Öğretmenlik Kanunu

Öğretmenlik Kanunu

Son dakika öğretmenlik kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğretmenlik kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğretmenlik kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğretmenlik Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğretmenlik kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 289 öğretmenlik kanunu haberi bulunmuştur. Tüm öğretmenlik kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni!
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni! Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlandı. Kanun yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından öğretmenler grev kararı aldı. Öğretmenler bugün derslere girmeyerek, odalarında ortak metin okuyacak. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir? Öğretmenlik yasasında neler var?
2.11.2022 Memur
MEB'de yeni dönem! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, zorunlu oluyor
MEB'de yeni dönem! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, zorunlu oluyor Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Uzun süredir gündemdeydi. Tamamen değişiyor. MEB son dakika olarak duyurdu. Zorunlu oluyor. Bakan Özer detayları tek tek açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği tamamlanmak üzere. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Süreç sonunda mülakat yapılmayacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. Öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilirken maaşlar da kariyer basamaklarına göre değişecek. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek. Kanunla, uzman öğretmenlere ödenen eğitim-öğretim tazminatı yüzde 20'den yüzde 60'a, başöğretmenlere ödenen eğitim-öğretim tazminatı ise yüzde 40'tan yüzde 120'ye yükseltildi.
9.02.2022 Eğitim
MEB harekete geçti! Flaş karar, tamamen değişiyor, zorunlu olacak, öğretmenler ve...
MEB harekete geçti! Flaş karar, tamamen değişiyor, zorunlu olacak, öğretmenler ve... MEB resmen harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan son dakika açıklaması. Detaylar belli oldu. Tamamen değişiyor. Yüzde 120 artıyor. Öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yeni düzenlemeyle öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına giriyor. Öğretmenlere 4 farklı kadro ihdas edilecek, ilave özlük ve mali haklar verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye eğitim tarihinde öğretmenlerin ilk kez müstakil bir meslek kanununa kavuştuğunu belirterek "Ülkemiz, öğretmenliği bir meslek kanunu çerçevesinde kariyer yolu olarak tanımlayan ülkeler arasına girmiş oluyor. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde gerçekten bir dönüm noktasıdır" dedi. İşte 12 başlıkta öğretmenlere yeni düzenlemeyle getirilen haklar ve detayları...
6.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu, yarıyıl tatilinde güzel haber geldi, tamamen değişiyor, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  flaş karar, şubatta...
MEB resmen duyurdu, yarıyıl tatilinde güzel haber geldi, tamamen değişiyor, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, şubatta... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Şubat ayında değişiyor. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen yarıyıl tatilindeyken güzel haberi Bakan Özer duyurdu. MEB yeni gelişmenin detaylarını paylaştı. Uzun süredir bekleniyordu. Milli eğitimde büyük değişiklik hayata geçiriliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu şubat ayında yürürlüğe girecek. Bu kanunla pek çok değişiklik olacak. Öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilecek. Kariyer basamaklarında ilerleyen öğretmenlerin eğitim öğretim tazminatlarında da artış yapılacak. Tazminatlarda uzman öğretmenler için yüzde 60 oranında (bugün itibarıyla yaklaşık 1310 TL'lik bir artış), başöğretmenler içinse yüzde 120 oranında (bugün itibarıyla yaklaşık 2 bin 620 TL) artış olacak. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz, öğretmenliği kariyer yolu olarak tanımlayan ülkeler arasına girmiş olacak. Öğretmenlerimizin kat ettikleri mesafe ödüllendirilecek’’ ifadelerini kullandı.
26.01.2022 Eğitim
Öğretmenlerin hem maaşları hem de ikramiyeleri artacak, en az 1.000 TL...
Öğretmenlerin hem maaşları hem de ikramiyeleri artacak, en az 1.000 TL... Okullarda yarıyıl tatili bugünden itibaren başlıyor. Öğretmen ve öğrenciler için iki haftalık tatil sürecine de girilmiş oldu. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için harekete geçti. Bu yıl ilk kez yapılacak. Yarıyıl tatili sürecinde öğretmenlere uzaktan mesleki eğitim verilecek. Öğretmenlerin eğitimi bugünden itibaren başlıyor. Ayrıca öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili de gelişmeler yaşanıyor. Meclis’te görüşmeleri süren ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi’ ile öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilecek. Böylece öğretmenlerin hem maaşları hem de emeklilik ikramiyeleri artacak. Düzenlemeye göre, meslekte 10 yılını tamamlayan öğretmenler uzman olacak ve maaşları 1.000 lira artacak. Başöğretmen unvanı alanların maaşları 2 bin lira yükselecek. Teklife ayrıca birinci derecedeki öğretmenlerin ek göstergelerini 3000’den 3600’e çıkaracak madde de eklendi. 3600 ek gösterge düzenlemesiyle de emekli öğretmenlerin maaş ve ikramiyeleri artacak. Ek göstergeyi düzenleyen maddenin yürürlük tarihi ise 15 Ocak 2023 olacak.
