Nino

Nino

Son dakika nino haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nino ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nino haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nino

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nino gelişmeleri de dahil olmak üzere 239 nino haberi bulunmuştur. Tüm nino haberleri aşağıda listelenmiştir.
Felipe Melo'nun kavgası finalin önüne geçti!
Felipe Melo'nun kavgası finalin önüne geçti! 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde İngiliz ekibi Manchester City, Brezilya takımı Fluminense'yi 4-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Maviler, 2023 yılını 5 kupayla tamamladı. Karşılaşmanın ardından ise Jack Grealish'in tavırlarından rahatsız olan Fluminense'nin oyuncusu Felipe Melo, İngiliz futbolcuyu itti. O sırada araya Kyle Walker girdi. Kyle Walker'a da kafa tutan Melo'nun maç sonundaki açıklaması ise dikkat çekti.
23.12.2023 Futbol
Pirinç fiyatlarında neler oluyor? 15 yılın zirvesine çıktı
Pirinç fiyatlarında neler oluyor? 15 yılın zirvesine çıktı Pirinç fiyatlarında hızlı yükseliş görülüyor. Asya'da pirinç fiyatları ton başına 650 dolara kadar yükseldi. Hindistan'ın ihracat kısıtlaması, kuru hava nedeniyle rekolte düşüklüğü, artan talep ve El Nino'nun etkileri pirinç fiyatlarını yükseltiyor.
22.12.2023 Ekonomi
La Nina Kışı nedir, La Nina Soğukları ne zaman gelecek? La Nina Kışı nasıl olur ve nasıl geçer, La Nina Kışı ne demek?
La Nina Kışı nedir, La Nina Soğukları ne zaman gelecek? La Nina Kışı nasıl olur ve nasıl geçer, La Nina Kışı ne demek? Türkiye'de, "El Nino" sıcak hava etkilerinin ardından "La Nina" soğuk hava etkilerinin beklenildiği gündemde. Uzmanlar, bu kışın rekor seviyede soğuklar ve yoğun kar yağışlarıyla karakterize olabileceğini vurguluyor ve bu olumsuz hava koşullarının kasım ayından itibaren etkisini gösterebileceğine dikkat çekiyor. Peki, La nina nedir, la nina kışı nasıl olur? La nina soğukları ne demek, la nina kışı nasıl geçer?
8.11.2023 Gündem
Kar yağışı fena vurdu! Bir anda bastırdı, Meteoroloji yeni tarih verdi, birçok ilde lapa lapa yağacak
Kar yağışı fena vurdu! Bir anda bastırdı, Meteoroloji yeni tarih verdi, birçok ilde lapa lapa yağacak Yoğun kar yağışı birçok ilde etkili oluyor. Günlerdir hem Meteoroloji hem de uzmanlar tarafından art arda uyarılar yapılıyordu. Bu kış çok farklı olacak. El Nino ve Negatif QBO birleşerek geliyor. Uzmanlar ortalamanın çok üzerinde kar yağışının etkili olacağı görüşünde birleşiyor. Çok sayıda il sabaha beyaz örtüyle uyandı. Kar yağışının yoğunluğunu arttırarak devam etmesi milyonlarca kişinin 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusuna yanıt aramasına yol açıyor. Meteoroloji ise kar yağışı ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Kar yağışı için tarih verildi. İşte son dakika haberin detayları...
21.10.2023 Gündem
Yoğun kar yağışı bu gece başlıyor! 81 ilde sıcaklıklar birden düşecek, lapa lapa kar günlerce yerde kalacak
Yoğun kar yağışı bu gece başlıyor! 81 ilde sıcaklıklar birden düşecek, lapa lapa kar günlerce yerde kalacak Kara kış bu yıl erken bastırdı. Kar yağışı pek çok kentte başladı. Yurt genelinde çetin bir kış mevsimi yaşanacak. El Nino ve Negatif QBO birleşerek geliyor. Uzmanlar ortalamanın üzerinde kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Kar yağışı doğuda başladı. Milyonlarca kişi 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusuna yanıt ararken, MGM'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Kar yağışı için tarih verildi. 20 Ekim'de havalar beklenmedik bir şekilde soğuyacak. 81 ilde hava sıcaklarında ani düşüşler görülecek. Ardından ise kar yağışı başlayacak. İller tek tek açıklandı. Hangi kente ne zaman kar yağacağı belli oldu. İ
19.10.2023 Gündem
Kara kış geliyor!  Yılın ilk yoğun kar yağışı başlıyor, lapa lapa yağacak
Kara kış geliyor!  Yılın ilk yoğun kar yağışı başlıyor, lapa lapa yağacak  Yoğun kar yağışı sabaha karşı başladı. Günlerdir hem Meteoroloji hem de uzmanlar tarafından art arda uyarılar yapılıyordu. Bu kış çok farklı olacak. El Nino ve Negatif QBO birleşerek geliyor. Uzmanlar ortalamanın çok üzerinde kar yağışının etkili olacağı görüşünde birleşiyor. Kar yağışı birçok ilde başladı. Gümüşhane adeta beyaza büründü. Kar yağışının yoğunluğunu arttırarak devam etmesi milyonlarca kişinin 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusuna yanıt aramasına yol açıyor. Meteoroloji ise kar yağışı ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Kar yağışı için tarih verildi. 20 Ekim'de havalar beklenmedik bir şekilde soğuyacak. 81 ilde hava sıcaklarında ani düşüşler görülecek. Ardından ise kar yağışı başlayacak. İller tek tek açıklandı. Hangi kente ne zaman kar yağacağı belli oldu. 
