Öfke Kontrolü

Öfke Kontrolü

Son dakika öfke kontrolü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öfke kontrolü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öfke kontrolü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öfke Kontrolü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öfke kontrolü gelişmeleri de dahil olmak üzere 201 öfke kontrolü haberi bulunmuştur. Tüm öfke kontrolü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş”
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş” Türkiye geçen hafta psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkındaki iddialarla sarsıldı. Haberlere göre Zoroğlu çocuklara hafıza kaybına da neden olan bir ilaç veriyor ve cinsel tacize uğradıkları yönünde telkinde bulunuyordu. Zoroğlu’na danışan üç aileye ulaştık, medyada çıkanlarla ilgili yorumlarını ve bu süreçte yaşadıklarını iddia ettikleri ‘inanılmaz’ olayları dinledik.
24.09.2023 Yaşam
Budist kocaya 1 milyon tl tazminat
Budist kocaya 1 milyon tl tazminat C.E.’nin Budizm ve Taoizm temelli kişisel gelişim dersleri alarak evde ayin yaptığını, ailesini ihmal ederek bir kadınla birlikte ‘inziva’ adı altında gezilere gittiğini iddia eden 19 yıllık eşi P.E. açtığı boşanma davasını kazandı. Karara göre, C.E. boşandığı karısına 1 milyon lira tazminat ile aylık 30 bin lira nafaka ödeyecek.
27.01.2023 Gündem
Bakan Soylu: Kadıköy'deki patlamada terör bağlantısı göremedik
Bakan Soylu: Kadıköy'deki patlamada terör bağlantısı göremedik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadıköy'de 3 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili, "Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik. Soruşturma yürütülüyor. 30a yakın kişinin ifadesi alındı" dedi.
11.10.2022 Gündem
Belge zorunluluğu geliyor! Son 3 ay
Belge zorunluluğu geliyor! Son 3 ay Kamuoyunda zaman zaman tartışmalara neden olan valeler için 1 Ocak 2023 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getiriliyor. Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, "Ehliyetinin olması lazım. Öfke kontrolü, stres yönetimi gibi eğitimler alıyorlar. Ardından sınava tabi tutuyoruz. Bu kişilerin geçmişleri önemli. Sicil kaydı varsa suçuna göre değerlendiriliyor. Amaç bu alanı güvenli hale getirmek" dedi. 
30.09.2022 Gündem
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli... MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor, çalışmalar kararlılıkla yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde, eğitimler çok daha sistematik hale getirildi. Sadece kadına yönelik şiddet değil, akran zorbalığı ve her türlü şiddete 'sıfır tolerans' parolasıyla hareket edildiğine dikkat çeken Bakan Özer, öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik pek çok eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini belirtti. e-Rehberlik modülü verileri uyarınca öğrenci ve velilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak katılımcılar, öncelik durumlarına göre belirleniyor.
7.05.2022 Eğitim
Uzmanından öfkeye 10 saniyelik çözüm!
Uzmanından öfkeye 10 saniyelik çözüm! Öfkenin insani bir duygu ve herkesin içinde öfke bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, önemli olanın öfkenin öğütülmesi olduğunu söyledi. Öfkeyi öğütebilmeyi başaran kişilerin bu durumu kazanıma, enerjiye dönüştürülebileceğini kaydeden Prof. Dr. Tarhan, öfke durumunda 10 saniye mola verebilmenin de öfke kontrolünde iyi bir yöntem olduğunu hatırlattı. Kadına karşı şiddette öfke kontrolü eğitiminin önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Tarhan, “Hapis buradaki son çare olmalı. Bu kişilere özellikle empati konusunda eğitim verilmesi lazım. Hapis çözüm değil, iyileştirme çözüm.” ifadelerini kullandı.
