Gazete Vatan Logo

Nafaka kalktı mı? Yeni nafaka yasası ne zaman yürürlüğe girecek? Nafakada son durum!

TBMM mesaine başlarken, nafaka düzenlemesi konusu da yeniden gündeme geldi. Yurt genelindeki binlerce vatandaş merakla nafaka düzenlemesinin akıbetini sorguluyor. Arama motorları aracılığıyla nafaka kalktı mı, yeni nafaka yasası ne zaman yürürlüğe girecek? sorularına yanıt aranıyor. İşte nafakada son durum…

Nafaka kalktı mı? Yeni nafaka yasası ne zaman yürürlüğe girecek? Nafakada son durum!

Milletvekilleri mesaisine başladı. Stokçuluk, öğretmenlik kanunu ve spor yasası gibi gündem maddeleri ele alınırken, nafaka konusu yeniden gündeme geldi. Süresiz nafakanın kaldırılmasını isteyen vatandaşlar Nafaka kalktı mı? Yeni nafaka yasası ne zaman yürürlüğe girecek? diye soruyor.

NAFAKADA SON DURUM!

Nafaka tartışmaları tekrar hükümetin gündemine girdi. Yasalaştırma yolunda kararlı olan hükümetin bu yıl içerisinde nafaka konusunu TBMM’ye getirmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021 Aralı kayında yaptığı açıklamada "Temennimiz odur ki bu yıl içerisinde bu problemi çözelim. Kadınların mevcut haklarından geriye gidilebilecek bir çalışma asla söz konusu değildir. Tüm tarafları koruyacak, çocuğu da gözetecek usul geliştireceğiz. Herkesin içine sinecek bir sonuca varıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlgili bakanlıklarımız titiz bir istişare ve fikir teatisini yürütüyor. 2022'de nafakayı da içine alacak şekilde boşanma hukukuna ilişkin konuları yeni mağduriyetlere yol açmayacak şekilde ele alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

NAFAKA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Mahkeme tarafından boşanma kararında nafakanın önümüzdeki yıllarda yeniden hükme gerek kalmaksızın TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından belirlenecek ÜFE artış oranında arttırılması kararı verildiyse bu durumda nafakanın bağlandığı ve başlatıldığı tarih esas alınarak her yıl aynı ayda olmak üzere TÜİK tarafından belirlenecek ÜFE artış oranında geçerli nafaka miktarının arttırılması gerekmektedir.

Nafaka Artışı Hesaplama

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ( 2013/1557 E. – 2015/2021 K.) kararına göre; TÜİK’in yayınladığı ÜFE 12 aylık ortalama artış oranı nazara alınmak suretiyle nafaka artışının yapılması gerekmektedir.