Mutsuzluk

Mutsuzluk

Son dakika mutsuzluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mutsuzluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mutsuzluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mutsuzluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mutsuzluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 405 mutsuzluk haberi bulunmuştur. Tüm mutsuzluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mutlu olmaya çalışmak mutsuz ediyor! Huzursuzluk ve tatminsizlik hissi yaşıyorsanız mutsuzluğa izin vermiyor olabilirsiniz
Mutlu olmaya çalışmak mutsuz ediyor! Huzursuzluk ve tatminsizlik hissi yaşıyorsanız mutsuzluğa izin vermiyor olabilirsiniz Sürekli ve zoraki bir şekilde mutlu olma çabası, paradoksal bir sonuç yaratarak aslında mutsuzluk sebebi olabiliyor. Gerçekçi olmayan beklentiler, sürekli mutluluk arayışında olmak bireyi olumsuz etkiliyor. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik de “Zorluğu, stresi ve olumsuzlukları hayatın doğal bir parçası olarak kabul etmek, duygusal sağlığı güçlendirir.” diyerek negatif duyguların bastırılmasının uzun vadede duygusal sorunlara yol açabileceğine dikkat çekiyor ve mutluluğu zorlamak yerine kabullenmek gerektiğini belirtiyor.
3.02.2024 Yaşam
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın! Uzmanı farkı anlattı, belirtilerine dikkat çekti!
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın! Uzmanı farkı anlattı, belirtilerine dikkat çekti! Uzun yaz günleri geride kaldı. Sıcak ve güneşli havaların enerjisi yerini kışın gri atmosferine bıraktı. Günlerin kısalması, hava koşullarının olumsuz etkisi ve kapalı alanlarda geçirilen zamanın artması kış depresyonunu tetiklemeye başladı. Kış depresyonunun melatonin düzeyindeki değişiklikle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al, kış depresyonunun her yaştan kişide görülebileceğinin altını çizerken kişinin kış depresyonunda olduğunu gösteren temel belirtinin birbirini izleyen iki kış mevsimi boyunca devam edip, yazın ortadan kalkmasıyla anlaşılabileceğini söyledi. Belirtileri ise kişinin yapılan etkinliklerden zevk alamaması, uyku düzenin bozulması, odaklanma sorunu yaşaması, çok az ya da fazla yemek şeklinde sıraladı.
14.01.2024 Yaşam
Pembe Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Pembe Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Pembe Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Pembe Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Doğal taşlar, özellikle son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Kendi kendine oluşan ve çeşitli özellikleri ile dikkat çeken doğal taşlar, birçok yerde kullanılmakta ve faydalarından yararlanılmaktadır. Çeşitli doğa olayları ile oluşan ve bir araya gelen bu taşlar, son derece faydalıdır.
12.01.2024 Yaşam
Rüyada Beyaz Ayakkabı Giyen Birini Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Beyaz Ayakkabı Giymek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Beyaz Ayakkabı Giyen Birini Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Beyaz Ayakkabı Giymek Nasıl Yorumlanır? Kendi sağlığına önem vermek üzerinden rüyada beyaz ayakkabı giyen birini görmek yorumlanır. Aynı zamanda rüyada beyaz ayakkabı giymek bakımlı ve temiz olmak şeklinde delalet eder. Bu durum karşısında rüya sahibinin etrafındaki insanlardan saygı ve sevgi gördüğü veya göreceği üzerine rivayet edilir.
8.01.2024 Eğitim
Daha çok kadınları etkiliyor! Gelenekleri yaşatmak çözüm olabilir
Daha çok kadınları etkiliyor! Gelenekleri yaşatmak çözüm olabilir Kış mevsimiyle bireylerde depresif duygular da artıyor. Sonbaharın sonlarından ilkbaharın başlarına kadar halsizlik, aşırı uyku isteği, iştah kaybı, sürekli mutsuzluk ve hüzün hissi yaşıyorsanız, siz de kış depresyonu yaşıyor olabilirsiniz. Düzenli fiziksel aktivite, doğal ışıktan faydalanma, vitamin ve omega-3 içeren beslenme alışkanlıklarıyla kış depresyonunun etkilerini azaltmanın mümkün olduğunu belirten Klinik Psikolog Melek Abca ayrıca eski kış geleneklerini yaşatmanın ve sosyal etkileşimi artırmanın da ruh sağlığına olumlu katkıda bulunabileceğine vurgu yapıyor.
