Ms Hastalığı

Ms Hastalığı

Son dakika MS hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MS hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MS hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ms Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ms hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 52 ms hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm ms hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi, 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. Tedavilerini aksatmayan Lastikçi, "Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024 Gündem
MS’in gelip geçici şikayetlerine dikkat
MS’in gelip geçici şikayetlerine dikkat MS’in gözlerde bulanıklık, kolda veya bacakta uyuşukluk gibi gelip geçici olabilen belirtilerinin tanı koyma sürecinde çok önemli olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Emin Özcan, Kişilerin bezen şikâyetleri geçtiği için doktora gitmiyor ve bu nedenle tanı gecikebildiğini. Tedaviye geç başlandığında ise bu atakların engelliliğe kadar varabilecek sonuçlara neden olabileceğine işaret etti.
20.10.2021 Sağlık
Ms hastalığı tedavi edilmezse ne olur?
Ms hastalığı tedavi edilmezse ne olur? Multipl skleroz (MS), merkezi sinir sisteminizi etkileyen kronik bir hastalıktır. MS inflamasyona ve geçici lezyonlara neden olur. Ayrıca, beyninizin vücudunuzun geri kalanına sinyal göndermesini zorlaştırabilecek yara dokusunun neden olduğu kalıcı lezyonlara yol açabilir. Peki, Ms hastalığı tedavi edilmezse ne olur? Ms (Emes) hastalığının tedavisi nasıl yapılır? İşte detaylar…
16.02.2022 Sağlık
MS hastalığında dikkat çeken belirti!
MS hastalığında dikkat çeken belirti! Türkiye'de yaklaşık 70 bin kadar MS hastası olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Emin Özcan, "Hastalık, kadınlarda erkeklere oranla 2 ila 3 kat daha fazla görülüyor. Hastalık, tek gözde görme kaybı, bulanık görme gibi şikayetlerle başlayabiliyor. Kişiler böyle şikayet yaşarsa mutlaka bir nöroloji uzmanına başvurmalı" uyarısında bulundu.
31.05.2021 Sağlık
Bilinçsiz antibiyotik kullanımı koronavirüsü ağırlaştırabilir
Bilinçsiz antibiyotik kullanımı koronavirüsü ağırlaştırabilir Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi İyi Klinik Uygulama Merkezi Başaraştırıcısı Dr. Ahmet İnal, bilinçsiz antibiyotik kullanımının bağırsaklarda zararlı bakterilerin yanında faydalı bakterileri de öldürebildiğini söyledi. İnal, "Bu dönemde koronavirüs ile karşılaşırsanız veya koronavirüs hastasıysanız bilinçsiz antibiyotik kullandıysanız zaten savunma sisteminiz zayıf olduğu için hastalığı daha ağır geçirmeniz mümkün olabiliyor" dedi.
17.03.2021 Sağlık
Genetik kökenli işitme kaybı 30’lu yaşlarda ortaya çıkıyor!
Genetik kökenli işitme kaybı 30’lu yaşlarda ortaya çıkıyor! Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt, yetişkinlikte ve yaşa bağlı ortaya çıkan işitme kayıplarında çok çeşitli nedenler bulunduğunu ancak genetik yatkınlık bulunması halinde 30’lu yaşlarda belirti verebileceğini söyledi.
15.02.2021 Sağlık
Türk bilim insanı, MS hastalığını engelleyecek ilaç üretti
Türk bilim insanı, MS hastalığını engelleyecek ilaç üretti Mersin Üniversitesi (MEÜ) İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Ayaz, Multiple Skleroz (MS) hastalığını engelleyecek ilaç adayı geliştirdi. İnsan bağırsağında yer alan bir bakteriden elde edilen ilaç adayı için Amerika'daki uluslararası bir firma 500 bin dolarlık bütçe verdi.
14.01.2021 Bilim ve Teknoloji
MS hastalığı aşısı için Şahin-Türeci çiftinden tarihi adım!
MS hastalığı aşısı için Şahin-Türeci çiftinden tarihi adım! Covid-19 aşısını geliştiren Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin MS aşısı fareler üzerinde başarılı oldu. MS için geliştirilen deneysel aşıda ilk kez mRNA kullanıldı. Yeni aşının muadillerinden farklı olarak, hastaların bağışıklık sistemini bozmadığı ve sadece zararlı hücreleri hedef aldığı belirtildi. Aşı insan deneylerini de başarıyla sonuçlandırırsa Şahin-Türeci çifti bir kez daha tarihe geçecek. Dünyada milyonlarca insanı etkileyen MS'in bir tedavisi bulunmuyor.
13.01.2021 Sağlık
'Aşıların MS'e yol açtığına dair bilimsel kanıt yok'
'Aşıların MS'e yol açtığına dair bilimsel kanıt yok' Aşıların Multipl Skleroz hastalığında riski artırdığına ve MS ataklarını tetiklediğine yönelik kaygıların geçmiş yıllarda dile getirildiğini belirten Prof. Demirkaya, “Son yıllarda yapılan çalışmalar bu kaygının pek de yeri olmadığını göstermiştir” dedi.
