Online Eğitim

Online Eğitim

Son dakika online eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan online eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını online eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Online Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan online eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.494 online eğitim haberi bulunmuştur. Tüm online eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversiteler online mı? Hangi üniversiteler uzaktan eğitim verecek 2023, online eğitim veren üniversiteler hangileri?
Üniversiteler online mı? Hangi üniversiteler uzaktan eğitim verecek 2023, online eğitim veren üniversiteler hangileri? Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala online eğitim uygulanıp uygulanmayacağı konusunda araştırmalar başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 7 üniversitede uzaktan eğitim verilmesi gerekebileceği konusunda öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Adıyaman Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlükleri, bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Üniversiteler online mı? Hangi üniversiteler uzaktan eğitim verecek 2023, online eğitim veren üniversiteler hangileri?
21.09.2023 Eğitim
YÖK'ten  'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz
YÖK'ten 'ders ücreti' uyarısı! Yıllık olarak alınamaz Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde dönem tekrarı yapan veya normal eğitim süresini uzatan öğrencilerden alınan ücretin, tekrar gerektiren ders veya dönem başına hesaplanması gerektiğini açıkladı.
19.09.2023 Eğitim
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor Okulla ilk kez tanışacak ya da yeni bir kademeye geçecek olan öğrenciler için bugün okul zili çalıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 11 Eylül pazartesi günü başlayacak. MEB, bu yıl dijital bağımlılığın önüne geçmek için okullarda cep telefonu kısıtlaması uygulayacak. Uzmanlar da odaklanmayı olumsuz etkileyen cep kullanımı kısıtlamasından yana.
4.09.2023 Eğitim
Bakan Kasapoğlu'ndan CNN Türk'te 28 Mayıs mesajı: Millet güçlü bir mesaj verecek
Bakan Kasapoğlu'ndan CNN Türk'te 28 Mayıs mesajı: Millet güçlü bir mesaj verecek Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN Türk'te önemli açıklamalarda bulundu. 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimlerine ilişkin Bakan Kasapoğlu, " Milletimizin gündeminde istikrar var ve müthiş bir Erdoğan sevgisi var. Erdoğan karşıtlığı üzerinden siyaset yapanlara, masaya bir güven yok. 28 Mayıs'ta milletimiz daha da güçlü bir mesaj verecektir" dedi. "Yurtlar gerektiğinde öğrencilerin gerektiğinde afetzedelerin emrinde" diyen Bakan Kasapoğlu, "Bu yıl yeni yurtlar açacağız. Yurtlar sığınaklı, güvenli bir liman. İnanır mısınız, tatil olduğunda yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerimiz var" ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Gündem
Mardin'de sınava girdi, Şırnak'ta tespit edildi! Tıp sınavında skandal
Mardin'de sınava girdi, Şırnak'ta tespit edildi! Tıp sınavında skandal Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 7 öğrencinin online yapılan sınavı, hileye başvurdukları için iptal edildi. Sınav sırasında bağlantısını koparan öğrencilerin bilgisayarına, başka İnternet Protokolü (IP) adresine sahip öğrencilerin bağlanarak soruları yanıtladığı tespit edildi.
25.05.2023 Yaşam
Şirketlerin deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor
Şirketlerin deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor 6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmaları devam ediyor.
17.03.2023 Ekonomi
KYK Şubat 2023 ücreti iade edilecek mi? Online eğitim sonrası KYK yurt ücreti geri ödemesi ne zaman?
KYK Şubat 2023 ücreti iade edilecek mi? Online eğitim sonrası KYK yurt ücreti geri ödemesi ne zaman? KYK Şubat ayı ücretleri iade edilecek mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Üniversitelerde bahar yarıyılının online olarak yapılması kararlaştırıldıktan sonra gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çevrildi. Kahramanmaraş depreminden sonra yurt ücretlerinin akıbeti araştırılmaya başlandı. Peki KYK yurt ücretleri geri verilecek mi? Ödemeler ne zaman? İşte detaylar...
28.02.2023 Ekonomi
Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor?
Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor? YÖK, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. Peki, Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor?
17.02.2023 Eğitim
Budist kocaya 1 milyon tl tazminat
Budist kocaya 1 milyon tl tazminat C.E.’nin Budizm ve Taoizm temelli kişisel gelişim dersleri alarak evde ayin yaptığını, ailesini ihmal ederek bir kadınla birlikte ‘inziva’ adı altında gezilere gittiğini iddia eden 19 yıllık eşi P.E. açtığı boşanma davasını kazandı. Karara göre, C.E. boşandığı karısına 1 milyon lira tazminat ile aylık 30 bin lira nafaka ödeyecek.
27.01.2023 Gündem
Mehmet Ali Çelebi kimdir, hangi partiye geçti, AK Parti’ye mi?
