Gazete Vatan Logo
Galatasaray Dursun Özbek'ten Mauro İcardi ve Anderson Talisca açıklaması!

Dursun Özbek'ten Mauro İcardi ve Anderson Talisca açıklaması!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sezon başında kiralık olarak gönderilen futbolcuların geri döneceğini belirtti ve İcardi ile Anderson Talisca transferleri hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

Dursun Özbek'ten Mauro İcardi ve Anderson Talisca açıklaması!

Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon unvanıyla kapatan Galatasaray'da gelecek sezon adına transfer çalışmaları hız kazandı. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi'nin geleceği belirsizliğini korurken Başkan Dursun Özbek açıklamalarda bulundu.

Spor Gecesi'ne konuşan Başkan Özbek, Anderson Talisca'yla ilgili transfer sorusuna cevap verdi. Galatasaray'daki başkanlık dönemlerine dair Dursun Özbek, "İki tane farklı başkanlık yaşadım. İlk başkanlık, Galatasaray camiası çok büyük bir camia... Beklentiler çok yüksek. Duygun Ağabey döneminde başkanlık yardımcısıydım. Şampiyon olduk. O bir yarım sezondu. Ünal Başkan ayrıldıktan sonra ekim kasım ayında göreve geldik. Bir yarım sezonu başarıyla tamamladık. O gün yönetimde konuştuğumuzda mutlaka içimizden bir yönetim çıkarmak isterdik, öyle de yaptık. Galatasaray'da başkanlık, çok kolay bir görev değil. Bizim elbette ki o dönemde büyük hatalarımız oldu. Özellikle bazı transferlerde. Transfere ilgi gösterdik ama doğru seçimler yapamadık. Bunun acısını sezon içinde çektik. Zor bir dönem oldu. Ondan sonraki sene, birinci senenin tecrübesiyle güzel transferler yaptık. UEFA'dan talihsiz bir ceza aldık. Başarımızı etkileyen en önemli faktörlerden biri UEFA'dan gelen Avrupa kupalarına katılma cezasıydı. Bizi, seyirciyi demotive etti. O dönem Galatasaray, 15 bin kişiye oynadı. O cezayı engelleyemedik. Bizden önceki dönemden ötürüydü ama bize denk geldi o ceza. Bu ceza nedeniyle 2016 zor geçti. 2017'de iyi bir transfer sezonu geçirdik. Çok kuvvetli bir takım kurduk. Fatih Hoca'yı getirdik. İlk yarı sonunda liderdik ya da kafaya güreşiyorduk. Seçime gitme nedenimiz, finansal ihtiyaçlar için hazırlıktı. Yönetimlerin sürekliliği, devamlılığı da esas. Erken seçime gitmekle 2017'de yakalayacağı şampiyonlukla birlikte finansal açıdan rahatlık getirmek istememdi. Ancak, genel kurul üyelerince yanlış anlaşıldım. Farklı maksatla yapmak istediğimi düşündüler ama öyle değildi. Genel kurulun aldığı kararın başımızın üstünde yeri var. 2017'de kurulan takım, son derece başarılı oldu. 11 tane transfer yaptık. Yepyeni bir takımdı. Hepsi sahadaydı. O takım peş peşe 2 şampiyonluk aldı. Rahmetli Mustafa Başkan'ın dönemine denk geldi. Galatasaray'da senin benim dönemim olmaz. Ben takımı kurdum, rahmetli Mustafa Başkan göreve geldi ve orada şampiyon oldu. Bizim sevincimizden bir eksilme olmadı. Kazanan Galatasaray oldu. O oyuncular, transfer bedellerinin üzerinde satıldı" dedi.

