Milli Fırkateyn

Milli Fırkateyn

Son dakika milli fırkateyn haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milli fırkateyn ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milli fırkateyn haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Fırkateyn

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli fırkateyn gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 milli fırkateyn haberi bulunmuştur. Tüm milli fırkateyn haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı Türkiye'nin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak 3 milli fırkateyn için imzalar atıldı. Fırkateynler, üç ayrı özel tersanede eş zamanlı olarak 36 ayda inşa edilecek.
6.04.2023 Ekonomi
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir: Ambargoları bir bir aşıyoruz!
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir: Ambargoları bir bir aşıyoruz! Yurt dışından temin edilirken ambargoya konu olan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi, ilk kez yerli imkanlarla geliştirildi. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
30.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli paylaşım! 'Geçen hafta ne yaptık?'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli paylaşım! 'Geçen hafta ne yaptık?' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından "Geçtiğimiz hafta neler yaptık?" başlıklı paylaşımda bulundu.
25.01.2021 Siyaset
İsmail Demir: “Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlıyız”
İsmail Demir: “Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlıyız” Milli Fırkateyn ‘İstanbul’un denize indiriliş töreninde konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Savunma sanayiimizin hiçbir alanında yurt dışına bağımlı kalamayız. Özellikle kritik teknolojiler ve stratejik alanlarda yüzde yüz yerli ve milli olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 'Tam Bağımsız Savunma Sanayii' hedefimizde kararlıyız” dedi.
23.01.2021 Gündem
Tarihi törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Tarihi törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM Projesinin 5'inci gemisi olan İstanbul (F-515) Fırkateyni'nin Denize İniş Töreni ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3'üncü Gemi İlk Kaynak Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.
23.01.2021 Siyaset
Milli fırkateyn! İstanbul Fırkateyni özellikleri!
Milli fırkateyn! İstanbul Fırkateyni özellikleri! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetlerine kazandırılacak MİLGEM Projesi'nin 5'inci gemisi, İ sınıfı fırkateynlerin ilki, İstanbul Fırkateyni gelişmiş hava savunma ve su üstü harbi, denizaltı savunma harbi ve karakol faaliyetlerini yerine getirecek. İşte İstanbul Fırkateyni'nin özellikleri ve MİLGEM Projesi hakkında merak edilenler...
23.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli fırkateyn "İstanbul" 23 Ocak'ta denize indirilecek
Milli fırkateyn "İstanbul" 23 Ocak'ta denize indirilecek MİLGEM Projesi'nin devamında üretilen İ sınıfı fırkateynlerin ilki olan İstanbul Fırkateyni, 23 Ocak'ta denize indirilecek.
19.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli fırkateyn için yerli güç birliği
Milli fırkateyn için yerli güç birliği MİLGEM Projesi'nin devamında üretilecek İ sınıfı fırkateynlerin ilki olan İstanbul Fırkateyni, önceki gemilerden daha yüksek yerlilik oranıyla Türk Deniz Kuvvetlerine kazandırılacak.
2.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin ilk 'milli'si olacak! Yapımına başlandı...
Türkiye'nin ilk 'milli'si olacak! Yapımına başlandı... Türk Deniz Kuvvetleri personeli tarafından tasarımı yapılan, İ sınıfı fırkateynlerin ilk gemisi olan "İstanbul Fırkateyni"nin ilk kaynağı, Milli Savunma Bakanı Işık ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu tarafından yapıldı
29.09.2021 Gündem
Türkiye'nin ilk 'milli'si olacak! Son dakika haberi...
Türkiye'nin ilk 'milli'si olacak! Son dakika haberi... Milli gemi inşasında bir başlangıç olan ada sınıfı korvetlerin başarısı diğer ülkelerin de dikkatini çekiyor. "İstanbul" adı verilen gemi, Türkiye'nin ilk milli fırkateyni olma özelliğini taşıyacak. Yapımına, Milli Savunma Bakanı Işık ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu'nun yapacağı ilk kaynak ile start verilecek. Son dakika bilgisine göre fırkateynin yapımına yarın başlanacak...
29.09.2021 Gündem
‘Donanma’nın amiral gemisi Anadolu yolda
‘Donanma’nın amiral gemisi Anadolu yolda Deniz Kuvvetleri’nin amiral gemisi olarak tasarlanan TCG Anadolu Türkiye’nin en büyük gemisi olacak. 700 kişilik amfibi taburunu taşıyabilen gemide bir hastane de bulunacak. Gemide helikopter savaş uçağı ve hava araçları da iniş - kalkış yapabilecek.
29.09.2021 Gündem
İlk Türk fırkateyni 2021’de denizlerde olacak
İlk Türk fırkateyni 2021’de denizlerde olacak Uzun menzilli silahların yanı sıra, üstün savaş teknolojileriyle de donatılacak ‘TCG İstanbul’un tasarımı tamamlandı. Toplam 2 bin 483 uzmanın emek verdiği fırkateyn 2021’de denize indirilecek...
