Müsilaj

Müsilaj

Son dakika müsilaj haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan müsilaj ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını müsilaj haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Müsilaj

haberleri sayfasında son dakika yaşanan müsilaj gelişmeleri de dahil olmak üzere 284 müsilaj haberi bulunmuştur. Tüm müsilaj haberleri aşağıda listelenmiştir.
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı Antalya Körfezi'nde su yüzeyinde oluşan polen örtüsünün akıntıyla sahile yaklaşmasından sonra, denizde yüzen ve sarı tabakayı görenler, müsilaj ve kirlilik tedirginliği yaşadı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Güneyden esen rüzgarla polenler kıyıya sürükleniyor. Akıntının karşılaştığı yerlerde yol şeklinde hat çiziyor. Rahatlıkla denize girilebilir dedi.
3.04.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı: Geri gelecek
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı: Geri gelecek Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’ndeki renk değişimi ile ilgili durumunun deniz suyu sıcaklıklarına bağlı olarak çoğalan algler ile ilgili olduğunu belirtti.
2.04.2024 Gündem
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı Akdeniz'de son günlerde geçişleri devam eden, yüksek popülasyona sahip denizanaları, doldurdukları balıkçı ağlarını ağırlıkları nedeniyle yırtıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Denizanaları için ortam oluşmuş durumda. Bu bir uyarıdır. Nasıl Marmara müsilaj ile bizi uyardı, bu olay da Akdeniz için bir uyarı" dedi.
30.03.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde büyük tehlike!  'Yeniden göreceğiz'
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Yeniden göreceğiz' Her hafta Marmara Denizi’ne dalarak denizin durumunu gözlemleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, son durumu anlattı.
6.03.2024 Gündem
Murat Kurum'dan adaylık sonrası ilk açıklama: 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz
Murat Kurum'dan adaylık sonrası ilk açıklama: 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, adaylığının açıklanmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Kurum, "Yarın sabahtan itibaren vatandaşımıza sevdamız İstanbul’u, heyecanımızı, hayallerimiz hep birlikte anlatacağız. Hep birlikte düşüneceğiz, beraber çalışacağız. Hep birlikte İstanbul’un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz." ifadelerini kullandı.
7.01.2024 Gündem
Marmara Denizi'ni bekleyen felaket! Prof. Dr. Mustafa Sarı 'Yüzey suyu sıcaklığı hala 20 derece' diyerek uyardı
Marmara Denizi'ni bekleyen felaket! Prof. Dr. Mustafa Sarı 'Yüzey suyu sıcaklığı hala 20 derece' diyerek uyardı Marmara Denizi'nde olabilecek felakete karşı Balıkesir Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Sarı uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Şu anda Marmara Denizi'nde deniz suyu sıcaklığı, yüzeyde 20 santigrat derece; bu çok yüksek" dedi. Prof. Dr. Sarı, bu sıcaklık seviyesinin denizdeki besin zincirini etkileyeceğini ve müsilaj tehlikesine yol açabileceğini belirtti.
6.11.2023 Gündem
Ege'de korkutan tekne müsilajı! Tuvalet, bulaşık ve balast atıkları kirletti
Ege'de korkutan tekne müsilajı! Tuvalet, bulaşık ve balast atıkları kirletti Gökova-Karacasöğüt koyu, Ege Denizi’nin doğa harikası yerlerinden biri. 1988’den beri Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alan Karacasöğüt’te müsilaj görüldü. Ege Denizi’nin doğa harikası koylarını barındıran Gökova Körfezi içinde yer yer müsilaj görülmesi doğa severleri ve çevrecileri tedirgin etti.
4.07.2023 Gündem
Prof. Dr. Ergül: İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesinin nedeni 'kokolitofor'lar
Prof. Dr. Ergül: İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesinin nedeni 'kokolitofor'lar Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül, İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesine ilişkin, "Kokolitofor denilen tek hücreli canlıların sayıca artışının sonucunda meydana geliyor. Çok endişe edilir ya da çok garipsenir bir durum değil. Zaman zaman rastlıyoruz" dedi.
9.05.2023 Gündem
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye getirildi
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye getirildi Arnavutluk'un iade ettiği kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Tiran-İstanbul seferini yapan uçakla Türkiye'ye getirildi. 