1.12.2023 Sağlık
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Falda Hilal Görmek Ne Demek? Kahve Falında Hilal Şeklinde Ay Nasıl Yorumlanır?
Falda Hilal Görmek Ne Demek? Kahve Falında Hilal Şeklinde Ay Nasıl Yorumlanır? Falda hilal görmek fal sahibinin yakın zamanda emeklerinin karşılığını alacağı yönünde yorumlanır. Özellikle göstermiş olduğu çabanın hem maddi hem de manevi yönden geleceği üzerine delalet eder. İş hayatında göstermiş olduğu mücadele sayesinde iyi yerlere gelerek kazancının da istediği noktaya ulaşacağına delalet eder. Eğer fal sahibinin hasta olan yakınları var ise, yakın zamanda şifalı haberler alacağı üzerine yorumlanır.
25.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. tur için mesajı verdi: Büyük Türkiye Zaferi için herkes sandığa
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. tur için mesajı verdi: Büyük Türkiye Zaferi için herkes sandığa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Muhalefetin seçim gecesi 'kazandık' açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, "Bal gibi önde olduğumuzu biliyorlardı. Kendi seçmenlerini aldatmaktan utanmıyorlar" dedi. Erdoğan, "Tüm seçmenleri sandıklara birinci turda olduğu gibi gitmesi en büyük tavsiyemdir. Atılacak başlık da onların bu sandıkları önemsemesiyle 'Büyük Türkiye Zaferi için herkes sandığa.'" diye konuştu.
16.05.2023 Gündem
Mutsuzluk yüzünden okunuyor! Gomis, Mata, Midtsjo derken Galatasaray'da sürpriz ayrılık
Mutsuzluk yüzünden okunuyor! Gomis, Mata, Midtsjo derken Galatasaray'da sürpriz ayrılık Süper Lig'in 26.haftasında Konyaspor'a deplasmanda 2-1 kaybederken 14 maçlık galibiyet serisinin sonuna gelen Galatasaray'da sürpriz bir ayrılık yaşanacak. Gomis, Juan Mata ve Midtsjo gibi oyuncuları gözden çıkardığı belirtilen Okan Buruk'un aslında 19 yaşındaki orta sahadan umudu kestiği öğrenilirken, genç futbolcunun kiralık olarak bir başka takıma gönderileceği bildirildi.
20.03.2023 Galatasaray
Paranız cebinizde kalıyor! Değişimin parolası: Minimalizm
Paranız cebinizde kalıyor! Değişimin parolası: Minimalizm Yaşam standarlarının artması, insanların istediği ürüne kolay ulaşabilir olması kimileri için 'tüketim çılgınlığı' haline gelirken, kimileri de tüketimin mutluluk getirmediğini fark ederek az eşya ile hayatının her alanında sadeleşmeyi tercih ediyor. Sade yaşam ile daha bilinçli alışveriş yapan tüketiciler tasarruf sağlayarak deneyimler için hem vakit hem de para ayırabiliyor.
25.01.2023 Gündem
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı Çalışanların büyük çoğunluğu işinden memnun değil. Kimileri istediği işte çalışmadığı için, kimileri hak ettiği ücreti almadığını düşündüğü için, kimileri de; işvereni tarafından kötü muameleye maruz kaldığı için işini değiştirmek istiyor. İşveren ya da yöneticiler tarafından uygulanan baskı ve yıldırma ise çalışan için işi çekilmez hale getiriyor. Böyle bir durumla karşılaşan çalışan ne yapmalı?
6.12.2022 Çalışma Hayatı
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat Kış geldi çattı. Soğuk havaların etkisiyle insanların davranışları da değişmeye başladı. Toplumda birçok kişiyi etkileyen bu durum 'kış depresyonu' olarak da biliniyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2020’ye kadarki 11 yılda antidepresan kullanım oranı yaklaşık yüzde 70 arttı. Bakanlığın, 2020 yılına ait son sağlık istatistiklerine göre, 2009 yılında 1000 kişi başına günlük 29 antideprasan ilacı düşerken, bu oran 2020’de 49’a çıktı.2021 yılında yaklaşık 5 milyon kutu artışla 59 milyon 641 bin 14'e yükseldi. Peki bu depresyon ile nasıl başa çıkarız? Hangi noktada doktora başvurmamız gerekiyor? İşte detaylar...
