Deniz Kirliliği

Deniz Kirliliği

Son dakika deniz kirliliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deniz kirliliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deniz kirliliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deniz Kirliliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deniz kirliliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 356 deniz kirliliği haberi bulunmuştur. Tüm deniz kirliliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
TMMOB'dan atık belgeseli: “Plastik atık ticareti kirliliğin sömürgeci biçimi”
TMMOB'dan atık belgeseli: “Plastik atık ticareti kirliliğin sömürgeci biçimi” TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nce “Plastik Atık Ticareti: Kirliliğin Sömürgeci Biçimi” belgesel gösterimi düzenlendi.
12.03.2024 Adana
81 il valiliğine genelge gönderildi: Türkiye Çevre Haftası’nın teması belirlendi
81 il valiliğine genelge gönderildi: Türkiye Çevre Haftası’nın teması belirlendi “Türkiye Çevre Haftası” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca, 81 ilde yapılacak etkinliklere ilişkin usul ve esaslar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlendi. Bakan Murat Kurum'un imzasıyla 81 il Valiliğine ve Bakanlık İl Müdürlüklerine genelge gönderildi. Bu kapsamda 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası'nda 81 ilde, denizler ve doğal çevrenin korunması, denizler ve iklim değişikliği ilişkisinin işlenmesi, denizlerin kıyı alanları ve karalarla olan bağlantısının çevresel boyutuyla ele alınması ve kirlenmeden korunması gerektiği vurgulanacak.
24.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: Daha temiz bir Marmara için yeni bir denetim modeli hayata geçiriyoruz
Bakan Kurum: Daha temiz bir Marmara için yeni bir denetim modeli hayata geçiriyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deniz trafiğinin yoğun olduğu İstanbul ve Kocaeli'ndeki deniz kirliliği denetiminde Türkiye Çevre Ajansı'nı yetkilendirdi. Bakan Kurum, "Daha temiz bir Marmara için yeni bir denetim modeli hayata geçiriyoruz, genelgemizi yayımladık" dedi.
24.01.2023 Gündem
Boğulma tehlikesi geçirene 'cankurtaran dron' ile müdahale
Boğulma tehlikesi geçirene 'cankurtaran dron' ile müdahale Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez kullanımına başlanan 'cankurtaran dron' ile kente gelen milyonlarca yerli ve yabancı turistin can güvenliği sağlanacak. Kamera sayesinde yeri tespit edilen boğulma tehlikesi geçiren kişiye can yeleğini ulaştırılan dron, aynı zamanda suya inip hareket edebiliyor.
25.09.2022 Yaşam
Emine Erdoğan: Üzülerek söylüyorum ki bunun 103 bin tonu plastik
Emine Erdoğan: Üzülerek söylüyorum ki bunun 103 bin tonu plastik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı destekleriyle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Ekseninde Döngüsel Ekonomi ve Sıfır Atık Mavi" programında konuştu.
2.07.2022 Siyaset
Antalya'da alarm! Denize giren böyle çıktı, mavi bayraklar yarıya indirildi
Antalya'da alarm! Denize giren böyle çıktı, mavi bayraklar yarıya indirildi Antalya'da bazı sahillerde görülen petrol türevi zifte benzer maddeyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, analiz için laboratuvara numune gönderdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi de Konyaaltı, Lara ve Sarısu plajlarında cumartesi sabahından bu yana temizlik yapıyor. Şu an oldukça azaldığı belirtilen ve kaynağı bilinmeyen atığın, gece soğuğuyla katılaştığı, gündüz sıcaklık artışıyla yeniden sıvıya döndüğü açıklandı.
6.06.2022 Yaşam
Marmara Denizi'ni kirleten gemiye rekor ceza
Marmara Denizi'ni kirleten gemiye rekor ceza 2021 yılında 57 binin üzerinde çevre denetimi yaparak Cumhuriyet tarihinin en yüksek denetim sayısına ulaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı çevre denetim ekipleri, deniz kirliliği denetimleri konusunda yetkilendirilen kurumlarla birlikte Marmara Bölgesi'nde denetimlerini kesintisiz sürdürüyor. Söz konusu denetimler kapsamında Marmara Denizi’ne asetik asit tahliye ettiği tespit edilen tankere 19 milyon lira idari para cezası uygulandı.