20.04.2023 Gündem
Arefe günü yollar boş kaldı! Trafik yoğunluğu yüzde 8'e düştü
Arefe günü yollar boş kaldı! Trafik yoğunluğu yüzde 8'e düştü İstanbul'da Ramazan Bayramı öncesi arefe günü sabah saatlerinde yollar boş kaldı. İBB’nin trafik haritasına göre, İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 8 olarak ölçüldü.  
20.04.2023 Gündem
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı! Başlangıç seviyesinde
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı! Başlangıç seviyesinde Marmara Denizi'nde müsilaj endişesine neden olan kütlelerle ilgili Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı dalış yaparak incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Tekirdağ, İstanbul  Fenerbahçe, Mudanya, Gemlik Körfezi ve Erdek'te benzer görüntüyü görmeye başladık. Şu an kremsi müsilajı görüyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
İstanbul’un 2050 yılına kadar süresi var! Herkes depremi beklerken başka bir gerçek ortaya çıktı
İstanbul’un 2050 yılına kadar süresi var! Herkes depremi beklerken başka bir gerçek ortaya çıktı İklim değişikliği ve buzullardaki erimeler, okyanus ve denizlerdeki suyun yükseklik seviyelerini her geçen gün artırıyor. Müsilaj felaketini hatırlatan Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, 2050 yılını işaret etti ve İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu.
16.04.2023 Yaşam
Müsilaj tehlikesi geri mi geliyor? Kadıköy'de endişelendiren görüntü
Müsilaj tehlikesi geri mi geliyor? Kadıköy'de endişelendiren görüntü Kadıköy sahilinde bu sabah denizde görülen kütleler müsilaj şüphesi yarattı. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, "Bu mevsimde biz müsilajın olmasını bekliyoruz. Geçen seneler kadar masif bit kütle oluşturmayabilir" dedi.  
15.04.2023 Gündem
Marmara Denizi'nin son umudu oldu! Saatte 6 litre su temizliyor
Marmara Denizi'nin son umudu oldu! Saatte 6 litre su temizliyor Tek hücreli bir organizma, Cebelitarık’tan Çanakkale Boğazı’na kadar tüm pinaların ölümüne neden oldu. Deniz suyunu temizleyen bir midye türü olan pinalar, sadece Marmara Denizi’nde hayatta kaldı. Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Marmara pinaların, pinalar da Marmara’nın son umudu” diyor.
15.04.2023 Gündem
Prof. Dr. Sarı: Pina, saatte 6 litre deniz suyunu süzerek müsilaj oluşumunu engelliyor
Prof. Dr. Sarı: Pina, saatte 6 litre deniz suyunu süzerek müsilaj oluşumunu engelliyor Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde müsilajla mücadele çalışmalarında, Akdeniz'in en büyük çift kabuklusu 'pina'ların önemine dikkat çekti. Akdeniz ve Ege'de kirlilik ve kaçak avcılık gibi nedenlerle popülasyonu azalan pinaların, son olarak 2016'da ortaya çıkan bir parazit nedeniyle Antalya Körfezi'nde tamamen yok olduğunu, tek yaşam alanlarının Marmara Denizi olduğunu söyleyen Sarı, "Ortalama bir pina saatte 6 litre deniz suyunu berraklaştırıyor" dedi. Sarı, üniversite olarak başlattıkları 'Marmara'nın Umudu Pina' projesi ile bu deniz canlılarını koruma altına alacaklarını kaydetti.
13.04.2023 Gündem
Canan Karatay'dan gençlerle ilgili açıklama! 'Çoğu kısır çünkü vücutlarında müsilaj var'
Canan Karatay'dan gençlerle ilgili açıklama! 'Çoğu kısır çünkü vücutlarında müsilaj var' Canan Karatay, genel olarak sağlık durumumuzun kötü olduğunu söylerken, özellikle gençlerin durumunu daha da kötü buluyor. Karatay, "Eğer adetlerinizin döngüsü bozulduysa, eğer 30’lu yaşlarda menopoza girdiyseniz veya erkeklerde sperm azalması arttıysa bilin ki sizin vücudunuzda müsilaj var." diyor. İşte Canan Karatay'ın açıklamaları...
26.03.2023 Sağlık
Bakan Kurum: 13 farklı bilim kurulu oluşturduk
Bakan Kurum: 13 farklı bilim kurulu oluşturduk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "13 farklı bilim kurulu oluşturduk. Her bir kurulu oluşturulurken, afet yönetim sürecini bir bütün olarak ele almaya gayret ettik. Bu kurullarımızda jeolojiden jeofiziğe, şehir bölge planlamadan inşaat mühendisliğine, mimarlıktan tarihe, hukuktan sosyolojiye, iktisattan afet yönetimine kadar birçok alanda bilim insanlarımız yer alıyor" dedi.
