Mimarlık

Mimarlık

Son dakika mimarlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mimarlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mimarlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mimarlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mimarlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.269 mimarlık haberi bulunmuştur. Tüm mimarlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zeynep Yılmaz ile Bülent Ciritci Miami’de buluştular!
Zeynep Yılmaz ile Bülent Ciritci Miami’de buluştular! Zeynep Yılmaz’ın sahibi olduğu Thanx Mimarlık’ın tasarımını üstlendiği Kemer Country Golf Club’ın içinde yer alan Range Cafe’nin açılışında tanıştığı iş insanı Bülent Ciritci ile Miami’de buluştular. İskoçya’nın yeşil doğasında aile yürüyüşleri yapan çiftin bir sonraki durakaları dikkat çekti.
15.04.2024 Magazin
Fossati’nin kaleminden Ayasofya
Fossati’nin kaleminden Ayasofya Demirören Yayınları tarafından yayımlanan Chevalier Caspard Fossati imzalı “Ayasofya” adlı kitap özel koleksiyon eseri olarak basıldı. Arşivlik kitap Ayasofya’nın görkemli tarihine ışık tutuyor.
9.04.2024 Yaşam
'Sahte mimar' davasında karar ortaya çıktı!
'Sahte mimar' davasında karar ortaya çıktı! Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1980 yılı mezunu olarak tanıtan Avni Tekinaslan, sahte mezuniyet geçici belgesi hazırlayıp kendisini 42 yıldır mimar olarak tanıttı. Yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.Mahkeme heyeti, Tekinaslan’ın sabıkasız oluşunu dikkate alarak hükmün açıklanmasını 5 yıl geriye bıraktığı açıklandı.
8.04.2024 Gündem
Edirne ve ilçelerde hangi parti kazandı? 31 Mart yerel seçim: Edirne Büyükşehir ve ilçe belediyelerde kazanan partiler ve isimleri...
Edirne ve ilçelerde hangi parti kazandı? 31 Mart yerel seçim: Edirne Büyükşehir ve ilçe belediyelerde kazanan partiler ve isimleri... 31 Mart 2024 yerel seçimleri geride kaldı. Milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yerel yöneticiler bu seçimle 5 yıl görevlerine devam edecek. En çok merak edilen illerin başında Edirne geliyor. Edirne Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini hangi partilerin kazandığı oldu. CHP ve AK Parti'nin başa baş gittiği şehirde Edirne Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP'li Filiz Gencan Akın kazandı. Peki Edirne ilçe belediyelerini hangi partiler ve isimler kazandı?
3.04.2024 Gündem
Manisa'da 31 Mart'ta kazanan partiler ve isimler: Yerel seçim sonucu: Manisa Büyükşehir ve ilçelerde hangi partiler ve isimler kazandı?
Manisa'da 31 Mart'ta kazanan partiler ve isimler: Yerel seçim sonucu: Manisa Büyükşehir ve ilçelerde hangi partiler ve isimler kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bazı şehirlerde kıran kırana rekabete neden oldu. Manisa Büyükşehir ve ilçelerde kazanan partiler ve isimler Manisali vatandaşların merak konusu olmaya devam ediyor. Milyonlarca seçmenin oy kullandığı Türkiye'de 5 yıllık yerel yöneticiler bu seçimle belirlendi. Manisa, Büyükşehir dahil ilçe belediyelerinde AK Parti'nin üstünlüğü görüldü. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı CHP'li Ferdi Zeyrek kazandı. İşte Manisa'da Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı kazanan partiler ve isimler...
2.04.2024 Gündem
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Vedat Tek Eserleri Nelerdir? Vedat Tek Eserlerinin Özellikleri...
Vedat Tek Eserleri Nelerdir? Vedat Tek Eserlerinin Özellikleri... Eski tarihlerde yaşamış olan isimlerin birçok eserini günümüzde görmek mümkündür. Bu isimler içerisinde Vedat Tek'i sayma şansımızda vardır. Özellikle mimarlık alanı denildiği zaman Vedat Tek ismi direkt olarak akla gelir. 20. yüzyılın başlarında yapmış olduğu çalışmalar ile adından söz ettirdiği görülüyor.