Mehmet Ali Çelebi kimdir, hangi partiye geçti, AK Parti’ye mi? Mehmet Ali Çelebi AK Parti’ye mi geçti, hangi partiye geçti? Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifasının ardından Memleket Partisi’ne katılan ancak bir süre önce partisinden istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti katıldığını açıkladı. Peki, Mehmet Ali Çelebi kimdir, kaç yaşında, nereli?
11.10.2022 Gündem
Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi, 2023 eğitim yılında üniversitelerde online eğitim kalktı mı? YÖK yüz yüze eğitim kararı
Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi, 2023 eğitim yılında üniversitelerde online eğitim kalktı mı? YÖK yüz yüze eğitim kararı 2022 2023 eğitim dönemi üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi, üniversitelerde online eğitim kalktı mı? Korona salgını sürecinde online eğitime geçiş yapan öğrenciler üniversitelerin yüz yüze eğitime ne zaman geçeceğini araştırmaya başladı. Korona için alınan önlem kararları tek tek kaldırılınca çoğu üniversiteler yüz yüze eğitime geçse de bazı bölümlerde online eğitim devam etti. Öğrenciler şimdi 2022- 2023 eğitim öğretim döneminde online eğitimin devam edip etmeyeceğini araştırıyor. YÖK merak edilen soruya yanıt verdi.
10.06.2022 Eğitim
İş fırsatı sunuyor! Başvurular devam ediyor! Yüz binlerce kişi...
İş fırsatı sunuyor! Başvurular devam ediyor! Yüz binlerce kişi... Bilgi teknolojilerinde kariyer yapmak isteyenler için 2020 yılında başlatılan ve “1 Milyon İstihdam Projesi” olarak da bilinen 1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne 2022 Şubat itibarıyla 855 binden fazla kişi başvururken, 700 binden fazla kişi kayıt yaptırdı, 355 binden fazla kişi özgeçmişini sistemde doldurdu. Sisteme kaydolan 72 işveren tarafından yayınlanan 90 iş ilanına iki binden fazla başvuru yapıldı.
5.06.2022 Ekonomi
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK başkanı duyurdu...
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK başkanı duyurdu... Milyonlarca üniversite öğrencisi bekliyordu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar resmen duyurdu. YÖK Başkanı Özvar, "Uzaktan eğitimin yeni şeklini önümüzdeki günlerde inşallah üniversitelerle paylaşacağız, duyuracağız." dedi. Dünyada gerçekleşen dijital dönüşümlere paralel olarak, başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere birkaç üniversitemizde uygulandığı haliyle açıköğretimin mevcut biçiminin güncellenmeye ve çeşitlendirmeye ihtiyacı olduğunu belirten YÖK Başkanı Özvar,"Bu çerçevede temel amacımız, açık, uzaktan ve hibrit modelleri çeşitlendirmektir” şeklinde konuştu.
14.05.2022 Eğitim
Çok sayıda işçi aranıyor! 'Maaşlar asgari ücretin üzerinde’ deyip duyurdu: Kaynakçı, tornacı, frezeci...
Çok sayıda işçi aranıyor! 'Maaşlar asgari ücretin üzerinde’ deyip duyurdu: Kaynakçı, tornacı, frezeci... Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu üyesi ve Trakya Koordinatörü Erdim Noyan, Türkiye'nin artan ihracatına karşılamak için fabrikaların üretimini artırdığını ancak Trakya'da bulunan 24 Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmaların eleman sıkıntısı yaşadığını söyledi. Noyan, "Özellikle bölgemizde tekstil gibi emek yoğun sektörlerdeki yatırım artışı da personel ihtiyacı oluşturmaktadır" dedi. MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan da, "En büyük yaşadığımız sıkıntılardan bir tanesi maalesef mavi yaka ve gri yaka dediğimiz teknik, teknisyen personel ihtiyaçlarımızda sıkıntı yaşıyoruz" dedi.
17.04.2022 Gündem
MEB resmen duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, yarın...
MEB resmen duyurdu! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, yarın... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beklenen açıklama yapıldı. Milyonlarca öğrenciyi doğrudan ilgilendiriyor. Ara tatil ile ile ilgili MEB tarafından değişiklik yapıldı mı? Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim takvimini duyurdu. İlk ara tatil dönemini 19 Kasım'da sona erdiren öğrenciler ikinci ara tatilin ne zaman biteceğini merak ediyor. Bilindiği üzere nisan ara tatil döneminin 11 Nisan başlayacağı açıklandı. Nisan ara tatili ile birlikte binlerce öğrenci hafta sonlarının da eklenmesiyle toplamda 9 günlük tatil yapacak. Uzmanlar, çocukların tatilde aileleriyle vakit geçirmelerini önerirken, tatil süresine sosyal faaliyetlerin eklenmesinin büyük önem taşıdığını vurguluyor. Peki ara tatil ne zaman bitiyor? MEB 2022 takvimi ile Nisan ara tatili uzayacak mı? İşte ara tatil bitiş tarihi ile ilgili detaylar...