Haberin Devamı

Başkan Özbek, Metin Öztürk'ün kendisi lehine seçimlerden çekilmesiyle ilgili, "Son seçimlerden evvel, 2 tane aday vardı. Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk ile konuştum. Geliyorlar, sağ olsunlar, nezaket açısından, 'Başkanım seçime gidiyoruz, ne diyorsun?' dediler. Her ikisine de 'Galatasaray'ı yönetmek için bir defa finansal yapıyı düzeltmek için projeler lazım.' dedim. Metin ile beraber seçime girmiş, kaybetmiştik. 'Projelerin vardı, devam ettirelim' dedi. 'Ben destek olurum da desteğin mahiyeti farklı' dedim. Eşref de dedi, 'Galatasaray'ın çıkışı gayrımenkulde, destek verir misiniz?' dedi. 'Elbette' dedim. Projelere destek vermekten sakınmam. Süreç içerisinde konuşuyoruz, irtibat halindeyiz. Arkadaşlarımın bazılarına Metin'in yönetimine gir dedim, bazılarına Eşref'in yönetimine dedim. Onlar da yönetimlerine yazdı. Süreç öyle bir gelişti ki, şunu gördüm, hem Eşref hem Metin, tek başlarına bugünkü kadrolarıyla Galatasaray'a çok büyük bir fayda sağlayamazlardı. Onun üzerine, 'Senin yönetiminde de, benim yönetiminde de arkadaşlarım var, gelin birleşin. İkinize de destek verdim. Tek aday olarak çıkın. Projeler için ben gereken desteği vereceğim. İkiye bölününce çok başarılı olunacağını düşünmüyorum' dedim. Bu çağrıyı Metin kabul etti. Eşref'e de çağrı yaptım. 'Gel, beraber seçime girelim' dedim. Belli ki bir eksiklik var. Eşref kabul etmedi. 'Başkan hangimiz olacak' dedi. 'Eşref, böyle bir soru olmaz' dedim. Girmeye karar verdim o tavırdan sonra. Metin benle beraber seçime girmeyi kabul etti. Erden, bana devamlı baskı yapıyordu 'Beraber seçime girelim' diyordu. Listelere gir diyordum. Erden 'Sen girmezsen girmem' dedi. Erden'e o zaman 'Gel haydi' dedim. Galatasaray için çalışan bir kişi Erden, çok önemli bir kişi. İstediğimiz takımı kurdu. Sezonun seyrinde herkes yakından takip etti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların mali durumu hakkında konuşan Dursun Özbek, "Harcamalarımızın bir kısmı euro, bir kısmı Türk lirası. Yıllık 400 milyon civarında oyuncular, deplasman masrafları falan var. 'Cüzdan' olayı amacını aşan şekilde yorumlandı. Kapalı bir toplantıydı soru. 'Para nerede' diye etrafa bakarlarken ben de cüzdanı çıkardım. O görüntüden pişman değilim ama farklı yorumlandı. Cüzdan hala dolu değil, boşaldı. Galatasaray'ın 400 milyon euro civarında bütçesi var. Çok büyük para. Ayda 30 milyon TL civarında personel giderleri var, SSK'sı falan. Milyarı geçen bütçeyi yönetiyoruz. Galatasaray'ı sıfırlama noktasına getirebilsek borçlar açısından, çok rahat yönetilir bu gelirle. Borçlar açısından faizler de değişecek. Faiz yüzde 10 şu an, faiz yüzde 20 civarına çıkacak diyorlar. Yüzde 20'ye çıkınca 1 milyara yakın faiz ödeme durumu var. 1 milyar bütçe, 1 milyar da faiz ödeme... Düşünebiliyor musunuz durumu? Galatasaray Spor Kulübü, Bankalar Birliği'ne olan 2 milyar 200 milyon ana para ve 500 milyon faiz borcunu bir an önce ödemeli. Bütün kulüpler, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak zorunda. Bugün ilgili bankalardan birine gittim. Dertleniyoruz 'Çıkacağız, faiz ne olacak' falan dedim. 'Başka kulüplerden gelen var mı?' dedim. 'Yok' dediler. Bu benim derdim, Galatasaray'ın derdi. Genel kurula söz verdim, 2024 Mayıs'a kadar ben bu borcu ödeyeceğim. 2024 Mayıs'a kadar Bankalar Birliği anlaşmasındaki borç ödenecek" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray'daki projelerine dair açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, "Florya projesinin ruhsat aşamasındayız. Kemerburgaz'ı bitirmeye çalışıyoruz ki, Florya'yı taşıyalım. Hedef noktamız 2024 Mayıs'a kadar bu anlaşmadan çıkmak zorundayız. Faizlerin nereye gideceği belli değil. Merkez Bankası bu ayın 20'sinde falan toplanacak, politika faizini tespit edecek. Yüzde 20-25'ten bahsediyorlar programlarda. Yüzde 10'da 400 milyon iken 25'te 1 milyar yapar. Sadece Galatasaray değil, hiçbir kulüp ödeyemez bunu. Biz bu projeleri yaparken Bankalar Birliği'ne gidip anlattık. Dedik arkadaş, arsa bu, TKSB'nin raporu bu. Burası kaça satılır, alınır burada, fizibilite bu. Buna bak, ben buna göre konuşuyorum. Gayrımenkuller zaten ipotekli borç nedeniyle. Biz bir şey hayal ediyoruz, Florya'yı yapar satar borcu öderiz diyoruz. Rakamı telaffuz etmek istemiyorum, yanlış anlaşılıyor. Bizim verdiğimiz fizibilitede demişiz ki atıyorum 100 lira gelir olacak demişim. Bankalar Birliği, kendisi de bir fizibilite yapmış. Bizim 100 dediğimiz yere onlar 120 dedi. Böyle olunca söylediğiniz değer kazanıyor. İnsanlara güven veriyorsun. Proje getirince de adamlar, biz de denetlettik adamın dediği doğru diyorlar. İnşallah, Allah yolumuzu açık edecek. Seçime gitmeden bu işi çözmeyi istiyoruz. Florya Tesisleri, Galatasaray'ın kamp yaptığı, antrenman yaptığı tesisler. Bir kısmı tapulu malı, bir kısmı da Milli Emlak'tan ecrimisil ödemek suretiyle kiralanmış. Devlete ait bir arazi. Devlete ait bu arazide, devlet Galatasaray'a gelip 'Ey Galatasaray, ben proje yapacağım, sen buradan çık' demez. Hiçbir kulübe demez. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin tesisleri, kamunun böyle verdiği tesisler. İlk defa bir kulüp, kendi antrenman yaptığı tesislere 1 milyar 85 milyon lira artı KDV kuru para ödeyerek satın aldı. Bana biri çıkıp desin ki, 'Bizdeki şuradaki şeye kuru para ödedik' desin. Ben şuraya bunu yaptım, böyle yaptım diyerek değil. Bu Galatasaray'ın anasının ak sütü gibi helal. Başka bir örneğini ben duymadım bunun. Olması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebi'nin sözlerinin hatırlatılması üzerine Dursun Özbek, "Sözlerine üzüldüm. Başka şeyler de söylediler. En son Kulüpler Birliği toplantısında, toplantı başlamadan önce söz aldım. 'Arkadaşlar, biz birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Ayda 1, 15 günde 1 bir araya geliyoruz. Beraber yiyip içiyoruz. Biz bir bütünüz. Kulüpler Birliği çatısı altında bir aileyiz. Bu laflardan imtina edelim. Birbirimizi bu şekilde rencide etmeyelim' dedim" diye konuştu.

