Merkez Bankası Kararı

Merkez Bankası Kararı

Son dakika merkez bankası kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan merkez bankası kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını merkez bankası kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez Bankası Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.289 merkez bankası kararı haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Banka mevduat faizinde işler tersine döndü! Merkez Bankası kararı sonrası 38 bin TL oldu
Banka mevduat faizinde işler tersine döndü! Merkez Bankası kararı sonrası 38 bin TL oldu Bankada parası olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Mevduat faizlerindeki düşüşün nedeni ortaya çıktı. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru zirve yapan mevduat faizleri yeni yıl itibarıyla geriledi. Merkez Bankası’nın faiz artırımına rağmen mevduat faizlerinin gerilemesinin nedeni ne? Bankalar neden faizleri geri çekti?
10.02.2024 Ekonomi
Emekli astsubay, tartıştığı eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü! Kan donduran olay
Emekli astsubay, tartıştığı eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü! Kan donduran olay Adana'da emekli astsubay Yaşar Ergül (53), tartıştığı eşi Seda Ergül'ü (35) 3 çocuğunun gözü önünde tabanca ile vurarak öldürdü.
26.10.2023 Yaşam
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı Kredi faizleriyle ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştiren TCMB Para Politikası Kurulu politika faizini 5 puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Peki bu faiz artışı kredileri nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 25 seviyesine yükseltti.
24.08.2023 Ekonomi
Altın, dolar ve borsa ile ilgili flaş uyarı! Altın, dolar ve borsada görülmemiş rakam
Altın, dolar ve borsa ile ilgili flaş uyarı! Altın, dolar ve borsada görülmemiş rakam Altın, dolar ve borsa ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası kararı sonrası altın, dolar ve borsada dikkat çeken rakamlar görüldü. Faiz kararı sonrası altın, dolar ve borsa için uzmanlardan çarpıcı analizler geldi. Uzmanlar yatırımcıya kritik uyarılarda bulundu. Bazı uzmanlar dolarda 25 liraya düşüşün gerçekleşeceği ve bu durumun altın fiyatlarını da aşağıya çekeceği yorumunda bulundu. Öte yandan altında alım tarihi açıklandı. Ne zaman satılırsa kazanılır? Gram altın fiyatları ne kadar yükselir? Gram altın rekor kırar mı? Gram altın 2000 lirayı ne zaman görecek? gibi soruların yanıtı belli oldu. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş rekor için net konuştu. Sürpriz tarihi işaret etti. İşte altın, dolar ve borsa fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
21.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kararı ile, zorunlu karşılıklar hakkında tebliğde değişikliğe gidildi. Kur Korumalı Mevduat Hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 oldu.
20.07.2023 Ekonomi
Gram altında son dakika sürprizi! Kritik karar geldi, uzman isim yeni zirveyi açıkladı
Gram altında son dakika sürprizi! Kritik karar geldi, uzman isim yeni zirveyi açıkladı Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Üst üste tarihi rekorlar kıran gram altın, yeni döneme giriyor. Altın gram fiyatı, ons ve dolar kuru tarafından bulduğu destekle 1734 TL'ye yükselerek tarihi rekorunu kırdı. ABD'de beklentilerin altında gelen enflasyon verisi sonrası Fed'den agresif faiz artırım beklentisi azaldı. Merkez Bankası kararı sonrası altın fiyatları yükseliş trendini güçlendirdi. Altın piyasasında yaşanan bu hareketlilik sonrası Kapalıçarşı'da gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını fiyatı en çok merak edilenler arasına girdi. Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte son dakika gelişmeleri ve canlı altın fiyatları...
20.07.2023 Ekonomi
Nakit avans açıldı mı, kredi kartı nakit avans ne zaman açılacak? Taksitli nakit avans limiti ne kadar, nakit avans kaldırıldı mı?
Nakit avans açıldı mı, kredi kartı nakit avans ne zaman açılacak? Taksitli nakit avans limiti ne kadar, nakit avans kaldırıldı mı? TCMB'nin kuyum kararı sonrasında Vakıfbank, Garanti, Ziraat ve Akbank gibi bankalar kredi kartı nakit avans işlemlerini durdurmuştu. Nakit avans kararına yönelik tartışmalar artınca Merkez Bankası kararı iptal etti. Kredi kartına nakit avansı kaldıran bankalar TCMB kararının ardından yeniden maaş ve vadesiz hesap üzerinden nakit avans vermeye başladı. Peki, Banka kredi kartı nakit avans kararı iptal mi edildi, nakit avans iptal mi? Nakit avans kararı kalktı mı? Kredi kartı nakit avans açıldı mı?