10.04.2022 Eğitim
Mehmet Ali Çelebi istifa mı etti, neden? Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Mehmet Ali Çelebi istifa mı etti, neden? Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi kimdir, kaç yaşında ve nereli? Mehmet Ali Çelebi istifa mı etti, neden? Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Peki, Mehmet Ali Çelebi kimdir, kaç yaşında ve nereli?
25.02.2022 Gündem
Bakan Kasapoğlu'ndan 'spor yasası' açıklaması: Önümüzdeki günlerde parlamentonun gündeminde olacak
Bakan Kasapoğlu'ndan 'spor yasası' açıklaması: Önümüzdeki günlerde parlamentonun gündeminde olacak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, CNN TÜRK'te 5N1K programında açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, 'Yeni spor yasası ne zaman çıkacak?' sorusuna 'Önümüzdeki günlerde parlamentomuzun gündeminde olacak. Hem kulüpler hem federasyonlar açısından, yarınları daha başarılı kılma adına bir süreci de başlatmış olacağız.' yanıtını verdi.
5.02.2022 Gündem
Özel okullarla ilgili emsal karar! Ücretler iade ediliyor
Özel okullarla ilgili emsal karar! Ücretler iade ediliyor Özel okullarla ilgili flaş karar! Pandemi sebebiyle birçok özel kolu eğitime ara vermişti. Veliler ise ödenen okul ücretlerinin iade edilmesini talep ediyordu. Tüketici mahkemesi konuyla ilgili emsal bir karar verdi. 4 Aralık 2021 tarihinde davayı karara bağlayan mahkeme, “Okul öncesi eğitiminin yüz yüze yapılması gerekir” diyerek ödenen kreş ücretinin iadesine karar verdi.
5.02.2022 Eğitim
Uzaktan eğitim kararı! Tek tek açıklandı, dersler ve sınavlar...
Uzaktan eğitim kararı! Tek tek açıklandı, dersler ve sınavlar... Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Yeni varyant Omikron’un etkisiyle vakaların tırmanması sonrası okullarda uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceği yeniden gündeme geldi. YÖK uzaktan eğitim kararını üniversitelere bıraktı. Birçok üniversite bu süreçte çevirimiçi eğitime geçti. Final tarihlerinin gelmesi ile de sınavlar ile ilgili karar verildi. Bazı üniversitede finaller de online olarak yapılacak. Bazı üniversitelerde ise dersler uzaktan yapılırken sınavlar yüz yüze yapılacak. Öte yandan MEB tarafından yapılan açıklamalarda ilköğretim ve lise öğrencileri için uzaktan eğitime geçişin söz konusu olmadığı vurgulandı.
9.01.2022 Eğitim
Üniversiteler kapanacak mı, online olacak mı? Omikron nedeniyle hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti?
Üniversiteler kapanacak mı, online olacak mı? Omikron nedeniyle hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti? Üniversiteler online olacak mı, üniversiteler uzaktan eğitim mi yapacak? YÖK üniversitelerin kapanıp kapanmayacağına yönelik açıklama yaptı. 2021 yılında koronavirüs salgını sebebiyle eğitimlerine uzaktan devam eden üniversiteliler artan omikron vakaları nedeniyle bu yıl da okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. Öte yandan bazı üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Peki Üniversiteler kapanacak mı, üniversitelerde online eğitim olacak mı?
7.01.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, uzaktan eğitim...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, uzaktan eğitim... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uzaktan eğitim ile ilgili yeni açıklama geldi. MEB resmen duyurdu. Bakan Özer milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren gelişmeleri tek tek sıraladı. Koronavirüs salgınında yeni varyantların ortaya çıkmasının ardından birçok üniversite belirli bir süre için online eğitim kararı almıştı. Benzer bir uygulamanın ilkokul, ortaokul ve liseler içinde uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Özer yüz yüze eğitim ile ilgili merak edilen detaylara açıklık getirdi. Özer şu anda okullarda yüz yüze eğitime ara verilip yeniden uzaktan eğitime geçilmesinin gündemde olmadığını açıkladı. Öte yandan yardımcı kaynak sorunun çözüldüğünün altını çizen Özer, "Sadece öğrenme kayıpları değil, öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik kapsamlı psikososyal eğitim destek programlarını da hayata geçirdik. Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarını aktif hale getirdik. Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflara ve lise 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik bu kurslar başarılı bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan ilkokul 3 ve 4. sınıflara yönelik telafi destek programı İYEP’i başlattık. İnşallah ikinci dönemde bu kapsama ilkokul ikinci sınıfları da almayı planlıyoruz. Ve en önemlisi yardımcı kaynak destek programı başlattık." diye konuştu.
