Mesane

Mesane

Son dakika mesane haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesane ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesane haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesane

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesane gelişmeleri de dahil olmak üzere 489 mesane haberi bulunmuştur. Tüm mesane haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK duyurdu! Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı
SGK duyurdu! Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 10’u yerli üretim olmak üzere 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı.
9.05.2024 Gündem
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Jasper Taşı Özellikleri Nelerdir? Jasper Taşının En Bilinen Faydaları...
Jasper Taşı Özellikleri Nelerdir? Jasper Taşının En Bilinen Faydaları... Jasper taşı akik, kuvars ve kalsedon alt türlerinden biridir. Genelde dekoratif bir taş olarak kabul edilen jasper Antik çağdan beri kullanılır. 
23.01.2024 Yaşam
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kasık ağrısı pelvik bölge adındaki kasık bölgede ağrı meydana gelmesi sonucu oluşur. Kasık ağrısının kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenleri olabildiğinden nedene bağlı olarak tedavi uygulanması gerekir.
4.01.2024 Sağlık
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseri ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.
21.10.2023 Sağlık
Fındık kabuğunun çayı şifa dağıtıyor! Fındık kabuğu çayı nasıl yapılır?
Fındık kabuğunun çayı şifa dağıtıyor! Fındık kabuğu çayı nasıl yapılır? Fındık içi kadar kabuğu da şifa dağıtıyor. Çöpe atılan fındık kabuğunun çayını içen sağlığına kavuşuyor. İdrar söktürücü özelliği pek de bilinmeyen bu sağlık deposunun böbrek ve mesane iltihabına karşı etkili olduğu ifade ediliyor. peki fındık kabuğu çayı nasıl yapılır?
11.08.2023 Sağlık
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı!
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı! Avustralyalı bilim insanları hareketsiz bir yaşamın kanser riskini artırdığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalar sonucu egzersiz yapmayan bireylerin egzersiz yapan bireylere nazaran daha fazla kanser riski taşıdığı öğrenildi.
28.07.2023 Sağlık
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023 Sağlık
Kanser göstergesi! Bu belirti varsa hemen doktora başvurun
Kanser göstergesi! Bu belirti varsa hemen doktora başvurun Mesane kanseri, böbreklerden başlayarak idrar yolları boyunca ortaya çıkan kanserler arasında, sıklıkla karşılaşılan bir kanser türü. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erbay Tümer, idrarda kanamanın, ürolojik açıdan mesane kanseri belirtisi olabileceğini söyledi.
12.07.2023 Sağlık
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir? Kırkkilit otu, silisik asit, flavonoidler, potasyum gibi mineraller, saponinler, eser miktarda alkaloidler ve C vitamini dahil olmak üzere organik asitler içermektedir. Kırkkilit otunun böbrek ve mesane rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda dokuları iyileştirme özelliğinden dolayı uzun bir süre tüberküloz tedavisinde kullanılmıştır.
10.07.2023 Sağlık
Çoban Çantası Otu Nedir? Çoban Çantası Otu Faydaları Nelerdir?
Çoban Çantası Otu Nedir? Çoban Çantası Otu Faydaları Nelerdir? Turpgiller ailesine ait olan çoban çantası otu, 50 cm'ye kadar uzayabilen yıllık otsu bitkiler içerisinde yer alır. Aynı zamanda kese şeklini almış üçgen yapıya benzer meyveleri olduğunu ifade etmek gerekir. Bu bölüm çoban kesesi olarak da anılır ve bilinir. Aynı zamanda toprak üstünde yetişen bölümleri ilaç üretimi konusunda önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Tabii bunun yanında sağlamış olduğu birçok fayda ile birlikte yine öne çıkan dünya çapında önemli bitki türleri arasında yer alır. Türkiye'nin farklı bölgelerinde de yaygın olarak yetişen ve yetiştirilen otsu bitkiler içerisinde öne çıkar.
