Midye

Midye

Son dakika midye haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan midye ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını midye haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Midye

haberleri sayfasında son dakika yaşanan midye gelişmeleri de dahil olmak üzere 366 midye haberi bulunmuştur. Tüm midye haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'dan Antalya'ya gittiler! Eğlence mekanı film sahnelerini aratmadı
Adana'dan Antalya'ya gittiler! Eğlence mekanı film sahnelerini aratmadı Antalya'nın Muratpaşa ilçesi'nde Eski Lara Caddesi'ndeki eğlence mekanında atılan Ozan ve Mustafa P. kardeşler, iş yerini kurşunlatmak için 25 suç kaydı bulunan Hüseyin A. ve 27 suç kaydı olan Fırat S. ile anlaştı. Adana'dan Antalya'ya giden ikili, motosiklet ile geldikleri mekanı kurşunladı. Saldırı güvenlik kamerasına yansırken, mekan önündeki midyeci yaralandı. Şüpheliler, 'Paket' adlı operasyon ile yakalanan 10 kişi adliyeye sevk edildiği açıklandı.
9.04.2024 Gündem
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
B12 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vücudumuz tarafından üretilmediği için dışarıdan alınması gerekli olan vitaminlerden biridir. Aynı zamanda suda çözünen bir vitamin olduğundan vücut ihtiyacı kadarını kullanır ve fazlasını da idrar ile atar.
4.01.2024 Sağlık
Londra Antlaşması Özeti Ve Önemi... Londra Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Londra Antlaşması Özeti Ve Önemi... Londra Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Balkan Savaşı neticesinde Osmanlı İmparatorluğu'nun savaşı kaybetmesi sebebiyle yapılan antlaşma Londra Antlaşması olarak bilinmektedir. 1913 yılında gerçekleşen bu antlaşma Osmanlı Devleti ile Bulgaristan krallığı arasında yapılmıştır. Yapılan bu antlaşma ile beraber Osmanlı Devleti'nin Balkan bölgesindeki sınır Midye Enes arasında kalmıştır.
11.09.2023 Eğitim
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun 'Başıma adeta çivi çakıyor... Beynim patlıyor... Başım çatlayacak şekilde ağrıyor... Saçlarımı yoluyorum yine de geçmiyor...' Buna benzer sözler migren ağrısı yaşanların birçok dile getirdiği sitem dolu sözler. Yaz aylarıyla birlikte sıcaklığın rekor kırdığı bu günlerde migren hastalarında da artış yaşanıyor. Peki Migren hastalarının yaz aylarını rahat geçirmesi için nelere dikkat etmesi gerekir? Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım merak edilen soruları yanıtladı.
6.08.2023 Sağlık
İstanbul Boğazı’nda korkunç olay! Dalgıçlar tarafından çıkarıldı
İstanbul Boğazı’nda korkunç olay! Dalgıçlar tarafından çıkarıldı Marmara Denizi'nda mayın paniği yaşandı. İstanbul Boğazı'nda, Sarıyer Kireçburnu açıklarında bir vatandaşın fark ettiği mayın dalgıçlar tarafından çıkarıldı.
18.07.2023 Gündem
Hamilelikte bu deniz ürünlerine dikkat: Bebeğin beyin ve göz gelişimi duruyor!
Hamilelikte bu deniz ürünlerine dikkat: Bebeğin beyin ve göz gelişimi duruyor! Hamilelik o kadar hassas bir dönem ki yenilen gıdadan içilen suya kadar dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki alınan oksijen bile önemli. Ancak bu süreçte antioksidan etkisi gösteren, omega 3 açısından zengin balık tüketilmesi tavsiye ediliyor. Ancak bazı deniz ürünleri hamilelikte tüketilmemesi gerekiyor. Tehlikesi ise bebeğin beyin ve göz gelişimini durma noktasına getiriyor. Peki hamilelikte midye yenir mi?
17.07.2023 Sağlık
Maltepe'de köprüde beton döküldü, itfaiye önlem aldı
Maltepe'de köprüde beton döküldü, itfaiye önlem aldı Maltepe kavşak köprüsünün betonu dökülünce itfaiye alarma geçti. Betonun döküldüğü köprü ayakları çevresine şerit çekilerek önlem alınırken, inceleme yapılacağı belirtildi. Köprü betonundaki midye kabuklarının ortaya çıkmasıyla gündeme gelmişti.