Derbide Fenerbahçe'nin kendilerini alkışlamalarını beklediklerini dile getiren Galatasaray Başkanı, "Fenerbahçe'nin bizi alkışlamasını bekledim. Netice biz Avrupa ülkesiyiz ve Avrupalılar ile mücadele ediyoruz. Orada usul olmuş bazı şeylerin, Türkiye'de de olması lazım. Ben şahsen Fenerbahçe'nin bizi alkışlamasını bekledim. Alkışlamadılar. Çok basit bir örnek vereceğim. 2017 senesinde Real Madrid, bizi İspanya'ya davet etti. Hazırlık maçı. Bernabeu Kupası. Kalktık İspanya'ya gittik. Takım gitmişti, ben gitmeyecektim işim vardı. Florentino Perez telefon etti, 'Niye gelmedin, seni bekliyoruz' dedi. Alelacele bir uçak tutup gittim. Maçtan evvel bir yemek yiyelim dediler, stadyumda güzel bir restoranı var. Şehrin merkezinde 80 bin kişilik bir stadyum, dev gibi bir şey. Aşağıdan bakınca insanın üzerine geliyor. 'Sayın Perez, bu stadyum eskimiş. Ne zaman yaptınız?' dedim. 1942 dedi. 1942'de Türkiye'de futbol Taksim Parkı'nda oynanıyordu. Gereken çimentoyu General Franco, Fransa'dan ithal edip yapıyor. Biz aynı dönemde Taksim Park'ında futbol oynuyorduk. Avrupa'da yaşananlar ile Türkiye'de yaşananlar arasındaki fark garip gelmemesi lazım. Zaman dilimi olarak arada bu kadar büyük bir fark var" açıklamasını yaptı.