10.02.2024 Yaşam
Tarihi Darcan Köşkü restore edildi! Tosun Paşa’ya, Kanlı Nigar ve Orta Direk Şaban'a ev sahipliği yapmıştı
Tarihi Darcan Köşkü restore edildi! Tosun Paşa’ya, Kanlı Nigar ve Orta Direk Şaban'a ev sahipliği yapmıştı Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan Arnavut Hayreddin Bey Köşkü olarak bilinen Yeşilköy’deki tarihi Darcan Köşkü restore edildi. Süt Kardeşler’den Tosun Paşa’ya, Kanlı Nigar ve Orta Direk Şaban’dan Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni’ne kadar pek çok filme ev sahipliği yapan köşk, 2 yıl süren çalışmaların sonucunda restore edildi.
8.02.2024 Gündem
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN Türk'te Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki deprem bölgesindeki çalışmalara değinirken, kentsel dönüşümün önemini vurguladı. Bakan Özhaseki, "Fay hatları üzerinde yapılaşma olmayacak. Dere yatakları imara açılmayacak. Sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaşmaya izin verilmeyecek. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak" dedi.
6.02.2024 Gündem
Bakan Bolat: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız
Bakan Bolat: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60'ı ihracat desteklerine ödeniyor. 2024 bütçemizde de ihracat desteklerini yüzde 110 oranında artırarak inşallah siz değerli ihracatçılara sunacağız" dedi.
5.02.2024 Ekonomi
Çap İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çap İşareti Nasıl Yapılır?
Çap İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çap İşareti Nasıl Yapılır? Matematik ve Geometri alanında kullanılan bir işaret olarak çap işareti öne çıkmaktadır. Bu işaret daha çok sembolize şeklinde ‘Ø’ olarak değerlendirilir. Özellikle mimarlık ve mühendislik işlemleri için yapılan hesaplamalarda çok yaygın kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür.
31.01.2024 Yaşam
Halis Bilden kimdir? AK Parti Diyarbakır belediye başkan adayı kim oldu, Halis Bilden nerelidir, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Diyarbakır AK Parti belediye başkan adayı Halis Bilden
Halis Bilden kimdir? AK Parti Diyarbakır belediye başkan adayı kim oldu, Halis Bilden nerelidir, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Diyarbakır AK Parti belediye başkan adayı Halis Bilden Diyarbakır AK Parti belediye başkan adayı 2024 için aramalar arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimi için partisinin belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Halis Bilden, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde oy kullanacak olan vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, Halis Bilden kimdir? AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan adayı Halis Bilden kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
18.01.2024 Gündem
Sami Er kimdir? AK Parti Malatya belediye başkan adayı kim oldu, Sami Er Ak Parti Malatya belediye adayı mı, nereli?
Sami Er kimdir? AK Parti Malatya belediye başkan adayı kim oldu, Sami Er Ak Parti Malatya belediye adayı mı, nereli? Sami Er kimdir? AK Parti Malatya adaylığında adı geçen Sami Er'in biyografisi için araştırmalar arttı. Sami Er özellikle Malatya'da yaşayan ve Malatyalı olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sami Er'in hayatı ve kariyeri için araştırmalar yoğunlaştı. Peki, Sami Er kimdir? AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylığı için adı geçen Sami Er aslen nereli, kaç yaşında? Sami Er'in biyografisi…
18.01.2024 Gündem
Ergün Turan kimdir, nereli, kaç yaşında? Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan AK Parti İstanbul belediye başkan adayı mı? İşte Ergun Turan'ın biyografisi
Ergün Turan kimdir, nereli, kaç yaşında? Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan AK Parti İstanbul belediye başkan adayı mı? İşte Ergun Turan'ın biyografisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için ismi geçenlerden biri de Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan oldu. Peki, Ergün Turan kimdir? Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan AK Parti İstanbul belediye başkan adayı mı, Ergün Turan nereli, kaç yaşında?
4.01.2024 Gündem
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
30.12.2023 Gündem
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.