28.02.2018 Sağlık
Ailesinin terk ettiği öğretmene öğrencileri sahip çıktı
Ailesinin terk ettiği öğretmene öğrencileri sahip çıktı Ağrı'da yakalandığı MS hastalığı nedeniyle eşi ve çocukları tarafından terk edilen emekli öğretmen Sefa Altun'a (52), öğrencileri sahip çıktı
23.11.2017 Yaşam
Serdar Ortaç'ın zor anları! Bir anda...
Serdar Ortaç'ın zor anları! Bir anda... Serdar Ortaç, Kıbrıs'taki programında zor anlar yaşadı. Ünlü şarkıcı sahnede bir anda yere oturdu...
31.07.2017 Magazin
Eşim çalışsın sahneyi bırakırım
Eşim çalışsın sahneyi bırakırım Serdar Ortaç, Kıbrıs sahnesinde MS hastalığından dolayı şarkılarını oturarak söyledi ve dansçılarından yardım aldı. Serdar Ortaç, “Chloe çalışsın sahneyi bırakırım” dedi.
31.07.2017 Magazin
Yürümekte zorlandı
Yürümekte zorlandı Serdar Ortaç, önceki akşam eşi Chloe Loughnan ve bir arkadaşıyla Türbükü’ndeki Bodrum Mantı’da yemek yedi.
2.07.2017 Magazin
MS’te mucize tedavi
MS’te mucize tedavi Konuşma bozukluğuyla başlayıp sıfır harekete götüren ve tedavisi bugüne kadar bulunamayan MS hastalığı kemoterapi yöntemiyle başlayıp bir dizi girişimle yok edildi. 24 MS hastası konuşmaya ve yürümeye başladı
10.06.2016 Sağlık
Gani Müjde’nin kaleminden bir ilk!
Gani Müjde’nin kaleminden bir ilk! Türkiye MS Derneği ve ünlü yönetmen Gani Müjde, MS (Multipl Skleroz) hastalığını anlatmak için bir araya gelerek bir ilki gerçekleştirdi...
11.05.2016 Televizyon
Serdar Ortaç'tan bir kötü haber daha
Serdar Ortaç'tan bir kötü haber daha MS hastalığıyla mücadele eden Serdar Ortaç, MS'den sonra klostrofobi hastalığıyla mücadele ediyor.
29.09.2014 Magazin
Serdar Ortaç'a büyük şok!
Serdar Ortaç'a büyük şok! Kötü bir haber daha aldı
11.08.2014 Magazin
‘İyileşeceğine inan Serdar!
‘İyileşeceğine inan Serdar! Serdar Ortaç’ın yakalandığı MS hastalığını yıllar önce alt eden Nükhet Duru “Felç olduğumu sandım. Hastalığı 8 ayda beyin gücüyle yendim” dedi
26.06.2014 Magazin
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Serdar Ortaç zor günler geçiriyor! Mehmet Ali Erbil'in önerisiyle o tedaviye başladı
Serdar Ortaç zor günler geçiriyor! Mehmet Ali Erbil'in önerisiyle o tedaviye başladı MS hastalığı ile mücadele eden Serdar Ortaç ağrıları yüzünden zor günler geçiriyor. Ortaç Mehmet Ali Erbil'in tavsiyesi ile elekromanyetik tedavisi görmeye başladı. Ağrılarla mücadele eden Serdar Ortaç, tedavi sürecini anlattı.
1.05.2022 Magazin
MS hastalarında Kovid-19'un seyri!
MS hastalarında Kovid-19'un seyri! İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aksel Siva; "Kovid geçiren MS'lilerde daha kötüye bir gidiş, daha farklı bir durum gözlemlemedik" dedi.
31.05.2021 Sağlık
MS için geliştirilen tedaviler, tekerlekli sandalyeye bağlılığı azalttı
MS için geliştirilen tedaviler, tekerlekli sandalyeye bağlılığı azalttı Merkezi bir sinir sistemi hastalığı olan MS, özellikle 20-40 yaş aralığında, erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla tespit edildi.
30.05.2021 Sağlık
Farah Zeynep Abdullah hayranlarını korkuttu
Farah Zeynep Abdullah hayranlarını korkuttu Farah Zeynep Abdullah hastalığı ile ilgili ilk kez konuştu. Sosyal medyadan açıklamalarda bulunan ünlü oyuncu rol aldığım ‘Şampiyon’ filmi aklıma geldi. Orada kanserli bir kızı canlandırıyordum. ‘Ben bu sahneyi görmüştüm. Ben bunları yaşadım’ dedim.”
31.01.2021 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Ms Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ms hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.