30.04.2023 Gündem
Marmara Denizi'nin son umudu oldu! Saatte 6 litre su temizliyor
Marmara Denizi'nin son umudu oldu! Saatte 6 litre su temizliyor Tek hücreli bir organizma, Cebelitarık’tan Çanakkale Boğazı’na kadar tüm pinaların ölümüne neden oldu. Deniz suyunu temizleyen bir midye türü olan pinalar, sadece Marmara Denizi’nde hayatta kaldı. Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Marmara pinaların, pinalar da Marmara’nın son umudu” diyor.
15.04.2023 Gündem
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kurulan iskelede çalışmalar devam ederken, kubbe aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarıldı ve kaplama aşamasına geçildi. Kulenin restorasyon yapılmadan önceki fotoğraflarında ise kolon demirlerinin açığa çıktığı, betonunda deniz kumu ve midye kabuklarının olduğu görüldü.
21.03.2023 Gündem
İşte depremde binaların yıkılmama sırrı! Sağlam beton ile çürük beton farkı ne?
İşte depremde binaların yıkılmama sırrı! Sağlam beton ile çürük beton farkı ne? Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ili etkilemiş ve bir çok binayı yıkmıştı. Deprem bölgesinde yıkılan binaların arasında bazı binalar ayakta kalmış hasar bile almamıştı. Deprem sonrası sağlam binalarla yıkılan binaların arasındaki fark merak konusu olmuştu. Prof. Dr. Nihat Kabay, CNN Türk ekranlarında "Sağlam beton ile çürük beton farkı ne?" sorusunun cevabını verdi. Kabay, bir betonun içerisinde olması gereken malzemelere değindi.
18.02.2023 Gündem
Çarpıcı araştırmanın sonuçları açıklandı! İşte Türkiye'nin en sevilen sokak lezzeti
Çarpıcı araştırmanın sonuçları açıklandı! İşte Türkiye'nin en sevilen sokak lezzeti Türkiye'nin en sevilen sokak lezzetleri araştırıldı ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı. Ülkemizin zengin mutfak kültürü dünyaya damga vururken sokak lezzetlerimiz de gastronomi dünyasında önemli bir yere sahip. Kültürümüzün bir parçası olan sokak lezzetleriyle günlük hayatımızda sürekli iç içeyiz. İşe yetişirken köşe başındaki tezgâhtan aldığımız simit, sahilde dolaşırken atıştırdığımız midye dolma ya da gece vakti eğlenceden dönerken açlığımızı yatıştırmak için yediğimiz kokoreç. Bin 100 kişi ile gerçekleştirilen sokak lezzetleri araştırmasında Türk halkının en sevdiği sokak lezzeti ortaya çıktı.
3.02.2023 Yaşam
Diplomalı psikoloğun muskası ortaya çıktı: 5000 yaşındayım, cinlerim var
Diplomalı psikoloğun muskası ortaya çıktı: 5000 yaşındayım, cinlerim var İstanbul'da yaşanan olay akıllara durgunluk verdi Kızının son dönemde yaşadığı sorunlar sonrasında arkadaşlarının tavsiyesi üzerine psikoloğa giden bir anne orada gördüklerinden sonra büyük şok geçirdi. Cin çıkarıyor, muska yazıyor hem de bunları diplomasıyla yapıyor. Diplomalı psikoloğun yaptıkları tek tek ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
2.02.2023 Gündem
Kum midyesinden her gün tonlarca  avlayıp, dünyanın dört bir yanına ihraç ediyorlar
Kum midyesinden her gün tonlarca avlayıp, dünyanın dört bir yanına ihraç ediyorlar Kocaeli'de Kefken Limanı'nda günde ortalama 200 ton kum midyesi avlanarak, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor.
16.01.2023 Yaşam
Midye çiftliklerinde hasat başladı
Midye çiftliklerinde hasat başladı Marmara Denizi’nde, organik atık planktonlarla beslendiği için suyu temizleyici özelliği bulunan Akdeniz midyelerinin yetiştirildiği çiftliklerde hasat dönemi başladı. Yalova’nın Çınarcık ilçesi açıklarındaki 4 tesiste, 6 bin tona yakın midye yetiştirildi.
