Obezite Nedir

Obezite Nedir

Son dakika obezite nedir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan obezite nedir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını obezite nedir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Obezite Nedir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan obezite nedir gelişmeleri de dahil olmak üzere 136 obezite nedir haberi bulunmuştur. Tüm obezite nedir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Obezite tehlikesi arttı! Her üç kişiden ikisi obez, yeni yasaklar, vergi artırımları geliyor
Obezite tehlikesi arttı! Her üç kişiden ikisi obez, yeni yasaklar, vergi artırımları geliyor ;Tehlike büyüyor. Rapor sonuçları ortaya koydu. Alarm verildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisinin dün yayınladığı raporla obezite oranlarının, Avrupa genelinde "salgın" boyutlarına ulaştığını ve hala yükselmeye devam ettiğini açıkladı. Raporda, Avrupa’daki yetişkinlerin üçte ikisinin (yüzde 59) ya aşırı kilolu ya da obez olduğu vurgulandı. Sağlıksız gıdaların çocuklara dijital olarak pazarlanması ve çevrimiçi oyunların yaygınlaşmasının obezite artışını tetikleyen nedenler arasında olduğu belirtildi..
4.05.2022 Sağlık
Obezite mutlaka tedavi gerektirir!
Obezite mutlaka tedavi gerektirir! Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necat Kaplan, obezite hastalığının merak edilenleri sizler için derledi.
2.03.2022 Sağlık
Obezite yaşam kalitesini etkiliyor
Obezite yaşam kalitesini etkiliyor Op.Dr. Mehmet Yalım Uçtum, obezitenin yaşam kalitesini etkilediğini söyledi.
21.01.2020 Sağlık
Mide küçültme ameliyatlarıyla ilgili Meclis'te alt komisyon kuruldu
Mide küçültme ameliyatlarıyla ilgili Meclis'te alt komisyon kuruldu TBMM Dilekçe Komisyonu, mide küçültme ameliyatında yaşamını yitirenlerin yakınlarının şikayet dilekçeleri üzerine harekete geçti. Komisyon Başkanı Belma Satır, 'obezite ile mücadele yöntemleri ve cerrahi uygulamalardaki malpraktis iddialarının araştırılması ve alınabilecek önlemlerin belirlenmesi' için alt komisyonun kurulduğunu söyledi.
8.06.2019 Siyaset
Obezite nedir?
Obezite nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Sakçak cevapladı; Obezite nedir? Obezite, kişinin olması gerekenden daha yüksek kilolu olması durumudur. Bunu farklı ölçümlerle ifade edebiliriz. Pratik olması açısından bel çevresi ölçümü kolaylıkla yapılabilen bir ölçümdür. Bunun kadınlarla 88, erkeklerde ise 102 cm’nin üzerinde olması obezite durumudur.
31.07.2017 Sağlık
'Obezite sigarayı geçmek üzere!'
'Obezite sigarayı geçmek üzere!' Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, kanser nedenleri arasında obezitenin sigarının önüne geçmek üzere olduğunu söyledi.
10.05.2017 Sağlık
'Türkiye'de 3 milyon obez var'
'Türkiye'de 3 milyon obez var' 80 milyon nüfusu olan Türkiye’de bilimsel tanımlara uygun obez sayısının 3 milyona ulaştığı belirtildi. Bu rakamın 1 milyon 800 bini 18 yaşın altındaki çocuklar.
6.04.2017 Sağlık
Obezite nedir ve neden önemlidir?
Obezite nedir ve neden önemlidir? Op. Dr. Burak Uğraş cevaplıyor;Obezite nedir ve neden önemlidir? Obezite en kolay tarifiyle; vücutta aşırı yağ birikmesidir. Obez insanların çoğu görünüm ve kendi beğenisi açısından daha çok kaygılansa da obeziteye eşlik eden hastalıklar sağlık açısından daha önemlidir. Bu hastalıkların başında artmış insülin direnci ve diyabet gelir. İkinci sırada ise erken yaşlarda başlayan hipertansiyon, kalp yetersizliği ve damar hastalıkları gelmektedir. Bu hastalıklarla birlikte; kalça, diz, ayak bileğinde yıpranmalar ve kronik ağrılar oluşabilir. Uykuda horlama ve nefes durması ataklarıyla seyreden uyku-apnesendromu, uzamış baş ağrılarıyla seyreden migren hastalığının sıklığının artması, yumurtalık kistleri oluşumu, vücutta aşırı kıllanma olması obeziteye eşlik eden diğer sağlık sorunlarıdır. Özellikle diyabet ve sebep olduğu sağlık sorunları ile kalple ilgili hastalıklar yaşam süresini kısaltmaktadır. Tüm dünyada insanların %30’u obez olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle obezite ciddi ele alınması gereken ve tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur. Obeziteiçin gerçekleştirilen laparoskopiksleevegastrektomi (tüp mide) ameliyatından sonra zayıflama ile birlikte bu ek hastalıklarınriskleri azalmaktadır.
