Milli Eğitim Bakanlığı Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Açıklama

Son dakika Milli Eğitim Bakanlığı açıklama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Milli Eğitim Bakanlığı açıklama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Milli Eğitim Bakanlığı açıklama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Açıklama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli eğitim bakanlığı açıklama gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.801 milli eğitim bakanlığı açıklama haberi bulunmuştur. Tüm milli eğitim bakanlığı açıklama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karneler değişti mi? Yeni karneler nasıl olacak?
Karneler değişti mi? Yeni karneler nasıl olacak? Ortaokul öğrencilerine, ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacak. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaparak detayları paylaştı. Peki, Yeni karneler nasıl olacak?
22.03.2024 Gündem
e okul yoklama ne zaman kapanacak 2024? Okullarda yoklama alınacak mı 2024, bu hafta yok yazılma var mı?
e okul yoklama ne zaman kapanacak 2024? Okullarda yoklama alınacak mı 2024, bu hafta yok yazılma var mı? Okulların kapanmasına az bir süre kaldı. MEB'e bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler 19 Ocak'ta karne alacak. Okullarda son haftaya girilirken son hafta ders işlenip işlenmeyeceği ve yoklama alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Peki, e okul yoklama ne zaman kapanacak 2024? Okullarda yoklama alınacak mı 2024, bu hafta yok yazılma var mı?
16.01.2024 Eğitim
Uzman öğretmenlik sınavı ertelendi mi? Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak?
Uzman öğretmenlik sınavı ertelendi mi? Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Uzman öğretmenlik sınavı ertelendi mi? Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın ertelendiği yönündeki paylaşımların ardından açıklama yaptı.
11.11.2022 Eğitim
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı ertelendi mi? MEB’ten açıklama geldi!
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı ertelendi mi? MEB’ten açıklama geldi! Uzman ve başöğretmenlik sınavı için bekleyiş devam ederken Sosyal medyada paylaşılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’nın ertelendiği iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Peki, Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı iptal mi? Uzman öğretmenlik sınavı ertelendi mi? İşte MEB tarafından yapılan açıklama!
10.11.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, tarih belli oldu
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, tarih belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarih vererek duyurdu. Milyonlar bekliyordu. Detaylar netleşti. Bakan Özer yüz yüze eğitim ve bakanlık faaliyetleri ile ilgili sıklıkla kamuoyunu bilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Özer yeni açıklamasında öğretmen adaylarının merak ettiği, 'Öğretmen atamaları yapılacak mı?' sorusuna yanıt verdi. Atam takvimi ile ilgili detayları paylaşarak kontenjanlar ile ilgili bilgi verdi. Yaz okulları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özer iki açılım yaptıklarını söyleyerek detayları paylaştı.
23.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! Önümüzdeki  eğitim yılında başlıyor, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! Önümüzdeki eğitim yılında başlıyor, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar... MEB harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi doğrudan ilgilendiriyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında başlıyor. 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Ayrıca LGS ve YKS'ye girecek adaylar için de büyük önem taşıyor. Tamamen ücretsiz olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitaplarının ücretsiz dağıtımı sonrası yeni bir adım daha atmıştı. Hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi, her ay tüm öğrencilerin yardımcı kaynaklara doğrudan ücretsiz ulaşmasını sağlıyor. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında bir yenilik daha yapılacak ve yardımcı kaynaklar, ders kitaplarıyla birlikte dağıtılacak.
15.05.2022 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! Tarih belli oldu, 81 ilde başlıyor, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, 17 Mayıs'ta...
MEB son dakika duyurdu! Tarih belli oldu, 81 ilde başlıyor, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, 17 Mayıs'ta... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika kararı resmen duyurdu. 81 ilin tamamında uygulanacak. Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor.17 Mayıs itibarı ile başlıyor. Bakanlık tarafından detaylar paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB artık öğrenci izleme araştırması yapacak. Milli Eğitim Bakanlığınca eğitimde süreç odaklı değerlendirme yaklaşımını benimseyerek öğrencilerin öğretim programlarında yer alan kazanımları edinme düzeylerini belirlemek ve izlemek amacıyla Öğrenci Başarı İzleme Araştırması yapılacak. Araştırma, 17 Mayıs tarihinde 81 ilde ülke genelinde yapılacak.
15.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yeni gelişme MEB tarafından resmen duyuruldu. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri ilgilendiriyor. Bugünden itibaren erişime açıldı. Tüm öğrenciler tamamen ücretsiz olarak yararlanacak. Millî Eğitim Bakanlığınca tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere destek sağlamak amacıyla hazırlanan ve 8 bin sorudan oluşan mayıs ayı yardımcı kaynak paketi, yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Bu yıl LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için de hazırlanan çalışma kitapları nisan ayı içinde öğrencilere ulaştırıldı. 2021 yılı kasım ayından itibaren ücretsiz olarak dağıtılan yardımcı kaynak sayısı, yurt genelinde 36 milyona ulaştı.
