Merkez Bankası Faiz Kararı

Merkez Bankası Faiz Kararı

Son dakika merkez bankası faiz kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan merkez bankası faiz kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını merkez bankası faiz kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez Bankası Faiz Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası faiz kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.489 merkez bankası faiz kararı haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası faiz kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın ve dolarda sürpriz gelişme
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın ve dolarda sürpriz gelişme Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. Piyasalardan faiz kararına ilk tepki geldi. İşte dolar ve altında son durum...
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?  Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı)
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı) Dolar, altın, borsa ve banka mevduat faizi yatırımcıları tarafından merakla beklenen mart ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde ekonomistler, politika faiziyle ilgili beklentilerini açıklamıştı. Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Türkiye ekonomisini yakından takip eden yatırımcılar tarafından beklenen kritik faiz kararıyla birlikte güncel piyasa verileri takip ediliyor
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararındaydı. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ikinci kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, sürpriz bir kararla politika faizinde 500 baz puan artırıma giderek, faizi yüzde 50 seviyesine çekti.
21.03.2024 Ekonomi
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Bugün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
22.02.2024 Ekonomi
Yılın ilk faiz kararı: Ocak ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Yılın ilk faiz kararı: Ocak ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ocak ayının sonuna doğru yaklaşırken Merkez Bankası'nın faiz kararı da merakla bekleniyor. Para Politikası Kurulu yeni yılın ilk faiz kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak. Peki, Merkez Bankası ocak ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta?
22.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Ocak faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ocak faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
Merkez Bankası Ocak faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ocak faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? Merkez Bankası Ocak faiz kararı ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. Para Politikası Kurulu Toplantısı ilgililerin, yatırımcıların gündeminde yerini aldı. Geçtiğimiz ay faiz kararında yaşanan yükseklikle yüzde 42,5 seviyesine çıkmıştı. Peki TCMB Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?
13.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı sonrası oranlar değişti! Mevduat faizleri zirveyi gördü, 32-46-92 günlük faiz getirisi kaç TL?
Merkez Bankası faiz kararı sonrası oranlar değişti! Mevduat faizleri zirveyi gördü, 32-46-92 günlük faiz getirisi kaç TL? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aralık ayı politika faizini açıkladı. TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 40,00'tan yüzde 42,50'ye yükseltildi. Kredi kartı faizleri artacak mı? sorusu da bu gelişmenin ardından gündeme geldi. Merkez Bankası’ndan kredi kartı faiz oranları ile ilgili açıklama geldi. Öte yandan Son yıllarda Türk Lirası (TL) mevduat hesaplarına verilen faiz oranlarında yaşanan artış, yatırımcılar arasında büyük bir ilgi uyandırıyor. İşte güncel mevduat faiz oranları...
21.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı sonrası Altın fiyatları 21 Aralık'ta ne oldu? Bugünkü Çeyrek, yarım, tam altın, 22 ayar bilezik ne kadar, kaç TL?
Merkez Bankası faiz kararı sonrası Altın fiyatları 21 Aralık'ta ne oldu? Bugünkü Çeyrek, yarım, tam altın, 22 ayar bilezik ne kadar, kaç TL? Merkez Bankası 2023 yılının son faiz kararını açıkladı. Kredi, mevduat, altın ve borsayı da etkileyecek olan karar sonrası piyasalarda durum ne oldu? Yatırımcıların pür dikkat takip ettiği TCMB faiz kararı yükseliş beklentisi var. Ekonomistlerin politika faizinde beklediği değişiklik altın fiyatlarını nasıl etkiledi? Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu'nun faiz kararı öncesi ve sonrası dolar, altın fiyatları güncelleindi. İşte 21 Aralık 2023 çeyrek, yarım, tam, gram altın fiyatları...