29.03.2022 Sağlık
Milli Eğitim Bakanı Özer'den, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin açıklama
Milli Eğitim Bakanı Özer'den, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Okul öncesi eğitim, toplumun refahı açısından uzun vadeli ekonomik getirisi en fazla, maliyeti en düşük olan eğitim politikası. Okul öncesi eğitimde yer alan ve süresini uzatan çocukların uzun vadede yaşamlarında şiddete yönelik eğilimleri daha düşük ve suç oranları çok daha düşük oluyor. Onun için bu süreçte de kadına yönelik şiddetle mücadeledeki en kalıcı yöntemlerden bir tanesi de işte bu okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması” dedi.
23.03.2022 Eğitim
Duygu Delen davasında sanık Mehmet Kaplan'a cinayetten beraat
Duygu Delen davasında sanık Mehmet Kaplan'a cinayetten beraat Gaziantep'te Duygu Delen'in (17) balkondan düşüp hayatını kaybetmesinin ardından tutuklanıp hakkında dava açılan erkek arkadaşı Mehmet Kaplan (21), ‘çocuğu kasten öldürme’ ve 'zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar' suçlarından beraat etti. Yağma suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan, hakaret suçundan verilen 90 gün hapis cezası ise 1800 TL para cezasına çevrilen Kaplan, tahliye edildi. Duygu Delen'in annesi Şenel Delen, adliyeden çıkışta sinir krizi geçirdi.
4.03.2022 Yaşam
Öfke kontrolü eğitiminde kavga çıktı! Trajikomik olay
Öfke kontrolü eğitiminde kavga çıktı! Trajikomik olay Trabzon'da toplu taşıma hizmeti veren sürücülere insan ilişkilerinde öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğretip, yolcu ve birbirleriyle doğru iletişim kurmaları için hazırlanan eğitim projesinin imza protokolünde gerginlik yaşandı. Kendilerinin sürece dâhil edilmediğini öne süren bazı ilçe şoförler odası temsilcileri ile belediye yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşanınca protokol imzalanamadan toplantı sona erdi.
21.02.2022 Yaşam
Duygu Delen davasında sanığa 3 suçtan ceza, 1 suçtan beraat talebi
Duygu Delen davasında sanığa 3 suçtan ceza, 1 suçtan beraat talebi Gaziantep'te Duygu Delen'in (17) balkondan düşerek hayatını kaybetmesinin ardından tutuklanan erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın (21) yargılandığı davanın duruşmasında mütaalasını veren savcı, sanık hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan beraatini, 'çocuğu kasten öldürme', 'hakaret' ve 'konutta yağma' suçlarından müebbet hepisle cezalandırılmasını istedi.
18.02.2022 Yaşam
Muharrem Sarıkaya kimdir, tokat olayı ne? Tokat olayı sonrası görevden alınan Muharrem Sarıkaya döndü mü?
Muharrem Sarıkaya kimdir, tokat olayı ne? Tokat olayı sonrası görevden alınan Muharrem Sarıkaya döndü mü? Canlı yayın sırasında gazeteciye tokat attığı için büyük tepki çeken Muharrem Sarıkaya, iki ay aradan sonra yeniden Habertürk'te yazmaya başladı. Peki, Muharrem Sarıkaya kimdi, nereli, kaç yaşında?
14.02.2022 Gündem
Sedefnur Çağlar olayında yeni gelişmeler! Günlüğü ortaya çıktı
Sedefnur Çağlar olayında yeni gelişmeler! Günlüğü ortaya çıktı Kocaeli'de, polis memuru erkek arkadaşıyla misafirliğe gittiği 7’nci kattaki evde balkondan düşen üniversiteli Sedefnur Çağlar'ın (23) tedavisi yoğun bakımda devam ederken, arkadaşlarının ifadeleri ortaya çıktı. Arkadaşları, Sedefnur'un, kendisiyle evlenmek isteyen Ahmet Ata’nın bu teklifini uyuşturucu kullanması nedeniyle kabul etmediğini söyledi. Sedefnur'un, incelenen günlüğünde ise Ahmet Ata'nın kendisini değersiz hissettirdiğini, bu nedenle mutsuz ve yalnız olduğunu yazdığı ortaya çıktı.