21.01.2022 Eğitim
Nafaka kalktı mı? Yeni nafaka yasası ne zaman yürürlüğe girecek? Nafakada son durum!
Nafaka kalktı mı? Yeni nafaka yasası ne zaman yürürlüğe girecek? Nafakada son durum! TBMM mesaine başlarken, nafaka düzenlemesi konusu da yeniden gündeme geldi. Yurt genelindeki binlerce vatandaş merakla nafaka düzenlemesinin akıbetini sorguluyor. Arama motorları aracılığıyla nafaka kalktı mı, yeni nafaka yasası ne zaman yürürlüğe girecek? sorularına yanıt aranıyor. İşte nafakada son durum…
5.01.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! MEB'den flaş karar, binlerce öğrenci alacak, 2.125 TL
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! MEB'den flaş karar, binlerce öğrenci alacak, 2.125 TL Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. MEB harekete geçti. Bakan Özer güzel haberin detaylarını paylaştı. Binlerce öğrenci alacak. Asgari ücret zammı ile birlikte artış oldu. Bu sene 2.125 TL ödenecek. Milli Eğitim Bakanı Özer yüz yüze eğitim süreci ile ilgili gelinen son durumu açıkladı. Okul öncesi eğitimden meslek liselerine, öğretmenlik kanunundan okullar arası eşitliğe kadar pek çok konuda bilgi veren Özer meslek liseleri ile ilgili, "Mesleki eğitim merkezleri hem işveren hem de öğrenciler için çok cazip hale geldi. Artık mesleki eğitim merkezindeki öğrenciler ilk üç yılda yeni asgari ücrete göre yaklaşık 1.400 TL, son yıl ise 2.125 TL civarı ücret alacaklar. Her yıl asgari ücret arttığında bu ücret de artacak. Ayrıca tüm öğrencilerin iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanmasına devam edilecek. Bu düzenlemeyle artık aradığım elemanı bulamıyorum mazereti işveren açısından kalmadı. Bu dönüşüm mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayılarına da yansıdı. Mesleki eğitim merkezlerinde iki ay önce öğrenci sayısı 159 bin iken şu an itibariyle 235 bine yükseldi. Yani çok kısa sürede öğrenci sayısı yaklaşık yüzde 50 arttı. Yeni düzenlemeyle sağlanan bu imkânlar duyuldukça bu sayının çok daha yükseleceğine inanıyorum." diye konuştu.
4.01.2022 Eğitim
MEB harekete geçti ve resmen duyurdu, değişiyor! Tarihte bir ilk, 2000 lira fark...
MEB harekete geçti ve resmen duyurdu, değişiyor! Tarihte bir ilk, 2000 lira fark... Yüz binler merakla bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve güzel haber geldi. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Tarihte bir ilk olacak. Meclis'e geliyor. 10 yıl çalışan öğretmenler uzman olacak ve 1000 TL maaşlarında artış olacak. Uzman öğretmenler sınava girerek başöğretmen olabilecek. Bu durumda da maaşları 2 bin TL artacak. Kadrolu, sözleşmeli öğretmen ayrımını da ortadan kaldırılıyor...  
1.12.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Yasak geldi ve 5 yıl kararı...
MEB resmen duyurdu! Yasak geldi ve 5 yıl kararı... Milli Eğitim Bakanlığı yüz binlerce kişiyi ilgilendiren kararı resmen duyurdu. MEB 81 ile yazı yolladı. Milli Eğitim Bakanlığı 24 Kasım Öğretmenler Gününde maddi değeri olmayan sembolik nitelikteki hediyeler dışında herhangi bir hediyenin kabul edilmemesini istedi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmenlerle ilgili yeni kararı açıkladı...
17.11.2021 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 4 milyon 689 bin emekli de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 4 milyon 689 bin emekli de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız" dedi.
24.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir artışa gidilecek. öylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız" dedi.
15.09.2023 Gündem
Öğretmenlik Meslek kanununda iptal edilen maddeler! ÖMK’nın hangi maddeleri iptal edildi? Öğretmenlik Meslek Kanunu Anayasa Mahkemesi kararı nedir?
Öğretmenlik Meslek kanununda iptal edilen maddeler! ÖMK’nın hangi maddeleri iptal edildi? Öğretmenlik Meslek Kanunu Anayasa Mahkemesi kararı nedir? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, AYM iptal edilen kanun maddeleri hangileri? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Anayasa Mahkemesi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline karar verdi. İşte AYM iptal edilen maddeler hakkındaki detaylar…
13.07.2023 Çalışma Hayatı
ÖMK Anayasa Mahkemesi kararı: Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? İşte AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeleri!
ÖMK Anayasa Mahkemesi kararı: Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? İşte AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeleri! Anayasa Mahkemesi (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu değerlendirdi ve kararını verdi. Peki, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun hangi maddeleri iptal edildi?