18.04.2016 Sağlık
Çayla yenilen bir simitte tam 300 kalori var
Çayla yenilen bir simitte tam 300 kalori var Simit deyip geçmeyin. Türk halkının vazgeçemediği ayaküstü gıdalarından bir simitteki yüksek kalori şişmanlatmaya yeter de artar bile. Aynı şekilde lahmacun ve kebap da kalori deposu
15.03.2005 Yaşam
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık
Sağlığımızı mahvediyor! Sakın yapmayın, işte doğru bilinen yanlışlar....
Sağlığımızı mahvediyor! Sakın yapmayın, işte doğru bilinen yanlışlar.... Sağlıklı yaşamın önemi her geçen gün daha da çok ortaya çıkıyor. Herkes sağlıklı yaşamanın yollarını arıyor. Ancak sağlıklı olduğunu sağdığımız bazı davranışlar ne yazık ki sağlığımızı tehdit edebiliyor. Birçok besini sağlığımıza sağlık katması için tüketiyoruz. Peki gerçekten daha sağlıklı olmak adına doğru mu yapıyoruz?
1.09.2023 Sağlık
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
3.06.2023 Sağlık
Mide botoksu can aldı! Zayıflamada yeni tehlike...
Mide botoksu can aldı! Zayıflamada yeni tehlike... Zayıflamak isteyenlerin yeni umudu olan mide botoksu, merdiven altı uygulamalarda zehir saçıyor. Mide botoksu ameliyatı olan Türkmenistan uyruklu Aylar Korhanova hayatını kaybetti. İstanbul ve İzmir’de aynı ameliyatı olan 31hastada çift görme, tansiyon ve mide bulantısı gibi yan etkiler görüldüğü ortaya çıktı
26.03.2023 Yaşam
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir?
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir? Ünlü oyuncu Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay, bugün akciğer embolisi nedeniyle acil ameliyata alındı. Yaşanan gelişme sonrası akciğer embolisi hakkında yapılan aramalar arttı.
9.11.2022 Sağlık
Mikroplastik nedir, canlı yaşamına etkisi nelerdir? Anne sütünde mikroplastik görülmesi ne demek?
Mikroplastik nedir, canlı yaşamına etkisi nelerdir? Anne sütünde mikroplastik görülmesi ne demek? İtalya'da yeni doğum yapmış annelerden alınan süt örneklerinde mikroplastiklere rastlandı. Araştırmaya katılan annelerin, plastik paketlerde satılan yiyecek, içecek ve hijyen ürünlerini kullandığı tespit edildi. Söz konusu araştırma sonuçlarının ardından Mikroplastik nedir, canlı yaşamına etkisi nelerdir? Anne sütünde mikroplastik görülmesi ne demek? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
13.10.2022 Sağlık
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
Bebeklere yazın su vermek gerekli mi?
Bebeklere yazın su vermek gerekli mi? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Seçil Erçin, anne sütünün önemi ve bebeklere yazın su verilmesiyle ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor! İlave ücret ve katılım payı alınıyor! Detaylar tek tek açıklandı
Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor! İlave ücret ve katılım payı alınıyor! Detaylar tek tek açıklandı Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor. Hastane faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması. İlave ücret ve katılım payı alınıyor. Vatandaşlar hastanelere gittiklerinde sürpriz faturalar ile karşılaşabiliyorlar. Fahiş faturalar dolayısıyla vatandaşlar ile hastane çalışanları karşı karşıya gelebiliyor. Tartışmalar daha çok özel hastanelerde yaşanıyor. Ayakta tedavilerde katılım payı devlet hastanelerinde 6 TL, devlet üniversiteleri ile ortak kullanılan Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde 7 TL, üniversite hastanelerinde 8 TL, özel hastanelerde 15 TL olarak uygulanıyor. Ayakta tedavide yazılan reçeteler için ilaç tutarının; emeklilerden yüzde 10’u, diğer kişilerden yüzde 20’si oranında katılım payı alınıyor. Ayrıca her bir reçete için 3 kutuya kadar ilaçta 3 TL, 3 kutuya ilave her bir ilaç için 1 TL katılım payı tahsil ediliyor. Peki her hastanede ilave ücret alınır mı? İlave ücret için sınır nedir? İlave ücret ödemekten kurtulmak mümkün mü? İşte sağlıkta ilave ücret ve katılım payı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
11.08.2022 Memur
Kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri nelerdir?
Kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri, teşhisi ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Danial Khabbazazar, Türkiye’de son yıllarda özellikle erkeklerde kalın bağırsak kanseri (kolorektal) görülme yaşının 50'den 25-49 yaşa düşmeye başladığını söyledi. Dr. Khabbazazar, kabızlık, karın ağrısı, gaitada kan görülmesi gibi belirtileri yaşayan genç erkeklerin de uzman bir doktora muayene olması gerektiğini söyledi. Türkiye’de kalın bağırsak kanserinin görülme yaşının 50’den 25-49 yaşa düştüğünü ifade eden Özel Ata Sağlık Hastanesinde görevli Op. Dr. Danial Khabbazazar, “Bu yüzden genç yaştaki bireylerin makattan kanama, karın ağrısı gibi şikayetleri olursa, ‘Ben gencim bende kanser olmaz’ diye düşünmemesi gerekir. Bu belirtiler görülürse, mutlaka bir uzmana muayene olunmasını öneriyoruz” dedi.
27.03.2022 Sağlık
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları!
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları! Vücudun yeterince insülin üretmemesi ya da hücrelerin insülini düzgün kullanamaması durumu olan insülin direnci, toplumda birçok kişiyi etkiliyor. Kanser, obezite, tansiyon, diyabet, karaciğer yağlanması gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkaran insülin direnci, kişilerde kilo verememe durumunun arkasında yatan önemli bir sağlık sorunu olarak da yer alıyor. Bu kapsamda yaşam tarzında bazı değişiklikler yaparak insülin direncinin dengelenebileceğinin altını çizen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, “Obezite ve aşırı kilolu kişilerin büyük çoğunluğunda insülin direnci oluşuyor. Pankreas, zamanla insülin salgılama yeteneğini kaybettiğinde ise kişilerde Tip 2 diyabete davetiye çıkıyor. Bu durumun şeker hastalığına dönüşmemesi için kişinin ideal kiloya ulaşması gerekiyor. Bu yüzden insülin direnci olan hastalara su diyeti tedavisi ile insülin direncini kontrol altına alıyor ve hastanın ideal kiloya ulaşmasını sağlıyoruz’’ dedi.
15.03.2022 Sağlık
Tip 2 diyabet, obezite, kalp çarpıntısı, omurga kayması, kulak zarı delinmesi… Sağlığı mahvediyor, Sakın yapmayın
Tip 2 diyabet, obezite, kalp çarpıntısı, omurga kayması, kulak zarı delinmesi… Sağlığı mahvediyor, Sakın yapmayın Sağlıklı yaşamın önemi her geçen gün daha da çok ortaya çıkıyor. Herkes sağlıklı yaşamanın yollarını arıyor. Ancak sağlıklı olduğunu sağdığımız bazı davranışlar ne yazık ki sağlığımızı tehdit edebiliyor. Birçok besini sağlığımıza sağlık katması için tüketiyoruz. Peki gerçekten daha sağlıklı olmak adına doğru mu yapıyoruz?
28.02.2022 Sağlık
Obezite problemi ameliyatsız tedavi edilebilir mi?
Obezite problemi ameliyatsız tedavi edilebilir mi? Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Salih Boğa, obezite tedavisinde kullanılan ameliyatsız tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
9.02.2022 Sağlık
Altın süt nedir, nasıl yapılır? Altın sütün faydaları nelerdir?
Altın süt nedir, nasıl yapılır? Altın sütün faydaları nelerdir? Pek çok hastalığın çözümü ev yapımı ilaçlarda saklıdır. Bunlardan biri de Altın dür adı verilen zerdeçalla harmanlanmış süttür. Altın süt sadece lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda grip mevsiminde bağışıklık sisteminizi desteklemek için de kullanılmaktadır.
31.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Obezite Nedir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki obezite nedir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.