14.01.2022 Gündem
Fatih Terim'e ağır sözler! Öfke kontrolü problemi var, değişmez ama...
Fatih Terim'e ağır sözler! Öfke kontrolü problemi var, değişmez ama... Süper Lig'de Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Teknik direktör Fatih Terim, iki sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılmıştı. PFDK'ya sevk edilen deneyimli teknik adam 6 maç ceza aldı. Cezanın ardından Fatih Terim'le ilgili olay sözler geldi.
27.11.2021 Galatasaray
Polisler için psikolojik danışma hattı kuruldu
Polisler için psikolojik danışma hattı kuruldu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunda tartışmaları süren “polis intiharlarına” karşı hangi önlemlerin alındığını açıkladı. Tüm emniyet personelinin her yıl en az bir defa psikologla zorunlu görüşme yaptığını belirtti.
16.10.2021 Gündem
Futbolcudan iki kız çocuğu akrabasına iğrenç istismar!
Futbolcudan iki kız çocuğu akrabasına iğrenç istismar! İki kız kardeş yıllarca akrabaları tarafından cinsel istismara maruz kaldı. Başlayan öfke nöbetleri sonrası henüz çocuk yaşta sinir hastalıkları hastanesine yatırıldı. 7 yaşındaki S.K. ile 11 yaşındaki E.K.'yi istismar eden akrabanın ise 2. Lig takımı futbol oyuncusu olduğu ortaya çıktı. Şu an 11 ve 15 yaşında olan çocukları taciz eden futbolcu Erhan K.'nin 25 yıla kadar hapsi isteniyor. İstismarcı akraba Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
11.10.2021 Yaşam
Fiyatlar aylık 9.500 lira! Her yıl yüzde 30 zam geliyor, vergi yok ve...
Fiyatlar aylık 9.500 lira! Her yıl yüzde 30 zam geliyor, vergi yok ve... Fiyatlardaki fahiş artış tartışma konusu olmuştu, flaş zam açıklaması geldi. Aylık 9.500 liraya yükseldi. Her yıl yüzde 30 zam geliyor. Mal sahibi ve kiracı bu işi kendi arasında yapıyor. Fiyatlar her geçen gün artmaya devam ediyor. Vergi hariç her şey kiralayana ait. Yasal boşluk nedeniyle hiçbir suretle tahsil edilmiyor. Her ay binlerce lira kazanan ve yüzde 92'si kirada olan ticari taksilerin vergi ödemediği ortaya çıktı. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman "Kiralamaya yönelik hiçbir vergi ödenmiyor. Galerici, mal sahibi ve kiracı bu işi kendi arasında yapıyor. Devlete bildirilmiyor" dedi.
7.09.2021 Ekonomi
Borderline tedavi edilmezse ne olur?
Borderline tedavi edilmezse ne olur? Borderline kişilik bozukluğu (BPD) ergenlik veya erken yetişkinlik döneminde gelişir. Duygusal dengesizlik, dürtüsel davranış, çarpık benlik imajı ve istikrarsız ilişkiler örüntüsü ile işaretlenir. Kararsız, istismarcı veya ihmalkar bir ortamda büyümek, BPD geliştirme riskini artırabilir. Peki, Borderline kişilik bozukluğu nedir, nasıl tedavi edilir? Borderline tedavi edilmezse ne olur? İşte borderline ile ilgili bilmeniz gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
Değişen hava koşulları psikolojimizi etkiliyor
Değişen hava koşulları psikolojimizi etkiliyor Değişen hava koşullarının psikoloji üzerinde pek çok etkileri bulunduğunu belirten uzmanlar, kontrol dışında seyreden hava sıcaklıklarına adapte olma sürecinde vücudumuzun farklı tepkiler verdiğine dikkat çekiyor. Depresyon, öfke, iştah problemleri, motivasyon düşüşü gibi etkilere dikkat çeken uzmanlar, güne küçük egzersizlerle başlanmasını ve beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesini tavsiye ediyor. Hava sıcaklıklarına bağlı performans düşüklüklerinin iki haftadan uzun sürmesi halinde uzmana başvurulması öneriliyor.