23.05.2023 Ekonomi
Altın yatırımcısına peş peşe uyarı! Yeni rekor için tarih verildi, uçuşa geçecek
Altın yatırımcısına peş peşe uyarı! Yeni rekor için tarih verildi, uçuşa geçecek Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatları için dikkat çeken rakam verildi. Finans Analisti İslam Memiş, elinde altını olan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Yıl sonu itibarıyla 1250 lira seviyelerini önemsiyoruz. Bu rakam kırılırsa 1400 liraları görürüz." ifadelerini kullandı.
21.10.2022 Ekonomi
Dolar kuru bugün ne kadar? Dolar kaç lira oldu? 22 Eylül 2022 dolar kuru!
Dolar kuru bugün ne kadar? Dolar kaç lira oldu? 22 Eylül 2022 dolar kuru! FED kararının ardından piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Dolarda görülen hareketlilik, bugün Merkez Bankası kararı ile birlikte takip edilecek. FED kararıyla birlikte Dolar/TL, 18,36'nın üzerinde hareket ediyor. Kur gün içinde 18,38 ile bu yılın zirvesini görürken yatırımcı haber akışını takip ediyor. Peki, Dolar kuru bugün ne kadar? Dolar kaç lira oldu? 22 Eylül 2022 dolar kuru!
22.09.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Büyük tuzak! Altında peş peşe açıklamalar! 1000 lira telaşı
Altın fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Büyük tuzak! Altında peş peşe açıklamalar! 1000 lira telaşı Altın fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Altın fiyatlarıyla ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Merkez Bankası kararı ile düşüşe geçen altın fiyatları yatırımcısını tedirgin etti. Altın yatırımcıları 'altın fiyatları 1000 lira olur mu?' sorusunun cevabını aramaya başladı. Öte yandan gram altın yeni güne 1011 lira seviyesinde başlarken, ons altın 1737 dolar seviyesinde dalgalanıyor. Dolar/TL kuru ise 18.10 TL seviyesinde işlem görüyor. Piyasa uzmanları ise altın fiyatlarıyla ilgili peş peşe tahminlerde bulundu. Peki Gram altın düşecek mi? Gram altın yükselecek mi? Bu fiyattan altın alınır mı? altın fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
23.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı Merkez Bankası toplam rezervleri 12 Ağustos ile biten haftada 5 milyar 101 milyon dolar arttı.
18.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası kararı sonrası uzmanlardan ilk açıklama geldi
Merkez Bankası kararı sonrası uzmanlardan ilk açıklama geldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'ten yüzde 13'e indirdi. Peki bu faiz indirimi kararına uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
18.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz arttırdı mı düşürdü mü?
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz arttırdı mı düşürdü mü? Merkez Bankası kararı ne oldu? Merkez Bankası faizde sürpriz kararla 100 baz puanlık düşüşe gitmesinin ardından dolar/TL yükselişe geçti. Kararın ardından ilk tepki olarak 18 lirayı aşan dolar 18,13 lirayı gördü.
18.08.2022 Ekonomi
26 Mayıs Merkez Bankası kararı sonrası Dolar, Euro ve Altın! Piyasalarda son durum ne?
26 Mayıs Merkez Bankası kararı sonrası Dolar, Euro ve Altın! Piyasalarda son durum ne? Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı. Kurul, piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini yüzde 14’te sabit tuttu. İşte 26 Mayıs Merkez Bankası kararı sonrası Dolar, Euro ve Altında son durum…
26.05.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Yatırımcının gündeminde Merkez Bankası faiz kararı var. Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı toplantısı için geri sayım sürerken, faiz kararının ne olacağı merak ediliyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz artırır mı? İşte detaylar…
16.05.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz artırır mı?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz artırır mı? Merkez Bankası faiz kararı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mayıs ayı faiz kararı için gözler PPK toplantısına çevrildi. 2021 yılının son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gitden Merkez Bankası 2022 yılının ilk 3 toplantısında bir değişiklik yapmadı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz artırır mı? Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman? İşte detaylar…
10.05.2022 Ekonomi
Faiz kararı için gözler Merkez Bankası'nda!
