Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulu

Son dakika meslek yüksekokulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meslek yüksekokulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meslek yüksekokulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meslek Yüksekokulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meslek yüksekokulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.306 meslek yüksekokulu haberi bulunmuştur. Tüm meslek yüksekokulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Atmosferdeki karbondioksit mineralleri sıkıştırılacak! İklim değişikliği için uygulanması gerekiyor
Atmosferdeki karbondioksit mineralleri sıkıştırılacak! İklim değişikliği için uygulanması gerekiyor Atmosferdeki karbondioksit gazının katı olarak kayaçlara gömülmesini tasarlayan Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hatice Ünal Ercan, 'Karbondioksit Emisyonu Problemine Jeolojik/Mineralojik Çözüm' başlıklı proje geliştirdi. Ercan, "Yer altına gömüp, karbonat mineralleri olarak depolanmasını başardık” dedi.
2.05.2024 Gündem
Adana Hacı Sabancı OSB'de 6. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması sonuçlandı
Adana Hacı Sabancı OSB'de 6. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması sonuçlandı Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (AOSB) ve Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu işbirliğinde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
1.05.2024 Adana
Üniversitelerde yapay zeka dönemi başlıyor! Açılacak yeni bölümler belli oldu
Üniversitelerde yapay zeka dönemi başlıyor! Açılacak yeni bölümler belli oldu Üniversitelerde toplamda 21 yeni lisans, 50 ön lisans programı olmak üzere 71 program açılacağını belirten Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında açılacak yeni program ve bölümleri duyurdu.
30.04.2024 Gündem
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Arkadaşları yoruldukları için tırmanışa devam etmedi..
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Arkadaşları yoruldukları için tırmanışa devam etmedi.. Mersin'in Toroslar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Yıldız Dağı’na tırmanan Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar, iki arkadaşıyla bölgeye gittiği, onlar yorulunca Ereğli ilçesinden gelen dağcılarla zirveye çıktığı kaydedildi.
26.04.2024 Gündem
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu!
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Mersin'in Toroslar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Yıldız Dağı’na tırmanan Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
25.04.2024 Gündem
Sudan bedava elektrik: Fatura 3’te bir düştü! Hurdadan yaptı
Sudan bedava elektrik: Fatura 3’te bir düştü! Hurdadan yaptı Ordu’da yaşayan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü'nden mezun emekli imam Ahmet Ergin, dere kenarına hurda malzemeleri de kullanarak kurduğu sistem ile evinin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını bedava karşılıyor.
19.04.2024 Ekonomi
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar ve mütefekkir Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakka, ablaların ablasını uğurluyoruz. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.
3.02.2024 Gündem
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım" ifadelerini kullandı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Alatlı, yarın öğle namazında Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedilecek.
2.02.2024 Gündem
Hafif ticari aracın çarptığı üniversiteli Azra kurtarılamadı, arkadaşının durumu ağır
Hafif ticari aracın çarptığı üniversiteli Azra kurtarılamadı, arkadaşının durumu ağır Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken hafif ticari aracın çarptığı üniversite öğrencisi Azra Ümmü Demirbaş (20) kaldırıldığı hastanede 1 gün sonra yaşamını yitirdi, durumu ağır olan arkadaşı Muhammet Yahya Batulu'nun (17) tedavisi devam ediyor. Kaza sonrası kaçan sürücüsü ise aranıyor.
22.12.2023 Gündem
Kız yurdunda korkunç olay! Genç kız banyoda ölü bulundu
Kız yurdunda korkunç olay! Genç kız banyoda ölü bulundu Samsun'da üniversite öğrencisi genç kız, öğrenci yurdundaki banyoda ölü bulundu.
25.11.2023 Gündem
10 yılda yaklaşık 10 milyar ton! Her yıl 500 okul yapılabilir
10 yılda yaklaşık 10 milyar ton! Her yıl 500 okul yapılabilir Dünyada gıda israfı çok ciddi boyutlara ulaşırken, Türkiye’nin de aralarında olduğu bazı ülkelerde son 10 yılda yaklaşık 10 milyar ton gıdanın çöpe gitmesi israfın boyutunu gösteriyor. Türkiye’de sadece 1 yılda israf edilen ekmeğin mali değeriyle ise 500 adet okul yapılabiliyor.
