Mütekabiliyet

Mütekabiliyet

Son dakika mütekabiliyet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mütekabiliyet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mütekabiliyet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mütekabiliyet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mütekabiliyet gelişmeleri de dahil olmak üzere 518 mütekabiliyet haberi bulunmuştur. Tüm mütekabiliyet haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara’yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi. Heyetin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğin belirten kaynaklar, görüşmede terörle mücadele başta olmak üzere F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ele alınacağını ifade etti.
28.03.2024 Gündem
Dursun Özbek'ten Mauro İcardi ve Anderson Talisca açıklaması!
Dursun Özbek'ten Mauro İcardi ve Anderson Talisca açıklaması! Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sezon başında kiralık olarak gönderilen futbolcuların geri döneceğini belirtti ve İcardi ile Anderson Talisca transferleri hakkında çok önemli ifadeler kullandı.
13.06.2023 Galatasaray
Mütekabiliyet Nedir? Mütekabiliyet Esası Tarihte Nasıl Uygulanmıştır?
Mütekabiliyet Nedir? Mütekabiliyet Esası Tarihte Nasıl Uygulanmıştır? Mütekabiliyet yasası tarih boyunca birçok farklı dönemde uygulanmış önemli bir prosedür olarak öne çıkar.
17.11.2022 Eğitim
Bakan Akar'dan Mersin'deki polisevi saldırısıyla ilgili açıklama: Suriye'de organize edildi
Bakan Akar'dan Mersin'deki polisevi saldırısıyla ilgili açıklama: Suriye'de organize edildi Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine düzenlenen terör saldırısına ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Akar, "Teröristler bu saldırıları Suriye'de organize etti" dedi.
28.09.2022 Gündem
Yunanistan'dan Ege'de provokasyon
Yunanistan'dan Ege'de provokasyon Yunanistan geçen sene Türk hava sahası ve karasularına yönelik toplam 1616 ihlal ve tacizde bulunurken, söz konusu rakam bu yılın sekiz ayında 1123'e ulaştı.
4.09.2022 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın, saldırgan eylem ve söylemlerinin, devam ettiğini belirterek, "Yunanistan’ın bu şımarıklığına her zaman, her yerde mutlaka cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz" dedi. Bakan Akar, "Tarihten ders almasını tekrar tekrar muhataplarımıza hatırlattık, hatırlatmaya devam ediyoruz. Biz diyoruz ki bu sözde silahlanma, sözde ittifak gibi çalışmalarla bir yere varamazsınız. Uzattığımız barış elini tutun, çalışmalarımızı iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde uluslararası hukuka uygun devam ettirelim." dedi.
2.09.2022 Gündem
Dünyanın gözü Soçi'deydi! Övgü dolu sözler: Türkiye etkisini kanıtladı
Dünyanın gözü Soçi'deydi! Övgü dolu sözler: Türkiye etkisini kanıtladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Soçi kentindeki görüşmesi dünyanın birinci gündem maddesiydi. Putin'in Erdoğan'a teşekkürünün manşetten verildiği haberlerde, Ankara'nın tahıl sevkiyatı anlaşmasındaki hayati önemi vurgulandı.
6.08.2022 Dünya
Soçi zirvesinden Suriye mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesinin ardından ortak bildiri
Soçi zirvesinden Suriye mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesinin ardından ortak bildiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus mevkidaşı Vladimir Putin’in daveti üzerine Soçi'ye gitti. Kritik görüşme yaklaşık 4 saat sürdü. Zirve sonrası yapılan ortak açıklamada, Suriye'de tüm terör örgütlerine karşı ortak mücadele teyit edildi. Tarım, enerji ve inşaatta iş birliğini artırmada anlaşıldı. Ayrıca, iki liderin doğal gaz ödemelerinin kısmen ruble ile yapılmasında anlaştığı öğrenildi.
5.08.2022 Dünya
Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na sert tepki: 'Bu bir şımarıklık ve cehalettir'
Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na sert tepki: 'Bu bir şımarıklık ve cehalettir' İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sözlerine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz çadır devleti değiliz de bulunduğu yeri çadır kurumu olarak nitelendirenler var. Bu bir şımarıklıktır. Devletin bu bütüncüllüğünü, devletin hassasiyetini çürümüşlük olarak değerlendirmek de cehalettir” dedi.