21.12.2023 Ekonomi
Altının gram fiyatı uçuşa geçti: Piyasalarda Fed rüzgarı! İslam Memiş 2024 yılı tahminini açıkladı
Altının gram fiyatı uçuşa geçti: Piyasalarda Fed rüzgarı! İslam Memiş 2024 yılı tahminini açıkladı Altın fiyatları Amerika Merkez Bankası faiz kararı sonrası tekrar yükselişe geçti. Fed'in faizi yılın son ayında sabit tutmasının ardından ons altın tırmanışa geçti. Altın gram fiyatı 2000 dolar psikolojik direncini kıran ons altından destek bularak yükselişini güçlendirdi. Fiyatlardaki hareketlilik sonrası altın yatırımcısı piyasayı yakın takibe aldı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ons altının 2000 dolar seviyesine yerleşeceğini belirterek 2024 yılı tahminini açıkladı.
15.12.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında bomba gelişme! Kimse bunu beklemiyordu 'Sık sık göreceğiz'
Altın fiyatlarında bomba gelişme! Kimse bunu beklemiyordu 'Sık sık göreceğiz' Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrası merak ediliyor. Altının gram fiyatı bugün de rekor üstüne rekor kırmayı sürdürüyor. Serbest piyasada gram altın fiyatı bin 924,33 lira, çeyrek altın 3 bin 232,00 lira, yarım altın 6 bin 463,00 lira ve tam altın fiyatı ise 12 bin 640,77 liradan işlem görmekte. Peki; Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne? İşte analistlerden dikkat çeken altın yorumu.
3.12.2023 Emekli
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı.
23.11.2023 Ekonomi
Bankada hesabı olanlar dikkat! Faizler değişiyor, işte yeni oranlar
Bankada hesabı olanlar dikkat! Faizler değişiyor, işte yeni oranlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı belli oldu. Politika faizi yüzde 35 seviyesine çıktı. Peki bankalardaki mevduat faizi oranları ne oldu? Kredi faiz oranları ne kadar? İşte detaylar...
1.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı Kredi faizleriyle ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştiren TCMB Para Politikası Kurulu politika faizini 5 puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Peki bu faiz artışı kredileri nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkardı.
26.10.2023 Ekonomi
Borsada yön yukarı mı aşağı mı? Borsa İstanbul ile ilgili çarpıcı analiz geldi
Borsada yön yukarı mı aşağı mı? Borsa İstanbul ile ilgili çarpıcı analiz geldi Borsa İstanbul ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. BIST 100 güne yüzde 1,23 yükselişle başladı. Öte yandan Borsa İstanbul ile ilgili uzmanlardan çarpıcı tahmin geldi. Öte yandan dün iki kez devre kesen Borsa İstanbul'da bugün hareketlilik nasıl olacak? İşte Borsa İstanbul ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
Borsada düşüş mü yükseliş mi gerçekleşecek? Yeni haftanın şifresi belli oldu
Borsada düşüş mü yükseliş mi gerçekleşecek? Yeni haftanın şifresi belli oldu BİST100 endeksi geçen hafta yüksek volatilitede hareket etti. Pandemiye ilişkin varyant haberi ile baskılanan endeks, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in yurt dışı görüşmelerinden gelen haber akışları ile TCMB faiz kararı sonrasında haftayı pozitif kapattı. BIST100 yeni haftaya da yüzde 0,82 oranında 66,18 puan artışla 8.105,36 puandan başladı. Peki yeni haftada neler olacak? İşte ayrıntılar...
25.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'nın faiz kararının perde arkası ortaya çıktı! İşte dikkat çeken detaylar...
Merkez Bankası'nın faiz kararının perde arkası ortaya çıktı! İşte dikkat çeken detaylar... Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili flaş detaylar ortaya çıktı. Hafize Gaye Erkan başkanlığında dördüncü kez toplanan Para Piyasası Kurulu, piyasaların beklentisine paralel karar açıkladı. Geçen ay 750 baz puanlık artışla piyasaları şaşırtan Merkez Bankası, bu kez politika faizini 500 baz puan artırdı. Böylece politika faizi yüzde 30’a yükselirken PPK açıklamasında, enflasyonda yukarı yönlü baskıların arttığına dikkat çekildi.
