Öğretim Üyesi

Öğretim Üyesi

Son dakika öğretim üyesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğretim üyesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğretim üyesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğretim Üyesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğretim üyesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.708 öğretim üyesi haberi bulunmuştur. Tüm öğretim üyesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Marmara'da müsilaj tehlikesi gemileri vuruyor: Motorlar durabilir, kazalar artabilir!
Marmara'da müsilaj tehlikesi gemileri vuruyor: Motorlar durabilir, kazalar artabilir!Marmara Denizi'nde görülen müsilajın, makine ve motorların soğutmasında deniz suyu kullanan gemilerin filtre ve motor aksamlarında zarara neden olduğu bildirildi.
17.05.2025Gündem
RSV’nin ekonomik yükü ile ilgili Türkiye’de ilk araştırma
RSV’nin ekonomik yükü ile ilgili Türkiye’de ilk araştırmaBebeklerde yaşamı tehdit eden şiddetli solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan Respiratuar Sinsityal Virüs’ü (RSV) konu alan bu ilk raporun sonuçlarını Başkent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simten Malhan düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Basın toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bölümü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Ateş Kara da RSV hakkında önemli bilgiler paylaştı.
15.05.2025Yaşam
Çiftçinin korkulu rüyası kahverengi kokarcaya yerli çözüm! Çiftçiler Günü'nde üreticiyle buluştu
Çiftçinin korkulu rüyası kahverengi kokarcaya yerli çözüm! Çiftçiler Günü'nde üreticiyle buluştuÇiftçilerin korkulu rüyası olan kahverengi kokarca böceği için dünyada Amerika ve Kosta Rika'da geliştirilen feromonların üçüncüsü Sakarya Üniversitesi'ndeki profesörler tarafından geliştirildi. Tarımsal üretimin baş düşmanı haline gelen kahverengi kokarcaya karşı üretilen ve muadillerinden 5 kat daha etkili olduğu bilimsel tespitlerle ispatlanan yerli feromon tuzak "tutSAK" çiftçiye ilk kez 14 Mayıs Dünya Çiftçi Günü'nde teslim edildi. İstilayı yerinde bitirme, larva ile yumurtalarla mücadele ve toprağı yerinde zenginleştirme aşamalarıyla tutSAK, Larcex-H ve BIO-H olmak üzere 3 farklı ürün Sakarya Büyükşehir'in düzenlediği programda çiftçiyle buluşturuldu.
14.05.2025Gündem
Dünyanın en başarılı akademisyeni Karabük'ten seçildi! Yüzdelik dilime girerek ünvanını aldı
Dünyanın en başarılı akademisyeni Karabük'ten seçildi! Yüzdelik dilime girerek ünvanını aldıScholarGPS’in yayımladığı sıralamaya göre Doç. Dr. Uslu, son beş yıllık bilimsel üretkenlik, yayın kalitesi ve akademik etki değeri açısından alanında dünyanın en başarılı akademisyeni oldu. Bu başarı, Karabük Üniversitesini de uluslararası düzeyde zirveye taşıdı.
14.05.2025Gündem
Çukurova Üniversitesi akademisyenleri geliştirdi: Afetlere ve iklim değişikliğine karşı bitki fabrikaları!
Çukurova Üniversitesi akademisyenleri geliştirdi: Afetlere ve iklim değişikliğine karşı bitki fabrikaları!Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Daşgan, laboratuvar ortamında kurulan ‘Bitki fabrikaları’nın her geçen gün artan kuraklık, sel, fırtına ya da salgın hastalıklar gibi iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı gıda güvenliğini korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla geliştirilen tarımsal bir üretim modeli olduğunu söyledi.
14.05.2025Adana
Marmara’nın turistik körfezi müsilajla kaplandı! 'Oltalar dipte takılıyor'
Marmara’nın turistik körfezi müsilajla kaplandı! 'Oltalar dipte takılıyor' Bursa’nın Gemlik Körfezi müsilajla kaplanırken, ilçenin turistik mahallelerinin sahillerinde oluşan tabaka, endişeye yol açtı. Yaz sezonunun başlamasıyla, Bursa ve İstanbul’daki tatilcilerin akın ettiği Kumla, Karacaali ve Narlı mahallerinin sahillerindeki müsilaj, hem esnafı hem de vatandaşı tedirgin eti. Yaşanan durumun sürpriz olmadığını söyleyen Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efsun Dindar, “Geçtiğimiz kış aylarından itibaren biliyoruz ki denizin derinlerinde müsilaj oluşumu başlamıştı ve canlı yaşamını tehdit etmeyle ilgili riskler barındırıyordu” dedi.
