Merkez Bankası Açıklama

Merkez Bankası Açıklama

Son dakika Merkez Bankası açıklama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Merkez Bankası açıklama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Merkez Bankası açıklama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez Bankası Açıklama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası açıklama gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.146 merkez bankası açıklama haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası açıklama haberleri aşağıda listelenmiştir.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Seçim yakın
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Seçim yakın DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Seçim yakın, kasımda da olsa, haziranda da olsa seçim yakın. Vatandaş bize soruyor, bu sürede nasıl dayanacağız ? Haklısınız. Şu anda hükümetin yapması gereken şu, 'Beceremedim, yapamadım. Enflasyonu, kuru, dövizi patlattım' diyerek bırakıp gitmesi lazım. Yanlışta ısrar edilmez. Hep beraber ülkeyi ayağa kaldıracağız" dedi.
10.06.2022 Siyaset
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Yüzde 40'a çıkarıldı, 18 nisandan itibaren...
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Yüzde 40'a çıkarıldı, 18 nisandan itibaren... Merkez Bankası'ndan flaş karar. Resmen değişti. Yüzde 40'a çıkarıldı. 18 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek. TCMB genelgesine göre ihracatçıların TCMB'ye döviz satışında oran yüzde 25'ten yüzde 40'a çıkarıldı.
15.04.2022 Ekonomi
Merkez Bankası enflasyon değerlendirmesini yayınladı
Merkez Bankası enflasyon değerlendirmesini yayınladı Merkez Bankası aylık fiyat gelişmeleri raporunda tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı baskının sürdüğü belirtildi.
4.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan hükümete 'açık mektup'
Merkez Bankası'ndan hükümete 'açık mektup' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hükümet adına Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye 'açık mektup' gönderdi. Mektupta, tüketici enflasyonunun, 2021 yılı sonunda yüzde 5 hedefi etrafında belirlenen belirsizlik aralığının üzerinde gerçekleştiği kaydedilerek, "Sürdürülebilir fiyat istikrarı için başarı potansiyeli her zamankinden fazladır. Mali disiplin duruşunun enflasyonla mücadeleye verdiği desteğin yüksek olması beklenmektedir" denildi.
31.01.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması! Ve belli oldu, yüzde 5...
Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması! Ve belli oldu, yüzde 5... Merkez Bankası'ndan yeni bir açıklama geldi. Merakla bekleniyordu. Enflasyon hedefi açıklandı. 2022 yılı Para ve Kur Politikası metni yayımlandı. Merkez Bankası, 2022 yılı Para ve Kur Politikası metnini yayımladı. Buna göre hükümetle birlikte belirlenen orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5 olarak korundu.
29.12.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş kur açıklaması!
Merkez Bankası'ndan flaş kur açıklaması! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kur korumalı TL mevduat için baz alınacak haftanın ilk kur seviyelerini açıkladı. Doların seviyesi 11.89 TL ve euronun seviyesi de 13.46 TL şeklinde duyuruldu.
28.12.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş Türk lirası, dolar, euro ve altın kararı!
Merkez Bankası'ndan flaş Türk lirası, dolar, euro ve altın kararı! Merkez Bankası'ndan altın, dolar, euro, ve Türk lirası kararı geldi. Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yapılan açıklamada zorunlu karşılık düzenlemesinde değişikliğe gidildiği bildirildi. Açıklamada, 'Alınan bu kararla birlikte 1 Ekim 2021 itibarıyla Türk lirası cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin yaklaşık 13,9 milyar lira, döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin ise yaklaşık 3,4 milyar dolar karşılığı tutarında artması beklenmektedir' denildi.
15.09.2021 Ekonomi
Fatura ödemeleri ve para transferi ile ilgili flaş açıklama! Merkez Bankası resmen duyurdu
Fatura ödemeleri ve para transferi ile ilgili flaş açıklama! Merkez Bankası resmen duyurdu Fatura ödemeleri ve para transferleri ile ilgili son dakika açıklaması! Merkez Bankası resmen duyurdu. 'Ödeme yapmayın' uyarısı geldi. Son zamanlarda izin ve yetkiler olmadan bazı işletmeler ve kişiler tarafından para transferi ve fatura ödemeleri hizmetlerine aracılık edildiği yönünde ihbar ve şikayetler alındığı belirtildi. Ödeme hizmeti sunmaya yetkili olduğu tespit edilemeyen şirketlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Merkez Bankası para transferi ve fatura ödemelerine aracılık edilmesi ve benzeri ödeme hizmetlerini sunabilecek yetkili kuruluşları internet sitesinde yayımladı.
10.09.2021 Ekonomi
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan flaş enflasyon ve faiz açıklaması!
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan flaş enflasyon ve faiz açıklaması! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, temel amaçları doğrultusunda ellerindeki tüm araçları bağımsız ve etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceklerini belirterek, "Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar politika faizini, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz." dedi.
30.03.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş faiz indirimi kararı!
Merkez Bankası'ndan flaş faiz indirimi kararı! Flaş faiz kararı! Herkes Merkez Bankası'nın faiz kararını merakla bekliyordu. 'Faiz indirimi olacak mı?' diye araştırma yapan vatandaşlara yanıt Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili kararını açıkladı.
