Mikroçip

Mikroçip

Son dakika mikroçip haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mikroçip ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mikroçip haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mikroçip

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mikroçip gelişmeleri de dahil olmak üzere 122 mikroçip haberi bulunmuştur. Tüm mikroçip haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor Van'da sokaklarda tehlike oluşturdukları için toplatılan, 42 yasaklı ırk köpeğe Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakılıyor. Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Yusuf Burhan Burkay, yasaklı ırkların kontrolsüz üremeleri ve satışlarını engellemek amacıyla kayıt altına alınma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, birçok yasaklı ırkın sokaklara bırakıldığını belirterek, "Her gün günlük bakımları ve beslenmeleri yapılmaktadır. Bu hayvanların sahiplendirilmesi yapılmıyor" dedi.
5.08.2023 Yaşam
'Çip' zorunluluğu sonrası sayı üçe katlandı
'Çip' zorunluluğu sonrası sayı üçe katlandı Evcil hayvanlara ‘çip’ takma zorunluluğunun getirilmesinin ardından korkulan oluyor. Hayvan sahipleri, 31 Aralık gecesi dolan süreye rağmen çip taktırmadıkları evcil hayvanlarını sokağa terk etmeye başladı. Her Eve Bir Pati Derneği Başkanı Emre Demir, “Normal aylarda bizim bahçemize 20-30 dostumuz gelirken, şu anda 80-90’lara dayandı” dedi.
2.01.2023 Gündem
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı Evcil hayvanlara çip taktırma süresi 31 Aralık'ta sona erecek. Şimdiye kadar 647 bin 397 kedi, 457 bin 142 köpek ve 18 gelincik olmak üzere 1 milyon 104 bin 557 ev hayvanı kimliklendirilerek, kayıt altına alındı. Ayrıca 31 Aralık'a kadar yetkili kurumlara beyanname veren evcil hayvan sahipleri de 2023'te ceza uygulanmadan hayvanlarına mikroçip taktırabilecek.
28.12.2022 Gündem
Bakan Kirişci'den mikroçip açıklaması
Bakan Kirişci'den mikroçip açıklaması Evcil hayvanlara mikroçip takma zorunluluğunda son tarih 31 Aralık. Kabine toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu sürenin uzatılabileceği sinyalini verdi. Kirişci, "Rakamların gidişatına bakarak değerlendireceğiz" dedi.
27.12.2022 Gündem
Son 6 gün! Ek süre talep edildi
Son 6 gün! Ek süre talep edildi Evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere yönelik yürürlüğe giren mikroçip uygulamasında son tarih 31 Aralık’a 6 gün kalırken, yoğun başvuru üzerine mikroçip ve pasaportlarda tedarik sorunu yaşanmaya başlandı. Yaklaşık 5 milyon hayvana çip uygulaması yapılmadığını aktaran Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker, "Türkiye’deki bütün kliniklerde ve tarım il ve ilçe müdürlüklerinde çip takılmaya devam edilse bile 24 saat esasıyla süre sonuna kadar bu kadar hayvana mikroçip takılıp kayıt altına alınmasına imkan yok" dedi.
25.12.2022 Gündem
Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son gün 31 Aralık, 6 bin 72 TL cezası var
Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son gün 31 Aralık, 6 bin 72 TL cezası var Tarım ve Orman Bakanlığı’nın evcil kedi ve köpeklere mikroçip takılması için son tarih olarak açıkladığı 31 Aralık’a günler kaldı. Türkiye genelinde şu ana kadar sadece 504 bin kedi ve 385 bin köpek mikroçiplenebildi. 31 Aralık’tan sonra mikroçiplenmemiş hayvanların sahiplerine 6 bin 72 TL ceza kesilecek.
22.12.2022 Gündem
Evcil hayvanı olan milyonları ilgilendiriyor! Çip krizi başladı
Evcil hayvanı olan milyonları ilgilendiriyor! Çip krizi başladı Kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip takılarak kayıt altına alınması süresinin dolmasına 2 hafta kalmışken, hayvan sahiplerinin yoğun başvurusu üzerine mikroçip ve pasaportlarda tedarik sorunu yaşanmaya başlandı. Hayvanlarını ‘Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) kaydettirmek isteyenlerin birçoğu, kliniklerde mikroçip ve pasaport bulunmaması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
17.12.2022 Gündem
Tarım ve Orman Bakanlığı çip randevusu nasıl alınır? Evcil hayvanlara çip nerede takılıyor? Evcil hayvanlara çip taktırma süresi ne zaman bitiyor?