22.09.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamak en önemli önceliğimiz
Bakan Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamak en önemli önceliğimiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan daha artışa giderek yüzde 30'a çıkartma kararını "Fiyat istikrarını sağlamak en önemli önceliğimizdir." sözleriyle değerlendirdi.
21.09.2023 Ekonomi
21 Eylül faiz kararı ne olur, Eylül 2023 Merkez Bankası faiz kararı beklentisi nedir? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, MB faiz kararı borsayı nasıl etkiler?
21 Eylül faiz kararı ne olur, Eylül 2023 Merkez Bankası faiz kararı beklentisi nedir? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, MB faiz kararı borsayı nasıl etkiler? Merkez Bankası'nın faiz kararı ekonomiyi yakınan takip edenler tarafından merakla bekleniyor. Faiz kararının ekonomi üzerindeki etkileri ve sonuçları derin olduğundan piyasanın gözü kulağı merkez bankası faiz kararında. Peki, 21 Eylül faiz karar ne olur, Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası Eylül toplantısı: Merkez Bankası faiz toplantısı saat kaçta?
21.09.2023 Ekonomi
Gözler Merkez Bankası ve Fed'in kararında! Piyasalarda sert hareket mi olacak?
Gözler Merkez Bankası ve Fed'in kararında! Piyasalarda sert hareket mi olacak? Altın, dolar ve borsa yatırımcılarının gözü kulağı önümüzdeki iki günde olacak. Bugün Fed faiz kararını açıklayacak, yarın ise TCMB’nin faiz kararı belli olacak. Peki iki kritik gelişme sonrası piyasalarda yön ne olacak? Uzmanlar tek tek değerlendirdi. İşte detaylar...
20.09.2023 Ekonomi
Dolar neden düştü? MB faiz kararı sonrası dolar düşmeye devam edecek mi, bugün dolar ne kadar?
Dolar neden düştü? MB faiz kararı sonrası dolar düşmeye devam edecek mi, bugün dolar ne kadar? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında yılın 8'inci faiz kararını vermek üzere toplandı. Banka, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkardı. Kararın ardından döviz piyasalarında sert düşüş gerçekleşti. Peki, Dolar neden düştü? MB faiz kararı sonrası dolar düşmeye devam edecek mi, bugün dolar ne kadar?
25.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara ve İstanbul vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara ve İstanbul vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 22. kuruluş yıldönümü programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Ayrım yapmadan 85 milyona saygı duyan, hesap veren, cesaretle hesap sorabileceğiniz parti ve ittifak arıyorsanız gelin AK Parti ve Cumhur İttifakına katılın. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yerel seçimlerde zafer için koşacağız." ifadelerini kullandı.
24.08.2023 Gündem
Bakan Şimşek'ten faiz kararı açıklaması: Kararlıyız
Bakan Şimşek'ten faiz kararı açıklaması: Kararlıyız Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını bugün saat 14:00'te açıkladı. Para Politikası Kurulu ağustos ayı toplantısı sonrası faizi 750 baz puan artırarak yüzde 17,5 seviyesinden yüzde 25 seviyesine yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklamalarda bulundu.
24.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları! 24 Ağustos 2023 14, 18 ve 22 ayar altın fiyatları ne kadar oldu?
Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları! 24 Ağustos 2023 14, 18 ve 22 ayar altın fiyatları ne kadar oldu? Merkez Bankası'nın merakla beklenen faiz kararı belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faizi 7,5 puan artırdı. Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili son dakika açıklaması yaptıktan sonra altın fiyatlarının ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. İşte Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın fiyatları!
24.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak ağustos? Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı saat kaçta açıklanıyor?
Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak ağustos? Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı saat kaçta açıklanıyor? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2023, MB faiz kararı ne olur 2023? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK (Para Politikası Kurulu)  toplantısından çıkacak faiz kararı merakla bekleniyor. MB Başkanı Hafize Gaye Erkan liderliğindeki kurul, yılın 8'inci kararını açıklayacak. Ekonomistler 250 baz puan artırım yapılacağını öngörüyor. Peki, Merkez Bankası (MB) faiz kararı açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?
24.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası Faiz Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası faiz kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.