2.06.2022 Haber
Marmara Denizi’ne asit boşaltan gemiye rekor ceza
Marmara Denizi’ne asit boşaltan gemiye rekor ceza 2021 yılında 57 binin üzerinde çevre denetimi yaparak Cumhuriyet tarihinin en yüksek denetim sayısına ulaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı çevre denetim ekipleri, deniz kirliliği denetimleri konusunda yetkilendirilen kurumlarla birlikte Marmara Bölgesi'nde denetimlerini kesintisiz sürdürüyor. Söz konusu denetimler kapsamında Marmara Denizi’ne asetik asit tahliye ettiği tespit edilen tankere 19 milyon lira idari para cezası uygulandı.
2.06.2022 Gündem
İzmit Körfezi’nde denizi kirleten gemiye 3 milyon 788 bin 628 lira ceza
İzmit Körfezi’nde denizi kirleten gemiye 3 milyon 788 bin 628 lira ceza İzmit Körfezi'nin Yalova açıklarında denizi kirlettiği tespit edilen Malta bandıralı ticari gemiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinasyonunda 3 milyon 788 bin 628 lira idari para cezası uygulanarak, olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.
18.05.2022 Gündem
İzmit Körfezi'ni kirleten gemiye ağır ceza!
İzmit Körfezi'ni kirleten gemiye ağır ceza! İzmit Körfezi'ni kirlettiği tespit edilen gemiye, 3 milyon 108 bin 530 lira ceza uygulandı.
12.05.2022 Gündem
TÜDAV uyardı, işte tehlikeli denizanaları
TÜDAV uyardı, işte tehlikeli denizanaları Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’ndan (TÜDAV), özellikle son günlerde sahile vuran ve görüntüleri ile endişe yaratan denizanaları konusunda uyarılarda bulunularak ‘Ya Yakarsa Projesi'ni hatırlatılıp denizanası türlerine dikkat çekildi. Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara'da kayıtlara geçen 18 türün olduğu, bazılarının zehirli, bazılarınsa balıkçılık ve deniz ekosistemi açısından büyük tehlike taşıdığı belirtildi.
4.04.2022 Yaşam
Bilim insanlarından denizlerde araştırma! Korkutan sonuç
Bilim insanlarından denizlerde araştırma! Korkutan sonuç İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi'nde görev yapan 5 araştırmacı, Yunus-S araştırma gemisi Marmara, Ege ve Karadeniz'de 21 günlük seferini tamamladı. Araştırmanın ilk bulgularını anlatan İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, "Araştırmalarımız sonrası Ağustos ayında Batı Karadeniz'de gerçekleşen sel olaylarıyla birlikte karasal bütün çöplerin denize geldiğini gördük. Denizde en çok plastikle karşılaşmaktayız. Bu kirliliğin canlılar üzerinde de etkileri var. Biz bu süreci düzgün yönetemediğimiz takdirde balıkçılık kaynaklarımızı kaybedeceğiz." dedi. Araştırmanın  verileri Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü (FAO) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunacak.
18.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Çanakkale Boğazı açıklarında iki gemi çarpıştı!
Çanakkale Boğazı açıklarında iki gemi çarpıştı! Rusya'dan Mısır'a giden 225 metre boyundaki buğday yüklü Marshall Adaları bayraklı "M/V Levantes" gemisi ile Fas'ın Jorf Lasfar Limanı'ndan Samsun’a giden fosfat yüklü 190 metre boyundaki Marshall Adaları bayraklı "M/V Clıpper Como" adlı iki gemi, Bozcaada açıklarında çarpıştı.
18.09.2021 Gündem
Bakan Karaismailoğlu duyurdu! Harekete geçildi, bariyerlerle kapatıldı
Bakan Karaismailoğlu duyurdu! Harekete geçildi, bariyerlerle kapatıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Akdeniz'deki Suriye kaynaklı petrol sızıntısına bağlı deniz kirliliği konusunda Bakanlık olarak harekete geçtiklerini, sızıntıya karşı Akdeniz'i bariyerlerle kapattıklarını bildirdi.
1.09.2021 Ekonomi
Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması! 'Balık yiyip denize girebilirsiniz'
Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması! 'Balık yiyip denize girebilirsiniz' Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla denize girebilirler, güven içerisinde balık yiyebilirler" dedi.
14.07.2021 Gündem
Marmara için YÖK'ten flaş hamle
Marmara için YÖK'ten flaş hamle YÖK, Marmara'nın müsilaj sorununa çözüm için doktoralı bilim insanlarını burslu yetiştirecek.
8.07.2021 Gündem
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne kuruldu! Dünyada bir ilk, uzaktan tespit ediyor
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne kuruldu! Dünyada bir ilk, uzaktan tespit ediyor Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne gemi kaynaklı deniz kirliliğini uzaktan tespit etmeyi sağlayan gece görüş kameralı sistem kuruldu. Türkiye'de ve dünyada ilk kez bir köprünün üzerine kurulan sistem, aynı zamanda deniz çevresinin, kıyı şeridinin ve insan sağlığının korunmasına katkıda sağlayacak.