19.12.2023 Gündem
Dr. Zeliha Burtek kimdir? Sosyal Çürüme açıklamasıyla dikkat çeken Zeliha Burtek hangi üniversitelerde eğitim gördü?
Dr. Zeliha Burtek kimdir? Sosyal Çürüme açıklamasıyla dikkat çeken Zeliha Burtek hangi üniversitelerde eğitim gördü? Türkiye'nin asıl probleminin iktisadi değil, "sosyal çürüme" olduğunu söyleyen kişinin Akademisyen Zeliha Burtek olduğu ortaya çıktı. Peki, Dr. Zeliha Burtek kimdir? Zeliha Burtek hangi üniversitelerde eğitim gördü?
18.12.2023 Gündem
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor?
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Bankada döviz hesabı olan, Hazine’nin dövizli kağıtlarından alan ve hisse senedinden kazanç elde edenlerin ödeyeceği verginin yüzde 40’a kadar çıkarılacağı iddiaları sosyal medyada dolaşınca vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Sorularına yanıt aramaya başladı.
28.11.2023 Finans
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurtdışındaki dövizin ülkeye getirilmesini teşvik etmek için kazanç istisna oranının yüzde 50’den yüzde 80’e çıkarılacağını açıkladı. Şimşek, “Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurtdışındaki bazı faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranını dövizi Türkiye’ye getirmek şartıyla arttırıyoruz” dedi.
23.11.2023 Ekonomi
Efes Kültür Yolu Festivali bayrağı Antalya’ya devretti! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak
Efes Kültür Yolu Festivali bayrağı Antalya’ya devretti! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle aralıksız buluşmaya devam ediyor.
5.11.2023 Kültür Sanat
Melek Zeynep Bulut'un AKM'de sergilenen eseri 'Açık Yapıt'a yoğun ilgi
Melek Zeynep Bulut'un AKM'de sergilenen eseri 'Açık Yapıt'a yoğun ilgi Mimar ve sanatçı Melek Zeynep Bulut'un performatif, deneysel bir mekan kurgusu olan ödüllü eseri 'Açık Yapıt ' Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında özel davetle Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenmeye başlanmıştı. Eserin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Bulut, "Taksim'in çok güçlü bir duygusu var. Türkiye'de ilk günden beri çok beklenen bir sergiydi. Biz Londra'da işi duyurduğumuz andan itibaren insanlar 'Açık Yapıt Türkiye'ye ne zaman gelecek' diye soruyorlardı. Dolayısıyla ilk gün bir izdihamla karşılaştık. Açılışı yaptık ve dışarıya çıktığımızda dev bir insan kitlesi vardı. Bizim için çok büyük bir mutluluk şu anda da ziyaretçilerimiz gelmeye devam ediyor. Ben de buradayım, insanları ağırlamaya özen gösteriyorum" dedi. 'Açık Yapıt' Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde 19 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.
1.11.2023 Kültür Sanat
Ödeme taahhüdünde bulundu, ilk duruşmada tahliye oldu
Ödeme taahhüdünde bulundu, ilk duruşmada tahliye oldu Kastamonu’da 4 yıl önce inşaat şirketi adı altında çizdirdikleri projedeki aynı daireleri farklı kişilere satarak 110 kişiyi dolandıran ve o dönemde yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yapan tutuklu sanıklar, 90 gün tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada serbest kaldı.
31.10.2023 Gündem
Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri 'Açık Yapıt' Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de
Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri 'Açık Yapıt' Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri 'Açık Yapıt', Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında 29 Ekim’de, AKM’de sanatseverlerle buluşuyor. 19 Kasım’a dek ziyaret edilebilecek 'Açık Yapıt', Türkiye’de bu özel davetle ilk kez gösterime giriyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
İstanbul kültür sanata doydu
İstanbul kültür sanata doydu Türkiye Kültür Yolu Festivallerine esin kaynağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile İstanbul kültür ve sanata doydu. 16 gün süren festival boyunca Atatürk Kültür Merkezi-Galataport rotasında binin üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 8’inci durağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 50’den fazla mekanda birbirinden eğlenceli, renkli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı.
16.10.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Mimarlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mimarlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.