Stadyum projesine değinen Dursun Özbek, "Daha önceki başkanlığım döneminde bu konuyla ilgilendim. Biliyorsunuz yapılar, projenin müellifi tarafından tescil edilir. Mete Bey rahmetli oldu stadyumun mimarı. İstediğiniz gibi değişiklik yapamıyorsunuz. Ne boyayabilirsiniz, ne bir şey. Stadyumun beton kısmı, brüt beton olarak planlanmış. Brüt beton, kendi beton tarzıyla görselliğini yaratıyor. Projenin müellifi onay vermeden dizayn yapamıyorsunuz dışına. Bu bir eser. Adam öyle çizmiş, öyle kalmak zorunda. Bir projemiz vardı ama çok uygun değildi. Kapasite artırmak için ekstra loca çalışmaları var. 198 locamız var. İlave localar yapmak suretiyle kapasite artırmayı düşünüyoruz. Galatasaray'ın stadyumu 80 bin kişilik olsaydı, 80 bin kişiye oynardık. Taraftara bu sezon oyunla keyif verdik. Peşisıra bu talepler geldi. Hiç kimse 13. olan takımdan yepyeni bir takım ve hocayla bu seviyede bir başarı beklemiyordu. Her hafta teveccüh arttı. Üstüne koya koya geldi. Son dönemi 52 bin kişiye oynadık" dedi.

Dursun Özbek stadyum ve forma sponsorluğu konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Stadyum sponsorluğuyla ilgili 5 markayla görüşüyoruz. Stadyum ve forma göğüs sponsorluğu için görüşmeler var. Stadyum için 5 kurumla görüşüyoruz. Forma için 3 tane çok ciddi firma var. Bir kısmı uluslararası, bir kısmı yerli. Her iki sponsorluk görüşmesinde. Her iki sponsorluğu yapmak isteyen var aralarında. Netice alınmamışken isim konuşmak, rakam vermek yanlış olur. Hem stadyum, hem forma için taraftarlarımızın, Galatasaray'ı sevenlerin 'Helal olsun' diyecekleri bir iş yapmak istiyoruz. Stadyum isim sponsorluğu 5 yıllık olacak. Formada ise opsiyon vererek gitmek istiyoruz, 1 artı 1 artı 1... Aşağı yukarı her gün belli bir zamanı buna ayırıyoruz. Sezon başlamadan inşallah bu iş bitecek."

"Fenerbahçe, 9 yıl sonra kupa kazandı. Tebrik etmeyi düşündünüz mü?" sorusuna Dursun Özbek şu cevabı verdi:

"Bu tip davranışlar mütekabiliyet esasına bağlı. Biz de büyük bir camiayız. Mütekabiliyet vazgeçilmez. Şahsi işim değil bu. Ben bir emaneti taşıyorum. Bu emanetin yüklediği sorumluluklar var. Ben Galatasaray'ı bu seviyede temsil etmek zorundayım. Gönlümden ne geçerse geçsin... Camiama yapılmayan bir hareketi, ben istesem de yapamam. Keşke Fenerbahçe tebrik etseydi. En son Kulüpler Birliği'nde herkes beni tebrik etti, sadece Beşiktaş ve Fenerbahçe tebrik etmedi. Bu işlerin düzeleceğini umut ediyorum. Bu davranış biçimi başka bir şeyi tetikliyor. Artık kontrolden çıkmış. Ne var birbirimizi tebrik etsek yani. Aklıselim bir gün galip gelecek. Ben buna inanıyorum. Böyle kavga etmenin hiç kimseye bir fayda üretmiyor. Ben ümitliyim. Önümüzdeki yıllarda daha birbirine yakın... Sevgi iklimi hakim olacak. Ben Galatasaray'a bu söylemi getirdim. Buna Galatasaray'da da birçok kişi inanmıyordu ama oldu. Kulüpler Birliği'nde de bu iklimi yakında yakalayacağız."

Erden Timur'la ilgili konuşan Dursun Özbek, "Ben Erden'in babası yaşındayım. Erden'i çok seviyorum. Tasavvuf yönü çok kuvvetli. Tasavvufta el öpme bir anane. Ben de imtina ederim, elimi çekerim ama çocuk seve seve yapıyor. El öpme, sevgi ikliminin tezahürü. Böyle birliktelik olmasa başarıyı mümkün değil yakalayamazsınız. Benden sonra Erden Timur'un başkan olmasını isterim. Ayrımcılık yapmak istemiyorum. Yönetim içinden bir aday çıkacak. Erden Timur da bu manada çok çabuk gelişti. Galatasaray'da başkanlık yapmak için camianın içini bilmek lazım. Siyasi bir koltuk, oyla seçiliyorsunuz. Erden başkanlığı hak ediyor. Hazırladığımız projeler var beraber. Bu projelerin selameti için bir sonraki dönemde kabul ederse Erden başkanlık yapmalı, niyeti de var" dedi.