12.10.2023 Yaşam
PMYO mülakat sonuçları 2023 | PMYO sonuçları ne zaman açıklanacak 2023, PMYO mülakat sonuçları kaç günde açıklanır? Polislik mülakat sonuçları açıklandı mı?
PMYO mülakat sonuçları 2023 | PMYO sonuçları ne zaman açıklanacak 2023, PMYO mülakat sonuçları kaç günde açıklanır? Polislik mülakat sonuçları açıklandı mı? PMYO mülakat sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. Polis Meslek Yüksekokulu mülakatlarına giren adaylar sonuçları sorguluyor. Sonuçların nereden öğrenileceğini, açıklanıp açıklanmadığını araştıran adaylar polislik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanır 2023, PMYO mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? Sorusuna yanıt arıyor. Peki, PMYO mülakat sonuçları kaç günde açıklanır, PMYO sonuçları açıklandı mı?
19.09.2023 Personel Alımı
DGS KAÇ KİŞİ GİRDİ 2023? Bu yıl DGS’ye kaç kişi başvurdu, 2020-2021-2022 DGS kaç kişi girdi?
DGS KAÇ KİŞİ GİRDİ 2023? Bu yıl DGS’ye kaç kişi başvurdu, 2020-2021-2022 DGS kaç kişi girdi? 2023 DGS kaç kişi girdi, DGS sınavına giren kişi sayısı bu yıl ne kadar? ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını açıkladı. Sınava katılım gösteren adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle birlikte https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Peki, DGS kaç kişi girdi?
11.08.2023 Eğitim
DGS geçiş bölümleri 2023! DGS kaç tercih hakkı var? DGS hangi üniversite kaç puanla alıyor, nereye girilir? DGS kaç puan üzerinden değerlendiriliyor
DGS geçiş bölümleri 2023! DGS kaç tercih hakkı var? DGS hangi üniversite kaç puanla alıyor, nereye girilir? DGS kaç puan üzerinden değerlendiriliyor DGS sonuçları erişime açıldı. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimi için katıldıkları DGS sonuçları, ÖSYM tarafından açıklandı. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecek. Peki, DGS kaç puanla tercih hakkı var? DGS kaç puan üzerinden değerlendiriliyor? İşte DGS geçiş bölümleri 2023…
11.08.2023 Eğitim
PMYO ön başvuru sonuçları açıklandı
PMYO ön başvuru sonuçları açıklandı Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), giriş sınavı aday belirleme ön başvuruları için toplam 54 bin 548 adayın başvuru yaptığını duyurdu.
10.08.2023 Çalışma Hayatı
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan karabuğdayın özellikle gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları tarafından tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, karabuğdayın bir buğday çeşidi olmadığını belirterek, “Gluten hassasiyeti ve çölyak hastalığına sahip olanlar; buğday, çavdar ve arpa içeren besinlerin yanı sıra gluten bulunan diğer tüm besinlerden kaçınmalıdır” açıklamasında bulundu.  
9.08.2023 Sağlık
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
PMYO başvuruları | Polis Meslek Yüksekokulu başvuru şartları nelerdir? Polislik başvurusu nasıl yapılır? E devlet PMYO başvuru yap
PMYO başvuruları | Polis Meslek Yüksekokulu başvuru şartları nelerdir? Polislik başvurusu nasıl yapılır? E devlet PMYO başvuru yap Polis Meslek Yüksekokullarına 2.500 öğrenci alımı için Resmi Gazete'de ilan yayınlandı. Polis olmak için başvuru yapacak adaylar Polis Meslek Yüksekokullarına 2.500 öğrenci alımı gerekli başvuru şartlarını, taban puanlarını ve polis alımı başvuru tarihine yönelik araştırmalarını hızlandırdı. Peki, PMYO başvuru 2023 ne zaman? Polis alımı PMYO başvuru şartları nelerdir, yaş sınırı var mı, TYT puanı isteniyor mu? İşte 2500 polis alımı PMYO 2023 kılavuzu ve taban puanları ile ilgili merak edilenler…
1.08.2023 Çalışma Hayatı
DGS 16 Temmuz'da yapılacak! ÖSYM Başkanı Ersoy detayları açıkladı
DGS 16 Temmuz'da yapılacak! ÖSYM Başkanı Ersoy detayları açıkladı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 'Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'na (2023-DGS) 464 bin 281 adayın katılacağını açıkladı.
