bir yüzyıla başladık, işte bu yeni yüzyıla yakışacak şekilde planlı üretimin ve sözleşmeli üretimin yine ekilmeyen alanların boş kalmaması için bu üretimin gerçekleştirilmesi; elbette yeni yüzyıla yakışan davranış" dedi.
2.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Osb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki osb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.