Mersin Üniversitesi

Mersin Üniversitesi

Son dakika Mersin Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mersin Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mersin Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mersin Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mersin üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.480 mersin üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm mersin üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor
Atıklar sanatın gücüyle geri dönüyor Ressam Hüseyin Sönmez’in bilbordlardan sökülen kağıtları kullanarak şablon baskı tekniği uyguladığı Retrospektif sergisi 19 Nisan’da Mersin’de sanat severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi Mersin Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan sanatçının mezuniyetinden bugüne sanatsal üretimindeki seçkilerden oluşuyor.
16.04.2024 Adana
MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlusunu etkisiz hale getirdi
MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlusunu etkisiz hale getirdi  Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın gençlik yapılanması sözde sorumlusu 'Sara Hogir Riha' kod adlı Gülsün Silgir'i (35) Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.
4.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler Mersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, "Dental sağlık sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağızda sürekli enfeksiyona yol açan durumlar söz konusu olabilir. Bu enfeksiyon bütün vücuda etki eder. Kalbinizin yanı sıra karaciğerinizi, böbreğinizi hatta beyninizi bile etkileyen sorunlara yol açabilir" dedi.
28.02.2024 Adana
ÇÜ voleybolda rakiplerini geride bıraktı
ÇÜ voleybolda rakiplerini geride bıraktı Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu 2023-2024 Öğretim Yılı Voleybol 1. Lig Grup Müsabakalarında Çukurova Üniversitesi Voleybol Kadın ve Erkek Öğrenci Takımı tüm rakiplerini geride bırakıp şampiyon olarak Süper Lige Terfi Müsabakalarına katılmaya hak kazandı.
21.02.2024 Adana
İntörn doktor Nida Nur'u 6 el ateş edip sakat bıraktı, ‘Öldürme niyetim yoktu’ dedi
İntörn doktor Nida Nur'u 6 el ateş edip sakat bıraktı, ‘Öldürme niyetim yoktu’ dedi Mersin'de intörn doktor Nida Nur Nergiz'i (24) pompalı tüfekle 6 el ateş edip, sakat kalmasına neden olan eski erkek arkadaşı teknisyen Ersin Karakuş (32), 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, "Bir anlık sinirle ayaklarına doğru ateş ettim. Öldürme niyetim yoktu" dedi. Nergiz'in avukatı Uğur Köksal ise “6 defa ateş ediyor. Israrla ateş etme, dur demesine rağmen ateş etmeye devam ediyor. Sanık haksız tahrik indirimi almak istiyor. Üst sınırdan ceza almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
4.01.2024 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk Google'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var? Doç. Dr. Yegen ile mercek altına aldık.
25.12.2023 Gündem
Münevver Karabulut cinayetinde otopsi skandalı! Olayın ardından prosedür değiştirildi...
Münevver Karabulut cinayetinde otopsi skandalı! Olayın ardından prosedür değiştirildi... Münevver Karabulut cinayeti Türkiye'yi şok etmiş günlerce konuşulmuştu. Sosyal medyadan paylaşılan bir fotoğrafla 14 yıl sonra yeniden gündeme oturan Münevver Karabulut cinayeti, olayın vahşetinin yanı sıra skandal otopsi raporuyla da çok konuşulmuştu. Münevver’in iç çamaşırı ve şortuna başka bir cesetten kan ve sperm bulaşmış, bu da otopsi raporunda yer almıştı. Skandalın ardından Adli Tıp Kurumu’nda otopsi prosedürü değiştirildi.
7.08.2023 Gündem
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Tarihi kalenin seyir terasından düşen tıp öğrencisi hayatını kaybetti
Tarihi kalenin seyir terasından düşen tıp öğrencisi hayatını kaybetti Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, tarihi Namrun Kalesi'nin 50 metre yüksekliğindeki seyir terasından düşen Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Selahattin Suluhan (23) yaşamını yitirdi.