7.07.2023 Sağlık
Tatile çıkacaklara kritik uyarı geldi! Hayatı felç ediyor
Tatile çıkacaklara kritik uyarı geldi! Hayatı felç ediyor Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu açıldı. Özellikle havuz ve deniz tatili yapacaklara sığ sulara atlamama uyarısı geldi. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Özkan Yükselmiş, tatilde gerçekleşmesi yüksek olan omurga yaralanmalarına dikkat çekerek konu hakkında önemli bilgiler verdi.
26.06.2023 Sağlık
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek Bursa'da 2018 yılında mesane kanseri teşhisi konulan, 3 yıllık tedavi sürecinde, kemoterapi görüp ameliyat olan İrfan Uz (63), doktorunun tavsiyesiyle tanesi 22 bin 500 TL olan ve yılda 17 kez kullanılan, immünoterapi ilacı almaya başladı. SGK’nın ödeme listesinde olmayan ilacı alabilmek için arazisini satan Uz, 2020 yılında ilaç bedellerinin kendisine geri ödenmesi ve ücretsiz alınabilmesi için SGK’ya dava açtı ancak sonucu göremeden, 2021 yılı Nisan ayında hayatını kaybetti. Devam eden davada yerel mahkeme, Uz’un lehine hüküm vererek, immünoterapi ilaçlarının bedelinin SGK tarafından ödenmesine karar verdi.
14.06.2023 Yaşam
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor Kanser riskini azaltıyor, toksinleri karaciğer ve böbreklerden atmaya yardımcı oluyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor, cilt sağlığını koruyor. Uzun süre tok hissettiriyor, şekeri dengeliyor. Uzun yaşam süresine sahip bireyler sırlarını paylaştı. Yaşam süresinin etkilendiği faktörlerin yüzde 30'u genetik iken yüzde 70'i beslenme ve yaşamla alakalı. İşte uzun yaşamın sırrı 6 altın kural...
3.04.2023 Yaşam
Boşanma davalarında emsal karar! Başka biriyle ilişki ağır kusur sayıldı
Boşanma davalarında emsal karar! Başka biriyle ilişki ağır kusur sayıldı Yargıtay zina davasında taraflar arasındaki mektuplaşma, mesajlaşma, birlikte şarkı söyleyip sosyal medyada paylaşma ve yabancı kadının mesane patoloji raporunun erkekle paylaşılmasını zina davasında ağır kusur sayılacak deliller arasında kabul etti.
17.03.2023 Gündem
Kanser için yeni umut: Moleküler tedavi
Kanser için yeni umut: Moleküler tedavi Kanser vakaları ülke genelinde her geçen gün artıyor. Sigara kullanımı, yaşlı nüfusun artışı ve obezite kanserin hızla artmasının en önemli nedenleri arasında gösteriliyor. Kanser tedavisinde ise yüz güldüren gelişmeler yaşanıyor. Moleküler tedavi kanser hastaları için umut vadediyor.
5.02.2023 Sağlık
Kolesterol, kanser ve diyabete şifa! Ölçüyü kaçırırsanız bağırsak için büyük tehlike
Kolesterol, kanser ve diyabete şifa! Ölçüyü kaçırırsanız bağırsak için büyük tehlike Antioksidan bakımından çok zengin, diyabet riskini azaltıyor. Antikanser özellikleri bulunuyor, kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor. Uykuyu iyileştiriyor, parazitlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Mesane sağlığı için de çok yararlı olan besinin, görmezden gelinen çok önemli bir tehlikesi bulunuyor. Bağırsaklara verdiği bu zararı ise kimse bilmiyor...
