Gazete Vatan Logo

Jasper Taşı Özellikleri Nelerdir? Jasper Taşının En Bilinen Faydaları...

Jasper taşı akik, kuvars ve kalsedon alt türlerinden biridir. Genelde dekoratif bir taş olarak kabul edilen jasper Antik çağdan beri kullanılır. 

Jasper Taşı Özellikleri Nelerdir? Jasper Taşının En Bilinen Faydaları...

Jasper taşı ismini Yunanca iaspis sözcüğü ile Latince bir kelime olan jaspidem kelimesinden alır. Kelime anlamı olarak da jasper benekli taş olarak tespit edilmiştir. Jasper taşının sertliği 6,5 olarak bilinirken taş erdemlilik sembolü olarak da kabul edilir. Eski dönemlerde jasper taşının yağmur getiren taş olduğu da düşünülmüştür.

Orta çağda çeşit taşı olarak da kabul edilmiştir. Özgül ağırlığı ortalama 2,7 olan taş en çok Almanya, Hindistan, Fransa, Rusya ve Venezuela'da çıkarılmaktadır. Titreşimi 6 numara, gezegeni Mars, elementi de ateştir. Jasper taşının benekli olanlarının dışında çizgili ve halkalı olanları da vardır.

Jasper Taşının En Bilinen Faydaları...

Safra kesesini ve sindirim sistemini güçlendirdiği bilinmektedir.

Dalak, mesane ve karaciğer sağlığını da destekleyen bir taştır.

Yılan ya da örümcek sokması ve zehirlenme durumları için de şifa veren bir taştır.

Kimleri bu taş ile ilgili vücudu toksinlerden arındırdığını söyler. Kan yapımına yardım eder ve erkeklerdeki hormonal dengeyi de sağlar. Jasper taşı ayrıca cinsel güce güç katar ve erkeksi özellikleri de artırır.

Haberin Devamı

Jasper taşı kronik hastalıklara karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Kişilerin vücuduna enerji verir, yorgunluğu ortadan kaldırır ve detoks etkisi yaratır. 

Jasper Taşının Ruhsal Faydaları

Ruhsal olarak jasper taşı kişilere inanç, sevgi ve kararlılık verir. Ayrıca mantıklı düşünme yeteneğini de artıran bir taş olarak kabul edilir. Jasper taşı kullanan kişilerin daha özgüvenli ve daha cesaretli oldukları da bilinir. Jasper taşını üzerinde taşıyan kişilerin hayatları daha bereketli olur ve konuşmaları da iyileşir.

Entelektüel olma ve iletişim konusunda da kişilere oldukça büyük faydaları bulunur. Jasper taşı üzgün kişilere moral verir, kullanan kişileri gevşetir ve rahatlatır. Ayrıca taşı düzenli olarak üzerinizde taşırsanız bu da daha uyumlu biri olmanızı sağlar. Aurayı düzenleme ve stresten arındırma özellikleri de bulunur.

Jasper Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğal taşları düzenli kullansanız da kullanmasanız da üzerinde negatif enerji biriktiği için temizlemek gerekir. Taşların bazıları kendilerini temizleme özelliğine sahip olsa da çoğunda böyle bir özellik yoktur. Bu nedenle bazı yöntemler ile doğal taşları temizlemek gerekir.

Haberin Devamı

Musluğun altında yıkayarak, toprağa gömerek ya da tütsü yakarak jasper taşını temizleyebilir ve negatif enerjisinden arındırabilirsiniz. Diğer taşlarla da doğal taşları temizleyebilirsiniz. Jasper taşını farklı bir doğal taşla temizlemek isterseniz sertlik derecesi daha yüksek bir taş ile yan yana koymalısınız.