Tarım ve Orman Bakanlığı çip randevusu nasıl alınır? Evcil hayvanlara çip nerede takılıyor? Evcil hayvanlara çip taktırma süresi ne zaman bitiyor? Evcil hayvanlara çip uygulamasında süre doluyor. Hayvanlarını 31 Aralık 2022 tarihine kadar kayıt altına aldırmayanlar 1 Ocak 2023'ten itibaren ceza ödeyecek. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı çip randevusu nasıl alınır? Evcil hayvanlara çip nerede takılıyor? Evcil hayvanlara çip taktırma süresi ne zaman bitiyor? Evcil hayvanlara çip taktırmamanın cezası ne kadar? İşte detaylar…
15.12.2022 Gündem
Hayvan sahiplenmek isteyenleri ilgilendiriyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor
Hayvan sahiplenmek isteyenleri ilgilendiriyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor Dijital değişim ve dönüşüm alanında ortaya koyduğu atılımla Türkiye’de e-devlet üzerinden en fazla hizmeti sunan kurum unvanına sahip İnegöl Belediyesi, e-devlet üzerinden hayvan sahiplenme hizmetini devreye aldı. İnegöl Belediyesi barınağındaki sahipsiz hayvanlar, e-devlet üzerinden sahiplenilebilecek.
12.12.2022 Gündem
Kedi ve köpek sahipleri dikkat, yasal süre 31 Aralık’ta doluyor
Kedi ve köpek sahipleri dikkat, yasal süre 31 Aralık’ta doluyor Sahipli kedi ve köpeklere mikroçip takma zorunluğunun 31 Aralık itibariyle son bulacağını hatırlatan Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, bu tarih itibariyle çip taktırmayan hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanacağı ve 1 Ocak 2023 tarihinden sonra da cezanın ödenmesiyle çip takma işleminin yapılacağını söyledi.
24.11.2022 Yaşam
Evcil hayvanı olanlar dikkat: Son tarih 31 Aralık
Evcil hayvanı olanlar dikkat: Son tarih 31 Aralık Evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere yönelik yürürlüğe sokulan mikroçip uygulamasında son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu hatırlatan veteriner hekim Mehmet Deniz, “Ülkede ne kadar evde bakılan kedi, köpek ve gelinciğimiz varsa onların kayda alınarak takibinin yapılması açısından yapılan bir işlem. Bireysel olarak o canlıya evde baktığımız için takibi ve sorumluluğu yapılıyor mu? Yoksa yapılmıyor mu? diye bu şekilde çip işlemleri yapılıyor” dedi.
18.11.2022 Yaşam
Evcil hayvanı olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası var
Evcil hayvanı olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası var Son yıllarda Türkiye'de evinde kedi köpek besleyen kişi sayısı arttı. Büyük hayallerle alınan evcil hayvanlar, bir süre sonra sokağa bırakılıyor. Hediye olarak alıp daha sonra sıkılıp hayvanlarından vazgeçenlerin önüne geçmek için de bir uygulama başlıyor. Patili dostlarımızı istenmeyen olaylara karşı korumak amacıyla yeni yönetmelik sayesinde evcil hayvanların mikroçipler ile koruma altına alınması amaçlanıyor. Türkiye'de evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu geliyor. Bunu gerçekleştirmeyenlere de cezai yaptırımlar uygulanıyor.
16.11.2022 Gündem
Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son tarih 31 Aralık
Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son tarih 31 Aralık Türkiye'de evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip uygulamasının hayata geçirildiğini anımsatan Uzman Veteriner Hekim Aslıhan Merve Acer, hayvan sahiplerini uyararak, çip işlemi için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu hatırlattı.
16.10.2022 Gündem
Tarım ve Orman Bakanlığı: Evcil hayvanları kayıt altına almak için son tarih 31 Aralık
Tarım ve Orman Bakanlığı: Evcil hayvanları kayıt altına almak için son tarih 31 Aralık Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanlara mikroçip takılarak kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulamasında son tarihi 31 Aralık 2022 olarak duyurdu.
8.10.2022 Gündem
Kedi ve köpekler yılsonuna kadar kayıt altına alınıyor
Kedi ve köpekler yılsonuna kadar kayıt altına alınıyor Düzce’de kedi ve köpekler yılsonuna kadar kayıt altına alınacak. Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen toplantıda kedi ve köpeklerin kayıt altına alınması noktasında yapılan uygulamalar değerlendirildi, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.