6.07.2022 Siyaset
MSB: 2015'ten bugüne 34 bin 950 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 2015'ten bugüne 34 bin 950 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 1 Ocak'tan itibaren Irak'ın kuzeyinde 425 terörist, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 34 bin 950 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
7.06.2022 Gündem
2022 LGS sorularının detaylı analizi! LGS’de hangi sorular eledi, hangi sorular belirleyici oldu?
2022 LGS sorularının detaylı analizi! LGS’de hangi sorular eledi, hangi sorular belirleyici oldu? 2022-LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavı 5 Haziran’da yapıldı. Dr. Özge Aslan, sınavda beklenilene paralel sorularla karşılaşıldığı belirterek okuduğunu anlama ve çıkarım yapma becerisi yüksek öğrencilerin bu sınavda başarılı olacağını ifade etti. Peki, LGS’de hangi sorular eledi, hangi sorular belirleyici oldu? LGS’de en çok hangi sorular zorladı? İşte uzmanlardan 2022 LGS sorularını detaylı analizi!
5.06.2022 Eğitim
Türkiye'den Yunanistan'a sert uyarı: Kuvvetle kınıyoruz
Türkiye'den Yunanistan'a sert uyarı: Kuvvetle kınıyoruz Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın devam eden hava sahası ihlalleri ile ilgili açıklama geldi.
20.05.2022 Gündem
Rusya, 287 İngiliz Avam Kamarası üyesini yaptırım listesine ekledi
Rusya, 287 İngiliz Avam Kamarası üyesini yaptırım listesine ekledi Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İngiltere’ye misilleme olarak 287 İngiliz Avam Kamarası üyesinin yaptırım listesine dahil edildiği duyuruldu.
27.04.2022 Dünya
Rusya'dan 40 Alman diplomat için sınır dışı kararı
Rusya'dan 40 Alman diplomat için sınır dışı kararı Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet gereği, 40 Alman diplomatı istenmeyen kişi ilan etti.
25.04.2022 Dünya
Son dakika akaryakıt kararı! Sınır getirildi, Türkiye harekete geçti ve...
Son dakika akaryakıt kararı! Sınır getirildi, Türkiye harekete geçti ve... Akaryakıt sınırı getirildi. Türkiye harekete geçti. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yunanistan plakalı ticari taşıtlar ve özel konteynerlerin standart depolarındaki gümrüksüz akaryakıt miktarının azami 350 litre olması kararlaştırıldı.
21.04.2022 Ekonomi
Bakan Akar'dan terör örgütü PKK ile ilgili flaş açıklama: Konuşmalara yansıyor, çöküş başladı!
Bakan Akar'dan terör örgütü PKK ile ilgili flaş açıklama: Konuşmalara yansıyor, çöküş başladı! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Pençe Kilit operasyonuna dair flaş açıklamalarda bulundu. Akar, "Operasyon sırasında da teröristlerin yaşadığı bu çaresizliğin, telsiz konuşmalarına yansıdığı görülmektedir. Tabii terörle mücadele harekâtındaki bu başarılara, her şeyden önce Mehmetçiğin emsalsiz kahramanlık ve fedakârlıkları ile ulaşıldığını özellikle ifade etmek isterim. Kahraman Mehmetçik, eksi 32 derecede, kar kalınlığı yer yer 8,5 metreyi bulan zorlu arazi ve iklim şartlarında; gece gündüz demeden vatan, millet ve bayrak uğruna gerçekten çok büyük bir mücadele ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.
19.04.2022 Gündem
Yabancıya ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? Ev sahiplerinin yabancı kiracılarla başı dertte!
Yabancıya ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? Ev sahiplerinin yabancı kiracılarla başı dertte! Türkiye’de yaşayan yabancıların ev kiralama süreci kimi zaman sorunlara neden olabiliyor. Ev kiralayan yabancılarla ev sahipleri arasında zaman zaman sorunlar yaşanırken mülk sahipleri ise yabancı kiracılarla ilgili yasal yollardan neler yapabileceğini merak ediyor. Peki, Yabancılara ev kiralama süreci nasıl işliyor? Yabancılar için kira kontratı nasıl yapılmalı? Oturma izni olmayan yabancıya ev kiraya verilir mi? Yabancıya ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan anlattı.
