Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Yatırımcının gündeminde Merkez Bankası faiz kararı var. Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı toplantısı için geri sayım sürerken, faiz kararının ne olacağı merak ediliyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz artırır mı? İşte detaylar…

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı için mayıs ayı PPK toplantısı bekleniyor. Yatırımcı, Merkez Bankası yılın ilk dört toplantısında aldığı faiz oranlarını sabit bırakma kararını sürdürüp sürdürmeyeceğini merak ediyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz artırır mı? İşte detaylar…

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı toplantısı 26 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Karar aynı gün saat 14.00'te Merkez Bankası'nın resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

NİSAN AYI MERKEZ BANKASI KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. PPK toplantısından faizlerin yüzde 14'te sabit bırakılması kararı çıktı.

2021 yılı Eylül ayından Aralık ayına kadar 500 baz puan faiz indirerek politika faizini yüzde 14'e indiren TCMB böylelikle son 4 toplantıda pas geçmiş oldu.

PPK metninde uzun vadeli Türk lirası yatırım kredileri de dâhil olmak üzere kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşmasının finansal istikrar açısından önemli olduğuna dikkat çekildi. TCMB bu doğrultuda "Makroihtiyati politika setinin güçlendirilmesine karar vermiştir." denildi.

Haberin Devamı