2.09.2022 Yaşam
Boğazda kaçak midye avcılığı yapanlara ceza
Boğazda kaçak midye avcılığı yapanlara ceza İstanbul Boğazı'nda kaçak midye avcılığıyla mücadele kapsamında denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde 4 kişiye toplamda 26 bin 716 lira idari para cezası uygulanırken, 27 çuval midye ve çok sayıda dalış ekipmanı ele geçirildi. 
29.08.2022 Yaşam
İznik Gölü'ne 1 milyon 43 bin sazan yavrusu salındı
İznik Gölü'ne 1 milyon 43 bin sazan yavrusu salındı Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce Bursa'da İznik Gölü'ne 1 milyon 43 bin sazan yavrusu salındı. Bursa'da bu yıl içinde 45 göl ile gölete toplam 2 milyon 500 bin sazan yavrusu bırakılmış oldu.
18.08.2022 Yaşam
Yeşilova Höyüğü'nde 5 bin yıllık mermer idol bulundu
Yeşilova Höyüğü'nde 5 bin yıllık mermer idol bulundu İzmir'in Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü'nde, 5 bin yıllık mermer idol bulundu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, "Yeşilova Höyüğü, Truva'ya benzeyen ticari bir merkez. Truva ile idolleri, çanak çömlekleri, gelenekleri benziyor. Son bulduğumuz 6-7 santim boyunda, birkaç santim inceliğinde bir eser" dedi.
17.08.2022 Kültür Sanat
Seyyar satıcıların 'saklambaç' taktiği
Seyyar satıcıların 'saklambaç' taktiği Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde, güneşlenenler arasında dolaşarak tepside midye dolma ya da simit veya kovada mısır satan seyyar satıcıların, zabıtaya yakalanmamak için kullandığı yöntemler şaşırttı. Saklambaç oyunu gibi taktik geliştiren seyyar satıcılar, zabıtayı görünce güneşlenenlerin arasına oturup, tepsilerini gizliyor ya da mısır kovalarını bırakarak farklı yerlerde ekiplerin gitmesini bekliyor.
30.06.2022 Yaşam
Norovirüs nedir, belirtileri ne? Norovirüs nasıl bulaşır?
Norovirüs nedir, belirtileri ne? Norovirüs nasıl bulaşır? Son dönemde Norovirüs vakaları nedeniyle hastanelere başvurular arttı. Karın ağrısı, kusma, ishal şikayeti ile hastaneye gidenlerin sayısında artış görülürken norovirüs teşhisi alanların sayısında ciddi artış görülüyor. Peki, Norovirüs nedir? Norovirüs belirtileri ne? Norovirüs nasıl bulaşır? Norovirüs öldürür mü? Norovirüs ne kadar sürer? Norovirüs nasıl anlaşılır? Norovirüs nasıl iyileşir? İşte Norovirüs ile ilgili bilmeniz gerekenler…
31.05.2022 Sağlık
Muğla'da 1,5 ton kaçak midye ele geçirildi
Muğla'da 1,5 ton kaçak midye ele geçirildi Muğla'nın Köyceğiz ilçe girişinde bir araçta trafik ekiplerinin yaptığı denetimde 96 çuval içinde toplam 1,5 ton kaçak midye ele geçirildi.
15.05.2022 Yaşam
Nefis bayram tatlıları! Bayram tatlısı ne yapabilirim diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları!
Nefis bayram tatlıları! Bayram tatlısı ne yapabilirim diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları! Ramazan Bayramı birlik ve beraberliğin en çok yaşandığı özel anları içinde barındırır. Milyonlar uzun bir oruç döneminin ardından birbirinden lezzetli sofraların kurulduğu sofralarda bir araya gelecek. Birlikteliğin en özel anlarından olan sofralar ve bayramlaşmalarda yapılan ikramlar da bu özel günde daha özenli yemekler ve tatlılar hazırlanıyor. Henüz bayram tatlısı yapmamış, ne yapacağını düşünenler için birbirinden nefis ve lezzetli bayram tatlılarını sizin için derledik. İşte Bayram tatlısı ne yapabilirim? Bayramda tatlı ne yapsak? diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları!
1.05.2022 Ramazan
Midye avcılarını, deniz polisi yakaladı
Midye avcılarını, deniz polisi yakaladı Kocaeli'nin Körfez ilçesi açıklarında kaçak midye avcılığı yapıldığı ihbarı alan deniz polisi, teknedeki 3 kişiyi yakaladı. Şüphelilerin kaçak avladığı midyeler ise denize bırakıldı.
9.04.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Midye ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki midye haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.