Gazete Vatan Logo

e okul yoklama ne zaman kapanacak 2024? Okullarda yoklama alınacak mı 2024, bu hafta yok yazılma var mı?

Okulların kapanmasına az bir süre kaldı. MEB'e bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler 19 Ocak'ta karne alacak. Okullarda son haftaya girilirken son hafta ders işlenip işlenmeyeceği ve yoklama alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Peki, e okul yoklama ne zaman kapanacak 2024? Okullarda yoklama alınacak mı 2024, bu hafta yok yazılma var mı?

e okul yoklama ne zaman kapanacak 2024? Okullarda yoklama alınacak mı 2024, bu hafta yok yazılma var mı?

MEB okulların son haftasında etkinlikler düzenleneceğini okullara gönderilen yazıyla duyurdu. Okullara gönderilen yazıda okulların son haftasında etkinlikler düzenleneceğine yer verildi. Okulların kapanmasına kısa bir zaman kala e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne henüz not ve devamsızlık bilgisi girilmeyen öğrenciler, e okul yoklama ne zaman kapanacak 2024? Sorusuna yanıt arıyor.

Okullarda yoklama alınacak mı 2024, bu hafta yok yazılma var mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların son haftasında yoklama alınmasına yönelik bir açıklaması bulunmuyor. Kimi zaman inisiyatif kullanılsa da son hafta da önceki haftalarda olduğu gibi yoklama alınıyor.

Okulun son haftası ders var mı?

MEB tarafından okullara gönderilen yazıda okulların son haftasında etkinlikler düzenleneceğine yer verildi. Buna göre, 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek 'dönem sonu faaliyet haftası' için etkinlik programı düzenlenecek. Yayımlanan yazıda; faaliyetler planlanırken okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacağı ve velilere külfet çıkarılmamasına dikkat edileceği ifade edildi. Faaliyetlerin öğrencilerin ilgisini çekecek ve eğitim öğretimin son günlerinin coşkuyla geçirilmesini sağlayacak nitelikte olmasına özen gösterileceği de vurgulandı. Buna bağlı olarak okulların son haftası etkinlik düzenleneceğinden ders işlenmeyecek.

Haberin Devamı

E-okul ne zaman kapanıyor?

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi daha önceki yıllarda not girişinin tamamlanması sebebiyle kapatılıyordu. Ancak artık yeni sistemde e-Okul kapanmıyor. Bu sebeple öğrenciler karne dağıtım günü olan 19 Ocak tarihine kadar e-Okul sistemine giriş yapabilecek.