28.01.2023 Sağlık
Aslıhan Sinem Çiçek davasında son dakika gelişmesi! Dikkat çeken rapor ortaya çıktı
Aslıhan Sinem Çiçek davasında son dakika gelişmesi! Dikkat çeken rapor ortaya çıktı Türkiye’nin günlerce konuştuğu olay İzmir'de yaşandı. İş görüşmesine giden Aslıhan Sinem Çiçek'ten saatlerce haber alınamadı. Bir gün sonra ise hastanede olduğu öğrenildi. Genç kız burada hayatını kaybederken, ölümüyle ilgili tutuklanan Burak Kaya şüpheli olarak tutuklandı. Davada flaş bir gelişme yaşanırken, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporu da ortaya çıktı. İşte Sinem’in ölüm nedeni...
17.12.2022 Yaşam
Mustafa Uslu: Neşet Ertaş'ı incitecek bir şey yapmadık
Mustafa Uslu: Neşet Ertaş'ı incitecek bir şey yapmadık Mesane kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 25 Eylül 2012'de vefat eden Türk Halk Müziği'nin usta isimlerinden Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin basın toplantısı, önceki gün yapıldı. Toplantıya yapımcı Mustafa Uslu, yönetmenler Ömer Faruk Sorak, Berker Berki, oyuncular Zara, Melisa Aslı Pamuk, Yüsra Geyik ve filmin senaristi katıldı. Uslu, filmin 'kişilik haklarını ihlal ettiği' iddiasıyla mahkemeye taşınmasını ve sanatçının ailesinin iddialarına cevap verdi.
13.12.2022 Magazin
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı?
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? Dünya Kupası'ndan sonra teknik adamlığı bırakacak olan Hollanda futbolunun efsane ismi ve milli takım antrenörü Louis van Gaal geçtiğimiz yıl prostat kanseri olduğunu açıklamıştı. Dünya Kupası’nda kupayı kaldırabilmek için orada bulunan teknik adam Louis van Gaal Katar’a gelmeden önce 25 seans kemoterapi gördüğünü açıklamıştı. Louis van Gaal hastalığı yani Prostat kanseri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür? Prostat nasıl anlaşılır? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? İşte detaylar…
29.11.2022 Sağlık
Rize’de "şifalı" diye içilen su zehir çıktı
Rize’de "şifalı" diye içilen su zehir çıktı Rize'de yıllardır şifalı diye içilen Andon ılıca suyunun arsenik oranı 27 kat fazla çıktı.
17.08.2022 Yaşam
Laparoskopik ve robotik cerrahi hangi ürolojik hastalıklarda tercih edilir?
Laparoskopik ve robotik cerrahi hangi ürolojik hastalıklarda tercih edilir? Üroloji Prof. Dr. Gökhan Atış, günümüze sıklıkla başvurulan laparoskopik ve robotik cerrahi yöntemlerini tüm detaylarıyla sizler için derledi.
4.07.2022 Sağlık
Kadınlarda idrar kesesi sarkması (sistosel) tedavi edilebilir mi?
Kadınlarda idrar kesesi sarkması (sistosel) tedavi edilebilir mi? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sistosel olarak da adlandırılan idrar kesesi sarkması probleminin nedenlerini, belirtilerini ve tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.

Sistosel olarak da bilinen ön vajinal prolapsus (idrar kesesi sarkması), mesanenin pelvisteki normal konumundan aşağı düşmesi ve vajina duvarını itmesidir. Mesane, rahim ve bağırsaklar dahil olmak üzere pelvis organları tipik olarak pelvik tabanın kasları ve bağ dokuları tarafından yerinde tutulur. Ön sarkma, pelvik taban zayıfladığında veya pelvik tabana çok fazla baskı yapıldığında meydana gelir. Bu zamanla, vajinal doğum sırasında veya kronik kabızlık, şiddetli öksürük veya ağır kaldırma ile olabilir. Ön prolapsus tedavi edilebilir. Hafif veya orta derecede bir prolapsus için cerrahi olmayan tedavi genellikle etkilidir. Daha ciddi vakalarda vajina ve diğer pelvik organları uygun pozisyonlarında tutmak için ameliyat gerekebilir.
28.06.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mesane ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesane haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.