3.04.2023 Yaşam
Annesi ve eşini tabancayla öldürdü! Emniyetteki ifadesi şok etti
Annesi ve eşini tabancayla öldürdü! Emniyetteki ifadesi şok etti Kan donduran olay Mersin'de meydana geldi. 47 yaşındaki İrfan Özer, tabancayla önce eşini sonra da annesini vurarak öldürdü. Gözaltına alınan İrfan Özer'in sorgudaki ifadesi ortaya çıktı.
20.03.2023 Yaşam
Akdeniz'de tsunami ve deprem açıklaması! Herkes bu kente dikkat çekiyor
Akdeniz'de tsunami ve deprem açıklaması! Herkes bu kente dikkat çekiyor Jeoloji Profesörü Selim İnan, Türkiye'de yaklaşık 500 tane haritalanmış fay olduğunu belirterek, "Adana'daki faylar enerji üretse dahi öyle 6,5'u geçecek bir deprem olmaz. Akdeniz'de büyük bir tsunami olacağını düşünmüyoruz. Denizin içinde geçen fayda meydana gelebilecek bir depremde belki ufak çaplı tsunami olabilir" dedi.
8.03.2023 Gündem
Uzman isim uyardı: İkinci depremi beklemiyorduk, artçılar 2 yıla kadar uzanabilir
Uzman isim uyardı: İkinci depremi beklemiyorduk, artçılar 2 yıla kadar uzanabilir Jeoloji Profesörü Selim İnan, Türkiye'de her yıl 24 binden fazla deprem olduğunun altını çizerek, "Buna alışık olmalıyız. Biz Doğu Anadolu fayında büyük bir deprem bekliyorduk ama ikinci depremi beklemiyorduk. Her büyük depremde olduğu gibi artçılar bunda da olacaktır. Çok büyük bir fay kırıldığı için artçılar minimum 1,5 yıl, belki 2 yıla kadar uzanabilir" dedi.
6.03.2023 Gündem
Bademcik ameliyatı sonu oldu! 17 gün dayanabildi
Bademcik ameliyatı sonu oldu! 17 gün dayanabildi Her şey Mersin'de özel bir hastanede bademcik ve geniz eti ameliyatı olması ile başladı. Yalnızca 17 gün dayanabildi, ailesi yasa boğuldu. Bu süreçte 5 kez kanaması oldu, en son ambulansla hastaneye kaldırıldı. Doktor tarafından özel araçla alınarak ameliyata sokuldu, kısa bir süre sonra ise ailesi büyük bir şok yaşadı.
1.02.2023 Yaşam
Mersin Üniversitesi yeni rektörü Erol Yaşar kimdir, nereli, kaç yaşında? Prof. Dr. Erol Yaşar hangi görevlerde bulundu?
Mersin Üniversitesi yeni rektörü Erol Yaşar kimdir, nereli, kaç yaşında? Prof. Dr. Erol Yaşar hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanı Erdoğan; İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Mersin Üniversitesi'ne yeni rektör atadı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Mersin Üniversitesi yeni rektörü Erol Yaşar oldu.
11.01.2023 Eğitim
Rektör atamaları 2023! 4 üniversiteye rektör ataması yapıldı: Hangi üniversiteye kim atandı?
Rektör atamaları 2023! 4 üniversiteye rektör ataması yapıldı: Hangi üniversiteye kim atandı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Hangi üniversiteye kim atandı? İşte 2023 rektör atamaları…
11.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Rektör atamaları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Rektör atamaları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
11.01.2023 Gündem
Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili mahkemeden flaş karar! Türkiye günlerce konuşmuştu
Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili mahkemeden flaş karar! Türkiye günlerce konuşmuştu Mersin'in Gülnar ilçesinde kayıp olarak aranırken, 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal'ın (3) ölümüne ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Müslüme'nin ölümüyle ilgili biri tutuklu 4 aile bireyinin yargılandığı davanın duruşmasında, mahkeme flaş bir karara imza attı. Müslüme'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp kurumundan yeniden rapor düzenlenmesine karar verildi.