14.07.2023 Eğitim
Anne ile kızı sınıfta sıra arkadaşı olup, birlikte mezun oldu
Anne ile kızı sınıfta sıra arkadaşı olup, birlikte mezun oldu Denizli'de 2 yıl önce birlikte üniversite sınavına giren Dilek Baş (50) ile kızı Gizem Baş (30) aynı bölümü kazanıp, sıra arkadaşı oldu. Anne ile kızı bu yıl Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı'ndan birlikte mezun oldu.
27.06.2023 Yaşam
Kurbanlık hayvanın stresi etin kalitesini etkiliyor
Kurbanlık hayvanın stresi etin kalitesini etkiliyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kaliteli bir et elde edebilmek adına kurbanlık hayvanın strese girmemesi gerektiğini söyleyen Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Eda Şensu Demir, “Strese giren hayvan, vücudunda biriken glikojeni kullanır ve daha sonrasında aroma ve lezzet oluşum reaksiyonları için ortamda kullanılabilecek besin ögesi kalmaz. Hayvanın kesimden 1-2 gün öncesinde, kesim noktasına getirilerek dinlendirilmesi gerekir” uyarısında bulundu.
22.06.2023 Yaşam
YKS adaylarının en çok sorduğu soru! Uygularsanız kendinize güveniniz gelecek
YKS adaylarının en çok sorduğu soru! Uygularsanız kendinize güveniniz gelecek Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) az bir zaman kala aday öğrencilerden en çok gelen sorunun “Acaba süreyi yeterli kullanabilecek miyim?” olduğunu söyleyen Eğitim Koçu ve Tercih Danışmanı H. Nilgün Akçay, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Akçay, “Hedefiniz net ise, konularınıza hâkimseniz ve deneme sınavlarınızda hangi derste netleriniz iyi ise o dersten başlamanızı önemlidir. Soruları hızlı ve kolay çözdüğünüzü gördüğünüzde kendinize güveniniz gelecektir. Bu da rahatlamanıza ve sınavınıza odaklanmanıza, sınav süresini iyi değerlendirmenize neden olacaktır” dedi.
9.06.2023 Eğitim
4 No’lu VIP odası cinayeti! Sır perdesi aralanıyor
4 No’lu VIP odası cinayeti! Sır perdesi aralanıyor Ankara’da bir balık restoranının 4 No’lu VIP odasında işlenen akademisyen cinayetine ilişkin dava dosyasına dikkat çeken bir ifade girdi. Tanık olarak dinlenen garson, cinayetten önce sanık Polat Aytaç’ın, ‘havaya ateş etmek için’ lokantanın tentesinin açılması talebinde bulunduğunu söyledi.
21.05.2023 Yaşam
Yağış artışları nedeniyle tahılda 'sarı pas' riski! 'Mücadele edilmezse verim düşer'
Yağış artışları nedeniyle tahılda 'sarı pas' riski! 'Mücadele edilmezse verim düşer' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Organik Tarım Programı öğretim görevlisi Volkan Yörük, bu yıl baharda görülen yağış fazlalığı nedeniyle tahıl çeşitlerinde 'sarı pas' hastalığı riski bulunduğunu belirtti. Tahıl yaprakları üzerinde sarı çizgiler görüldüğünde ve tarladaki oranı yüzde 30'a ulaştığında çiftçilerin kimyasal mücadeleye başlamaları gerektiğini belirten Yörük "Mücadele edilmezse verim düşer" dedi. 
20.05.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Meslek Yüksekokulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meslek yüksekokulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.