14.06.2021 Gündem
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak Van Gölü Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kurumlarımızın iş birliği ile Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı. Bu girişimin, kayda değer sonuçlar vermesini umut ediyorum. Bu kapsamda, gölün dip temizliği yapılacak. Atık-su yönetimi sağlanacak. İlaveten, entegre katı atık yönetimi oluşturulacak. Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ni gezdikten sonra vapurla Van Gölü'nü gezerek, gölde başlatılan dip temizleme çalışmalarını izledi.
2.06.2021 Siyaset
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak Van Gölü Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kurumlarımızın iş birliği ile Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı. Bu girişimin, kayda değer sonuçlar vermesini umut ediyorum. Bu kapsamda, gölün dip temizliği yapılacak. Atık-su yönetimi sağlanacak. İlaveten, entegre katı atık yönetimi oluşturulacak. Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak" dedi.
1.06.2021 Siyaset
Türkiye'nin kaç sondaj gemisi var? Türkiye sondaj gemileri nerede görev yapıyor? İşte Türkiye'nin gemileri
Türkiye'nin kaç sondaj gemisi var? Türkiye sondaj gemileri nerede görev yapıyor? İşte Türkiye'nin gemileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'un Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de doğalgaz keşfettiğini duyurduğu açıklamasında Türkiye'nin üç sondaj ve iki sismik araştırma gemsinin tamamen Türkiye'ye ait ekipman ve personel ile çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Bu haberin ardından Türkiye'nin sondaj ve araştırma gemileri merak ediliyor. Peki, Türkiye'nin kaç sondaj gemisi var? Türkiye sondaj gemileri nerede görev yapıyor? İşte Türkiye'nin sondaj ve araştırma gemileri Fatih sondaj gemisi, Yavuz sondaj gemisi, Kanuni Sondaj gemisi, Barbaros Hayrettin Paşa gemisi, Oruç Reis gemisi hakkında bilgiler...
21.08.2020 Gündem
İstilacı 2 tür de Akdeniz balıkları arasına girdi
İstilacı 2 tür de Akdeniz balıkları arasına girdi Antalya'da faaliyet gösteren ve Türkiye'de yaşayan balık türlerinin yer aldığı Deniz Biyolojisi Müzesi'nde, iklim değişikliği nedeniyle farklı denizlerden gelip Akdeniz'de yaşamaya başlayan, 'istilacı' olarak bilinen aslan ve balon balığı türleri de sergilenmeye başladı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, bu iki türün artık Akdeniz'in balıkları arasında olduğunu söyledi.
18.08.2020 Yaşam
'2050 yılında denizlerde balıklardan çok mikroplastik olacak'
'2050 yılında denizlerde balıklardan çok mikroplastik olacak' Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Başaran, denizlerde ve okyanuslarda giderek artan mikroplastik tehlikesine dikkat çekerek, "Dünyada yılda 8.8 milyon ton plastik atık denizlere ulaşıyor. Bu atıklar deniz canlıların midesinde yer kaplıyor ve hayvanlar doyduklarını sandıkları için yetersiz beslenme nedeniyle can veriyor. Modellemelere göre, 2050 yılında denizde balıklardan çok mikroplastiklerin oluşacağı iddia ediliyor" dedi.
16.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Bu kez Caddebostan... Deniz kıyısı pislik içinde
Bu kez Caddebostan... Deniz kıyısı pislik içinde İstanbul’da normalleşme sürecinin ardından vatandaşlar sahillere akın etti ancak son günlerde artan deniz kirliliği vatandaşların dikkatini çekiyor.
11.06.2020 Yaşam
'Deniz kirliliği azalırken biyoçeşitlilik artacak'
'Deniz kirliliği azalırken biyoçeşitlilik artacak' Yeni tip koronavirüs salgını ile denizlerdeki faaliyetlerin azalmasıyla deniz kirliğinin kısmen azaldığına işaret eden uzmanlar, uzun vadede de biyoçeşitliliğin artacağını belirtiyor.
23.04.2020 Bilim ve Teknoloji
İzmit Körfezi'ni kirleten gemiye "rekor" ceza
İzmit Körfezi'ni kirleten gemiye "rekor" ceza Limandaki bir kuru yük gemisine, körfeze kirli balast döktüğü gerekçesiyle 1 milyon 772 bin lira ceza kesildi.
10.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deniz Kirliliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deniz kirliliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.