4.12.2022 Sağlık
MİL Akademi Eğitim Kurumları ile sınav kaygısına son
MİL Akademi Eğitim Kurumları ile sınav kaygısına son MİL Akademi Eğitim Kurumları, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısını yok edecek altın kuralları paylaştı.
28.11.2022 Advertorial
'Kaliforniya Sendromu'na yakalanmış olabilirsiniz! Giderek daha çok insanı etkisi altına alıyor, para, eğlence ve zevk...
'Kaliforniya Sendromu'na yakalanmış olabilirsiniz! Giderek daha çok insanı etkisi altına alıyor, para, eğlence ve zevk... Sınırsız tüketim, eğlence ve zevk düşkünlüğü, benmerkezcilik, yalnızlık ve mutsuzluk Kaliforniya Sendromu'nun ilk belirtileri... Eğlencenin, bedensel hazların, para kazanmanın ve harcamanın hayatın temel felsefesi olarak algılandığı ‘Kaliforniya sendromu’ konusunda uyarılarda bulunan Psikiyatri Uzm. Dr. Zekeriya Bahçe, “Kaliforniya sendromu yalnızlığı da beraberinde getiren bir depresyon türüdür” dedi.
1.08.2022 Yaşam
Salat'ı Tefriciye Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Salat'ı Tefriciye Duası okumanın yararları ve faziletleri
Salat'ı Tefriciye Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Salat'ı Tefriciye Duası okumanın yararları ve faziletleri Salât-ı münciye”, “Salât-ı tefrîciye” duaları, Hz. Peygamberden (s.a.s.) nakledilen dualardan değildir. Bunlar, Kur’an-ı Kerim’in, Hz. Peygambere (s.a.s.) salât-ü selâm getirmeyi emreden âyetine istinaden asr-ı saâdetten çok sonraları tanzim edilmiş salât-ü selâm türü dualardır. Salavât, Hz. Peygamber (s.a.s.) için okunan ve Allah’ın rahmet ve selâmının onun üzerine olması dileğini ifade eden dualara denir. Salavât duaları genellikle “Allahümme salli...” lafızlarıyla başlar. Söz konusu duaların da bu lafızlarla başladığı ve bu dualarda Hz. Peygambere salât-ü selam getirerek dünyevî ve uhrevî birtakım hacetlerin arz edildiği bilinmektedir. Peki, Salat'ı Tefriciye Duası okumanın yararları ve faziletleri neler? İşte Salat'ı Tefriciye Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
16.04.2022 Ramazan
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özdemir: 'Mutlu olmanın kuralı duygularınızla barışmak'
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özdemir: 'Mutlu olmanın kuralı duygularınızla barışmak' Kişinin kendisine mutlulukla ilgili sorular sorarak, cevaba göre neyin önemli olduğunu keşfedebileceğini ve bunlara yönelik adımlara atarak daha huzurlu hissedebileceğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayfer Özdemir, “Mutlu olmak için yapılması gerekenler her kişi özelinde değişebilir. Fakat mutlu olmanın temel kuralı, duygularınızla barışmaktır” dedi.
23.03.2022 Sağlık
Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir!
Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir! D vitamini eksikliği, kas ve iskelet sistemi ağrıları, kalp rahatsızlıkları, uyku bozuklukları ve depresyon gibi birçok bedensel ve ruhsal rahatsızlık ile ilişkili olduğu düşünülen bir sorun. Psikiyatri uzmanı Dr. Alime Burçin Şimşek D vitamini eksikliği depresyonu tetiklediğini dikkat çekerek vitamin eksikliklerinin psikolojik hastalıklar üzerindeki etkisini anlattı.
19.03.2022 Sağlık
Kadınlar vedalı ve yaslı döngüler yaşıyor!
