Gazete Vatan Logo

Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor?

YÖK, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. Peki, Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor?

Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler hibrit eğitime mi geçiyor?

YÖK, Uzaktan eğitimin Nisan ayında gözden geçirilerek Hibrit Eğitime geçiş yapılabileceğini aktardı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yapıyor. Peki, Hibrit eğitim nedir, üniversitelerde hibrit eğitim ne demek? 

ÜNİVERSİTELER HİBRİT EĞİTİME Mİ GEÇİYOR? 

Uzaktan eğitim kararı sürdürüldü. Nisan ayı başında hibrit eğitime geçilip geçilmeyeceği değerlendirilecek. 

HİBRİT EĞİTİM SİSTEMİ NEDİR? 

Karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır. 

Harmanlanmış öğrenme geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir. Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir. 

Haberin Devamı