Gazete Vatan Logo

Şirketlerin deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor

6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmaları devam ediyor.

Şirketlerin deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor

Türkiye’yi büyük üzüntüye boğan depremlerin yaralarını sarmak için şirketler de yardım çalışmalarını sürdürüyor. Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Sabancı Topluluğu olarak bölgede yaşanan felakette 19 çalışma arkadaşımızı ve çalışanlarımızın ailelerinden yaklaşık 1.000 kişiyi kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşanan depremlerde 2 bin 343 çalışanımız ise evini kaybetti. Bütün bu zorlu koşullara rağmen Enerjisa çalışanlarımız bölgede ilk andan itibaren elektrik dağıtım şebekesini ayağa kaldırmak için büyük özveriyle çalıştılar” dedi.

Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgede olan ve yapılacak destek için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile irtibata geçtiklerini belirten Cenk Alper sözlerine şöyle devam etti: “Sabancı Topluluğu olarak çevre halkı ve çalışanlarımıza 44 lokasyonumuzda barınma ve konaklama imkânı sağladık. Bugüne kadar bölgeye 750 konteyner, 148 mobil tuvalet, 56 TIR ihtiyaç malzemesi ve 75 bin destek paketi gönderdik. Bu desteklerin yanı sıra, günde 26 bin 200 kişiye Yemek dağıtımı yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Sabancı Gönüllüleriyle birlikte bölgedeki yardım çalışmalarına destek veren Sabancı Topluluğu’nun, bugüne kadar enerji, banka finansmanı, arama kurtarma, barınma, gıda ve temel ihtiyaç dağıtımı alanlarında 12 milyar TL’lik bir kaynağı bölgeye tahsis ettiği belirtildi.

KARGO UÇAKLARIYLA TÜRKİYE’YE EK YARDIM MALZEMESİ

Dünyanın dört bir yanından depremzedelere yardımlar devam ederken Amazon, şirket tarafından bağışlanan yardım malzemeleriyle yüklü iki Amazon Air kargo uçağını hafta sonu ABD ve Almanya'dan İstanbul'a gönderdi.

Avrupa ve ABD'nin dört bir yanındaki Amazon ekipleri tarafından hazırlanarak paketlenen toplamda 45 tondan fazla çadır, uyku tulumu, ısıtıcı, battaniye gibi temel ihtiyaç ve barınma malzemeleri, sahada çalışan STK’lar aracılığıyla hızla bölgeye ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Şirket depremin ilk günlerinde de felaketten etkilenen bölgelere on binlerce yardım malzemesi göndermişti.

DEPREM BÖLGESİNDE YEREL ÜRETİME DOĞRUDAN DESTEK

Market zinciri CarrefourSA, deprem bölgesindeki yerel çiftçiler ve üreticilerin üretimlerine devam edebilmesi amacıyla “Üretime Doğrudan Destek” projesini hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Şirket, Hatay, Kahramanmaraş, Adana başta olmak üzere depremin gerçekleştiği 11 ildeki yerli üreticilerin yanı sıra kooperatiflerden de 100 ton limon, 10’ar ton beyaz lahana, kara lahana, karnabahar, bal kabağı ve 30 bin bağ maydanoz alarak yerel üretimin sürdürülebilirliği için harekete geçtiğini duyurdu.

DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLERE ONLİNE EĞİTİM DESTEĞİ

Depremden etkilenen tüm öğrencilerin, diledikleri yerden ve istedikleri zaman eğitimlerine online olarak devam edebilmeleri amacıyla Uğur Okulları tarafından online eğitim platformu öğrencilerin ücretsiz kullanımına açıldı. Uğur Okulları ve Uğur Kurs Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt; ‘Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinden sonra birçok ilimizde eğitim öğretim faaliyetlerinin durdurulması sonucu, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla kurumumuzun online eğitim platformu olan sanal bir kurs merkezi kurduk. Bu kurs merkezine kaydolmak için hiçbir ön koşul aranmamaktadır’ dedi.

Haberin Devamı