Kadınlar vedalı ve yaslı döngüler yaşıyor! Kadınlar yaşamları boyunca biyolojik yapılarından kaynaklanan ve erkeklerden farklı olarak hayatın akışını değiştiren çeşitli dönemler yaşıyor. Kadınların çocukluktan yetişkinliğe ilerlerken kaygı, korku, mutluluk ve coşkuyu da yaşadıklarını belirten uzmanlar, ergenlik döneminde gel-gitler yaşayan kadınların zaman geçtikçe içlerindeki yaratıcı enerjiyle bir canlıya hayat vermek isteyen kadına dönüştüklerini ifade ediyor. Uzmanlar, kadınların yaşadıkları döngülerin veda ve yaslar içerdiğini söylüyor. Kadınların bu değişim dönemlerinde ortaya çıkan sorunlarla baş etmek için hem psikolojik hem de biyolojik açıdan kendilerini tanımaları gerekiyor.
7.03.2022 Sağlık
Rüyada kavga etmek ne anlama gelir? Rüyadaki kavga neye işaret eder?
Rüyada kavga etmek ne anlama gelir? Rüyadaki kavga neye işaret eder? Zihniniz siz uyurken birçok bilgiyi işliyor olabilir ve çoğu durumda belirli rüyalardan elde edilen bilgiler rüyayı görenin psikolojik profilini analiz etmede çok değerli olabileceğinden, normal günlük zihinsel aktivitenizden anlam olarak çok farklı olabilir. Rüya gördükten sonra birçok farklı vizyon geri getirilebilir ve vicdanınızın analiz etmeye çalıştığı bazı yaşam olaylarının öneminin bir göstergesidir. Rüyanızı en iyi şekilde yorumlamak ve sizin için kişisel olarak ne anlama gelebileceğini anlamak için, rüyanızda dünyaya hakim olan çok canlı bir örnek veya sembol ayırmanız gerekir. Rüyada kavga etme vizyonları size bazı işaretler göndermektedir.
7.06.2022 Rüya Tabirleri
Ömer Onan: "Obradovic'le 24-25 yaşında tanışmayı çok isterdim..."
Ömer Onan: "Obradovic'le 24-25 yaşında tanışmayı çok isterdim..." TBF Başkanvekili Ömer Onan, Nazlıcan Elestekin ve Gökhan German'ın sorularını yanıtladı.
8.01.2022 İddaa
Refiye Yılmaz son durumu! İlik nakli bekleyen Refiye yaşıyor mu?
Refiye Yılmaz son durumu! İlik nakli bekleyen Refiye yaşıyor mu? ABD'de gerçekleşen çoklu organ nakli ile 5 organı birden değiştirilerek yeniden doğan Refiye Yılmaz’dan acı haber geldi. Tedavi gördüğü Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi hayatını kaybeden Yılmaz, Elmalı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Milyonda bir görülen Gardner Sendromu'na yakalanan Refiye, Sağlık Bakanlığınca 14 Nisan 2013'te tedavi için ABD'ye gönderilmişti. 
6.12.2021 Yaşam
Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün?
Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün? Okullar 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının ilk ara tatiline 12 Kasım'da başladı. Milyonlarca öğrenci ve veli ilk ara tatili değerlendirirken, okulların açılış tarihi de merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021-2022 eğitim takvimini daha önce paylaşmıştı. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün? Ara tatil uzayacak mı? İşte ilk ara tatil ile ilgili detaylar...
17.11.2021 Eğitim
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır?
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır? Modern çağın giderek artan en önemli sorunlarından bir tanesi de fibromiyalji sendromudur. Kadınlarda ve mükemmeliyetçi kişilerde daha sık görülen fibromiyalji yaşam kalitesini bozan çok önemli semptomlar oluşturuyor. Fibromiyalji halk arasında kas romatizması veya yumuşak doku romatizması şeklinde de geçen ve vücudun belli noktalarında geçmeyen ağrılarla karakterize bir rahatsızlıktır.
4.11.2021 Sağlık
Genital estetik operasyonla çözüme ulaşacak 4 sorun
Genital estetik operasyonla çözüme ulaşacak 4 sorun Kadınların en sık ihtiyaç duyduğu genital bölge operasyonları son yıllarda oldukça popüler uygulamalar arasında gösteriliyor. Kadınların en çok tercih ettiği operayonlar arasında iç dudak estetiği, klitoris estetiği, vajina daraltma, genital gençleştirme ve beyazlatma yer alıyor. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Esra Demir Yüzer genital estetik konusunda merak edilenleri anlattı.
2.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mutsuzluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mutsuzluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.