Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge ve asgari ücret çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, "2024 yılı asgari ücretini belirlemek için aralık ayı başında komisyonumuz toplanacak. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz" dedi.
3.11.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı sonrası hesap değişti! 710 liraya yükseldi
Asgari ücret zammı sonrası hesap değişti! 710 liraya yükseldi Yeni asgari ücret aylık net 11 bin 402 lira olarak belirlendi ve Resmî Gazete’ de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Yeni zam sonrası hesapta değişti. İşte haberin detayları...
27.06.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Düşüş trendine girdik
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Düşüş trendine girdik Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Denizli İş Dünyası Buluşması'nda Türkiye Ekonomi Modeli'ne vurgu yaptı.
8.04.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama!
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama! Merkez Bankası PPK toplantı özetinde deprem felaketi sonrasında iktisadi faaliyete ilişkin göstergeler üzerinde belirsizlik oluştuğu, depremin doğrudan etkilerinin yanında, yeniden inşa faaliyetleri ve uygulanan destekleyici politikalar kanalıyla dolaylı etkilerinin zaman içinde değişen çeşitli sektörel ve bölgesel yansımaları olacağı belirtildi.
2.03.2023 Gündem
Aidatlara yüzde 100 zam! En yüksek artış Şişli'de
Aidatlara yüzde 100 zam! En yüksek artış Şişli'de aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Yeni yıl ile birlikte bazı sitelerde aidatlar 2-3 katına kadar çıktı. Bu artışların özellikle kiracıları farklı semtlere taşınmaya, sitelerden apartman dairelerine geçmeye yönlendiriyor.
31.01.2023 Ekonomi
Ocak ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek parasına zam geldi mi, ne kadar?
Ocak ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek parasına zam geldi mi, ne kadar? Aile destek parasına zam geldi mi 2023, aile destek paketi ne zaman yatacak 2023? Aile destek paketi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Yeni yıla girilmesiyle aile destek ödemelerine zam gelip gelmeyeceği merak edilirken ocak ayı aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı da merak konusu oldu.
24.01.2023 Ekonomi
Aile Sosyal Yardım Parası ocak ayı ödemeleri ne zaman yatacak, Aile Destek Paketi ödeme tarihleri nedir? Ocak ayı aile destek ödemesi ne kadar, kaç TL oldu?
Aile Sosyal Yardım Parası ocak ayı ödemeleri ne zaman yatacak, Aile Destek Paketi ödeme tarihleri nedir? Ocak ayı aile destek ödemesi ne kadar, kaç TL oldu? Aile Destek Paketi ocak ayı ödemesi ne zaman? Aile Sosyal Yardım Parası sorgulama 2023 süreci devam ediyor. Aile Destek Paketi başvuruları e-Devlet ve ikametgâh adresinin bağlı olduğu Dayanışma Vakfı üzerinden yapılıyor. Aile yardım paraları eğitim, sağlık, barınma ve gıda gibi çeşitli alanları kapsıyor. Hane başı ödemelerin 850 - 1.250 TL arasında değişen tutarlarda yapılacak Aile Destek Programı ödeme tarihleri merak ediliyor. Peki, Aile Sosyal Yardım Parası ocak ayı ödemeleri ne zaman yatacak, Aile Destek Paketi ödeme tarihleri nedir? Ocak ayı aile destek ödemesi ne kadar, kaç TL oldu?
11.01.2023 Ekonomi
İndirim ve sabit fiyat müjdesi! Marketlerden sonra diğer sektörlerde harekete geçiyor
İndirim ve sabit fiyat müjdesi! Marketlerden sonra diğer sektörlerde harekete geçiyor Marketlerde başlayan fiyat sabitleme sonrası peş peşe indirim müjdesi geldi. Zincir marketlerden sonra fiyat sabitleme yayılıyor. Özellikle stok fazlasının bulunduğu sektörlerde stokları eritme yarışı yaşanıyor. İşte fiyatta sabitleme ve hatta indirimlerin peş peşe geleceği o sektörler...
11.01.2023 Ekonomi
Memur maaş zammı 2023 Meclis’ten geçti mi, zamlı memur maaşları ne zaman yatacak?
Memur maaş zammı 2023 Meclis’ten geçti mi, zamlı memur maaşları ne zaman yatacak? 2023 Memur zammı meclisten geçti mi? Memur maaş zammı 3 Ocak’ta aralık ayı enflasyon oranının netleşmesinin ardından belli olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zam oranını yüzde 30 olarak açıkladı. Meclis, memur ve emekli maaş artışlarına ilişkin kanun teklifini yasalaştırmak için çalışma yapacak. Peki, memur emekli zammı meclisten geçti mi, zamlı memur maaşları ne zaman yatacak?
10.01.2023 Memur
Zamlı 2023 emekli maaşı! Emekli maaşı ne kadar 2023? Ocak zammı SSK Bağkur en düşük emekli maaşları!
Zamlı 2023 emekli maaşı! Emekli maaşı ne kadar 2023? Ocak zammı SSK Bağkur en düşük emekli maaşları! SSK ve Bağkur emeklisi 13 milyona yakın kişi 2023 yılında emekli maaşlarına yapılacak zammı merak ediyordu. TÜİK'in 3 Ocak Salı günü açıkladığı Aralık ayı enflasyon rakamlarıyla belli olan emekli maaş zammı önce yüzde 25’e, ardından da yüzde 30’a yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti TBMM Grup daha önce yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30 olarak açıklamasının ardından emekli maaşlarının ne kadara yükseldiği merak konusu oldu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? cevabını haberimizde derledik. İşte SSK, BAĞKUR emekli maaşları 2023...
5.01.2023 Emekli
SSK emekli maaşları 2023 ne kadar oldu? Emekli zammı güncellendi! Yeni emekli maaşı yüzde kaç zamlandı, SSK emekli maaşı şu an kaç TL?
SSK emekli maaşları 2023 ne kadar oldu? Emekli zammı güncellendi! Yeni emekli maaşı yüzde kaç zamlandı, SSK emekli maaşı şu an kaç TL? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında emekliye yapılan zammın güncellediğini açıklayarak, en düşük emekli maaşının 3500 liradan 5 bin 500 liraya yükseldiğini duyurdu. Peki, SSK emekli maaşları ne kadar oldu 2023? SSK emekli zammı sonrası emekliler ne kadar maaş alacak?
5.01.2023 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Erdoğan, asgari ücret desteğini de 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını söyledi. Erdoğan, Tayfun füzesi sonrası Yunan gazetelerinde atılan manşetlere dikkat çekti. Yunanistan'ı uyaran Erdoğan, "Siz uslu durun, bizim sizinle bir işimiz yok." dedi. Erdoğan grup toplantısı sonrası 'Seçim tarihi öne çekilecek mi?' sorusuna da yanıt verdi.
4.01.2023 Gündem
2023 engelli maaşı ne kadar oldu? Zamlı engelli aylığı kaç TL, yeni engelli zammına göre yüzde 70 ve üstü, yüzde 40-69 arası engelli aylığı ne zaman yatacak?
2023 engelli maaşı ne kadar oldu? Zamlı engelli aylığı kaç TL, yeni engelli zammına göre yüzde 70 ve üstü, yüzde 40-69 arası engelli aylığı ne zaman yatacak? 3 Ocak Salı aralık ayı enflasyon rakamları açıklanınca, memur ve emeklilerin zam oranları belli oldu. Asgari ücret zammı, üstüne de emekli memur zammı engelli aylıklarını gündeme getirdi. % 40-69 ve %70 üstü olarak iki farklı kategoride ödenen engelli aylıkları merak ediliyor. Engelli aylıklarından hiçbir geliri olmayan vatandaşlar yararlanabiliyor. Peki, Zamlı engelli aylığı kaç TL, yeni engelli zammına göre yüzde 70 ve üstü, yüzde 40-69 arası engelli aylığı ne kadar oldu 2023?
4.01.2023 Ekonomi
Bağkur emekli maaşı ne kadar 2023, ayın kaçında yatıyor? 2023 SGK SSK Bağkur emekli zammı ne oldu, Bağkur emekli maaşı kaç TL oldu?
Bağkur emekli maaşı ne kadar 2023, ayın kaçında yatıyor? 2023 SGK SSK Bağkur emekli zammı ne oldu, Bağkur emekli maaşı kaç TL oldu? Emekli zammı için merakla enflasyon verileri bekleniyor. Emekliler ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam aldığından ocak ayıyla SSK ve Bağ-Kur emeklileri emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ve ne zaman, ayın kaçında yatacağını arama motorları aracılığıyla sorguluyor. Peki SGK SSK Bağ-Kur emekli zammı ne kadar? 2023 ocak emekli zammı ne zaman yatacak?
3.01.2023 Emekli
Bakan Bilgin açıkladı! EYT'de tüm süreci tek tek anlattı
Bakan Bilgin açıkladı! EYT'de tüm süreci tek tek anlattı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, ekonomi gündemine ilişkin tüm detayları TRT Haber canlı yayınında değerlendirdi. Bilgin, "EYT düzenlemesini ocak ayı içerisinde Meclis'e takdim edeceğiz" dedi. Emekli olacakların ağırlıklı yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. EYT'nin maliyetinin 100 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.
29.12.2022 Ekonomi
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı Cep telefonu almayı düşünen herkes ilgilendiren gelişme! Yılın son aylarında üst segment akıllı telefon turizmi patlama yaptı. Kayıt dışı cep telefonlarını kayıt altına almak isteyenler, IMEI alabilmek için sınırlara akın etti. Konuyla ilgili ise uzmanlardan önemli uyarılar geldi.
27.12.2022 Ekonomi
Rehber Öğretmen Maaşları 2023: En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?
