Gazete Vatan Logo

Mehmet Ali Çelebi kimdir, hangi partiye geçti, AK Parti’ye mi?

Mehmet Ali Çelebi AK Parti’ye mi geçti, hangi partiye geçti? Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifasının ardından Memleket Partisi’ne katılan ancak bir süre önce partisinden istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti katıldığını açıkladı. Peki, Mehmet Ali Çelebi kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mehmet Ali Çelebi kimdir, hangi partiye geçti, AK Parti’ye mi?

Bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katılma kararı aldı. Çelebi kararını, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyuran Çelebi, Açıktan tarafım. PKK Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez!” ifadelerini kullandı. Peki, Mehmet Ali Çelebi kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mehmet Ali Çelebi kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mehmet Ali Çelebi, 23 Temmuz 1984'de Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden 1’incilikle mezun olan Mehmet Ali Çelebi, Kara Harp Okulu'nu 4.lükle bitirip 2007 yılında Teğmen rütbesini aldı. Sistem Mühendisi olarak mezun oldu. 1 senelik eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı. Mehmet Ali Çelebi, Kumpas davalardan dolayı 41 ay cezaevinde yattı. Mehmet Ali Çelebi cezaevinde eşi Kezban Merey Çelebi'yle evlendi. Yaşadıklarını "Teğmen" adını verdiği kitapta kaleme alan Mehmet Ali Çelebi, CHP 35 ve 36.Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi.

Haberin Devamı

Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı eğitimini üstün başarıyla bitirmiş, online eğitim alanında büyük projelere imza atmış olan Mehmet Ali Çelebi, PADI açık deniz dalgıç sertifikası bulunmaktadır. İngilizce ve Almanca bilmektedir.