14.03.2022 Sağlık
Kayıp ilanı verilen köpek 12 yıl sonra bulundu!
Kayıp ilanı verilen köpek 12 yıl sonra bulundu! ABD’de Kaliforniya eyaletinde 2010’da hakkında kayıp ilanı verilen ‘Zoey’ isimli köpek 12 yıl sonra bulundu ve sahibine teslim edildi.
21.02.2022 Dünya
Tehlike arz eden köpek ırklarıyla ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu
Tehlike arz eden köpek ırklarıyla ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu Son dakika haberi... Tarım ve Orman Bakanlığı, Ankara'da 1925, İstanbul’da 4 bin 858, İzmir'de 2 bin 541 olmak üzere, Türkiye genelinde 20 bin 843 tehlike arz eden köpeğin mikroçip uygulanarak kayıt altına alındığını açıkladı.
14.01.2022 Gündem
Kayıt altına alınan tehlikeli ırk sayısı 12 bin 100'e yükseldi
Kayıt altına alınan tehlikeli ırk sayısı 12 bin 100'e yükseldi Türkiye genelinde dün 5 bin 160 olarak açıklanan kayıt altına alınan tehlike arz eden köpek sayısı, bir günde yüzde yüzün üzerinde artarak, 12 bin 100'e yükseldi.
13.01.2022 Gündem
Intel'in üçüncü çeyrek geliri beklentilerin altında kaldı
Intel'in üçüncü çeyrek geliri beklentilerin altında kaldı Dünyanın en büyük mikroçip üreticilerinden Intel'in geliri, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5 artarak 18,1 milyar dolara çıktı ancak beklentileri karşılayamadı.
22.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Mikroçip üretim devi TSMC Japonya'da fabrika kuracak
Mikroçip üretim devi TSMC Japonya'da fabrika kuracak Mikroçip üretim sektörü liderlerinden Taiwan Semiconductor (TSMC) Japonya'da 2022'de ileri düzey çip imalat fabrikası kuracak.
17.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Köpekler 2021, kediler 2022 sonuna kadar çiplenecek
Köpekler 2021, kediler 2022 sonuna kadar çiplenecek Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin (TVHB) 'Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmeliği' kapsamında, bu yıl sonuna kadar sahipli köpeklere, 2022 sonuna kadar da sahipli kedilere mikroçip enjekte edilmesi zorunlu hale getirildi. Mikroçipler sayesinde sahipli hayvanların kontrollerine ve yer bilgilerine kolayca ulaşılıp, hayvanların sokağa bırakılmasının önüne geçilecek.
12.10.2021 Yaşam
Dünya gezgin köpek Boji’yi konuşuyor
Dünya gezgin köpek Boji’yi konuşuyor İstanbul'da toplu ulaşım araçlarıyla yolculuk yapmasıyla ün kazanan köpek Boji, dünya basınının gündem oldu. Boji ile ilgili, “Toplu taşıma araçlarında 30 kilometreye varan uzun yolculukların keyfini çıkarıyor” ifadeleri kullanıldı.
7.10.2021 Yaşam
Sokak hayvanları tedavi merkezi hizmete açılıyor
Sokak hayvanları tedavi merkezi hizmete açılıyor “Hayvan Dostu Belediyecilik” anlayışıyla sokak hayvanlarının yaşam ve sağlık şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Fatih Belediyesi, ilçeye Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi kazandırıyor.
3.10.2021 Yaşam
Evcil hayvan sahiplerini kapsıyor! Son tarih belli oldu! Cezası 10 bin lira...
Evcil hayvan sahiplerini kapsıyor! Son tarih belli oldu! Cezası 10 bin lira... Evcil hayvan sahibi milyonlarca kişiyi kapsıyor. Cezası 10 bin lira. 2022'in sonuna kadar süresi var. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, evcil kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılması zorunluluğunu hatırlatarak, yıl sonuna kadar köpeğine, 2022’nin sonuna kadar da kedisine mikroçip taktırmayanların 10 bin lira cezayla karışılacağını söyledi. Köse, “Bu sistem adeta hayvanların e-Devlet'i gibi. Onların iyiliği ve takibi için mikroçip taktırmak çok önemli” dedi.
2.10.2021 Yaşam
Kendi Bilgisayar Mühendisi anne iç mimar baba mikroçip...
Kendi Bilgisayar Mühendisi anne iç mimar baba mikroçip... Kasımpaşa'nın yeni transferi Arda Bulut'un kendisi ve ailesinin eğitim, kariyer hayatı başarılarla dolu...
19.07.2021 Kasımpaşa Spor

Benzer Haber Etiketleri

Mikroçip ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mikroçip haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.