11.05.2025Gündem
Bitcoin'de dikkat çeken hareket!
Bitcoin'de dikkat çeken hareket!Kripto para birimleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri sabit bırakması, ABD-Çin müzakere sürecinin cumartesi günü başlayacak olması ve ticaret anlaşmalarına yönelik yeni gelişmelerle yükselişe geçti ve Bitcoin, 99 bin dolar seviyelerine ulaştı.
8.05.2025Ekonomi
Mayıs ve ağustos aylarına dikkat!  5 kent için uyardı: 'Vakalar görülmeye başlandı'
Mayıs ve ağustos aylarına dikkat! 5 kent için uyardı: 'Vakalar görülmeye başlandı'Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, 5 kenti mayıs ve ağustos ayları için uyardı. Prof. Dr. Çetin, “Temmuz ve ağustos vaka sayılarının en yüksek olduğu aylar olarak karşımıza çıkabiliyor" diye konuştu.
7.05.2025Gündem
Yine sahnedeydi: 'Deprem kahini' haklı mı çıkacak? İstanbul'u bekleyen 7.6'lık deprem tehlikesi ve 'ölü fay' tartışması!
Yine sahnedeydi: 'Deprem kahini' haklı mı çıkacak? İstanbul'u bekleyen 7.6'lık deprem tehlikesi ve 'ölü fay' tartışması!Türkiye, her gün hissedilen ve hissedilmeyen pek çok sarsıntıya maruz kalıyor. Üstelik her şehrin deprem tehlikesi altında olduğu göz önünde bulundurulduğunda durumun ciddiyeti artıyor. Ancak deprem üreten faylar olduğu kadar, binlerce yıldır da sessizliğini koruyanlar da var. Türkiye’nin depremselliğine ilişkin yorumlarıyla gündem olan Frank Hoogerbeets’in son açıklamasında, ‘Türkiye’de ölü fay olmadığına’ yönelik kısımlar dikkat çekmiş ve İstanbul’u bekleyen 7.6’lık deprem ihtimali kafaları karıştırmıştı. Peki, Hoogerbeets bu kez haklı olabilir mi?
7.05.2025Gündem
Prof. Dr. Dinçer: Kültür balıkları en güvenilir gıdalar arasında, olumsuz algıların ortadan kaldırılması gerekiyor
Prof. Dr. Dinçer: Kültür balıkları en güvenilir gıdalar arasında, olumsuz algıların ortadan kaldırılması gerekiyorEge Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tolga Dinçer, kültür balıklarının yüksek besin değerine sahip olmasının yanı sıra en güvenilir gıdalar arasında yer aldığını belirtip, "Dünyada deniz ya da kültür balığı arasında bir ayrım yok. Besin değeri ve besleyici içeriği benzer olan avlanan ve yetiştirilen türlere karşı, olumsuz algıların ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.
7.05.2025Gündem
Kazmasını küreğini alan sahile koştu! Van Gölü'nde suyun çekilmesi definecileri harekete geçirdi
Kazmasını küreğini alan sahile koştu! Van Gölü'nde suyun çekilmesi definecileri harekete geçirdiVan Gölü’nde yaşanan su çekilmesiyle birlikte Bitlis’in Tatvan ilçesinde yeniden gün yüzüne çıkan tarihi mezarlar, definecilerin hedefi haline geldi. Yıllar önce Van Gölü’nün yükselen suları nedeniyle su altında kalan tarihi toplu mezar alanı, suların çekilmeye başlamasıyla yeniden gün yüzüne çıkmaya başlamıştı.
6.05.2025Gündem
Rockçı profesör, gündüzleri üniversitede ders veriyor geceleri sahneye çıkıyor
Rockçı profesör, gündüzleri üniversitede ders veriyor geceleri sahneye çıkıyorAkdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Hasan Arapgirlioğlu, gündüzleri öğrencilerine ders veriyor, geceleri ise "Mr. Johnny" isimli rock grubuyla sahneye çıkıyor. Arapgirlioğlu, akademi ile sahnenin birbirini tamamladığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 'Her zaman öğrencilerime, 'Müziği tüketen değil de hep üreten olun. Yani kendi müziğinizi üretmeye çalışın. Yeniden, sıfırdan bir şeyler yazmaya, üretmeye çalışın' diyorum. Bütün öğrencilerime verdiğim yegane önerilerden bir tanesi bu. Ben bir profesyonel olarak bir yere kadar müziği dinliyorum ama asıl benim misyonum müzik üretmek. Yani kendi müziğimi milyonlara dinletmek, dinletebilmek. O bana daha çok heyecan veriyor ki çocukluğumdan beri bu heyecanın içerisindeyim.'