20.05.2021 Sağlık
Performans düşüklüğü 2 haftadan uzun sürüyorsa dikkat!
Performans düşüklüğü 2 haftadan uzun sürüyorsa dikkat! Değişen hava koşullarının psikoloji üzerinde pek çok etkileri bulunduğunu belirten uzmanlar, kontrol dışında seyreden hava sıcaklıklarına adapte olma sürecinde vücudumuzun farklı tepkiler verdiğine dikkat çekiyor. Depresyon, öfke, iştah problemleri, motivasyon düşüşü gibi etkilere dikkat çeken uzmanlar, güne küçük egzersizlerle başlanmasını ve beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesini tavsiye ediyor. Hava sıcaklıklarına bağlı performans düşüklüklerinin iki haftadan uzun sürmesi halinde uzmana başvurulması öneriliyor.
20.05.2021 Sağlık
Prens Harry: 'Hayatımın 3 anında çok çaresiz hissettim'
Prens Harry: 'Hayatımın 3 anında çok çaresiz hissettim' Armchair Expert adlı podcast programında Dax Shepard’da konuşan Harry çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hayatını The Truman Show ile karşılaştırdığını söyleyen Prens Harry, annesi Diana ile arabada paparazziler tarafından kovalanmaları dahil olmak üzere hayatının üç anında tamamen çaresiz hissettiğini söyledi.
14.05.2021 Dünya
İnekli paylaşıma ceza! 'Uzaklaştırma aldırdım, yine de burada'
İnekli paylaşıma ceza! 'Uzaklaştırma aldırdım, yine de burada' İzmir’de Serdar Kıyançiçek, kendisine uzaklaştırma cezası aldıran eski eşinin, sosyal medyada inek fotoğrafı paylaşarak altına ‘Uzaklaştırma aldırdım, yine de burada’ yazması üzerine şikayetçi oldu. Mahkeme Sevim Bozal’a bir ay ‘öfke kontrolü eğitimi’ cezası verdi
27.04.2021 Gündem
Ramazanda stresi ve gerginliği azaltmanın yolları!
Ramazanda stresi ve gerginliği azaltmanın yolları! Orucun özünde kişinin bedenini, ruhunu arındırmak vardır. Ramazan ayını manevi atmosferi, iyi ahlaki karakter ve alışkanlıkları geliştirmeyi amaçlar. Çoğu insan, bırakın bütün bir ayı, ara sıra tek bir öğünden vazgeçmeyi zor buluyor. Koronavirüs stresi pek çok kişinin psikolojisini olumsuz etkilerken bir de oruç yorgunluğu bazılarında öfke patlamalarına neden oluyor. Uzman Klinik Psikolog Merve İlikçi İygün günlerimizi evde geçirmek zorunda kaldığımız bu süreçte aile içi ilişkileri ve öfkeyi anlattı.
18.04.2021 Sağlık
Çocukların ekran kullanımında içerikler kontrol edilmeli
Çocukların ekran kullanımında içerikler kontrol edilmeli Koronavirüs döneminde eğitimin uzaktan yapılması nedeniyle çocuklar günlerinin büyük bir çoğunluğunu ekran başında geçirmeye başladı. Uzmanlar özellikle tatil döneminde çocukların teknoloji kullanımı konusunda aileleri uyarıyor. Uzmanlar, 2 yaşından önce çocukların ekran kullamını önermiyor ve "Süre sınırlandırılmalı ve içerikler kontrol edilmeli" diyor.
2.02.2021 Sağlık
Şiddetle mücadelede 700 bini aşkın kişiye destek verildi
Şiddetle mücadelede 700 bini aşkın kişiye destek verildi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kadına yönelik şiddetle mücadelede "sıfır tolerans" ilkesiyle hizmet veren Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) son 7 yılda 700 binden fazla kişiye destek sağladı.
24.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Öfke Kontrolü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öfke kontrolü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.