5.02.2021 Ekonomi
Merkez Bankası açıkladı! Yüzde 16...
Merkez Bankası açıkladı! Yüzde 16... Merkez Bankası merakla beklenen raporu yayımladı. Son günlerde özellikle temel gıda maddelerinde görülen fiyat artışının nedenleri vatandaşlar tarafından araştırılıyordu. Merkez Bankası'ndan ise enflasyon açıklaması geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, yıllık enflasyonundaki artışın sürükleyicisi temel mal ve enerji grupları oldu. Söz konusu dönemde yıllık enflasyon hizmetlerde sınırlı ölçüde gerilerken, gıda grubunda taze meyve ve sebze fiyatlarındaki düzeltmeyle düşüş kaydetti. Diğer taraftan, çiğ süt alım fiyatlarındaki artışın ve uluslararası tarımsal emtia fiyatlarının yansımalarıyla diğer gıda ürünlerinde enflasyon arttı. Bu görünüm altında, B ve C göstergelerinin yıllık enflasyonu ve eğilimleri yükseldi.
4.02.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Yıl sonuna kadar uygulanmayacak...
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Yıl sonuna kadar uygulanmayacak... Zorunlu karşılık oranları ve nema ödemelerini kredi büyümesi oranlarıyla ilişkilendiren zorunlu karşılık düzenlemesinde değişiklik yapıldı. Söz konusu karar 26 Haziran 2020 tarihinde başlayacak olan 12 Haziran 2020 tarihli yükümlülük döneminden 25 Aralık 2020 tarihli yükümlülük dönemine kadar geçerli olacak.
20.06.2020 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan piyasa yorumu
Merkez Bankası'ndan piyasa yorumu Merkez Bankası'ndan piyasa gelişmelerine ilişkin açıklama yayımlandı. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da "İktisadi faaliyet cephesinde dengelenmenin devam ettiğini söyleyebilirim." dedi.
25.03.2019 Ekonomi
Merkez Bankası enflasyonun nedenlerini açıkladı
Merkez Bankası enflasyonun nedenlerini açıkladı Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Fiyat artışları alt gruplar geneline yayılmış, enflasyondaki yükselişin ana sürükleyicisi temel mal, gıda ve enerji grupları olmuştur" denildi.
4.10.2018 Ekonomi
TCMB belediye, üniversite ve KİT'lerden döviz işlem bilgisi isteyebilecek
TCMB belediye, üniversite ve KİT'lerden döviz işlem bilgisi isteyebilecek Merkez Bankası, belediye, üniversite ve KİT'lerden döviz işlem bilgisi isteyebilecek. Konuyla ilgili karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.
19.09.2018 Ekonomi
200 milyar TL’lik arıza!
200 milyar TL’lik arıza! Merkez Bankası’ndaki arıza nedeniyle dün bankalardan EFT işlemi yapılamadı
3.06.2011 Ekonomi
Piyasaların efendisi Neftçi
Piyasaların efendisi Neftçi Tüm dünyayı sarsan dalgalanmayı 3.5 ay önce öngören VATAN Yazarı Salih Neftçi, piyasaların son dönemde en çok konuşulan ismi oldu. İktisatçı Neftçi, yazılarında dünya çapında hisse senetlerinde erime olacağını 8 Mart'ta, parada rüzgarın döneceğini 11 Mayıs'ta öngörmüştü
14.06.2006 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi?
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi? Asgari ücrete ara zam gelecek mi, asgari ücrete temmuzda zam var mı? Asgari ücret çalışanları temmuzda maaşlarına ara zam gelip gelemeyeceğine yönelik açıklamaları dikkatle takip ediyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusu, gündem oldu.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay
Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay Asgari ücretli milyonlarca vatandaşa heyecanlandıran açıklama geldi. Merkez Bankası, 2023 enflasyon hedefinden sapıldığı için yasa gereği hükümete açık mektup gönderdi. Metinde asgari ücrete ilişkin tek zam vurgusu da vardı. Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için asgari ücrete bir miktar zam getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İşte asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
8.04.2024 Çalışma Hayatı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de yaptığı değişiklikleri içeren tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.
7.04.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti Merkez Bankası (MB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranında değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayımlanan MB Tebliğine göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı 3,66’dan 4,25’e yükseldi.
6.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?  Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı)
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı) Dolar, altın, borsa ve banka mevduat faizi yatırımcıları tarafından merakla beklenen mart ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde ekonomistler, politika faiziyle ilgili beklentilerini açıklamıştı. Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Türkiye ekonomisini yakından takip eden yatırımcılar tarafından beklenen kritik faiz kararıyla birlikte güncel piyasa verileri takip ediliyor
21.03.2024 Ekonomi
Fed'in faiz kararından sonra altın piyasasında yeni gelişme!
Fed'in faiz kararından sonra altın piyasasında yeni gelişme! ABD Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Peki karar sonrasında altın, dolara ilişkin beklentiler neler? Ekonomist Belgin Maviş, milliyet.com.tr’ye piyasalara ilişkin beklentilerini açıkladı. İşte detaylar...
20.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası Açıklama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası açıklama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.