5.05.2025Gündem
Çukurova Üniversitesi doktorundan ezber bozan açıklama: 'Kalp krizi geçirirken öksürün' inanışı, şehir efsanesi
Çukurova Üniversitesi doktorundan ezber bozan açıklama: 'Kalp krizi geçirirken öksürün' inanışı, şehir efsanesiAdana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çağlıyan, “Kalp damar tıkanıklığı olan bir durumda öksürmenin size hiçbir faydası olmaz. Öksürmek kalp damarınızı açmaz. Hatta ritim bozukluğunu tetikler. Bu inanış, şehir efsanesi” dedi.
5.05.2025Adana
Şeytan Şehri görenleri ürkütüyor! Sivas'ta doğaseverlerin ilgi odağı oldu
Şeytan Şehri görenleri ürkütüyor! Sivas'ta doğaseverlerin ilgi odağı olduSivas'ın Divriği ilçesinde bulunan ve doğanın şekillendirdiği Şeytan Şehri Kayalıkları, ilgi görüyor. Yumuşak kaya dokusu nedeniyle sel suları ve erozyon etkisiyle oluşan ilginç şekiller, doğaya merak duyanları bölgeye çekiyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatih Kartal, Divriği ilçesinin farklı coğrafi yapısı olduğunu belirterek, ' Şeytan Şehri Kayalıkları da Divriği'de önemsenen ve ciddi boyutta doğal güzelliği olan, turizm çekiciliği çok yüksek olan yerlerden bir tanesidir. Bunun oluşumunu incelediğimiz zaman, yatay yapının faylanma neticesinde sıkıştırılmasıyla, yağışla ve akarsularla birlikte kısmi olarak bir kırgıbayır sistemi oluşturduğunu görüyoruz' dedi.
30.04.2025Gündem
Sular çekilince ortaya çıktı! 'Gölün altındaki sırlardan sadece biri'
Sular çekilince ortaya çıktı! 'Gölün altındaki sırlardan sadece biri'Van'da kuraklık ve iklim değişikliğiyle birlikte su seviyesi düşen Van Gölü'nde, Çarpanak Adası'na ulaşımın sağlanması için yapılan 1 kilometrelik antik yolun büyük bölümü ortaya çıktı.
29.04.2025Gündem
Van Gölü'nde çekilme sürüyor! Uzman isim bir tehlikeye dikkat çekti
Van Gölü'nde çekilme sürüyor! Uzman isim bir tehlikeye dikkat çektiVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Nisan ayında artış gösteren yağışların Van Gölü'nde beklenen iyileşmeyi sağlamadığını söyledi.
28.04.2025Gündem
Nisan yağmurları yeterli olmadı: Van Gölü'nde çekilme sürüyor
Nisan yağmurları yeterli olmadı: Van Gölü'nde çekilme sürüyorVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Nisan ayında artış gösteren yağışların Van Gölü'nde beklenen iyileşmeyi sağlamadığını söyledi.
28.04.2025Gündem
TAYF 2025’te büyük final gerçekleşti: Ödüller sahiplerini buldu
TAYF 2025’te büyük final gerçekleşti: Ödüller sahiplerini bulduT.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Topkapı Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen 4. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, 26 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün de katıldı.
28.04.2025Gündem
Akdeniz'de su altı kazılarında bin 100 yıllık amfora bulundu
Akdeniz'de su altı kazılarında bin 100 yıllık amfora bulunduAntalya'nın Kaş ilçesi açıklarında robotlar yardımıyla yapılan su altı kazılarında gemi batığından çıkarılan 1100 yıllık, ağzı kapalı amfora (antik dönemde kullanılan testi) arkeologları heyecanlandırdı.
27.04.2025Gündem
İstanbul’un kayıp dereleri depremde daha fazla hasar oluşmasına neden olabilir
İstanbul’un kayıp dereleri depremde daha fazla hasar oluşmasına neden olabilirİstanbul’daki çarpık yapılaşma nedeniyle, geriye sadece adı kalan derelerin çevresinde inşa edilen yapılar, olası bir depremde daha fazla hasar görme riski taşıyor.