9.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli... MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor, çalışmalar kararlılıkla yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde, eğitimler çok daha sistematik hale getirildi. Sadece kadına yönelik şiddet değil, akran zorbalığı ve her türlü şiddete 'sıfır tolerans' parolasıyla hareket edildiğine dikkat çeken Bakan Özer, öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik pek çok eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini belirtti. e-Rehberlik modülü verileri uyarınca öğrenci ve velilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak katılımcılar, öncelik durumlarına göre belirleniyor.
7.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için geçerli! 81 ili kapsıyor, haftada iki saat...
MEB resmen duyurdu! 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için geçerli! 81 ili kapsıyor, haftada iki saat... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararları resmen duyurdu. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Güncelleme yapıldı. Haftada 2 ders saati olarak belirlendi. Çevre dostu projeleri odak noktasına alan MEB’in bu kapsamda hayata geçirdiği geri dönüşüm kütüphanelerinin sayısı 525’e ulaştı. Bu alanda bilinç oluşturmak amacıyla adımlar atan Bakanlığın, Çevre Dostu 1000 Okul Projesi ve Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersi ile öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek. Bakanlık öğrencilerde çevre bilinci oluşturulması için Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersini de müfredata ekledi. 2015’ten itibaren 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan “Çevre Eğitimi” dersinin adını “Çevre Eğitimi ve iklim değişikliği” olarak değiştiren Bakanlık, müfredatı da güncelledi. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 2 ders saati olmak üzere toplam 72 saat seçmeli olarak verilecek derste öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek.
6.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Ve başladı, tamamen değişiyor
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Ve başladı, tamamen değişiyor MEB resmen duyurdu. Milyonlarca öğrenci için güzel haber geldi. MEB tarafından tarih verildi. Millî Eğitim Bakanlığı'nca, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 1003 okul pansiyonun kullanım alanlarında standart yakalamak, öğrencilere ev ortamı sıcaklığını sunmak, pansiyonlarda yeni yaşam alanları oluşturmak, öğrencileri sanatla ve bilimle buluşturmak, pansiyonları öğrenci ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeniden düzenlenmek amacıyla Öğrenci Pansiyonları ve Burslar Daire Başkanlığınca PİGEP (Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi) hazırlandı. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimize zengin eğitim fırsatları sunarak onların bütüncül gelişimini desteklemeyi amaçlıyoruz. Pansiyonlarda iyileştirme ve geliştirme çalışmaları kapsamında bundan böyle yatakhanelerde koğuştan oda sistemine, ranzadan bazaya geçilecek. Sunduğumuz yeni imkanlarla öğrencilerimiz, metal dolap yerine iki kapaklı ahşap fonksiyonel giysi dolabı kullanabilecekler." ifadelerini kullandı.
3.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Bayramdan sonra başlıyor, milyonlarca öğrenci artık...
MEB resmen duyurdu! Bayramdan sonra başlıyor, milyonlarca öğrenci artık... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yeni karar MEB tarafından resmen duyuruldu. Tarih verildi. Ramazan Bayramı'ndan sonra başlıyor. Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Dört bakanlık ortak hareket edecek. Bakan Özer ayrıntıları ile açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması "köy yaşam merkezleri" konsepti altında yeni bir süreci Ramazan Bayramı'ndan sonra başlatacaklarını, bu kapsamda 4 bakanlığın iş birliğinde köy okullarında tarım ve hayvancılık gibi alanlarda halk eğitimi kurslarının ve yaz kampı gibi faaliyetlerin düzenleneceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı hem öğrenciler hem de öğretmenler için birçok çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan' tarafından 2009 yılında kurulan, Macaristan ile Türkmenistan'ın gözlemci üye olarak faaliyetlerine katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı, 3-4 Kasım 2021 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda Öğretmen Değişim Programı'nın 2022 yılında Türkiye'de yapılması yönünde karar alınmıştı. Alınan karar doğrultusunda Türk Devletleri Teşkilatı 1. Öğretmen Değişim Programı, 6-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecek. Programda Türk eğitim sistemi ve davetli ülke eğitim sistemlerinin tanıtılması, öğretim yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirmede yeni yaklaşımlar gibi konular ele alınacak.
2.05.2022 Eğitim
MEB'den flaş karar! Harekete geçildi: 'Dahil ettik' dedi ve açıkladı: 81 ilde...
