Mutlu olmaya çalışmak mutsuz ediyor! Huzursuzluk ve tatminsizlik hissi yaşıyorsanız mutsuzluğa izin vermiyor olabilirsiniz
Mutlu olmaya çalışmak mutsuz ediyor! Huzursuzluk ve tatminsizlik hissi yaşıyorsanız mutsuzluğa izin vermiyor olabilirsiniz Sürekli ve zoraki bir şekilde mutlu olma çabası, paradoksal bir sonuç yaratarak aslında mutsuzluk sebebi olabiliyor. Gerçekçi olmayan beklentiler, sürekli mutluluk arayışında olmak bireyi olumsuz etkiliyor. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik de “Zorluğu, stresi ve olumsuzlukları hayatın doğal bir parçası olarak kabul etmek, duygusal sağlığı güçlendirir.” diyerek negatif duyguların bastırılmasının uzun vadede duygusal sorunlara yol açabileceğine dikkat çekiyor ve mutluluğu zorlamak yerine kabullenmek gerektiğini belirtiyor.
3.02.2024 Yaşam
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özdemir: 'Mutlu olmanın kuralı duygularınızla barışmak'
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özdemir: 'Mutlu olmanın kuralı duygularınızla barışmak' Kişinin kendisine mutlulukla ilgili sorular sorarak, cevaba göre neyin önemli olduğunu keşfedebileceğini ve bunlara yönelik adımlara atarak daha huzurlu hissedebileceğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayfer Özdemir, “Mutlu olmak için yapılması gerekenler her kişi özelinde değişebilir. Fakat mutlu olmanın temel kuralı, duygularınızla barışmaktır” dedi.
23.03.2022 Sağlık
Beyni zinde tutmanın en etkili yolu
Beyni zinde tutmanın en etkili yolu İleri yaşlarda bulmaca çözmenin ve telefon numarası ezberlemenin beyne iyi geldiğini ifade eden Nörolog Kurtar, “Mutlu olmak ve gülümsemek beyni zinde tutmanın en etkili yoludur“ dedi.
7.08.2017 Sağlık