Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Riyad'da yoğun diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Riyad'da yoğun diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Riyad’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.
11.11.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık dünya bugün geldiği noktada hem ekonomik dengesizlikler ve adaletsizlikler hem siyasi dengesizlikler ve hakkaniyetten uzak bir sistemin olması dolayısıyla daha büyük çatışmalara gebe hale gelmiştir. Dolayısıyla biz bu anlamda yeni bir küresel siyasal mimarinin de şart olduğunun altını çizmek durumundayız.” dedi.
11.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’a gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’a gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a hareket etti.
11.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'a gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'a gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını ele almak üzere tertiplenen 8’inci Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere yarın Riyad’a gidecek.
10.11.2023 Gündem
Dışişleri Bakalığı'ndan açıklama geldi: Takip ediyoruz
Dışişleri Bakalığı'ndan açıklama geldi: Takip ediyoruz Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye'nin ABD'de FETÖ'ye yönelik soruşturmalara dair gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, “Soruşturmaların, bu terörist ağın habis ve kanunsuz teşebbüslerini açıkça ortaya koyacağını umuyoruz.” dedi.
25.12.2018 Gündem
İstanbul'daki tarihi Kudüs zirvesi sona erdi! İşte çıkan kararlar...
İstanbul'daki tarihi Kudüs zirvesi sona erdi! İşte çıkan kararlar... İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.
18.05.2018 Gündem
İİT yarın Kudüs gündemli İstanbul'da olağanüstü toplanıyor
İİT yarın Kudüs gündemli İstanbul'da olağanüstü toplanıyor İstanbul'da yarın yapılacak olağanüstü İİT Zirvesi ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın "Zirvede İslam ülkelerinin Filistin ve Kudüs davasını savunmak amacıyla Filistin Devleti ve halkıyla dayanışma ve işbirliği içinde izleyecekleri tutum ve atacakları adımlar üzerinde durulacaktır" dedi.
17.05.2018 Siyaset
Bozdağ: Kudüs İslam dünyasının kırmızı çizgisidir
Bozdağ: Kudüs İslam dünyasının kırmızı çizgisidir Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kudüs ile ilgili bir açıklama yaptı.
5.05.2018 Siyaset
Türkiye'den yeni Kudüs hamlesi
Türkiye'den yeni Kudüs hamlesi Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde 'Doğu Kudüs Filistin'in başkenti'dir ibaresi kayda geçti.
29.09.2021 Gündem
Tarihi karar açıklandı
Tarihi karar açıklandı İstanbul'daki Kudüs Zirvesi'nden tarihi bir çağrı yapıldı. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nden sonra yayımlanan sonuç bildirgesinde Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi. Sonuç bildirgesinde ABD'nin Kudüs kararı kınandı. Zirve sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tarihi zirveyle Kudüs'ün sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdiğimize inanıyorum" dedi. Erdoğan, ABD'nin yanlış karardan bir an önce dönmesini beklediklerini belirtti.
29.09.2021 Gündem
‘Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok!’
‘Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok!’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan gezisi dönüşü gazetecilerle yaptığı sohbette, “(Lozan konusu nedeniyle) Yunanistan’ın toprak bütünlüğünde sanki Türkiye’nin gözü varmış gibi yanlış çıkarımlarda bulunanlar olmuş. Halbuki benim ağzımdan öyle bir şey çıkmış değil. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok” dedi
9.12.2017 Siyaset
Erdoğan'dan kritik görüşme
Erdoğan'dan kritik görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili olarak Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ve Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile telefonda görüştü.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan, 3 ülkenin liderleriyle görüştü!
Erdoğan, 3 ülkenin liderleriyle görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili, Kazakistan, Azerbaycan ve Lübnan Cumhurbaşkanlarıyla görüştü.
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa Franciscus ile konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa Franciscus ile konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Franciscus ile telefonda Kudüs'ü konuştu. Erdoğan, ABD’nin Kudüs adımının endişe verici olduğunu söyledi. Papa, Kudüs'ün statüsünün korunması çağrısı için Erdoğan'ı kutladı
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik telefon görüşmeleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik telefon görüşmeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs konusundaki son gelişmelerle ilgili olarak başlattığı telefon diplomasisi çerçevesinde Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir ile görüştü
29.09.2021 Gündem
Türkiye'de bir ilk!  Abdullah Gül...
Türkiye'de bir ilk! Abdullah Gül... Köşk kaynaklarının verdiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in davetlisi olarak kutsal topraklara gidecek...
29.09.2021 Gündem
Gül, İslam Zirvesi'ne gidiyor
Gül, İslam Zirvesi'ne gidiyor Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 13-16 Ağustos’ta Mekke’de düzenlenecek 4...
29.09.2021 Gündem
İslam ülkeleri ticari işbirliğini geliştirmek istiyor
İslam ülkeleri ticari işbirliğini geliştirmek istiyor İstanbul'da önümüzdeki kasım ayında 22'inci kez toplanacak İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) izleme komitesi, İzmir Princess Oteli'nde buluştu. 25 Mayıs'a kadar sürecek toplantının ilk gününde üye ülkeler arasındaki ticari işbirliğinin artırılması ve üye ülkeler arasındaki ekonomik yardımlaşmanın önemine dikkat çekildi
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in işlediği suçlar yanına kalmamalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in işlediği suçlar yanına kalmamalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da “44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi”nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterirken, 'Gazze'de yaşananlar insanlık suçudur. İsrail'in işlediği suçlar yanına kalmamalıdır.' dedi.
5.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Bakan Fidan: Vahim olan Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesi
Bakan Fidan: Vahim olan Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki saldırıların halen devam etmesinin utanç verici olduğunu belirterek, "Daha da vahim olan İsrail üzerinde nüfus sahibi Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmeleridir. Batı dünyasını Gazze'de alenen işlenen insanlık suçuna ortak olmamaya çağırıyorum" dedi.
16.11.2023 Gündem
Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile telefonda görüştü
Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile telefonda görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefonda görüştü.
13.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eşi benzeri görülmemiş bir barbarlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eşi benzeri görülmemiş bir barbarlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen "İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Ekim'den bu yana Gazze ve Ramallah'a yaşananları tarif etmeye kelimeler kifayetsiz kalıyor. Hastanelerin, ibadethanelerin, okulların, mülteci kamplarının, ambulansların bombalandığı güvenli denilen bölgelere göç eden sivillerin katledildiği tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.
11.11.2023 Gündem
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem