Gazete Vatan Logo

SSK emekli maaşları 2023 ne kadar oldu? Emekli zammı güncellendi! Yeni emekli maaşı yüzde kaç zamlandı, SSK emekli maaşı şu an kaç TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında emekliye yapılan zammın güncellediğini açıklayarak, en düşük emekli maaşının 3500 liradan 5 bin 500 liraya yükseldiğini duyurdu. Peki, SSK emekli maaşları ne kadar oldu 2023? SSK emekli zammı sonrası emekliler ne kadar maaş alacak?

SSK emekli maaşları 2023 ne kadar oldu? Emekli zammı güncellendi! Yeni emekli maaşı yüzde kaç zamlandı, SSK emekli maaşı şu an kaç TL?

Emekli ve memur maaş zammı güncellendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memur maaş zam oranını yüzde 25 olarak açıklamıştı. Erdoğan, bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda emekli ve memur maaş zam oranını güncellediklerini belirterek yeni emekli ve memur maaş zam oranını yüzde 30 olarak duyurdu. Erdoğan, en düşük emekli maaşının da 4 bin 375 TL'den 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığını aktardı. En düşük emekli maaşına yapılan zam oranı yüzde 58 oldu.

SSK emekli maaşı ne kadar oldu 2023?

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli zammı için yeni oranları açıkladı. Erdoğan yeni oranın yüzde 30'a kadar çıkarılacağını açıkladı. En düşük emekli maaşı tutarı da yüzde 57 aşan oranda artarak 5.500 TL oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldık. Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz”.

Haberin Devamı