Faiz kararı için gözler Merkez Bankası'nda! Piyasaların gözü yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararında olurken, genel beklenti bankanın politika faizinde bir değişikliğe gitmemesi yönünde. Gedik Yatırım - Yatırım Danışmanı Eda Karadağ ve Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan beklentilerini değerlendirdi.
16.02.2022 Ekonomi
Faiz, seçim, meteverse ile ilgili flaş gelişme! Kritik gelişmeler masada
Faiz, seçim, meteverse ile ilgili flaş gelişme! Kritik gelişmeler masada AK Parti MYK’nın bugünkü ana gündemi 15 maddelik yeni seçim yasası olacak. Toplantıda ekonomideki gelişmelerin değerlendirilmesi ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı İleri’nin Metaverse çalışmalarına ilişkin sunum yapması bekleniyor.
24.01.2022 Siyaset
Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi! Bakan resmen açıkladı
Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi! Bakan resmen açıkladı Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca çalışan merakla bekliyordu. Canlı yayında duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en hassas olduğu hususlardan birisinin "vatandaşların enflasyona ezdirilmemesi" olduğunu belirterek, "İlgili bakanlıklarımızla güçlü bir iş birliği içinde çalışıyoruz, asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz." dedi.
4.11.2021 Ekonomi
Kredi faiz oranları düşecek mi?
Kredi faiz oranları düşecek mi? Kredi çekecek herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrasında kamuoyunda kredi faizlerinin düşeceği yönünde bir beklenti oluştu. İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faizlerinde düşüş olacak mı? İşte detaylar...
24.10.2021 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? MB faiz kararı ne olur?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? MB faiz kararı ne olur? Yatırımcının gözü kulağı Merkez Bankası faiz kararında. Merkez Bankası PPK Toplantısı ile Ekim ayı faiz kararı açıklanacak. Yurt içi piyasaları etkileyecek karar için gözler Merkez Bankası'ndan yapılacak açıklamaya çevrildi. Merkez Bankası’nın faiz kararının ne olacağı yakından takip edilirken, ekonomistlerin tahminleri faizlerin indirileceği yönünde. TCMB, Para Politikası Kurulu Toplantısı, Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleştirilecek. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası ne zaman toplanıyor? Merkez Bankası toplantısı saat kaçta? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte detaylar...
21.10.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş Türk lirası, dolar, euro ve altın kararı!
Merkez Bankası'ndan flaş Türk lirası, dolar, euro ve altın kararı! Merkez Bankası'ndan altın, dolar, euro, ve Türk lirası kararı geldi. Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yapılan açıklamada zorunlu karşılık düzenlemesinde değişikliğe gidildiği bildirildi. Açıklamada, 'Alınan bu kararla birlikte 1 Ekim 2021 itibarıyla Türk lirası cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin yaklaşık 13,9 milyar lira, döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin ise yaklaşık 3,4 milyar dolar karşılığı tutarında artması beklenmektedir' denildi.
15.09.2021 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararından sonra altın fiyatlarında son durum ne? Altın ne kadar oldu?
Merkez Bankası faiz kararından sonra altın fiyatlarında son durum ne? Altın ne kadar oldu? Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, Merkez Bankası faizi değiştirmedi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'ndan politika faizi için yüzde 19 sabit tutulma kararı alındı. Yatırımcı da Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından altın fiyatlarını merak ediyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararından sonra altın fiyatlarında son durum ne? Altın ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın kaç lira? İşte Merkez Bankası kararı sonrası piyasalarda son durum!
12.08.2021 Ekonomi
Altında flaş fiyat açıklaması! 650 lira...
Altında flaş fiyat açıklaması! 650 lira... Altın fiyatlarıyla ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Altının beklenen hareketi yaptığını ifade eden uzmanlar, önümüzdeki süreçte altının hedefinin 550 lira-650 lira bandı arasında olduğunu söyledi. Ayrıca uzmanlar yatırım sepetlerinde mutlaka altın olması gerektiğine vurgu yaptı.
6.05.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.