3.01.2022 Eğitim
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda online...
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda online... Koronavirüs salgınında yeni varyatların ortaya çıkması sonrası yeni tedbirlerin getirilip getirilmeyeceği merak ediliyordu. Özellikle eğitim sürecinin nasıl devam edeceği hem öğrenciler hem de veliler tarafından sıklıkla araştırılıyordu. Omicron varyantının üniversite öğrencileri arasında görülme sıklığının artması sonucu pek çok üniversiteden uzaktan eğitim kararı geldi. Üniversitelerin ardından lise, ortaokul ve ilkokullar da da uzaktan eğitime geçiş olacak mı?  İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek yaptığı açıklamada yılbaşına dikkat çekerek vaka sayılarında patlama görülebileceğini, söyledi. Tükek uzaktan eğitim ile ilgili de; “Üniversite eğitimi; online bir seçenek. Çok da güzel uygulandı geçen sene, salgın bu seyirde devam eder, üniversite öğrencileri arasında bu şekilde artmaya devam ederse gerçekten gündeme gelir. Öğrencilerimizin sık enfeksiyon geçirmeleri, derslere devamının aksaması zaten bunu doğal olarak gerektirir. Şu anda da ona doğru bir gidiş var gibi gözüküyor maalesef. Öğrencilerimizde o şekilde artışlar görürsek biz de eğitime online devam edebiliriz. Liselerde, ilkokullarda da vaka sayısı artar bunun önüne geçilemez hale gelirse o zaman orada da özellikle Omicron dalgasıyla birlikte influenza da şu an çok aktif dolayısıyla şu dönem geçene kadar belki kısa bir süre online’a dönülebilir.
29.12.2021 Gündem
Üniversiteler online eğitime (uzaktan) mi geçiyor, kapanıyor mu? Uzaktan eğitime geçen üniversiteler hangileri?
Üniversiteler online eğitime (uzaktan) mi geçiyor, kapanıyor mu? Uzaktan eğitime geçen üniversiteler hangileri? Üniversiteler peş peşe omicron sayısında yaşanan artış nedeniyle uzaktan eğitim kararı alıyor.  Koronavirüs önlemlerine yönelik alınan kararlar bazı üniversitelerde derslerin uzaktan eğitim olarak devam etmesine neden olurken üniversite öğrencileri arama motorlarına yönelerek üniversiteler online mı olacak? Üniversiteler kapanacak mı, üniversiteler uzaktan eğitim mi yapacak? Gibi sorulara yanıt armaya başladı. Peki, bütün üniversiteler online mı olacak? Hangi üniversiteler online eğitime geçti?
29.12.2021 Eğitim
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika kararı! Yeniden başlıyor, yüz yüze eğitim zorunluluğu kaldırıldı, üniversiteler tek tek duyurdu
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika kararı! Yeniden başlıyor, yüz yüze eğitim zorunluluğu kaldırıldı, üniversiteler tek tek duyurdu Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika kararı! Açıklama geldi. Öğrencilerin talebi dikkate alınarak yüz yüze eğitim zorunluluğu kaldırıldı. Koronavirüs salgını sürecinde başlayan uzaktan eğitimin ardından aşı uygulamalarının yaygınlaşması ve salgının nispeten kontrol altına alınması ile birlikte yeniden yüz yüze eğitime geçilmişti. Ancak yeni varyantların ortaya çıkması yeni tedbirlerin alınmasına yol açtı. Üniversiteler tek tek açıkladı. Devam zorunluluğu kaldırıldı. Birçok üniversitede dersler online olarak yapılacak. Son açıklama İstanbul Teknik Üniversitesi'nden geldi. Rektör İsmail Koyuncu, sosyal medya üzerinden üniversiteye ilişkin yeni koronavirüs önlemlerini duyurdu. Koyuncu, kampüslerde son bir haftalık dönemde artan pozitif vakalar nedeniyle yüz yüze eğitime devam zorunluluğunun kaldırdığını bildirdi.
28.12.2021 Eğitim
Üniversiteler kapanacak mı, online mı olacak? Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçiyor?
Üniversiteler kapanacak mı, online mı olacak? Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçiyor? Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada 1 Aralık'tan itibaren 6 ilde 42 Omicron varyantının tespit edildiğini ve en çok vakanın İstanbul'da görüldüğünü belirtti. Omicron varyantıyla mücadele tüm dünyada devam ederken üniversiteler tek tek online eğitim kararı almaya başladı. Söz konusu gelişmelerin ardından üniversiteler kapanacak mı? Üniversiteler online mı olacak, uzaktan eğitime mi geçiyor? Sorularına yanıt aranmaya başladı. Peki, üniversiteler kapanıyor mu?
28.12.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Online Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki online eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.