MEB'den flaş karar! Harekete geçildi: 'Dahil ettik' dedi ve açıkladı: 81 ilde... MEB'den son dakika kararı. 81 ilde harekete geçildi. Bakan Özer müjdeli haberi duyurdu. Bu yıl 3 bin tane yeni anaokulu yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Her gittiğimiz ilde arazisi olan ve ihtiyaç olan 3-5 yaş arasındaki öğrenci sayısına göre anaokulu sayılarını artırmaya çalışıyoruz. 2022 yılında 3 bin tane yeni anaokulu yapacağız." dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
28.04.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 81 ilde geçerli, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, ilk kez...
MEB resmen duyurdu! 81 ilde geçerli, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, ilk kez... Milli Eğitim Bakanlığı yeni gelişmeyi son dakika olarak duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci için hareke geçti. 81 ilin tamamında geçerli. Bakanlık detayları paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki ölçme ve değerlendirme faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla 81 ilde ölçme ve değerlendirme merkezi kurdu. Optik okuyucu, baskı makinesi, bilgi iletişim teknolojileri gibi altyapılarla donatılan merkezlerde çalışacak öğretmenler, eğitimlerini tamamlayarak birimlerinde göreve başladı.
18.04.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Bugün başladı, LGS ve YKS'ye girecek milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, tamamen ücretsiz...
MEB resmen duyurdu! Bugün başladı, LGS ve YKS'ye girecek milyonlarca öğrenciyi kapsıyor, tamamen ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. 81 ildeki milyonlarca öğrenci için geçerli. 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri ücretsiz olarak yararlanacak. Millî Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS sınavına girecek öğrencilere destek olmak amacıyla hazırlanan çalışma kitaplarından 12 milyon bastırarak 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.
14.04.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurdu! 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıfları kapsıyor, 21 Nisan'da...
Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurdu! 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıfları kapsıyor, 21 Nisan'da... MEB'den yeni açıklama geldi. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada tarihler duyuruldu. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerini doğrudan ilgilendiriyor. MEB'den bursluluk sınavı başvuruları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakanlık tarafından bu yıl 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu (İOKBS) yayımlandı. Yayınlanan kılavuza göre bursluluk sınavı başvuruları 21 Nisan'da başlayacak
5.04.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. MEB milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren gelişmenin detaylarını paylaştı. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencileri kapsıyor. Her ay, 2. sınıftan 12. sınıfa tüm öğrencilerin derslerine ve sınava yönelik çalışmalarına destek sağlamak amacıyla hazırlanan yardımcı kaynak paketlerinin yedincisi, bugün paylaşıldı. Nisan ayı yardımcı kaynak destek paketinde 10 bin soru yer alıyor.
4.04.2022 Eğitim
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! 1 milyon öğrenciyi kapsıyor, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve...
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! 1 milyon öğrenciyi kapsıyor, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve... Milli Eğitim Bakanlı tarafından açıklama yapıldı. İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve Hatay illerine dikkat çekildi. 1 milyon öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. Millî Eğitim Bakanlığınca mesleki eğitim merkezlerinin yaygınlaştırılması ve istihdam artışına katkı sunulması amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda mesleki eğitim merkezlerine kayıtlı öğrenci sayısı, üç ayda yüzde 158'lik artışla 159 binden 410 bine yükseldi.
3.04.2022 Eğitim
MEB harekete geçti ve yeni kararı duyurdu! Bütün öğrencilere yapılacak...
MEB harekete geçti ve yeni kararı duyurdu! Bütün öğrencilere yapılacak... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve yeni kararı resmen duyurdu. Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor. Okullardaki tüm öğrencilere yapılacak. MEB tarafından 'okul sağlığı hemşireleri yönergesi' hazırlandı. Buna göre okul sağlığı hemşireleri, okuldaki tüm öğrencileri yılda en az 1 kez, özel sağlık gereksinimi olan öğrencilere ise uygun sıklıkla fiziki muayenesini yapacak. Her bir öğrenci için 'Öğrenci Sağlık Tanıma Formu' doldurulacak. Öğrencilerin sağlık taramaları yapılacak. Aynı zamanda hastalanan ya da acil müdahalede bulunulması gereken öğrenci veya okul çalışanına müdahale edilecek. İşte MEB yönergesinin detayları...
1.04.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları...
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapıldı. Tarihler belli oldu. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Hem öğrenciler hem de veliler değişiklik yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. MEB tarafından detaylı açıklama yapıldı. Bakan Özer konunun ayrıntılarını paylaştı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Sınavda oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı." diye konuştu.
29.03.2022 Eğitim
MEB resmen ilan etti! 81 il için geçerli, yıl sonuna kadar...