19.10.2023 Gündem
Tarihi surlarda tüyler ürperten cinayet! Cinayet aleti şok etti
Tarihi surlarda tüyler ürperten cinayet! Cinayet aleti şok etti Fatih'te tarihi surlarının üzerinde bir erkek cesedi bulundu. Olay yerinde yapılan incelemelerde cinayet aleti olmasından şüphelenilen bir bıçak bulundu.
16.10.2023 Yaşam
Yoğun kar yağışı batıya ilerliyor, El Nino ve Negatif QBO birleşiyor! 'Bu kış normal bir kışa benzemiyor'
Yoğun kar yağışı batıya ilerliyor, El Nino ve Negatif QBO birleşiyor! 'Bu kış normal bir kışa benzemiyor' Kara kış bu yıl erken geliyor. Kar yağışı pek çok kentte başladı.  El Nino ve Negatif QBO birleşiyor. 2016 kışı geri dönüyor.  Uzmanlardan, 'Bu kış normal bir kışa benzemiyor.' şeklinde açıklamalar geliyor. Kar yağışı ise yurda giriş yaptı. Van, Hakkari, Rize gibi illerde kar yağışı başladı. Doğuda ve Karadeniz'de etkili olan kar yağışı batıya doğru ilerliyor. Kar yağışı için tarih verildi, sadece günler kaldı. Kar Ekimde fena bastıracak. Öte yandan Meteoroloji tarafından yeni hava durumu raporu yayınlandı. Çok sayıda il için çok kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil birçok ilde önümüzdeki günlerde hava sıcaklığında ani düşüşler görülecek. İşte Meteoroloji tarafından yapılan son dakika açıklamasının ayrıntıları.
13.10.2023 Gündem
Bu yıl kar yağacak mı (kış nasıl geçecek)? Kar ne zaman yağacak 2024? Kar yağışı için tarih verildi!
Bu yıl kar yağacak mı (kış nasıl geçecek)? Kar ne zaman yağacak 2024? Kar yağışı için tarih verildi! Türkiye bu yaz El Nino ile kavurulurken, kış El Nino etkisiyle giriş yapacak. Yazın aşırı sıcak geçince vatandaşlar kışın nasıl geçeceğini, kar yağıp yağmayacağını merak etmeye başladı. Kasım ayına girmeden yaz günlerinin sıcağı, kış mevsiminin sert geçeceği algısına neden oldu. Vatandaşlar “Bu yıl kış nasıl geçecek 2024, kar ne zaman yağacak? Kar yağışı ne zaman başlayacak, kar hangi illere (nereye) yağacak?” sorularının yanıtı sorguluyor.
10.10.2023 Gündem
Kar yağışı erken geliyor! Meteoroloji açıkladı, Türkiye'yi buz tutacak, tarih verildi
Kar yağışı erken geliyor! Meteoroloji açıkladı, Türkiye'yi buz tutacak, tarih verildi Meteoroloji son dakika açıkladı. Kar yağışı bu sene kuvvetli vuracak. Tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. El Nino yazı Türkiye'yi kavururken, şimdi de El Nino kışı etkisini gösterecek. Kar yağışı için tarih verildi. Bu sene lapa lapa kar erken yağmaya başlayacak. Uzmanlar kar yağışı için uyarılarda bulunarak soğuk hava dalgasının başlayacağını tarihi açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
6.10.2023 Gündem
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda Rekor sıcaklıkların yaşandığı yaz aylarının yağışsız ve kurak geçmesi İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.69 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle Avrupa yakasında barajların alarm verdiğini vurgularken sonbahar ve kış aylarında beklenen yağış miktarını açıkladı. Şen ayrıca su tasarrufu konusunda önemli bir çağrıda bulundu.