27.10.2022 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: BM, maalesef yeni sorunlara cevap veremiyor
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: BM, maalesef yeni sorunlara cevap veremiyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyelik sisteminin sorun olduğunu vurgulayarak, "Çünkü Ukrayna krizinde gördük ki 5 ülkeden 1'i hayır dediği zaman BM Güvenlik Konseyi karar alamıyor. Savaşı sonlandıramıyor. Teknolojik, ekonomik, sosyal değişime rağmen hiç değişmeyen BM, yeni sorunlara da maalesef cevap veremiyor" dedi.
21.10.2022 Gündem
Keşif dalışında ilk defa görüldü: Zehirli dikenli çizgili kedi balığı Akdeniz'e yerleşti
Keşif dalışında ilk defa görüldü: Zehirli dikenli çizgili kedi balığı Akdeniz'e yerleşti Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin'de alanında uzman akademisyenlerin keşif dalışında bu kez bölge de ilk defa istilacı türlerden zehirli dikenleri bulunan çizgili kedi balığı (Plotosus lineatus) görüntülenirken kıyıya kadar yerleştiği belirlendi. Çizgili kedi balığı türünün dikenlerinde zehir bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Ayas, "Hem sırt yüzgeci, hem göğüs yüzgeçlerinde çok sayıda ışın bulunuyor, kemiksi ışın. Ve bunların içerisinde de zehirler var. Turizmin yaygın olduğu bu bölgede insan temelli ciddi yaralanmalara sebep olabilir." dedi.
10.10.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, polisevi şehidinin eşi ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, polisevi şehidinin eşi ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de Tece Polisevi'ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Sedat Gezer'in eşi Medine Gezer ile cep telefonunda görüşerek baş sağlığı dileklerinde bulundu.
2.10.2022 Siyaset
Hain saldırıda yaralanan kahraman polis memuru konuştu: Ölüm hiç akla gelmedi
Hain saldırıda yaralanan kahraman polis memuru konuştu: Ölüm hiç akla gelmedi Mersin'de polisevine düzenlenen terör saldırısında şehit arkadaşı Sedat Gezer ile kahramanca mücadele ederek yaralanan polis memuru Abdulkadir Öztürk, tedavi gördüğü hastanede olay anını anlattı. Öztürk, o an ölümün hiç akla gelmediğini belirterek, "Arkadaşım şehit oldu, keşke bende olabilseydim. Vatanıma, milletime canım feda olsun" dedi.
29.09.2022 Gündem
Mersin'deki polisevi saldırısında şehit düşen kahraman polis Sedat Gezer PKK'lı teröristi böyle etkisiz hale getirdi
Mersin'deki polisevi saldırısında şehit düşen kahraman polis Sedat Gezer PKK'lı teröristi böyle etkisiz hale getirdi Mersin'in Mezitli ilçesinde PKK'lı iki kadın teröristin saldırısında şehit düşen polis memuru Sedat Gezer'in (48) çatışma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Şehit polis Sedat Gezer'in, kahramanca çatışıp, kadın teröristlerden birini etkisiz hale getirmesi ve son ana kadar da çatışmaya devam etmesi, akıllara İzmir Adliyesi'ne gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'i getirdi.  Saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. 
28.09.2022 Gündem
Polisevine yönelik terör saldırısında yaralanan 2 kişi taburcu edildi
Polisevine yönelik terör saldırısında yaralanan 2 kişi taburcu edildi Mersin’de polisevine yönelik terör saldırısında kurşunla yaralanan polis memuru ve kadının tedavileri devam ederken, olay sırasında balkondan atlayarak yaralanan 2 kişi ise taburcu edildi.
27.09.2022 Gündem
Kapatılan fakülteler 2022! Kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı?
Kapatılan fakülteler 2022! Kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı? Kapatılan fen edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı? Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre 36 yeni fakülte kurulurken 16 fakülte kapandı. İşte kapatılan fakülteler 2022…
26.07.2022 Eğitim
Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri?
Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri? Fen Edebiyat fakülteleri kapatılıyor mu? Türkiye'de 15 farklı üniversitede Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı, yerlerine ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Fen Fakültesi’ kuruldu. Peki, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri? Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı?
26.07.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Mersin Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mersin üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.