Gazete Vatan Logo
Magazin ‘İyileşeceğine inan Serdar!

‘İyileşeceğine inan Serdar!

Serdar Ortaç’ın yakalandığı MS hastalığını yıllar önce alt eden Nükhet Duru “Felç olduğumu sandım. Hastalığı 8 ayda beyin gücüyle yendim” dedi

Uzun süredir kas ağrılarından şikayet eden Serdar Ortaç’a doktorları MS (Multipl Skleroz) teşhisi koydu. MS, bir merkezi sinir sistemi rahatsızlığı. İleri vakalarda beyin, vücut fonksiyonlarını sağlıklı kontrol edemiyor. Ortaç hastalığı yavaşlatmak için hemen ilaç tedavisine başladı. Stresten ve yoğun tempodan uzak durması gerekiyor. Tabii bir de Google’dan! Çünkü arama motoruna hastalığın adını yazdığınızda karşınıza yüzlerce iç karartan yazı geliyor. Ama hastalığı alt edenler de var. Onlardan biri ünlü sanatçı Nükhet Duru. Onun bu rahatsızlığın üstesinden geldiğini bildiğim için arayıp detaylarını sordum.

Bağışıklık sistemi çöktü

Nükhet Duru’nun anlattıkları Serdar Ortaç’a ve sevenlerine moral olacak: “18 yaşında MS olduğumu öğrendim. Biliyorsun sanat dünyasına çok erken girdim. Aklımın ermediğimi söylemlerle karşı karşıya kaldım. Bir de üstüne anne-baba ayrılığı gelince tam travma oldu. Bağışıklık sistemim çöktü. Çok büyük ağrılar çektim ve yürüyemedim. Önce felç olduğumu sandım. Çok yüksek dozda ağrı kesiciler kullandım. Ama hiç vazgeçmedim ve iyileşeceğime inandım. Hastalığı 8 ayda beyin gücüyle yendim. Tahtalardan yardım alarak 10 adım attım ve ayağa kalktım. Sağlıklı beslendim, hiç sigara kullanmadım. Serdar da sağlam dursun ve iyileşeceğine inansın.”

Haberin Devamı