20.09.2023 Gündem
Meteoroloji yağış raporunu açıkladı! Tehlike çanları çalıyor: Son 33 yılın en kurak ağustosu yaşandı
Meteoroloji yağış raporunu açıkladı! Tehlike çanları çalıyor: Son 33 yılın en kurak ağustosu yaşandı Türkiye son 33 yılın en kurak ağustos ayını yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2023 Yılı Ağustos Ayı Alansal Yağış Raporu'na göre, Türkiye genelinde yağışlar uzun yıllar normali (1991-2021) ortalamasına göre yüzde 57, geçen yıl ağustos ayı yağışlarına göre yüzde 60 azaldı. Ağustos ayı meteorolojik kuraklığı gösteren Türkiye haritasında ise Marmara ve Karadeniz'in neredeyse tamamı, diğer bölgelerin de büyük kısmı 'şiddetli kurak (acil durum)' olarak yer verildi.
14.09.2023 Gündem
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Meteoroloji son hava durumu raporunu açıkladı! Rekor sıcaklıklar gidiyor sağanak yağışlar geliyor...
Meteoroloji son hava durumu raporunu açıkladı! Rekor sıcaklıklar gidiyor sağanak yağışlar geliyor... Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakikada hava durumu raporu geldi. Aşırı sıcaklıkların yerini gök gürültülü sağanak yağışlar alıyor. Birçok ili etkisi altına alması beklenen kuvvetli yağış için tarih verildi. Uzmanlar kuvvetli yağış için salı ve çarşamba gününü işaret etti. Meteoroloji tarafından yayınlanan haritalarda da salı ve çarşamba gününde Marmara Bölgesi'nin yağmurlu olduğu görüldü. Bunun yanında da hava sıcaklıkları 8-9 derece düşecek. Öte yandan Türkiye el nino sıcaklarının ardından, bu hafta da eyyam-ı bahur sıcaklarının etkisi altına girdi. Eyyam-ı bahur her yıl temmuz sonu ağustos başı yaşanıyor. Bazı illerde termometreler 40 dereceyi gösterdi. Bunaltıcı sıcaklarda serinlemek isteyen vatandaşlar soluğu parklarda aldı. İşte hava durumuyla ilgili son dakika tüm detaylar...
6.08.2023 Gündem
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek, kritik tarih verildi
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek, kritik tarih verildi Meteorolojik kaynaklardan son dakika açıklaması geldi. Kuvvetli yağış geliyor. Birçok ili etkisi altına alması beklenen kuvvetli yağış için tarih verildi. Uzmanlar kuvvetli yağış için salı ve çarşamba gününü işaret etti. Meteoroloji tarafından yayınlanan haritalarda da salı ve çarşamba gününde Marmara Bölgesi'nin yağmurlu olduğu görüldü. Bunun yanında da hava sıcaklıkları 8-9 derece düşecek. Öte yandan Türkiye el nino sıcaklarının ardından, bu hafta da eyyam-ı bahur sıcaklarının etkisi altına girdi. Eyyam-ı bahur her yıl temmuz sonu ağustos başı yaşanıyor. Bazı illerde termometreler 40 dereceyi gösterdi. Bunaltıcı sıcaklarda serinlemek isteyen vatandaşlar soluğu parklarda aldı. İşte hava durumuyla ilgili son dakika tüm detaylar...
5.08.2023 Gündem
Eyyam-ı Bahur’dan sonra yeni şiddetli sıcak hava dalgası kapıda! Meteoroloji illeri tek tek açıkladı, Hafta sonu plan yapanlar dikkat! İşte havaların serinleyeceği tarih
Eyyam-ı Bahur’dan sonra yeni şiddetli sıcak hava dalgası kapıda! Meteoroloji illeri tek tek açıkladı, Hafta sonu plan yapanlar dikkat! İşte havaların serinleyeceği tarih Şiddetli sıcaklar artarak devam edecek, El Nino ve Eyyam-ı Bahur’dan sonra yeni bir kavurucu sıcak hava dalgası ülkeye giriş yapacak. Hafta sonu plan yapacaklar dikkat, Meteoroloji illeri tek tek açıkladı. Hava sıcaklıkları aniden artacak, İstanbul, Ankara ve İzmir için son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde, “Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Ordu, Artvin, Ardahan, Ağrı çevreleri ile Iğdır'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor” denildi. Peki bugün havalar nasıl olacak? Hafta sonu hava durumu ne olacak? Havalar serinleyecek mi? İşte son hava durumu raporunun detayları...
4.08.2023 Gündem
Rekor sıcaklıklar hafta ortasından itibaren geri geliyor! Meteoroloji son raporunu yayımladı: Pazar günü hava nasıl olacak?