10.03.2023 Ekonomi
İstanbul Boğazı’nda büyük tehlike! Balık popülasyonunu yok ediyor
İstanbul Boğazı’nda büyük tehlike! Balık popülasyonunu yok ediyor İstanbul Boğazı’nın kıyı kesimlerinde görülen denizanası yoğunluğunun nedeninin hava sıcaklığı olduğunu ve Şubat ayına kadar görülebileceğini söyleyen İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizanası balık yumurta ve larvaları üzerinden besleniyor. Aynı zamanda balıkların besini olan mikroskobik hayvansal organizmalar üzerinden de besleniyor. Bu da balık stoklarında bir şekilde azalmaya sebep oluyor" dedi.
5.01.2023 Gündem
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın Çok sayıda vatandaş, çoğunlukla kışın çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan boğaz ağrısından muzdarip. İlaç kullanan da var kullanmak istemeyen de... Boğaz ağrısı yaşayan kişilerde bu dönemde pastil kullanımı da oldukça yaygınlaşıyor. Ağrıyı yatıştırmak ve semptomları hafifletmek için pastil kullanımı etkili oluyor. Peki her pastil aynı etkiyi gösterir mi? İçeriğinde hangi maddeler olan pastiller daha etkili? İşte kış ayına girdiğimiz şu aylarda uzman isimden size yardımcı olacak detaylı pastil rehberi…
27.11.2022 Sağlık
1999 yılında batan Semele gemisi Marmara için büyük tehdit! 'Risk teşkil ediyor'
1999 yılında batan Semele gemisi Marmara için büyük tehdit! 'Risk teşkil ediyor' 1999 yılında Belize bayraklı “Semele” isimli kuru yük gemisi ile Bulgar bayraklı “Shipka” isimli kuru yük gemisi, Ahırkapı Feneri açıklarında çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile Semele isimli gemi, içinde bulunan 6 bin 535 metrik ton çubuk-kangal demir yükü ve orta boy tanker büyüklüğündeki yakıt ile birlikte battı. 23 yıldır batık halde bulunan geminin, Düzce depremindeki sarsıntıda ekosisteme zararlı maddeler saldığı ve Marmara Denizi’deki canlılar için büyük risk taşıdığı ortaya çıktı. Batık geminin içinde tanker büyüklüğünde yakıt olduğu da belirtildi.
26.11.2022 Yaşam
Balıkesir’de Müsilaj-2 operasyonunda 21 şüpheli gözaltına alındı
Balıkesir’de Müsilaj-2 operasyonunda 21 şüpheli gözaltına alındı İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda Balıkesir'de gerçekleştirilen 'Müsilaj-2' operasyonunda 21 şüpheli gözaltına alındı.
2.10.2022 Gündem
'Müsilaj 2 Operasyonu; İzmir'de 18 gözaltı
'Müsilaj 2 Operasyonu; İzmir'de 18 gözaltı İzmir'de, Müsilaj-2 Operasyonu kapsamında, 'Camgöz' ve 'Beldekler' çetelerine yönelik operasyonlar düzenlendi. Toplamda 18 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 5 pompalı tüfek ve 3 tabanca ile uyuşturucu maddeler ele geçirildi.
30.09.2022 Yaşam
Müsilaj 2 operasyonu nedir? Müsilaj 2 operasyonu hangi illerde yapıldı?
Müsilaj 2 operasyonu nedir? Müsilaj 2 operasyonu hangi illerde yapıldı? İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda, organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 20 ilde, 233 şüphelinin yakalanması yönelik “Müsilaj-2 Operasyonu" başlatıldı. Peki, Müsilaj 2 operasyonu nedir?
30.09.2022 Gündem
20 ilde düğmeye basıldı! 'Müsilaj-2 Operasyonu' başlatıldı
20 ilde düğmeye basıldı! 'Müsilaj-2 Operasyonu' başlatıldı İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda 20 ilde organize suç örgütü üyesi 233 şüphelinin yakalanmasına yönelik “Müsilaj-2 Operasyonu" başlatıldı.
30.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Müsilaj ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki müsilaj haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.