7.04.2022 Ekonomi
Açıklamalar peş peşe geldi! Yasaklandı
Açıklamalar peş peşe geldi! Yasaklandı Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı üzerine, birçok ülke hava sahasını Rus uçaklarına kapatıyor. Bulgaristan ve Moldova'nın ardından Almanya, İtalya, Belçika, Danimarka, Avusturya ve Finlandiya da Rusya'ya hava sahasını kapattı.
27.02.2022 Dünya
İletişim Başkanı Altun'dan ABD'ye RTÜK cevabı: "ABD, Türkiye'nin düzenlemelerini eleştiremez"
İletişim Başkanı Altun'dan ABD'ye RTÜK cevabı: "ABD, Türkiye'nin düzenlemelerini eleştiremez" Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, RTÜK’ün bazı yabancı haber kuruluşlarına yönelik lisans kararına ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’ın paylaşımına tepki gösterdi. Altun, "ABD, Türkiye'nin düzenlemelerini eleştiremez" dedi.
24.02.2022 Dünya
İletişim Başkanı Altun: ABD, Türkiye'nin düzenlemelerini eleştiremez
İletişim Başkanı Altun: ABD, Türkiye'nin düzenlemelerini eleştiremez İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Amerika Birleşik Devletleri (ABD), kendi topraklarında yabancı medya kuruluşlarının faaliyetlerini düzenlerken, Türkiye'nin düzenlemelerini eleştiremez. İkili ilişkilerde eşitsizlik dönemi bitmiştir" dedi.
24.02.2022 Siyaset
PKK'ya büyük darbe! 33 bin 584 terörist öldürüldü
PKK'ya büyük darbe! 33 bin 584 terörist öldürüldü Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak’tan itibaren 5’i büyük, 13’ü orta çaplı olmak üzere 18 operasyon icra edildiğini ve 316 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık ayrıca, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil toplam 33 bin 584 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
10.02.2022 Gündem
Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şuşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir, metni?
Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şuşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir, metni? Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören 'Şuşa Beyannamesi'  TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Peki, Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şaşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir?
4.02.2022 Siyaset
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika açıklaması! Ücretlere zam geldi. Yeni tarife belli oldu. Yurtdışında çalışmaya götürülen işçiler için ise aylık kazanç üst sınırı 15 bin 12 liraya çıkacak. Sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurtdışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçiler için günlük kazanç alt sınırı 166.80 TL, aylık kazanç alt sınırı 5.004 TL, günlük kazanç üst sınırı ise 500.4 TL olarak uygulanacak. İş kazası, meslek hastalığı, hastalık veya doğum nedeniyle istirahatli olanlara raporlu oldukları süre için geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde prime esas kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise 3’te 2’si oranında bağlanıyor. 2021 yılında günlük en düşük prime esas kazanç tutarı 119.25 TL olduğu için, en düşük rapor parası ayakta tedavilerde 79.50 TL, yatarak tedavilerde ise 59.60 TL oldu. Öte yandan cenaze ödeneği, en az 360 gün prim bildirilmiş olup da ölen sigortalıların hak sahiplerine de veriliyor. 2021 yılında 918 TL olan cenaze ödeneği, 2022 yılında 1250 TL’ye çıkartıldı.
11.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
MSB'den 'Dedeağaç' açıklaması: Büyük bir yığınaklama söz konusu değil
MSB'den 'Dedeağaç' açıklaması: Büyük bir yığınaklama söz konusu değil Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB), Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Dedeağaç üssüne askeri yığınak yapmasına ilişkin, "ABD'nin söz konusu sevkiyatları Atlantic Resolve Harekatı kapsamında yapılan faaliyetlerdir. Bu kapsamda çok büyük bir yığınaklama söz konusu değil. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" açıklaması yapıldı.
30.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mütekabiliyet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mütekabiliyet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.