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz, İHA ve SİHA üretiminde de artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Hep söylediğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Daha önce bize silah verenler, attığımız kurşunların çetelesini tutardı. Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli engellerle karşılaşırdık. Kendi geliştirdiğimiz silahları kullanarak tüm bu sorunları aştık. Sınırlarımız içinde ve dışında, terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz” dedi.
19.01.2024 Gündem
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 114'ü son 1 haftada olmak üzere, 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 396'ya ulaşmıştır" diye konuştu.
18.01.2024 Gündem
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
Bakan Akar: TCG İskenderun ile 545 kişinin nakli gerçekleştirildi
Bakan Akar: TCG İskenderun ile 545 kişinin nakli gerçekleştirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile depremde yaralananlar için hastane hizmeti vermeye başlayan TCG Sancaktar gemisinde incelemelerde bulundu, tedavi gören vatandaşları ziyaret etti. Bakan Akar, "TCG İskenderun ile şu ana kadar 328’i yaralı olmak üzere 545 kişinin nakli gerçekleştirildi" diye konuştu.
12.02.2023 Gündem
Kurtaran-2022 Tatbikatı'nda basın safhası başladı
Kurtaran-2022 Tatbikatı'nda basın safhası başladı Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın düzenlediği 'Kurtaran 2022 Tatbikatı'nın basın safhası başladı. Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 'Kurtaran-2022'de, senaryo gereği, 3 farklı sahada dibe oturmuş 3 denizaltıya milli kurtarma gemileriyle müdahale edilecek. Tatbikatta 12 ülkeden toplam 26 gözlemci de yer alıyor.
26.05.2022 Gündem
Doğu Akdeniz'de sıcak gelişme! Türkiye dahil 5 ülke resmen harekete geçti
Doğu Akdeniz'de sıcak gelişme! Türkiye dahil 5 ülke resmen harekete geçti NATO üyesi beş ülkenin savaş gemileri, Doğu Akdeniz'de eğitim görevinde güç gösterisinde bulundu
10.04.2022 Gündem
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek!
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek! STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Test ve Eğitim Gemisi ile Lojistik Destek Gemisi'nin ilkini bu ay içeresinde teslim etmeyi hedefliyor.
15.11.2021 Gündem
Doğu Akdeniz'de facia! Tekne battı çok sayıda kayıp var...
Doğu Akdeniz'de facia! Tekne battı çok sayıda kayıp var... Doğu Akdeniz'de içerisinde 45 kişinin bulunduğu tekne battı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 fırkateyn ve deniz karakol uçağı ile bölgede arama kurtarma faaliyetleri sürüyor. Milli Savunma Bakanlığından, Kaş'ın 161 mil güneybatısında batan tekneden 37 kişinin kurtarıldığı, kayıp 8 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
23.07.2021 Dünya
Türkiye yaptı! Atmaca görücüye çıktı! 16 yıldız detayı
Türkiye yaptı! Atmaca görücüye çıktı! 16 yıldız detayı Seri üretim hattından çıkan ilk milli güdümlü füze Atmaca'nın test atışının yapıldığı TCG Kınalıada için özel olarak hazırlanan amblem, tarihte kurulan büyük Türk devletlerinden mavi vatandaki hak ve menfaatlerin korunmasına kadar birçok mesajı içinde barındırmasıyla dikkati çekiyor.
20.06.2021 Gündem
Rus gemisi Karadeniz'de battı
Rus gemisi Karadeniz'de battı Bartın'ın İnkumu açıklarında kötü hava şartları nedeniyle ikiye bölünen Palau bandıralı bir kuru yük gemisi battı. Geminin 12 personeli ise filikalara binerek ve can yelekleriyle denize atladı. Filikalar ve denize atlayanlar şiddetli rüzgar nedeniyle sürüklenirken, 6 kişi kurtarıldı. Bartın Valisi Sinan Güner, 2 kişinin de cansız bedeninin bota alındığını açıkladı. 4 denizciyi kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı da destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir fırkateyn görevlendirildiğini duyurdu.
17.01.2021 Yaşam
Türkiye'den flaş S-400 ve Doğu Akdeniz çıkışı...
Türkiye'den flaş S-400 ve Doğu Akdeniz çıkışı... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''ABD'den S-400'ler ile ilgili kararı düzeltmesini bekliyoruz'' dedi. Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin olarak Akar, ''Bizim planlarımız var, bu çerçevede ilerlemeye çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.
22.12.2020 Gündem
'Mavi Vatan'ın gözcüsü yerli SİDA denize iniyor
'Mavi Vatan'ın gözcüsü yerli SİDA denize iniyor Ares Tersanesi ve Meteksan Savunma tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli silahlı insansız deniz aracının prototipi üretildi.
15.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Akdeniz'de sıcak gelişme! Türkiye harekete geçti...
Akdeniz'de sıcak gelişme! Türkiye harekete geçti... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İrini Harekatı'na tepki göstererek, "İrini Harekatı başlangıcından beri sakat doğmuş bir harekat. Uluslararası hukuk tarafından sağlam temellere dayanmıyor." ifadelerini kullandı.
24.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milli Fırkateyn ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli fırkateyn haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.