Mauro Icardi transferine dair gelen soruya Dursun Özbek, "Mauro Icardi, bir transfer başarısı. Düşünün ki, Icardi'nin yıllık maaşı 750 bin euro. Icardi, 8 milyon euroya oynadı ama Galatasaray'ın payı 750 bin euroydu. Bir transfer başarısı. Uyumu da çok iyi oldu, çok yakıştı. Kısmen tereddüt vardı. PSG'den çıkıp geliyor. Orada üst düzey oyuncular var. Oradaki başarı çizgisi farklı, Galatasaray'a gelince farklı bir takım ve ülke. Icardi, kısa sürede bu görüşümüzü ortadan kaldırdı. Efendiliği, beyefendiliği, hatırşinas olması çok önemli. Son derece kibar, yeri gelince sert. Soyunma odasında falan son derece aktif bir oyuncumuz. Galatasaray'a bu sezon çok yakıştı. İnşallah önümüzdeki sezon Icardi'nin transferi için çok çaba sarf ediyoruz. Galatasaray'ın verdiği paralarla, Suudi Arabistan'ın vereceği paralar eşit değil. Yarışmak mümkün değil. Icardi'nin Galatasaray'da oynamasını teşvik edecek husus, Galatasaray camiasının büyüklüğü. Suudi Arabistan'daki bir takımın camiası nedir, ne kadardır? Galatasaray bambaşka bir yer. Futbolcular, hassas kişilerdir. Galatasaray taraftarı, Icardi'yi ne kadar çok sevdiğini şarkıyla anlatıyor. Arabistan'da aynı şeyi bulabilir mi? Türkiye dışında herhangi bir yerde bulamaz. Giderken Icardi ile vedalaşmadım. Poker masasında ben niye elimi açayım. Israr ediyorsunuz, ben niye elimi açayım. Taraftar şuna inansın; biz Icardi'yi transfer etmek için işi bu kadar kapalı tutuyoruz. Taraftar, genel kurul, ben istiyorum, torunlar istiyor. Erden büyük çaba sarf ediyor. Bunun olması için çok konuya giremiyorum. Icardi transferini yapmak için 3 sponsorla görüştüm. Olma aşamasında. Destek istiyoruz, onlar da verebileceklerini söylediler" cevabını verdi.

Murat Sancak'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Dursun Özbek, "Galatasaray şeffaf bir kulüp. Murat'ın bu sözlerini yadırgadım. Çok yadırgadım. Ben bir şey söylüyorum, oradan farklı bir şey söylüyor. Bence hoş bir söylem değil, hoş değil. Yarın kulübe gelsin ben ona göstereyim Icardi kaça oynuyor, kaça oynamıyor. Bizi başka kulüplerle karıştırmasınlar. Murat Sancak'a ne Icardi'den! Ben taraftarıma sesleniyorum. O benim taraftarım değil" dedi.

Dursun Özbek, Mauro Icardi transferinin gerçekleşmemesi halinde diğer isimlere yöneleceklerini dile getirdi. Başkan Özbek açıklamasında, "B planımız var. İsim vermem, yok. Bu ısrarlı sorular, taraftar nezdinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet veriyor. 'İsim ne, isim ne?' dersen, isim vermek kulübün aleyhine. İnsanların nasıl sataştığını az önce gördük. Galatasaray'ın menfaatini ön planda tutmak istiyorsak, transfer işi bitmeden konuşuluyorsa yüzde 50 sakatlanıyor" ifadelerini kullandı.