Rekor sıcaklıklar hafta ortasından itibaren geri geliyor! Meteoroloji son raporunu yayımladı: Pazar günü hava nasıl olacak? Hava durumunda son dakika gelişmesi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan yeni rapora göre hafta ortasından itibaren hava sıcaklıkları yeniden artacak. Yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıkları artarak hafta ortasından itibaren artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.
29.07.2023 Gündem
'180 derece sıcakla' zorlu mesai!
'180 derece sıcakla' zorlu mesai! Edirne’de asfalt işçileri yılın en sıcak gününde sıcak asfalt dökümüne devam ediyor.
26.07.2023 Gündem
Kavurucu sıcak altında kar sürprizi! Kendini buz gibi suya bıraktı
Kavurucu sıcak altında kar sürprizi! Kendini buz gibi suya bıraktı Erzincan’da doğa tutkunu Serhat Sarıçiçek Temmuz ayının sonunda karlı yamaçlardan tırmandıktan sonra buz gibi suya girerek kavurucu sıcakta serinlemeye çalıştı. Öte yandan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, 'El Nino' veya 'La Lina' olarak adlandırılan okyanus yüzey sularının sıcaklığındaki büyük salınımlar ve bunların yol açtığı atmosferik olaylardaki değişkenliklerin Akdeniz ve Karadeniz'i de olumsuz etkilemesi nedeniyle Türkiye'nin daha kurak sürece gireceği uyarısında bulundu.
26.07.2023 Yaşam
Karadeniz'den ve Akdeniz’i 'El Nino' vurdu! Türkiye tehlike listesine girdi
Karadeniz'den ve Akdeniz’i 'El Nino' vurdu! Türkiye tehlike listesine girdi Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, 'El Nino' veya 'La Lina' olarak adlandırılan okyanus yüzey sularının sıcaklığındaki büyük salınımlar ve bunların yol açtığı atmosferik olaylardaki değişkenliklerin Akdeniz ve Karadeniz'i de olumsuz etkilemesi nedeniyle Türkiye'nin daha kurak sürece gireceği uyarısında bulundu.
25.07.2023 Yaşam
Geçen sezon Jorge Jesus'un listesindeydi! Beşiktaş Nino'yla...
Geçen sezon Jorge Jesus'un listesindeydi! Beşiktaş Nino'yla... Lyanco transferini askıya alan Beşiktaş, Brezilyalı stoper Nino ile prensip anlaşmasına vardı.
23.07.2023 Beşiktaş
'El Nino' sıcağında zorlu mesai başladı
'El Nino' sıcağında zorlu mesai başladı Hatay’da çiftçilerin, ‘El Nino’ sıcağında tütün kurutma mesaisi devam ediyor. Kurumaya bırakılan file içerisindeki tütünler, görünümleriyle de dikkat çekiyor.
16.07.2023 Yaşam
Termometreler 45 dereceyi gösterdi, vatandaşlar El Nino'dan kaçtı
Termometreler 45 dereceyi gösterdi, vatandaşlar El Nino'dan kaçtı Yaz sıcakları Türkiye'yi etkisi altına aldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan El Nino sıcaklıkları, turizm kenti Antalya'da da etkisini sürdürüyor. Dün gece saatlerinde 35 derece gösteren termometreler, gündüz ise 45 dereceye ulaştı. Cadde ve sokakların boşaldığı kentte dışarıya çıkan vatandaşlar güneşten korunmak için şemsiyelerini açtı, bazıları da gölgelik alanlara sığındı. Sıcaklığı değerlendiren bir vatandaş, “Ortalık cayır cayır yanıyor” dedi.
15.07.2023 Gündem
‘El Nino’ sıcaklarına ilginç çözüm: 4 katı sıcaklık altında 'şok' etki
‘El Nino’ sıcaklarına ilginç çözüm: 4 katı sıcaklık altında 'şok' etki Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da ‘El Nino’ sıcakları etkisini gösterirken, 250 dereceye ulaşan fırında ekmek pişiren ustalar kafalarını buzlu suya sokup hortumla serinlemeye çalıştı.
14.07.2023 Yaşam
Temmuz’un ilk haftası dünyada kaydedilen ‘en sıcak hafta’
Temmuz’un ilk haftası dünyada kaydedilen ‘en sıcak hafta’ Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), ön verilere göre Temmuz’un ilk haftasının dünya genelinde ‘en sıcak hafta’ olduğunu duyurdu. WMO, deniz yüzeyi sıcaklıklarının ayrıca yüksek olduğunu ve Antarktika’da 'eşi görülmemiş' oranda deniz buzullarının eridiğini belirtti.
11.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nino ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nino haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.