Gazete Vatan Logo

Rehber Öğretmen Maaşları 2023: En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Yeni asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak açıklanmasının ardından öğretmen maaşları gündem oldu. Ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olarak çalışan öğretmenlerin maaşlarına yılda iki kez zam uygulanıyor. Peki, En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? İşte Rehber Öğretmen Maaşları 2023…

Rehber Öğretmen Maaşları 2023: En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Öğretmen maaşları, asgari ücret zammından sonra sorgulanmaya başlandı. Yeni asgari ücret 8 bin 500 TL oldu. Yeni yıla az bir süre kala “En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?” sorularına yanıt aranıyor. İşte Rehber Öğretmen Maaşları 2023…

Rehber Öğretmen Maaşları 2023

Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 1/4 derecesinde görev alan öğretmenlerin maaşı 12 bin 281 TL'ye çıkmıştı.

TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyonu aylık bazda 2,88 oranında artış gösterirken yıllık enflasyon ise 84.39 oldu. Aralık ayı enflasyon rakamları hariç 5 aylık enflasyon farkı toplam 15.11 oldu.

Öğretmen maaşları aralık ayında açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından netleşecek. 5 aylık enflasyon farkına göre Ocak ayında 14 bin 166 TL’ye yükselmesi bekleniyor. 

En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar?

PDR maaşları kadrosuz çalışanlar için ortalama 10 bindir. Devlet memuru statüsünde olan öğretmenler 12 bin 281 TL alıyor.