"Talisca transfer listenizde var mı?" sorusuna Dursun Özbek, "Geniş bir listemiz var. 12-13 kişilik liste var. Orta sahada özellikle çok iyi konuştuğumuz transferler var. Eksiklerimiz itibarıyla, Şampiyonlar Ligi'nde iddialı olmak istiyorsak takviye yapmamız lazım. 4'ü Türk, 4'ü yabancı kiralık oyuncu geri dönüyor. Bunlarla ilgili tasarruflar belli değil. Altyapıdan aldığımız oyuncular var. Onları da geliştirmek istiyoruz. Transferini beklediğimiz oyuncular var. Yurt dışına transfer yapabilecek oyuncu var yani. 4-5 oyuncuya iyi teklif var. Bunların olması halinde transfer politikası değişiyor. Tüm oyuncuları elinde tutarsan 4 oyuncu lazım, giderse 6-7 lazım gibi. Bunun matematiği bu zamanlarda yapılıyor. Kiraya giden oyuncuların gelmesiyle olay farklı bir boyuta gelecek. 14 yabancı sınırı var. 4 tane geri dönüyor. Yabancıyı tribünde tutmak gibi bir lüksümüz yok. Çok hassas bir matematik var. Buna bağlı olarak çalışmalar yapıyor. Ben seni gönderdim demekle futbolcu gönderemiyorsun. Mutlaka bir mali yük geliyor. Bunlar farklı şeyler. Bu matematiğe çalışıyoruz. Kaç oyuncu transfer dediğiniz zaman, işi anlatıyorum ben. Takım aritmetiği yapmak için sınırlar, kısıtlar var. Mali yapıyı da düşünmek lazım. FFP var. Bugün ben 5-7 oyuncu transfer ediyorum demek doğru değil. Kiralıklarımız dönecek. Gidecek oyuncular olacak. Bunların hepsi aritmetik için parametre. Ayrıca, euro da 25 lira. Faiz artacak. Nasıl altından kalkacaksın? Bizim niyetimiz kampa transferlerin büyük kısmını bitirerek gitmek istiyoruz. Transfer 26 Haziran'da başlıyor, kamp yakın tarihte. Yüzde 80 iddialı bir takım var. 7-8 Temmuz gibi Avusturya'ya gideceğiz. Çabuk davranmak istiyoruz. Takımla kamp yemeyen oyuncu, ligin 8-10 haftasında performans olarak düşük oluyor. Elimizi çabuk tutmaya, süratli hareket etmeye çalışıyoruz. Icardi, yapmak istediğimiz önemli şeylerden bir tanesi. Yeter ki Icardi, Türkiye'de oynamak istesin. Takımın çimentosu. Transfer olayını beraber yürütüyoruz, paylaşıyoruz. İşin birçok yönü var. Hoca var, finansal yön var. Büyük gayret sarf ediyor Erden. Talisca benim bilgim dahilinde değil ama belki Erden'in listesinde var" cevabını verdi.

Olimpiu Morutan'la ilgili Dursun Özbek, "Olimpiu Morutan ile ilgili Pisa'dan bir şey gelmedi. Hepsi geri dönecek. Satın alma opsiyonuyla ilgili hiçbir kiralık oyuncuda bir şey yok" dedi.

Galatasaray Televizyonu'na dair konuşan Dursun Özbek, "1 senelik yönetim döneminde bazı şeylerin değişmesi gereğini de hissediyoruz. Dijital yayıncılık çok revaçta. Akşam eve gelince hemen YouTube'a giriyorum. Yakın zamanda bir karar vereceğiz. Uyduya mı çıkalım, dijitalde mi devam edelim. Euro 25 oldu ama nereye çıkacağı belli değil. Galatasaray'ın finansallarını doğru yönetmek zorundayız. Yakın zamanda bu konuda bir karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKEKŞİ'Yİ DESTEKLEYECEĞİZ"

TFF seçimlerinde Mehmet Büyükekşi'yi destekleyeceklerini belirten Dursun Özbek, "Mehmet Büyükekşi için imza verdik. İkinci bir aday da çıkabilir. Sayın Büyükekşi'ye geçen seçimde de, bu seçimde de koşulsuz destek verdik, koşulsuz. Burasını önemsiyorum. Çünkü Mehmet Büyükekşi, son derece pozitif bir adam. Ticaret erbabı, düzgün bir kişiliği var. Makbul bir kişilik. Çok enerji alıyorum kendisinden. TFF'yi yönetmek de çok kolay değil. Süper Lig'de 18-19 takım, alt liglerde birçok takım. Sayın Büyükekşi, birinci yılda bunların hepsi gördü. TFF ile yapılan kavgayı şöyle algılamamak lazım; hepsi yapıcı mahiyettedir. Benim düşüncemi aktarmam, reaksiyonumu, isyanımı aktarmam lazım. TFF'nin de aynı hatanın içine düşmemek için çaba sarf etmesi lazım. Sayın Büyükekşi şu an bu çabada. Kendi kadrosu ve kurullarını çok daha dikkatli kuracaktır. Sıkıntısını çekti bu sene. Önümüzdeki 4 yılda daha da başarılı olacağını düşünüyorum. Galatasaray olarak Büyükekşi'yi destekleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Dursun Özbekten Mauro İcardi ve Anderson Talisca açıklaması