13.07.2023 Eğitim
Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla ilgili yeni karar!
Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla ilgili yeni karar! Anayasa Mahkemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline karar verdi
13.07.2023 Gündem
Uzman öğretmenlik başvuru ekranı! Kariyer basamakları başvurusu nasıl yapılır, uzman öğretmenlik başvuru şartları nelerdir? Kariyer basamakları başvuru ekranı
Uzman öğretmenlik başvuru ekranı! Kariyer basamakları başvurusu nasıl yapılır, uzman öğretmenlik başvuru şartları nelerdir? Kariyer basamakları başvuru ekranı Uzman öğretmenlik başvuru şartları, ekranı ve sonuçları için yapılan aramalar arttı. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte yürürlüğe koyulan uzman ve başöğretmenlik sınavı için başvurular başladı. Öğretmenlerin kıdemi dışında, maaşlarında da belirleyici olan sınava az bir süre kalırken başvuru sürecine dair detaylar yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Peki, uzman öğretmenlik başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Uzman öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kariyer basamakları başvuru şartları nelerdir? Kariyer basamakları başvuru ekranı ile başvuru sorgulama sürecine dair merak edilenler…
31.05.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hürjet açıklaması: Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hürjet açıklaması: Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.
25.04.2023 Gündem
45 bin öğretmen ataması branş dağılımı 2023, kontenjanlar açıklandı mı? 45 bin öğretmen alımı ne zaman, öğretmen ataması başvuru şartları nelerdir?
45 bin öğretmen ataması branş dağılımı 2023, kontenjanlar açıklandı mı? 45 bin öğretmen alımı ne zaman, öğretmen ataması başvuru şartları nelerdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'ndaki 3500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Erdoğan’ın açıklamasının ardından 45 bin öğretmen alımının ne zaman yapılacağı, 45 bin öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjanları merak konusu oldu. İşte 45 bin öğretmen ataması…
25.04.2023 Memur
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verip duyurdu! 45 bin yeni öğretmen ataması
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verip duyurdu! 45 bin yeni öğretmen ataması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'ndaki 3500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.
25.04.2023 Gündem
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, “2023 yılı 6 Şubattan itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığımızın tüm birimleri çalışmaya başladı. Önceliğimiz okul öncesi olacak ve okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak” dedi.
21.01.2023 Eğitim
Milyonlarca öğrenciye ücretsiz yemek müjdesi! Bakan Özer duyurdu
Milyonlarca öğrenciye ücretsiz yemek müjdesi! Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2023 yılının sonuna kadar okul öncesi tüm öğrencilerimizin ücretsiz yemek desteğinden yararlanmasını sağlayacağız. Böylece ücretsiz yemek desteğinden faydalanan öğrenci sayısını 5 milyonun üzerine çıkartmayı hedefliyoruz" dedi. 
8.01.2023 Eğitim
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yılın son Kabine toplantısı sona erdi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıklayan Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti" ifadelerini kullandı.
26.12.2022 Gündem
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik. Hali hazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız" dedi.
25.12.2022 Eğitim
Bakan Özer müjdeyi duyurdu: Okullarda ücretsiz yemek verilecek
Bakan Özer müjdeyi duyurdu: Okullarda ücretsiz yemek verilecek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ikinci dönem 6 Şubat'ta, Türkiye'de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz olarak yemek verileceğini açıkladı.  Özer, "Hazırlıklarını yapıyoruz. Allah'tan bir şey olmazsa, 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama, beklemeyeceğiz" dedi.   
23.12.2022 Eğitim
Sözleşmeli öğretmene kadro verilecek mi? Sözleşmeli öğretmen kadroya alınınca maaşı artacak mı? Detaylar belli oldu! İşte sözleşmeli personele kadro düzenlemesi!
Sözleşmeli öğretmene kadro verilecek mi? Sözleşmeli öğretmen kadroya alınınca maaşı artacak mı? Detaylar belli oldu! İşte sözleşmeli personele kadro düzenlemesi! Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmasına ilişkin düzenlemenin kimleri kapsadığı, hangi kurumlarda çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınacağı merak ediliyordu. Detayları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladı. Sayıları yaklaşık 227 bin olan sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin kadro alıp almayacağı merak ediliyordu. Peki, Sözleşmeli öğretmene kadro verilecek mi? Sözleşmeli öğretmen kadroya alınınca maaşı artacak mı? İşte detaylar…
30.11.2022 Çalışma Hayatı
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı EYT, asgari ücret, memur zammı derken binlerce kamu çalışanı şimdi de kadroya geçmeyi bekliyor. Kamuda görev yapan yaklaşık 550 bin sözleşmeli memur için geri sayım başladı. Kritik tarih verildi, dikkat çeken 30 gün detayı ortaya çıktı. Ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklayacak. İşte kamu işçisine kadroda son gelişmeler...
26.11.2022 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Öğretmenlik Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğretmenlik kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.