Gazete Vatan Logo

Memur maaş zammı 2023 Meclis’ten geçti mi, zamlı memur maaşları ne zaman yatacak?

2023 Memur zammı meclisten geçti mi? Memur maaş zammı 3 Ocak’ta aralık ayı enflasyon oranının netleşmesinin ardından belli olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zam oranını yüzde 30 olarak açıkladı. Meclis, memur ve emekli maaş artışlarına ilişkin kanun teklifini yasalaştırmak için çalışma yapacak. Peki, memur emekli zammı meclisten geçti mi, zamlı memur maaşları ne zaman yatacak?

Memur maaş zammı 2023 Meclis’ten geçti mi, zamlı memur maaşları ne zaman yatacak?

Memur maaşının zammı yüzde 30 olarak belirlendi. Memur emekli maaşlarına yapılan zam oranının geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan maaş zam oranının ne zaman Meclis’e geleceği merak konusu oldu. Plan ve Bütçe Komisyonunda, pazartesi günü Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Peki, Memur maaş zammı Meclis’ten geçti mi, zamlı memur maaşları ne zaman yatacak?

Memur maaş zammı Meclis’ten geçti mi?

Meclis, memur ve emekli maaş artışlarına ilişkin kanun teklifini yasalaştırmak için çalışma yapacak. Düzenleme daha sonra haftalık çalışmasına 10 Ocak Salı günü başlayacak Genel Kurulda ele alınacak.

Ocak 2023'ten geçerli olmak üzere toplamda yüzde 16,48, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise gerçekleşen enflasyona bağlı olarak yüzde 15,40 artış sağlanması planlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla bu oranlar yüzde 30 olarak uygulanacak.

Haberin Devamı

Memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması ile asgari ücret desteğine ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Zamlı memur maaşları ne zaman yatacak?

Emekli maaşı ocak ayı zam farklarının ocak ayında maaşlarla birlikte yatırılması bekleniyor.