27.04.2025Gündem
Nar kabuğu atıkları, hayvansal deriye alternatif oluyor! Su kullanılmadan üretiliyor
Nar kabuğu atıkları, hayvansal deriye alternatif oluyor! Su kullanılmadan üretiliyorEndüstri mühendisi İpek Tüysüzoğlu, atık nar kabuklarıyla geliştirdikleri hayvansal ve suni deri alternatifi biyomalzemeyle su kullanmadan üretim gerçekleştirip atık su oluşumunu önlediklerini ve hayvansal deri üretiminden kaynaklanan emisyonları azalttıklarını söyledi.
27.04.2025Gündem
İstanbul'un hangi ilçeleri riskli! Prof. Dr. Şükrü Ersoy 'çok tehlikeli' deyip açıkladı: Yeniden başlayabilir
İstanbul'un hangi ilçeleri riskli! Prof. Dr. Şükrü Ersoy 'çok tehlikeli' deyip açıkladı: Yeniden başlayabilirYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Bundan sonra İstanbul'da deprem olmayacak demek çok tehlikeli. Hiç mi tarih okumuyorsunuz? Bizim şansımız bunlar hep yazılmış, çizilmiş. Bu tarihi gerçeklerden bakarak deprem gerçeğini küçümsemek, sırf halka sempatik gözükmek için böyle bir söylem geliştirmek doğru değil" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ersoy, "Son yaşadığımız 6.2'lik depremden sonra beklenen depremin büyüklüğü bir miktar küçülmüş olabilir. Belki 7.4 değil de 7.2 ile sınırlı kalmış olabilir. Onun arasında büyük bir fark var" diye konuştu.
26.04.2025Gündem
İstanbul depremini ABD gemisi mi tetikledi? HAARP sistemi depremi tetikleyebilir mi? İşte tüm komplo teorileri ve gerçeklikleri
İstanbul depremini ABD gemisi mi tetikledi? HAARP sistemi depremi tetikleyebilir mi? İşte tüm komplo teorileri ve gerçeklikleriSon dönemde Türkiye'de meydana gelen depremleri komplo teorilerine bağlayan kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar çoğaldı. 6 Şubat depremlerinde de bu komplolar gündeme gelmiş, hükümet yetkilileri olayı çok net bir şekilde açıklayarak, Türkiye'nin doğal deprem bölgesi olduğunu hatırlatmıştı. 23 Nisan günü İstanbul Silivri merkezli depremin sonrasında da sosyal medyada bu komplo iddiaları dile getirildi. İddialara göre ABD savaş gemisi USS Nitze'nin içindeki HAARP sistemi depremi tetiklemişti. Hürriyet yazarı Fulya Soydaş, konuyu köşesine taşıyarak bu tarz komplo teorileriyle ilgili meseleleri enine boyuna kaleme aldı.
25.04.2025Gündem
Çanakkale’de, İngiliz ve Fransızlar arkeolojik kazı yapıp, buldukları eserleri ülkelerine kaçırmış
Çanakkale’de, İngiliz ve Fransızlar arkeolojik kazı yapıp, buldukları eserleri ülkelerine kaçırmışÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reyhan Körpe, Çanakkale Kara Savaşları sırasında Fransız ve İngilizler tarafından arkeolojik kazılar da yapıldığını belirterek, "Savaşlarla birlikte görüldüğü gibi aynı zamanda arkeolojik kazılar yapılmış, arkeolojik materyaller bulunmuş ve bunlar savaş sonrasında ülkelerine götürülmüştür. Yani buradaki savaş, müttefiklerin sadece Türk topraklarına yaptığı tecavüz değil, buradaki antik kalıntılarla yaptığı büyük bir tahribat ve tecavüzdür" dedi.
24.04.2025Gündem
Fay üzerinde hat kırıldı! Büyük Marmara depremi endişesi var: Prof. Dr. Türkmen açıkladı
Fay üzerinde hat kırıldı! Büyük Marmara depremi endişesi var: Prof. Dr. Türkmen açıkladıİstanbul'daki 6.2 büyüklüğündeki deprem ve artçı depremlerin ardından Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkmen'den İstanbul'daki depreme ilişkin değerlendirme geldi.
23.04.2025Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Öğretim Üyesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğretim üyesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.