Rehber Öğretmen Maaşları 2023: En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? Yeni asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak açıklanmasının ardından öğretmen maaşları gündem oldu. Ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olarak çalışan öğretmenlerin maaşlarına yılda iki kez zam uygulanıyor. Peki, En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? İşte Rehber Öğretmen Maaşları 2023…
24.12.2022 Çalışan Hakları
Düz Memur Maaşları 2023: En yüksek, en düşük düz memur maaşı ne kadar? Düz memurlar ne kadar maaş alıyor?
Düz Memur Maaşları 2023: En yüksek, en düşük düz memur maaşı ne kadar? Düz memurlar ne kadar maaş alıyor? Son 6 ayına ait enflasyon verileriyle memur maaşları belli olur. Memurlara yüzde 5 ile 10 arasında aynı zamanda refah payı verilir. Memur ve emekliler maaşlarına toplu sözleşme zammına ek yüzde enflasyon farklı alacak. Peki, en yüksek, en düşük düz memur maaşı ne kadar? Düz memurlar ne kadar maaş alıyor?
23.12.2022 Memur
Asgari Ücret Toplantısı bugün saat kaçta? 20 Aralık Asgari Ücret 3. toplantısı ne zaman, saat kaçta başlayacak ve bitecek, yeni asgari ücret bugün belli olur mu?
Asgari Ücret Toplantısı bugün saat kaçta? 20 Aralık Asgari Ücret 3. toplantısı ne zaman, saat kaçta başlayacak ve bitecek, yeni asgari ücret bugün belli olur mu? Bugün asgari ücret toplantısı saat kaçta başlayacak, bitecek, asgari ücret bugün açıklanır mı? sorularının ardı arkası kesilmiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun asgari ücret belirleme maratonu devam ediyor. İlk iki toplantıda ücret miktarı şekillenmedi, bugünkü toplantıda anlaşma oluşması durumunda asgari ücret için ilk rakamlar konuşulacak. Peki, asgari ücret 3. Toplantısı saat kaçta, asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?
20.12.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücretin 2023 toplantısı! Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak? Son dakika açıklamaları!
Asgari ücretin 2023 toplantısı! Asgari ücret ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak? Son dakika açıklamaları! Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı bugün gerçekleşiyor. Bakan Bilgin toplantı öncesi asgari ücret ile ilgili açıklama geldi. Bakan Bilgin, "Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz" dedi. Bugün yapılacak toplantıda asgari ücret maaş zammı için teklifler belirginleşecek. Peki, Asgari ücret ne kadar olacak? İşte Asgari ücret 2023 toplantıları…
14.12.2022 Çalışma Hayatı
Ehliyet almayı düşünenlere kritik uyarı! '2023 yılında 10 bin TL’yi geçecek'
Ehliyet almayı düşünenlere kritik uyarı! '2023 yılında 10 bin TL’yi geçecek' Ehliyet almayı düşünen herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması! Yeni yıl itibarıyla fiyatlar güncellenecek, aralık ayında kayıt yaptıranlara dikkat çeken bir uyarı geldi.
10.12.2022 Gündem
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan asgari ücret ve enflasyon mesajı
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan asgari ücret ve enflasyon mesajı Merkez Bankası (MB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, "Enflasyonun baz etkisi dışında da geriye geleceğini ön görüyoruz. Bu ay beklediğimiz gibi kısmi olarak gerileme oldu. Aralık, Ocak'ta da baz etkisiyle beraber önemli bir gerileme bekliyoruz, ön görüyoruz. Asgari ücretin enflasyon üzerinde, fiyatlar üzerinde çok etkisi olacağını düşünmüyorum" dedi.
8.12.2022 Ekonomi
EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum! EYT hangi yılları ve kimleri kapsıyor? EYT son dakika haberleri
EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum! EYT hangi yılları ve kimleri kapsıyor? EYT son dakika haberleri EYT son dakika haberleri, son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. EYT düzenlemesi aralık ayında Meclis gündemine gelecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak için Eylül 1999 öncesi SSK’lı, yani 4/A statüsünde, sigortalı olan kadın çalışanların 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin prim gün sayısını doldurmaları gerekiyor. Erkek çalışanların ise 25 yıllık sigortalılık süresini ve 5 bin prim gün sayısını tamamlamaları gerekiyor. Peki, EYT şartları nelerdir, EYT yaş sınırı kalktı mı? EYT ne zaman çıkacak, EYT düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte EYT son dakika haberleri…
17.11.2022 Emekli
Asgari ücret zammında 'yüzde 12' detayı! 'Bunlar spekülasyon' deyip gerçek oranı açıkladı
Asgari ücret zammında 'yüzde 12' detayı! 'Bunlar spekülasyon' deyip gerçek oranı açıkladı Milyonlarca çalışan yapılacak asgari ücrete yapılacak zam oranını merak ederken, ilk toplantı tarihi belli oldu. 2022 yılında vatandaşlar, asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik rekor zamdan sonra ikinci bir zamla büyük sevinç yaşamıştı. Şimdi ise 2023 asgari ücret zam oranı merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ve 9 bin 500 TL ile 10 bin TL seviyelerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, asgari ücrete yapılacak zam oranını gerekçeleriyle açıkladı.
17.11.2022 Çalışma Hayatı