MEB resmen ilan etti! 81 il için geçerli, yıl sonuna kadar... MEB harekete geçti. Yeni karar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen duyuruldu. Milyonlarca öğrenci için bakanlıktan güzel haber geldi. 81 il için geçerli. Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla okul öncesi eğitime erişimin yaygınlaştırılması kapsamında 6 ayda 102 yeni anaokulu ve 7 bin 800 yeni ana sınıfını hizmete açtı. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni anaokulları ve ana sınıflarının yapımı için yürüttüğümüz süreç, planlandığı gibi ilerliyor. Bir yandan da bu dönemde çocuklarımızın okul öncesi eğitime erişimi için alternatif modeller de kullanıyoruz. Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi ana sınıfı ve Benim Oyun Sandığım gibi ev temelli modellerle okul öncesi eğitimi her çocuğumuza ulaştırıyoruz." diye konuştu. Diğer yandan okul öncesi eğitime erişimde fırsat eşitliğini sağlamak için çok sayıda proje yürüten Millî Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapmıştı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Böylelikle çocukların okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı.
27.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu, tarihler belli oldu!
MEB resmen duyurdu, tarihler belli oldu! MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen duyuruldu. Tarihler belli oldu. Müdür ve müdür yardımcısı olmayı planlayanları ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılı yönetici görevlendirme takvimini yayımladı. 2022 Yılında ilk defa ve yeniden Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Takvimi listelendi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılında öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işleminin yapılmayacağını da açıkladı.
24.03.2022 Memur
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Tüm öğrenci ve öğretmenler...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Tüm öğrenci ve öğretmenler... Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Okullarda 6 Eylül'den itibaren yüz yüze eğitim başladı. 7 Şubat itibariyle de ikinci döneme geçildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'de yüz yüze eğitimin kesintisiz bir şekilde, kararlılıkla devam ettiğini belirterek, "Türkiye'nin 81 ilinde fedakarlıkla görevini sürdüren öğretmenlerimize de teşekkürlerimi arz ediyorum. Öğrencilerimiz de sürekli kurallara uyarak, maskeleriyle dersleri dinlediler. Bu fedakarlıklarından dolayı da hem öğrencilerimize hem de onları destekleyen ailelerimize çok teşekkür ederim." dedi.
17.03.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Ve belli oldu,  İstanbul, Ankara, Gaziantep ve...
Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Ve belli oldu, İstanbul, Ankara, Gaziantep ve... Milli Eğitim Bakanlığı yeni gelişmeyi son dakika olarak duyurdu. Bakanlık tarafından tek tek açıklandı. İstanbul, Ankara ve Gaziantep illerine dikkat çekildi. Mesleki ve teknik eğitimde 2022 yılı Ocak ve Şubat ayları döner sermaye geliri, 2021 yılının ilk iki ayına göre yüzde 200 artarak 197 milyon 957 bin liraya yükseldi. MEB, 2022 yılında mesleki eğitimde döner sermaye kapsamındaki üretimden 1,5 milyar lira gelir elde etmeyi hedefliyor. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mesleki eğitimde yaptığımız dönüşümde önceliğimiz eğitim, üretim, istihdam döngüsünü güçlendirmek. Bu kapsamda attığımız adımlardan bir tanesi de döner sermaye kapsamında meslek liselerinde yapılan üretim kapasitesini artırmaktı. 2021 yılında elde edilen gelir, 2020 yılına göre yüzde 131 artarak 1 milyar 162 milyon liraya yükselmişti. 2022 yılında hedefimiz 1,5 milyar liralık üretim ve hizmet sunumu kapasitesine ulaşmak. 2022 yılının ilk iki ayının sonuçları, bu hedefe de kolay bir şekilde ulaşacağımızı gösteriyor. 2022 yılı Ocak ve Şubat ayları gelirler toplamı, 2021 yılının aynı aylarına göre yüzde 200 artarak 197 milyon 957 bin liraya yükseldi." ifadelerini kullandı.
15.03.2022 Eğitim
MEB son dakika kararını resmen duyurdu! Öğrencileri sevindirecek müjde! 1 yıl içinde...
MEB son dakika kararını resmen duyurdu! Öğrencileri sevindirecek müjde! 1 yıl içinde... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Harekete geçildi ve başladı. Öğrencileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Yeni bir proje hayata geçirildi. Okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi' devreye alındı. Yeni proje için dev bir bütçe ayrıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projede bir yıl içinde 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfının açılması hedefleniyor. Öte yandan çok sayıda desteğin de uygulamaya geçirileceği belirtildi. Projenin ön hazırlıkları tamamlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle konuya ilişkin toplantı yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Projeyi bu mart ayında başlattık. Özellikle okul öncesi eğitime erişimi artırma noktasında planlanan takvimin çok öncesinde önemli ilerlemeler sağladık. Seçilen 7 bin ilkokulun eğitim altyapısını güçlendirme, eğitim ortamlarını zenginleştirme, öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik gelişim destek programlarının planlamasını da tamamladık. Artık bu haftadan itibaren projenin bu kısmını da uygulamaya geçiriyoruz." dedi. MEB'in son dakika açıklaması...
14.03.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Milli Eğitim Bakanlığı Açıklama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli eğitim bakanlığı açıklama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.